Vanaf zijn geboorte is elke Nederlander een slaaf, die van de geringe vrijheid waar hij over beschikt, steeds meer moet afgeven.mkl

Ik raad iedereen die nog in Nederland leeft, emigratie te overwegen naar een land waar:

01.
door de overheid minder geroofd wordt
02.
waar de overheid niet doorlopend lijsten wil hebben, waarin al je bezittingen worden opgesomd evenals de plaatsen waar deze bezittingen zich bevinden
03.
Waar de overheid niet hoeft te weten waar je heen gaat en welke plaatsen je bezoekt alsmede het aantal minuten dat je in elke plaats doorbrengt

Dat van die lijsten en bezittingen is niet zonder gevaar, want behalve dat de overheid die opsommingen zelf gebruikt om doorlopend uit de beschikbare activa te roven, valt niet moeilijk te raden, wat ermee zal gebeuren, als Nederland door een andere mogendheid bezet zal worden.

Evenals de Joodse Raad de bezetter alle door haar gewenste gegevens verstrekte om aan het einde van de rit ook zelf naar Duitsland afgevoerd te worden, zo zullen
ook in de toekomst de vereiste data gemakkelijk in het bezit komen van een andere staat. De personen, wier medewerking hiertoe vereist is, zijn al geboren en lopen vrij onder ons rond.

Emigratie met medeneming van de waarde van have en goed is nóg mogelijk. Men gebruike deze gelegenheid voor het luik valt.

Hugo van Reijen

16 REACTIES

 1. @Naam * [1]: Colombia zou ik nog even niet doen. Bogota is beslist onveilig, de buitengebieden zijn doodeng. De gewone bevolking echter is ongelooflijk prettig in de omgang en hebben stuk voor stuk lak aan de overheid. En dat maakt het land prettig, maar ook levensgevaarlijk. En dat is niet overdreven.
  Costa Rica is een plekje waar het ook voor buitenlanders goed toeven is aldus een vriend van me. Ze hebben daar geen leger.

  WijRos [6] reageerde op deze reactie.

 2. Now you just have to figure out who is A, B, C, F and Z. Do your math. Up to now 5 sons, 6x = FF. Teasing us…

  http://www.zerohedge.com/news/2015-04-12/hillary-logo-demystified#comment-5990101

  Om de Paradigma-wisseling naar het systeem ‘Leven en Laten Leven’ te versnellen ontvoert de politie in de VS kinderen. Dit zorgt voor veel heisa, omdat buurtbewoners niet de taak van de kinderbescherming mogen overnemen.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/felle-discussie-in-vs-of-kinderen-alleen-mogen-spelen-in-park~a3953887/

  De goed opgeleide ouders (die hun kinderen teveel vrijheid geven) hebben inmiddels een pr-bureau ingehuurd, zodat die nu ook wat te doen hebben.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/14/dnb-betaal-bankbonus-voortaan-in-obligaties/?utm_campaign=Feed%3A+NrcHandelsbladVoorpagina+%28nrc.nl+-+nieuws%29&utm_source=feedburner&utm_medium=feed

  Ondertussen ziet de Wetgevende Macht met lede ogen aan dat de centrale bankiers het helemaal gehad hebben met de uitvoerende macht. De financiële toezichthouder in Nederland wil dat de hoogopgelopen discussie in hotel GradjA (over de paradigma-wisseling tussen het SCHULD=H00P-principe en het GELD=ZUURSTOF-paradigma) een beetje maskeren door over de bonussen van bankiers te neuzelen.

 3. @Pendragon [3]:

  re. Colombia zou ik nog even niet doen. Bogota is beslist onveilig, de buitengebieden zijn doodeng.

  Hoe komt u aan deze wijsheid? Woont u daar of hebt u dat van anderen gehoord? Met name in NL gaan de wildste verhalen over alles wat verder weg is dan België die op niets gebaseerd zijn dan uit onware verhalen van onze staatspers.

  Pendragon [10] reageerde op deze reactie.

 4. De woonplaats die je zoekt moet passen bij wat je wilt gaan doen. Werken in Zuid Amerika is vrijwel uitgesloten als je er niet heen gestuurd wordt door een NL organisatie. Deze organisaties (overheid, NGO of publiek genoteerde staatsbedrijven zoals Philips en Shell) gaan onder druk van lokale overheden ook steeds meer over op incompetente lokalen is onze ervaring.

