Freedom_Next exitGale Boetticher: Hoewel er deze week wat ophef was over de fuck-de-koningzaak, is censuur iets wat men vooral associeert met China, Rusland en allerlei exotische dictaturen. De meeste mensen verwachten niet dat het in Nederland gebeurt. Toch overkwam het de makers van de documentaire Skull and Bones.

Daan de Wit en zijn collega’s vertrokken eind jaren negentig naar de Verenigde Staten om een documentaire te maken over een semi-geheim genootschap met een enorme politieke en economische macht. The Order of Skull and Bones heeft zoveel invloed dat twee leden (John Kerry en George W. Bush) tegenover elkaar stonden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2004. Ook is zij betrokken geweest bij onder andere de financiering van Hitler en de mondiale drugshandel.

De documentairemakers kwamen terug uit de VS met een uitstekende documentaire – inclusief nieuw bewijs en uitleg van de meest gerenommeerde experts op dit gebied. In maart 1999 zou de film uitgezonden worden op de publieke omroep. In de tv-gidsen stond de uitzending al aangekondigd, maar op het laatste moment besloot de publieke omroep er een stokje voor te steken. Het werd duidelijk dat het publiek de documentaire niet mocht zien.

Op aandringen van de makers werd er later nog wel een verkorte versie van de documentaire uitgezonden, maar deze was gekuist van alle belangrijke onderwerpen en werd op een tijdstip uitgezonden waarop niemand keek. Zeer belangrijke informatie over de werking van de globale politiek is daarmee aan het Nederlandse publiek onttrokken.

Skull and Bones is één van de belangrijkste documentaires uit de Nederlandse geschiedenis. Hoewel deze al zeventien jaar oud is (en er dus wat recente informatie ontbreekt), is het erg belangrijk dat mensen hem zien. Hieronder staat daarom de volledige versie.

Helaas is er geen betere beeldkwaliteit beschikbaar, maar laat dat niemand ervan weerhouden om de informatie tot zich te nemen.

Gale Boetticher

16 REACTIES

 1. Ik heb de documentaire niet bekeken omdat ik dit soort samenzweringsverhalen wel ken. Kijk, veel mensen die aan de touwtjes trekken zijn naar dezelfde universiteiten geweest en sommigen kennen elkaar wellicht nog daarvan. Dat wil nog niet zeggen dat er een geheime samenzwering bestaat die op de achtergrond aan de touwtjes trekt en waarvan de leden al in hun studententijd gerecruteerd zijn. Zo meen ik me te herinneren dat wij ook een soort genootschap hebben opgericht met een inwijdingsritueel waarbij een meer dan gemiddelde hoeveelheid drank betrokken was. Je moet er niet teveel bij denken. Maar vooral moet voorkomen worden dat vrijheidstheorieen en libertarisme met samenzweringen en complotten geassocieerd worden.

  Flor Tims [13] reageerde op deze reactie.
  rinze [15] reageerde op deze reactie.

 2. Om 02:41 uur in de ochtend van 7 mei 1945 tekende generaal Alfred Jodl in Reims de documenten voor onvoorwaardelijke overgave van alle Duitse strijdkrachten aan de geallieerden. Het bevatte de frase: “Alle strijdkrachten onder Duits gezag staken hun actieve operaties om 23:01 uur centraal Europese tijd op 8 mei 1945.” De volgende dag, kort voor middernacht, tekenden Duitse vertegenwoordigers onder aanvoering van generaal Wilhelm Keitel in Berlijn een gelijksoortig document, expliciet capitulerend aan de Sovjet strijdkrachten in aanwezigheid van generaal Georgi Zjoekov. Nieuws van de overgave bereikte de media in het Westen op 8 mei 1945 en er ontsprongen spontane feesten door geheel Europa. In de Verenigde Staten werden de Amerikanen wakker met het nieuws van de vorige dag en verklaarden zij 8 mei tot V-E-dag. Omdat de Sovjet-Unie ten oosten van Duitsland lag, duurde het tot 9 mei 1945 lokale tijd in Moskou totdat de Duitse militaire overgave officieel een feit was, waardoor Rusland en veel andere Europese landen ten oosten van Duitsland hun dag van overwinning vieren op 9 mei.

 3. beste peter [5]: Rusland demoniseren komt thans geopolitiek beter uit. De EU en in de NATO rukken oostwaarts op. Rusland is doordat de Oekraine in het westerse kamp is gekomen haar strategische diepte kwijt, straks staan westers gezinde tanks en vliegtuigen op 800 kilometer van Moskou. Dat verandert de hele verdediging van Rusland. En maakt het veel lastiger. Het is een hoog spel en de bevolking in de EU en de VS moeten vooral maar geloven dat Rusland een bedreiging is voor de vrede. Terwijl het westen nu de status quo die er was verbreekt en oprukt.

  Gale, sorry voor de een beetje of topic discussie

  peter [7] reageerde op deze reactie.
  Joseph Kétèll [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [6]: Helemaal mee eens. De bezitters van de grootcorporaties en banken zijn doodsbang voor vrede. De historie leert dat het creëren van oorlog voor deze lieden uiterst profitabel is en machtsvergroting veroorzaakt. De methode van oorlogvoering hebben ze van de Nazi’s geleerd: false flag operaties opvoeren die een trigger vormt voor een oorlogsreactie. Een oorlog uitlokken die altijd buiten de VS moet plaatsvinden. We mogen ons gelukkig prijzen dat Poetin zo beheerst optreedt.

 5. Overigens was en is antisemitisme en joden-vervolging geen exclusief monopolie van de nazi’s ,alhoewel men dit zo wil doen voorkomen !!
  Zowat alle volkeren , hebben zich hieraan, al sinds de oudheid bezondigd , inclusief de zgn christenen !
  Er staat trouwens in het Evangelie : “zijn bloed kome over ons en onze kinderen ”
  Paulus , alhoewel zelf jood , heeft nooit nagelaten hieraan steeds weer te herinneren !
  Tot voor jaren nog , bad men in de kerk (niet heilig !) :
  “van de trouweloze joden … verlos ons heer ”
  En … lees er ook eens dat andere boek maar eens op na , en dan bedoel ik niet “Mein Kampf”
  Allen verklaarden zich in Parijs : ” je suis Charlie” …
  voor wanneer bordjes met :” je suis juif ”
  Ter info : de echt grootste volkerenmoord had ooit plaats in Amerika ,met name op de zogenoemde indianen !
  Naar schatting zowat 50 miljoen of meer kwamen er om !
  Daarna kwamen de zwarten aan de beurt , en nog steeds !
  God bless America ! … zou het ?

 6. @peter [2]: moet ik beginnen met alle oorlogen die na de 2e wereldoorlog zijn begonnen en tot de dag van vandaag is het nog oorlog in zoveel landen dus welke vrede??? Amerika is na de 2e wereld oorlog pas goed begonnen met landje pik ik begin met korea en ik stop met de arabische landen .putin anaxeerd de krim en de hele wereld valt erover ik zeg alleen wake up en doe eerst onderzoek maar wakker worden en het zien is een eerste stap ,hypocritische samenleving

Comments are closed.