Rand PaulAfgelopen week heeft Rand Paul de verlenging van onderdelen van de Patriot Act vertraagd door een elf uur durende filibuster te houden. Een feit dat ik u niet wens te onthouden. Kijkt u svp 1 minuutje naar een tegenstribbelende Rand Paul:

Rand Paul: Tijdens de geschiedenis van naties komt er een tijdperk waarin angst en inschikkelijkheid een machtsconcentratie mogelijk maken en de vrijheid en de privacy terugtreden. Dat tijdperk is nu aangebroken. En ik zal de patriot act, die meest anti vaderlandslievende wet van aller wetten, niet zonder slag of stoot toestaan.

We zouden op zijn minst moeten overleggen, moeten debatteren of we onze rechten gaan opgeven, en we moeten een volledig en deskundig debat hebben of we binnen de grondwet kunnen blijven of dat we de grondwet hier buiten spel moeten zetten.

De massale opslag van de telefoongegevens is een directe schending van het vierde amendement. We moeten de overheid vertellen dat de grondwet, die onze vrijheden beschermt, gerespecteerd dient te worden. Waar is de verontwaardiging?

En het trieste is dat het massale verzamelen van telefoongegevens, deze schending van onze privacy, niet eens bijdraagt aan onze veiligheid, het werkt niet, er worden geen terroristen opgepakt die we anders ook zouden oppakken.{einde aanhaling}

De verlenging dient voor 31 mei te gebeuren, men kwam vorige week 3 stemmen te kort om de verlenging erdoor te krijgen. De herkansing is aanstaande zondag. Daarna verloopt de wet. Het wordt dus spannend.

3 REACTIES

Comments are closed.