grexit-sterWe krijgen net een verwijzing via Nu.ji  naar een berekening in de NRC. ****
Uit die berekening volgt dat Grexit aan “Nederland” ongeveer € 20 miljard kost. Die worden dan bij de staatsschuld geteld, die dan volgens  de teller die op de Vrijspreker toch al hard doortelt, een extra sprong maken van € 474 miljard naar € 494 miljard, akelig dicht bij een half biljoen euro.*****

Deze schuld zal een keer terugbetaald moeten worden (???) maar ondertussen moet de belastingbetaler er wel jaarlijks rente over betalen.

Als de politici niet zo stom geweest waren om aan een land dat al 5 keer failliet gegaan is al dat geld te lenen, zou NL nu een overschot van € 5 miljard hebben, en had het niet zelf € 15 miljard extra hoeven te lenen.

Wat kost het echter als Grexit niet door gaat en Griekenland gelijmd wordt door EU-geile politici?
Die berekening is als schatting wel te maken.
Maar ongezien  zal dat bedrag (veel) hoger uitkomen dan die €  20 miljard. 

9 REACTIES

 1. Het geld is helemaal niet aan het lang geleend, maar aan de bankiers daar. Je had het spelletje dat er over onze(ook Griekse) hoofden wordt gespeeld nog niet door? Dit hoort gewoon ij het grote graaien, dat net zo lang doorgaat tot er een bloedige revolutie uitbreekt. Vervolgens begint het spel dan weer van voren af aan. Er komt geen betere wereld.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Johnny [1]: En toch blijf ik optimist.
  Al lukt het alleen maar om betere omstandigheden te krijgen voor mezelf en mijn relaties.
  Daarom : blijven denken en er met elkaar over discussieren.
  Kans dat het lukt is niet NUL!
  Doe mee!

 3. Nou, betere omstandigheden op kleine schaal: daar moet een hek om! Dat hek houdt wellicht het tuig buiten, maar is tegelijk je eigen gevangenis.
  Alle idealen verzanden in een mislukking, de geschiedenis staat bol van de voorbeelden.
  Optimist of pessimist: winde blijven waaien, golven blijven golven, dag en nacht wisselen elkaar af. De natuur natuurt en de mensheid zit maar te prutsen aan “beter” en maakt elkaar af.

  Het is vrij simpel: De mens is een groepsdier. Dit breng met zich mee dat een andere groep als concurrent gezien wordt (dat zit in ons brein dat heel lang geleden zo gevormd is) en zal wat aan die dreiging willen doen.
  Een wereld waar we allemaal in vrede kunnen leven zal ontstaan als iedereen beseft dat er overvloed is. Overheden en de bezitters/bezetters, laten ons liever geloven in schaarste, dat komt hun beter uit.

  Het toverwoord is dus overvloed en dat is aanwezig, alleen geloven we dat niet, maar het tegengestelde waardoor we er geen gebruik van maken.

  In Nederland is alles klein, kleine huisjes (Hollandhäuser noemen ze dat wel bij de buren) met een piepklein tuintje, straatjes met drempeltjes en rotondetjes, weilandjes met prikkeldraadjes aan paaltjes, alles op elkaar geprakt in stinkende steden (oh, ja, het kan nog erger ook!) terwijl er ook in dit land ruimte zat is, maar dat is natuur en dat is heilig. Alsof we zelf geen natuur zijn!

 4. Wat kost meer? Grexit of geen Grexit? het kost alle twee Grexit of geen Grexit

 5. Wat kost meer? Stoppen met dit gedoe, of doorgaan zoals nu? Geen geld meer aan Griekse schuldeisers geven, of hen iedere paar maanden nog wat miljarden toestoppen, en hopen dat Griekenland wil, en kunnen, ‘hervormen’ (Dus de Grieken nog meer uitpersen, terwijl degenen die wel geld hebben het in veiligheid hebben gebracht).