  Als je van cultuur houdt zou je naar Buenos Aires toe moeten en als van natuur (planten, vogels, dieren, insecten, etc) houdt dan zijn de tropische Andes landen en Argentina het beste.

 5. Interessante tips hierboven. Persoonlijk denk ik dat als je iets gaat doen in Zuid Amerika of Azie, je dit moet gaan combineren met een ‘Perpetual Traveller’ stijl van leven. Op een of andere manier moet je je geld verdienen met een handeltje of via internet.

  De PT stijl van leven is dan weer nodig om niet ongewild onder een andere overheid last te krijgen van belastingen en bureaucratie. Jeff Berwick en Doug Casey (e.a.) zeggen er interessante dingen over. Maar het is niet voor iedereen geschikt.

  Wat zou er gevaarlijk zijn aan Colombia? Dat je er ontvoerd zou worden? Die verhalen ken ik ook van Brazilie en een land waarvan ik de naam even niet meer weet. Over Midden Amerika hoor je dat je beter weg kan blijven uit Honduras, El Savador en ook Mexico vanwege de bendes. Maar hoeveel je daar van merkt in de praktijk? Ik weet het niet.

  WijRos [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Naam * [8]:

  re. Jeff Berwick en Doug Casey (e.a.)

  Toevallig ken ik deze mensen. Ook deze hebben maar een beperkt beeld over het echte leven in Zuid Amerika. Dit omdat ze steeds in een hele kleine kring verkeren. Ze leven in dure hotels of in een afgesloten kamp die erg populair zijn bij Westerlingen in Zuid Amerika en Azië.
  Deze omgevingen trekken misdaad aan omdat er veel te halen is. In werkelijkheid zijn deze landen nog veiliger omdat op het platteland er andere vormen van misdaad zijn die wij niet zo zouden noemen.

 7. @WijRos [6]: Ik doe daar zaken (nee geen wit poeder) en heb er een redelijk netwerk waar ik regelmatig contact mee heb. Zelfs mijn relaties adviseren mij om niet naar CO te komen. Voor mij reden genoeg om daar dan nog maar even niet heen te gaan. Mijn kennis beperkt zich echter wel tot Bogota. Ik heb geen idee hoe het in de andere grote steden is.

  WijRos [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Pendragon [10]:

  Van mensen (Nederlanders) die er wonen hoor ik veel positievere verhalen. Ik woon zelf ook in en een coca staat met veel wild-west verhalen maar tot nu toe lijken die allemaal sterk overdreven als je niet in een miljoenenstad woont en leeft. Vooral lokalen maken elkaar erg bang met sterk overdreven verhalen is onze opinie. Het is vaak heel moeilijk veiligheidssituaties van de ene cultuur naar de andere te vertalen. In de VS heeft de politie het afgelopen jaar meer dan 1100 burgers doodgeschoten en is daarmee veruit het gevaarlijkste land ter wereld maar toch is de kans dat je overvallen of zakkengerold wordt veel kleiner dan in NL.
  Nederland behoort qua kleine berovingen en overvallen tot de gevaarlijkste landen ter wereld.

 9. @R. Reuvekamp [11]:
  Er zijn toch veel belangrijker zaken dan belastingen om naar een ander land te gaan lijkt mij zo. Ik kan mij haast niet voorstellen dat ze in Curacao geen andere flauwekul regels overgenomen hebben uit het “moederland” dan alleen maar de inkomstenbelasting.

 10. @Raymond [14]:

  laten we het maar op oerstom houden. Gewoon boeren statistiek. Ik woon in het buitenland, ben er toch toe nooit overvallen of beroofd in NL tijdens vakanties 2 keer.

 11. @Raymond [14]:

  re. oerstom of uiterst kwaadaardig

  Aanmelden bij de politie leverde alleen de reactie op dat dit zo normaal was dat men er geen notitie van wilde maken. Daarom wordt NL ook steeds veiliger er zijn namelijk steeds minder meldingen van berovingen.

  U mag bij uzelf te rade gaan wie er nu werkelijk oerstom is.

Comments are closed.