Person_Osama_CartoonGale Boettichter: Deze week maakte de Amerikaanse regering openbaar welke boeken zouden zijn aangetroffen in het huis van Bin Laden na zijn dood in 2011. Volgens Nu.nl wil zij daarmee ‘benadrukken dat het de wens van president Obama is om meer transparant tegenover de burgers te zijn.’ In werkelijkheid is de lijst met boeken vrijwel zeker nep, maar dat neemt niet weg dat er enkele interessante exemplaren op staan.  

Bin Laden stierf niet in 2011

De boeken van Osama zouden zijn gevonden nadat hij door Amerikaanse Navy Seals zou zijn gedood in zijn villa in Abottabad, Pakistan. We hebben echter nog altijd geen overtuigend bewijs gezien dat de man die toen gedood werd ook daadwerkelijk de fameuze terroristenleider was. Er zijn geen foto’s of beeldmateriaal waarop Bin Laden te zien was, en zijn lichaam werd opvallend snel ‘gedumpt’ in de zee.

Het bovenstaande is niet verrassend, want de moord op Bin Laden was zo goed als zeker nep. Alles wijst er namelijk op dat de Saudiër al eind 2001 is overleden. Hij leed namelijk ten tijde van 9/11 aan ernstig nierfalen en kon zonder dialyse niet overleven. Zo zijn er de volgende aanwijzingen:

— Volgens een hooggeplaatste Taliban-leider zou Osama Bin Laden in december 2001 in Tora Bora, Afghanistan, zijn overleden.

— Dit werd bevestigd door de Pakistaanse president Musharraf in januari 2002. Musharraf zei dat Bin Laden waarschijnlijk gestorven is omdat hij niet behandeld kon worden voor zijn nierziekte. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten moest Bin Laden iedere drie dagen aan de dialyse, en dat is vrij lastig als je steeds op de vlucht bent.

— De medische correspondent voor CNN, dr. Sanjay Gupta, was het met Musharraf eens. Na het analyseren van beeldmateriaal kwam hij tot de conclusie dat de terrorist ernstig ziek was in 2001. Onder andere de bleekheid van zijn huid en de conditie van zijn baard wezen volgens Gupta op ‘chronisch nierfalen’.

— Volgens prof. David Ray Griffin, auteur van het boek Osama bin Laden: Dead or Alive? heeft de CIA na 13 december 2001 geen persoonlijke berichten van Bin Laden meer onderschept. Dat komt overeen met het eerdere bewijs dat de terroristenleider rond die tijd is overleden.

Na december 2001 zijn er nog enkele vage video’s van Bin Laden verschenen die zouden moeten bewijzen dat hij nog in leven was, maar daarop zag de man er steeds weer anders uit. Volgens de bekende journalist Eric Margolis – die Bin Laden daadwerkelijk ontmoet heeft – en diverse andere experts waren deze dan ook nep.

De boekenlijst

De lijst met boeken van Osama bin Laden lijkt een klassiek stukje propaganda te zijn. Dat maakt het echter alleen maar fascinerender, want er staan een paar zeer interessante boeken tussen. Hier volgt een selectie:

— Bekentenissen van een economische huurmoordenaar (John Perkins). In deze klassieker legt Perkins uit hoe hij in naam van het internationale bankenkartel derdewereldlanden leegroofde. Van de flap:

‘John Perkins opereerde veertig jaar lang undercover als economisch huurmoordenaar (EHM). Na 11 september 2001 besloot hij zijn zwijgplicht te verbreken, de steekpenningen en dreigementen te negeren en naar buiten te treden met het ontstellende maar waargebeurde verhaal over zijn carrière als EHM. In zijn Bekentenissen trekt hij een gierput open en ontmaskert hij een schier onvoorstelbare wereld van internationale intriges en corruptie. Als EHM haalde hij derdewereldlanden door bedrieglijke prognoses ertoe over enorme leningen te accepteren voor de ontwikkeling van hun infrastructuur. Deze ontwikkelingsprojecten, die gefinancierd werden met geld van de Wereldbank, werden uitbesteed aan Amerikaanse bedrijven. Zodra een land diep in de schulden zat, konden de Amerikaanse regering en de daarmee verbonden internationale ontwikkelingshulpinstellingen de economie van dit land naar hun hand zetten, met catastrofale gevolgen.’