 6. Al het geld wat die kant is opgegaan is weg, maar vraagt niemand zich af waar het is gebleven en of het wel op de juiste plek is aangekomen en niet toevallig is verdwenen naar Zwitserland of Engeland, onderzoekt niemand de feitelijek misstanden binnen Griekenland? Zo wordt het probleem niet opgelost, zo wordt het probleem alleen maar groter en vooral duurder en zorglijker!! Waarom houdt de EU zich zo van de domme en doet ze alsof ze niets begrijpt of niet kan veranderen aan landen die zo waardeloos met geld omgaan. Waarom trekt de EU niet het boetekleed aan en zegt dat het de schuld is van Brussel dat dit land de EU is binnen gelogen, men heeft geweten welke toestanden zich afspeelden in Griekenland en ook hoe het land van slecht functionerend land naar een opeens florerend land werd ‘geboekhoud’ en geeft daarmee aan hoe corrupt en incompetent men zelf was en is!? Of dat Brussel helemaal niet wil dat Griekenland vertrekt, maar een eeuwige melkkoe mag zijn binnen de EU, het zwarte schaap van de familie die we maar hebben te pikken en waaraan we maar moeten wennen, ofzo?

  Zodra een burger een paar euro te weinig zou betalen of te veel zou ontvangen van de overheid dan weet de overheid precies wat te doen, maar hier gaat het om miljarden en miljarden en niemand weet hoe Griekenland met zijn oplichterspolitiek en zijn Goldman Sachs maffiose trukendoos die waarschijnlijk nog steeds meedoet niet is aan te pakken? Normaal gesproken zou je zo’n land onmiddellijk onder bewind stellen en compleet doorlichten en degene die het land de EU binnen hebben gerommeld achter slot en grendel zetten om te voorkomen dat dergelijks praktijken nog weer kunnen voorkomen en dit een voorbeeld en grote waarschuwing zal zijn voor de rest van de oplichters binnen de EU. Maar er gebeurt helemaal niets en mag het land gewoon verder bedelen tot wij er bij neervallen. En de EU praat constant over zaken heen en doet alsof ze niets begrijpt en draait om de hete brij.

  Dit vertelt feitelijk hoe machtig de krachten zijn die achter deze hopeloze bodemloze put zitten en hoe machtig deze krachten zijn dat ze kan bepalen dat de EU het zwijgen doet en andere landen dwingt via noodfondsen enz. mee te betalen aan een soort van afpersing en chantage die Griekenland ergens doet, want afpersing en chanteren van lidstaten met steun van Brussel daar begint het toch al aardig op te lijken. Griekse praktijken in een Italiaans jasjes.

  Zakelijke contracten in euro’s of niet die moeten worden opengebroken bij een exit en al dat soort problemen meer die best zijn op te lossen en te aanvaarden en Griekenland moet uit de EU om nog iets te redden, al was het maar het redden van het smoel, van fatsoen en het gezonde verstand en vooral het redden van de vooruitgang van Nederland of beter gezegd van ons. Hier gaat Nederland aan kapot, zoals Nederland kapot gaat aan zoveel dingen die Brussel heeft bedacht, maar de Grieken uit de EU zou een grote vooruitgang betekenen en een goed signaal voor de rest van rooflanden.

  Maar ja, de macht achter de macht bepaalt hoe wij leven, denken, de waarde van geld en bezittingen en vooral bepaalt de macht welke kant we opgaan.

  Wel eens over nagedacht als schulden niet langer houdbaar zijn of waarom men zo kwistig strooit met geld alsof het een lieve lust is, ook in landen als Nederland, wat er dan gebeurt? Dan krijg je confiscatie van bezittingen en vermogen en edelmetaal, krijgen we te maken met noodwetten of krijgswetten en een nieuwe start waarbij de macht niet langer in Brussel zal liggen maar geheel ergens anders, waarbij, en dat blijft mijn overtuiging, alle burgers verplicht zullen worden een nieuw systeem te accepteren met bijbehorende chip onder de huid, anders kom je gewoon nooit meer aan de bak en mag je creperen. Want dit moet het wel zijn, want de logica kan het anders niet verklaren waarom boeven en schurken ongestraft blijven, men tot het oneindige mag doorgaan met schulden maken en lande leegroven, burgers met een schuldenvrij leven en bezittingen en die zichzelf kunnen bedruipen worden gedwarsboomd en behandeld als paria’s, waar dit in een gezonde economie en land normaal gesproken andersom zou moeten zijn. Dit heeft een reden en vooral één doel!

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [6]:

  Natuurlijk had men direct in het begin bij de problemen rond Griekenland moeten besluiten het land uit de EU te zetten, direct en zonder omhaal, want men wist wat voor problemen er waren en ook dat Griekenland nimmer dergelijke problemen zou kunnen managen of oplossen en vooral ook dat de problemen alleen maar zouden toenemen. Nu is er al te veel rugbaarheid gegeven aan de problemen en zijn ze te ver uitgediept waardoor een soepele exit bijna onmogelijk lijkt zonder al te veel schade aan te richten.

