GreekCoin_Herdenk 30 jaar0

.Gewonnen voor het ontwerpen van een herinneringsmunt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de euro-munt. 

Leuk, vooral voor de ontwerper Georgios Stamatopoulos van de Bank Of Greece. Maar het tijdstip komt wel ironisch over.
Het failliete Griekenland dat nu boven aan de lijst staat om in of uit de euro-zone te moeten, wint de ontwerp-prijs.

Misschien verdienen ze daar ook een prijs voor hun financiële slimheid. Wie had namelijk gedacht dat ze een schuld aan Het IMF zouden kunnen betalen met een lening  die ze van datzelfde IMF krijgen?
Die mensen moet je in de EU houden!!

Dit is weer het zoveelste bewijs van hoe er geritseld wordt,
Het doet wel verbazen wat nu het grote argument is om zo’n zwak, bedriegend land in de euro / EU te houden?
Is dat het stomme financiële beleid in de EU waardoor bijna alle landen de facto failliet zijn en ze allemaal een grote klap krijgen als zeker wordt dat Griekenland zijn schlden zeker niet meer gaat teugbetalen?
Of is het de druk van Amerika / NATO die willen dat Griekenland IN de EU blijft?
En niet te veel onder invloedssfeer van Rusland.China kunt?

Zou 5 juni, de datum dat de Grieken echt weer moeten betalen, weer nieuwe sluwe verrassingen brengen?
We leven wel in interessante tijden. Jammer dat de burgers er de dupe van zijn.
———————–
Overigens blijven wij van mening dat de EU moet worden afgeschaft! Zeker voor “Nederland”!

24 REACTIES

 1. Ook deze munt is weer veelzeggend over de wanstaltige vormgeving van de euro. Hier zal wel een “alle menschen wirden brüder” idee achter zitten. Je zou toch eerder verwachten dat een EU Jubileum-munt een portret van Conchita Wurst krijgt. Dat is toch immers de officieuze ‘hot babe’ van Brussel…

  De euro-biljetten vind ik ook zo smakeloos. Van alle ontwerpers heeft de EU de allerslechtste weten te vinden, wat best een prestatie is.

  yourke [2] reageerde op deze reactie.
  Raymond [4] reageerde op deze reactie.
  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 2. @Raymond [5]:

  Kunstmatig geld, met kunstmatige happiness, met kunstmatige eenheid, met kunstmatig vullen van de zielen van de vrolijk dansende slaven, de dansende slaven accepteren het zonder enig moment van overpeinzing. Hoe diep kan de mens zinken? Hoe zal de mens, als het zover is, de kunstmatig in gang gezette boycot op contant geld en bezittingen, de derde wereldoorlog of de diepste crisis aller tijden met al z’n ellende verhapstukken? Blijvend dansen, blijvend lachen, wat er ook gebeurt en hoe leeg de magen ook mogen zijn? Dansend in de rij bij de gaarkeukens, dansend om de lijken op straat en de wereldberoemde plaatjesdraaiers zullen het geheel met blijde en vrolijke muziek compleet maken. One big happy family….And we would all go down together
  We said we’d all go down together…

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 3. Een jubileummunt ter herinnering aan de anale verkrachting van onze democratische keuze. Hoe prachtig.

 4. De revolutie komt vanzelf omdat er ook nog eens staatsschulden zijn.

 5. @Marg00tje [12]:

  Het blogartikel vond ik wel duidelijk over het onderwerp geld en wie feitelijk de baas is over geldcreatie en waar de feitelijke macht ligt over geld, maar een volgende artikel op het blog sprak mij minder aan daar hier een soort van socialistische ondertoon in verwerkt is en lijkt “winst maken’ een soort van ongeoorloofde praktijk. Ondernemingen hebben nu eenmaal als doel “winst maken” en hoopt de eigenaar van een onderneming nu, als het kan, door hard werken en risico nemen meer geld te genereren. Misschien doelt de schrijver op corporatisme met zijn artikel en daar kun je de doorsnee kleine of middelgrote ondernemingen volgens mij niet onder scharen.

  Marg00tje [18] reageerde op deze reactie.
  Pieter Stuurman [19] reageerde op deze reactie.

 6. In de eerste oog opslag dacht ik dat er twee poppetjes onder de Europese vlag vermorzeld werden. Het is maar wat je erin ziet.

 7. De poppetjes tonen hoe iemand staat -armen gespreid en benen uit elkaar- die van zijn laatste cent wordt/is beroofd door de nationaal socialisten.

 8. @IIS [14]:

  @ISS,

  Ik bedoel inderdaad corporate winst. Winst die wordt opgestreken door degenen die NIET bijdragen aan het productieproces. Door degenen die NIET werken dus.

  Misschien had je deze opmerking in het artikel over het hoofd gezien:

  Voor de duidelijkheid: met winst bedoel ik niet de verdiensten van een kleine zelfstandige. Dat is gewoon vergoeding voor de door hemzelf geleverde arbeid. Bij alle andere bedrijven (BV’s, NV’s etc.) wordt de winst berekend na aftrek van alle loonkosten, dus ook die van de directeur/eigenaar.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.

 9. idd nog een manier om belasting binnen te halen. wanneer is de volgende trance

 10. @IIS [20]:

  Dat is jammer. Socialisme beoogt het in stand houden van de slavernij door de slaven “tevreden” te houden. Ik bepleit het tegenovergestelde: het afschaffen van de slavernij.

  Winst is de enige manier waarop de rijke elite haar rijkdom vergaart. Het bestaat uit de opbrengst van arbeid van anderen. Anderen die dus (gedeeltelijk) gratis werken, ten bate van de rijken. Gratis werk is slavernij.

  De huidige verdeling van de rijkdom geeft haarscherp aan hoe ernstig het gesteld is met de slavernij. Minder dan 1% bezit 90% van alle rijkdom. Voor de overige 99% blijft maar 10% te verdelen over, terwijl die 99% toch echt ALLES produceert dat met geld gekocht kan worden.

  Uitsluitend door het winstmodel, kon dit ontstaan.

  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 11. @Pieter Stuurman [22]:

  Voor alle duidelijkheid en ik misschien niet duidelijk was, maar ik ben tegen socialisme, corporatisme en collectivisme en al van dien aard. Ik zie mezelf als vrijdenker en kan me goed vinden in het klassieke liberalisme.

  Minder dan 1 procent bezit 90 procent van alle rijkdom, maar helaas en ook een gevaarlijke stelling die door de gevestigde orde wordt gebruikt om daarmee met de beschuldigende vinger op mensen te wijzen die iets bezitten of hebben vergaard, maar helemaal niet behoren tot die éne procent. Die éne procent zal de dans ontspringen, want uiteindelijk hebben die het voor het zeggen en zal degene die daar niet onder vallen onder de noemer ‘herverdeling’ worden gepakt. Die 1 procent stelling of uitspraak, hoe je het ook moge noemen, geeft de overheid het recht het overgrote deel van de bevolking te beroven. Ik kan daarom ook niet anders dan het huidige systeem te zien als een nationaal socialistisch (nazi) systeem.

Comments are closed.