Dit boek is beter bekend onder de Engelstalige titel Confessions of an Economic Hitman. Zo staat het ook op de boekenlijst van ‘Osama bin Laden’.

— The Best Enemy Money Can Buy (Antony C. Sutton). In dit boek legt de befaamde onderzoeker dr. Antony Sutton uit hoe in het geheim en met medeweten van de Amerikaanse autoriteiten een enorme hoeveelheid aan militaire technologie uit de Verenigde Staten naar de Sovjet-Unie verscheept werd om de Koude Oorlog in stand te houden. De Russen hadden zelf niet de middelen voor technologische vooruitgang. Dit uitstekend gedocumenteerde boek is onmisbaar voor een goede analyse van de gebeurtenissen in de twintigste eeuw.

 

— America’s ‘’War on Terrorism” (Michel Chossudovsky). De Canadese professor Chossudovsky legt in dit standaardwerk over de Oorlog tegen Terreur uit hoe de gebeurtenissen op 11 september het werk waren van de Amerikaanse regering. Vervolgens ontkracht hij de mythes over de oorlogen die daarop volgden. Een zeer lezenswaardig en belangrijk boek.

 

— 11 september – Een onderzoek naar de feiten (David Ray Griffin). In dit boek onderzoekt de eerder genoemde professor Griffin de aanslagen op 11 september. Meer nog dan Chossudovsky gaat hij in op de details hiervan en legt stap voor stap uit hoe het ‘officiële’ verhaal een grote leugen is. Van de omslag:

‘David Ray Griffin heeft dat geschreven wat Amerika misschien wel het hardste nodig heeft – een objectief, evenwichtig en diepgaand bestudeerd en gedocumenteerd verslag van de onverklaarbare omissies en onjuiste voorstelling van zaken in de officiële verklaring van de regering-Bush van de gebeurtenissen op 11 september. Griffin is zich bewust van de manier waarop de angst voor ‘samenzweringstheorie’-denken zijn mede-Amerikanen heeft afgeleid van de feiten over deze gebeurtenis die de geschiedenis bepaalde. Hij verkent uiterst nauwkeurig de bewijzen voor en tegen, en volgt ze waar ze naartoe leiden. Een moedig onbetwistbaar werk.’ (John McMurtry)

Dit boek staat op de lijst als The New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11.

De boekenlijst van Osama Bin Laden is ‘onthuld’ door de Amerikaanse autoriteiten om de mythe rond zijn dood in stand te houden. In dat opzicht is het typische propaganda. Toch heeft de lijst een nuttige functie: het zet hopelijk veel mensen ertoe om de bovenstaande boeken te lezen. Deze bevatten allen zeer belangrijke informatie over de maffia aan de top van de Amerikaanse overheid.

Veel leesplezier!

Gale Boetticher

P.S. Al deze boeken zijn gratis te downloaden op het internet. Om auteursrechtelijke claims te voorkomen kunnen we daar hier echter niet naar linken.

6 REACTIES

 1. De meeste titels zijn forse aanklachten tegen het huidige buitenlandbeleid van Amerika. Ik zie niet in waarom datzelfde land deze bibliotheek bij elkaar zou fantaseren? Om een motief voor Bin Laden construeren? Dan lijkt het me logischer dat ze met allerlei islamitische boeken op de proppen zouden komen.
  Maar we weten het niet; wat blijft is idd een interessant lijstje titels van boeken die bevestigen wat op Vrijspreker al breed bekend is. Leuk artikel!

 2. Iemand vermoorden en dan voor dat de wereld dat weet een dood lichaam in de diepe zee gooien, is vragen om niet geloofd te worden.

 3. http://www.garynorth.com/public/13836.cfm

  Osama and Me: Comments on the Leaked Reading List
  Gary North – May 22, 2015

  The U.S. government has released a list of English-language books in the library of the fellow who got killed in Pakistan by the Seals in 2011. Here is the book list.

  One of them is Antony Sutton’s The Best Enemy Money Can Buy (1986). I wrote the foreword. It is here. Who knows? Maybe Osama read it.

