10 REACTIES

 1. Nou, die weet het wel goed te zeggen. Wat zo jammer is, dat de samenwerking van de Europese landen op zich nog niet zo’n slecht idee is, maar dat het een eigen leven gaat leiden. We hebben in Europa veel gemeenschappelijk en daar moeten we wel over waken. Maar juist de diversiteit maakt het zo interessant. Het is niet alleen de prijs van de producten in de winkel, maar vooral ook de keuzes die we kan maken.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Individualist [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Plato [1]:

  Let wel: “SAMENWERKING” is een 100% vrijwillige daad van beide kanten.
  Als door een overheid mensen gedwongen worden om dezelfde dingen te doen, is dat geen “samen” werking, maar orders opvolgen.
  En dat braaf orders opvolgen is wat politici samenwerking noemen.
  Jammer dat zoveel mensen daar in trappen.

 3. @Rolf [3]:
  Een harde revolutie, met machtsgrepen e.d. heeft nu geen zin. Dan hebben we inderdaad na 3 maanden weer de huidige situatie. Er zijn te weinig mensen die NAL (libertarisme) kennen. Laat staan er echt voor willen werken.

  Ik weet nog steeds geen beter oplossing dan heel hard intensief werken aan educatie. Mensen leren wat de voordelen van NAP zijn.
  Meer rust, geen oorlogen meer (wereldwijd) meer welvaart.
  Leven als mens!

 4. Condell begrijpt het jammer genoeg niet zo goed, ook al bedoelt hij het goed.

  Het probleem van Pat is dat hij nog steeds niet de waarheid ziet achter niets-betekenende termen als “democratie”.
  Democratie is niet van de mensen afgepakt. Democratie heeft nooit bij de mensen gelegen. De elite heeft altijd gedaan wat hen het beste uitkwam. Democratie is nooit meer geweest dan een fopspeen om mensen het gevoel te geven dat ze iets te vertellen hebben.

  Dit is ook waarom de pro-democraten nooit zouden kunnen winnen. Omdat ze smachten naar iets dat gewoon nooit heeft bestaan en ook nooit zal bestaan. De wil van een meerderheid (democratie) moet uitgevoerd worden door een orgaan. Dat orgaan zal geconcentreerde macht hebben. Op die macht komen machtswellustelingen en psychopaten af. En die zullen doen wat hen goed dunkt. De ijzeren wet van de oligarchie.

  Complete decentralisatie tot de kleinst mogelijke eenheid is het enige dat corruptie en misbruik zal voorkomen.

  Hijseenberg [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Individualist [8]:

  exactly my thoughts. mooi gesproken van Pat maar hij slaat de plank helemaal mis met zijn gewauwel over democratie als panacee. wat een epic fail. Hij zou eens Hoppe moeten lezen.

  veel van het nederlandse anti EU volk trapt in dezelfde val. “die supranationale bestuurslaag is puur evil maar die 3 bestuurslagen die we thuis hebben zijn helemaal top want die spreken dezelfde taal als ik”. zucht, wat een slaven.

 6. @Individualist [7]:

  Als verdere verklaring van mijn standpunt:
  De reden dat landen “samenwerken” op economische basis, is omdat het algemeen geaccepteerd is als feit dat regeringen zich met de economie op macro-niveau bemoeien, sturen, plannen etc.

  Als je dit accepteert als noodzakelijk zul je inderdaad denken dat economische samenwerking tussen landen een goed iets is.

  De vraag is echter: WAAROM zouden regeringen zich met de economie moeten bemoeien? Dat moeten ze dus niet. En dan kunnen we een laag verder terug gaan in onze denkwijze: waarom zouden landen moeten samenwerken, als de werkelijke handel niet plaatsvindt tussen regeringen maar tussen handelaren? Met telefoons, internet, vliegtuigen, wegen, vrachtauto’s, treinen en ga zo maar door is het hele infrastructuur er al om handel over grenzen terug te brengen tot daar waar het hoort.
  Daar wordt dan meteen ook alle op economische conflicten gebaseerde oorlogen mee uitgesloten.

Comments are closed.