  Dit alles is ook psychologisch gezien heel waardeloos aangepakt en dramatische besluiten genomen, want nu zien we alleen maar nog meer twijfel en besluiteloosheid en maakt dat juist dat het vertrouwen in de EU nog meer toeneemt. Mocht men nu overgaan tot een exit en dit niet met vertrouwen en overtuiging naar buiten brengt en daarbij niet in gereserveerdheid en in alle kalmte en rust met de nodige demping aanbrengen, want men kan het brengen als een ramp, maar ook als brengen als een zegen, dan moet de ECB nog meer waardeloos geld pompen in de toch al kunstmatig opgeklopte ellende en wij nog meer vrezen dan we nu al doen.

  De EU heeft zichzelf in de voet geschoten door niet hard, zakelijk, consequent en adequaat op te treden door de koe bij de horens te vatten en simpel en doeltreffend schoonschip te maken. Ook had men zichzelf onder de loep kunnen nemen als degene die heeft gefaald en vanaf nu orde op zaken zal stellen.

  Het is heel Brussel aan te rekenen dat men zo amateuristisch, zo onzakelijk en prutswerk heeft afgeleverd door Griekenland in de EU te houden, het is één grote faal en dat door toedoen van Brussel. Reeds vanaf het begin heeft men heel slecht werk afgeleverd, maar was men verblind door ego’s en het grote EU rijk die het wel ‘even’ zou gaan maken en doen over de ruggen alle EU burgers.

  Alsof de EU zoveel meer had of heeft te betekenen met landen in de EU die niet EU waardig waren of zijn. Een kind had dit aan kunnen zien komen, dat het zo niet zou lukken.

  De EU was en is vervallen in een incompetent bij elkaar geraapt zootje ongeregeld en bewijst met het binnenhouden van Griekenland niet dat ze sterk en gedegen beleid voert, maar juist zwak, incompetent en amateuristisch is en een zakelijk onwaardig beleid voert. Kijk alleen eens naar het beleid van de ECB die met honderden miljarden euro hele economieën ontwricht door rentes naar negatief te drukken en waar Brussel bij staat te kijken al was het het een feest.

  Men wilde karakter en goed vakmanschap tonen door vast te houden aan de zwakste schakel en heeft men daarmee de hele EU en ‘gezonde’ landen totaal ondermijnd zo niet kapot gemaakt. De burger betaalt de rekening en in Brussel durven ze nog steeds de vlaggen uit te hangen, het is een gotspe van de bovenste plank. De EU is vervallen in een totale doodzonde!

  Wil men de EU redden, dan is het zaak Griekenland met heel nette en vooral zachte hand zonder er te veel tamtam aan te verlenen “gedag” te zeggen. En er helemaal geen drama van maken, maar gewoon als een rotte kies trekken, want er blijven nog genoeg gezonde elementen over of is men daar dan ook niet meer zo zeker van zijn en geeft Griekenland de aanzet tot een gezonde, maar totale sanering? Misschien heeft men daar geen zin in? En zal men moeten toegeven hoe slecht de staat is van andere landen en de totale EU? Is het kunstmatig opgeklopte zaakje dan aan zijn eind? En zal men moeten toegeven dat de EU en Brussel hebben gefaald met al hun vuige leugens? De leugens en het zieke gedraai breekt ze nu op? En daarom laat men de boel de boel?

  We leven toch een illusie, in een illusie van geld, democratie en vrijheid, dus om de illusie nog wat vooruit te schuiven zou ik zeggen doe alsof en neem afscheid van Griekenland, dan kunnen de Grieken weer als zelfstandig land dat worden wat ze ooit waren en wellicht gelukkiger was dan wat ze is. En wie zegt dat het niet voor beide partijen beter, gunstiger en mooier uitpakt dan dat men nu denkt.

  Een waardeloze relatie aanhouden brengt vaak meer verdriet en ellende dan een breuk.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [7]:

  Correctie;….Dit alles is ook psychologisch gezien heel waardeloos aangepakt en zijn er feitelijk dramatische besluiten genomen, want nu zien we alleen maar nog meer twijfel en besluiteloosheid en maakt dat juist dat het vertrouwen in de EU nog meer afneemt

Comments are closed.