  Because the printed edition did not mention me as the Foreword’s author in the Table of Contents, my Osama connection is not visible to anyone who does not get past the Table of Contents.

  Of all the books on the list, my Foreword was by far most relevant to Osama bin Laden and his movement. I began the Foreword with one of the most remarkable facts of modern American history ever to be dropped down the memory hole. My Foreword began as follows:

  In December of 1979, the Soviet Union launched a lightning-fast military offensive against the backward nation of Afghanistan. It was after this invasion that President Jimmy Carter admitted publicly that it had taught him more about the intentions of the Soviets than everything he had ever learned. Never again would he kiss the cheeks of Premier Brezhnev before the television cameras of the West. . . .

  The invasion of Afghanistan was a landmark shift in Soviet military tactics. Departing from half a century of slow, plodding, “smother the enemy with raw power” tactics, the Soviet military leadership adopted the lightning strike. Overnight, the Soviets had captured the Kabul airfield and had surrounded the capital city with tanks.

  Tanks? In an overnight invasion? How did 30-ton Soviet tanks roll from the Soviet border to the interior city of Kabul in one day? What about the rugged Afghan terrain?

  The answer is simple: there are two highways from the Soviet Union to Kabul, including one which is 647 miles long. Their bridges can support tanks. Do you think that Afghan peasants built these roads for yak-drawn carts? Do you think that Afghan peasants built these roads at all? No, you built them.

  In 1966, reports on this huge construction project began to appear in obscure U.S. magazines. The project was completed the following year. It was part of Lyndon Johnson’s Great Society. Soviet and U.S. engineers worked side by side, spending U.S. foreign aid money and Soviet money, to get the highways built. One strip of road, 67 miles long, north through the Salang Pass to the U.S.S.R., cost $42 million, or $643,000 per mile. John W. Millers, the leader of the United National survey team in Afghanistan, commented at the time that it was the most expensive bit of road he had ever seen. The Soviets trained and used 8,000 Afghans to build it.

  If there were any justice in this world of international foreign aid, the Soviet tanks should have rolled by signs that read: “U.S. Highway Tax Dollars at Work.”

  Nice guys, the Soviets. They just wanted to help a technologically backward nation. Nice guys, American foreign aid officials. They also just wanted to help a technologically backward nation . . . the Soviet Union.

  Multiply the dollar figures by seven, minimum, to see the construction costs in today’s money.

  Fact: the United States government, under Lyndon Johnson’s leadership, paid for the roads, designed the roads, and jointly built the roads with the USSR. This enabled Soviet tanks to roll into Kabul in 1979.

  I based this observation on a remarkable, unknown document, which I footnoted: “Rugged Afghan Road Jobs Fill Gaps in Trans-Asian Network,” Engineering News-Record (Nov. 3, 1966). Today, almost 49 years later, this story and this document remain unknown. “And the rest is history” — forgotten history. Ignored history. Suppressed history.

  Bin Laden arrived in Afghanistan within two weeks of the Soviet invasion. He came on a permanent basis in 1982.

  Those of us in the camp of “conspiracy history” are sneered at by the mainstream media and mainstream academia. We report on events that are simply not politically acceptable to the Establishment. Therefore, they never happened. It’s official.

  I suspect that a budding historian could make a significant academic contribution by following leads in the reading list. But it would have to be a self-funded calling, not a salaried career. No academic institution would pay him to do this.

 4. Ik krijg ook wel het gevoel dat die Seymor Hersh controlled opposition is. Hij komt met een verhaal waarin een paar kleine details anders zijn en alle media pakken het gelijk op en de heersers in het witte huis reageren er ook onmiddelijk op.
  Opeens is regering/Hersh de toegestane bandbreedte van denkbeelden.
  Het 2001 verhaal lijkt me veel geloofwaardiger. Nier dialyse houdt je niet lang vol in Tora Bora. Aan het in stand houden van een vijand nadat deze dood is kan veel verdiend worden. Nu kunnen ze weer even vooruit met Isis en Poetin.

 5. De pornocollectie van Bin Laden mocht nog niet vrijgegeven worden. Dat zal op een later tijdstip beter te pas komen. Het wachten is op een Hollywood blockbuster met een stuk of 8 vervolgdelen. Voor IS zijn de opnames al in volle gang.

Comments are closed.