MARGRATENVandaag hang ik de vlag wel uit, halfstok om 18.00 uur, anders niet, maar vandaag herdenk ik de doden uit de oorlogen. Oorlogen die alleen maar kunnen ontstaan door overheden en machtsmisbruikers. Ik herdenk al die arme drommels die stierven ‘voor god en vaderland’. En ik hoop dat zij zich in hun laatste snik, niet realiseerden dat zij voor loze beloften, volledig volgens de wet- en regelgeving en laffe politici, zinloos stierven.

En die gedachte inspireert om hier voor vrijheid zonder dwang te blijven werken.

10 REACTIES

 1. Lees de topics -all over the place- die gaan over de grote financiers en oprichters achter Adolf Hitler en het nazi bewind, kijk wie er beter en mega rijk zijn geworden van twee wereldoorlogen in Europa, dan is het toch diep triest dat er mensen zijn die wijs werd gemaakt en geloofden dat ze bevrijders waren, maar uiteindelijk hun leven gaven voor het grote geld en de werkelijk machtigen die hun spel spelen rond crisissen en oorlogen en daar goed van leven en zelfs de wereld tot op heden met angst en terreur onderdrukken en sturen…..En nog triester dan diep triest is om te bedenken dat we nu zoveel meer weten, kunnen begrijpen en lezen dan ooit tevoren door een onafhankelijk nieuw WWW medium en alle verhalen rond de smerige leugens van oorlog en geld kennen en toch nog steeds menen te moeten geloven wat de overheid en gevestigde media en machtigen ons vertellen en er nog steeds mensen zijn die menen hun leven te moeten geven voor zogenaamde vrede, vrijheid en vijand verhalen. Alles is -nog steeds- één grote leugen en daar geeft men zonder nadenken z’n enige leven en ziel en zaligheid voor!

  Misschien verdient de gewillige en leeghoofdige massa heden ten dage niet beter en ook niet meer dan een diepe crisis en ellende als wake up call of om de dood ingejaagd te worden, omdat men dan nog steeds niet wakker wil worden. Men kan meer weten en begrijpen dan ooit te voren en weet, als men zich er even in verdiept, hoe oorlogen, bloedgeld en maffiose zaken in de wereld tot stand komen en uit welke bron alle ellende werkelijke komt en waarvoor ze dienen, los natuurlijk van een aantal mensen in de wereld die het wel begrijpen en onderzoeken en wakker zijn en helemaal geen oorlog ellende en vijandigheid wensen, maar worden aangevallen, verdreven en gedood in fals flag oorlogen en kunstmatig opgezette revoluties en crisissen.

  Maar de jongens van toen die dit alles niet geweten hebben doordat er geen oprechte en geen grote onafhankelijke bron van informatie bestond en die meenden dat ze werkelijk bevrijders waren gestuurd door een zuivere macht en dachten hun leven te moeten geven voor het verslaan van een toevallige en willekeurige bezetter, deze doden moeten we herdenken en niet vergeten, maar vooral begrijpen waarom, voor wat en voor wie ze zijn gedood.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [2]:

  En laten we vooral herdenken dat we nog steeds niet leven in vrijheid, ook al zegt men van wel. En hoe mooi de macht deze vrijheid ook wil verpakken, deze zogenaamde vrijheid die we zouden hebben, maar we leven nog steeds binnen een groeiende EU nazi macht die meer en meer de scepter zwaait en baas denkt te moeten of kunnen zijn over onze levens en bezittingen. Was de Nederlandse macht al erg genoeg, maar was kattenpis vergeleken bij wat er nog gaat komen. We leven nog steeds in een groeiende totalitaire banken en corporatistische EU nazi staat die zich steeds meer en meer macht toe-eigent over onze ruggen. De bezetter is nooit weggeweest.

 3. Mijn zoontje merkte heel terecht op;
  “Pappa, waarom hebben ze pistolen op dodenherdenking?”
  Misschien gaat de volgende generatie het wel snappen.

 4. …”Wie heeft geleerd van het verleden en een zuiver geweten heeft herdenkt niet, maar houdt zich bezig met het leven in het heden zodat het verleden zich niet kan herhalen in de toekomst”.

 5. Leven is een organisatie die gebruikmaakt van iets anders
  om zich zelf in stand te houden.
  Dit kan door geweld en vernieling of door vreedzaam samen
  werken.

  Aan ons de keus!

  Tot nog toe zijn wij niet wijs genoeg!

 6. Los van het nut en betekenis van dodenherdenking, heb ik grote moeite met mensen die moedwillig deze 2 minuten stilte komen verstoren.

  Een dilemma: mag je zulke herrieschoppers op hun bek slaan, of is dat in strijd met het NAP?

 7. @hugo van reijen [9]:

  Het zou zoveel mooier zijn, als wij de arbeid en het geld
  en de tijd en het materiaal niet meer in wapens investeren.
  Maar in opbouw en verbetering van de aarde en het
  welzijn van alles dat daar op leeft.

  Economisch gezien zouden wij er wel bij varen.
  We hoeven er alleen maar voor te kiezen!

  Waren wij maar zover.

  De mens is echter nog niet ge nijgt daar aan toe te geven,
  waarschijnlijk duurt het nog even?

  Met de wens in gedachten, maar kunnen wij daar nog op wachten??

Comments are closed.