fathers 4 justiceIn het eerste deel van Sexodus kwamen er acties van de overheid aan bod die mogelijk kunnen verklaren waarom mannen tegenwoordig niet zoveel zin meer hebben in huwelijk/kinderen en/of hard werken en belasting betalen voor anderen.

In bijgaande video wordt dieper ingegaan op het zogenaamde ‘ male privilege’ gestaafd door statistieken en onderzoeken. De mythe dat mannen allerlei voordelen zouden hebben is de moderne variant van iemand een schuldgevoel aan praten ( the original sin) om zijn productiviteit te kunnen uitbuiten (alfaten).

Paar onderwerpen die de revue passeren:

1] mannen leven korter maar betalen veel meer aan pensioen
2] mannen sterven massaal in oorlogen
3] mannen sterven veel vaker op de werkplek
4] mannen krijgen veel hogere straffen voor dezelfde vergrijpen
5] jongens krijgen lagere cijfers op school (ondanks betere prestaties)
6] vrouwen worden sterk bevoordeeld bij scheiding
7] vrouwen kunnen haast zonder repercussies mannen valselijk beschuldigen
8] het zogenaamde verschil in inkomen (wage gap) bestaat helemaal niet als de juiste correctiefactoren worden gehanteerd
9] mannen moeten zelfs alimentatie betalen als het kind niet van hun is (!)
10] vrouwen plegen veel vaker huiselijk geweld tegen hun partners dan bekend is, maar als een man hulp wil van de overheid wordt hij uitgelachen of verwezen naar een hulpgroep voor mannen die hun vrouw mishandelen (!)
11] vrouwen weigeren vaker om alimentatie te betalen dan mannen
12] mannen worden gediscrimineerd door vrouwen quota

De video is vrij schokkend. Ook al is het gebaseerd op de USA, veel is van toepassing in NL, of het gaat die kant op. Als je als man na het zien hiervan nog steeds niet libertarisch stemt dan ben je niet goed wijs.

De overheid maakt meer kapot dan je lief is.

Hijseenberg, mei 2015

 

41 REACTIES

 1. Verdeel en heers.
  Man/vrouw, hetro/homo, moslim/jood, oud/jong, inheems/uitheems, en oogst jouw winst!

 2. Waarom mannen tegenwoordig niet zoveel zin meer hebben in huwelijk/kinderen?

  Het kan haast niet anders of jij moet wel van een andere planeet komen dan ik:

  Vader en schoonvader hadden samen 9 kinderen. Die 9 kinderen -ondertussen 40-60 jaar- huwden allen, en namen ook weer 2-3 kinderen. (Plus het complete huisje-boompje-beestje) 8 Van deze kinderen zijn inmiddels weer gescheiden, het initiatief tot dit besluit lag altijd bij de VROUW.

  De kinderen van deze 9 kinderen huwden ook weer en namen eveneens 2-3 kinderen plus het verdere, complete circus. AL deze kinderen zijn inmiddels ook weer gescheiden, een enkeling driftig op weg daar naar toe. Het besluit tot initiatief ligt ook hier andermaal uitsluitend bij de VROUW.

  Al deze vrouwen kenmerken zich in de gemeenschappelijke wens NOOIT meer een wettelijk-gemeenschappelijke verhouding met een man aan te gaan gelijkend op een huwelijk. Sommigen slagen daar inmiddels al zo’n 10-20 jaar in, tot volle tevredenheid. Sexen prima, samen daten ook, maar thats the limit.

  Ik kan enkel het diepste respect voor vrouwen opbrengen die met 3 kleine kinderen plus een drukke baan, zich door het leven weten te slaan. (En daarbij nog kunnen lachen ook)

  Ik zal me dan nog onthouden van commentaar betreffende het psychopathische stalking-gedrag, dat veel van de afgewezen mannen na scheiding laten zien.

  En ps: Ik ben een 100% hetero man, en kreeg 40 jaar geleden verkering met nog steeds dezelfde prachtige vrouw van toen.

  Sander [3] reageerde op deze reactie.
  pcrs [4] reageerde op deze reactie.
  Hijseenberg [5] reageerde op deze reactie.
  John [11] reageerde op deze reactie.

 3. @Sander [2]:
  Gezien de legaliteit rond echtscheiding, logisch dat de vrouw meestal wil scheiden.
  Dat is niet in tegenspraak met het artikel.

 4. @Sander [2]:

  heb je de docu wel bekeken eigenlijk? ik gok van niet gezien je snelle & inhoudelijk rammelende en weinig terzake doende reactie.

  initiatief scheiding bij vrouwen ligt volkomen in de lijn van de analyse, namelijk dat ze daar van overheidswege baat bij hebben.

  Dat vrouwen daarna geen resource provider nodig hebben kan komen omdat ze de vorige uit kunnen zuigen middels de Staat en/of de Staat is inmiddels zo genereus geworden (door hun stemgedrag) dat ze geen nieuw slachtoffer nodig hebben. Daarbij komt dat ze na een scheiding ook niet meer goed in de markt liggen, zeker met kinderen, dus dan kan het ook een kwestie zijn van ‘ Sour grapes’ effect.

  verder blijkt ook uit de docu dat vanwege groot onrecht na scheiding het niet zo vreemd is dat sommige vaders doordraaien.

  zelfs al zou jouw anekdotisch bewijs enig hout snijden, het laat onverlet alle andere zaken die hier ten berde worden gebracht die als ze zouden bestaan in een racistische context -terecht- tot grote ophef zouden leiden. Maar als het om mannen gaat dan is het opeens prima. Dat is hypocriet en immoreel.

  Sander [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Hijseenberg [5]: Of een reactie ter zaken doende is, maak ik nog altijd ZELF uit, en geen Hijseenberg die mij daarbij een been in de weg legt!

  Weet je hoeveel docu´s er gemaakt zijn over de jubel van de EU?
  En wat zegt dat? Wat bewijst dat? NIETS!

  De praktijk leert en bewijst mij keer op keer opnieuw, in de praktijk(!), dat verreweg de allermeest mannen zich als dolle honden gedragen en zwaar gefrustreerd zijn na scheiding. En dat heeft NIETS met discriminatie maar ALLES met een ervaren ‘aantasting van de mannelijkheid’ te maken.

  Het huwelijk is ook geen contract tussen partners, maar een contract tussen partners met de staat! Een beetje nadenkende man (en vrouw) weet dus ook waar hij aan begint. Geen man wordt gedwongen!!

  Ik zeg je dat ikzelf al 40 jaar met dezelfde vrouw samen ben. Maar ik ben NIET en NOOIT getrouwd, begrijp je?! Ik hoef niet zo nodig een wurgcontract met een onderdrukker als de NL staat.

  Dat sommige mannen zich laten inpakken door het zwakkere geslacht zegt meer over het onvermogen van die mannen, dan over het vermogen van die vrouwen. En het zegt al helemaal niets over het huwelijkscontract! Niemand wordt daartoe verplicht.

  Ik wil van all vrouwen geen Heilige Maria’s maken, bepaald niet. Maar als mannen gaan janken zonder enige zelfreflectie, dan word ik daar een beetje erg onpasselijk van.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.
  Individualist [36] reageerde op deze reactie.

 6. @Sander [6]: “Ik wil van all vrouwen geen Heilige Maria’s maken, bepaald niet. Maar als mannen gaan janken zonder enige zelfreflectie, dan word ik daar een beetje erg onpasselijk van.”
  Niet gekeken die video.
  Argument: Er zijn zoveel video’s gemaakt waar niets van klopt
  geniaal. ‘of mijn reactie relevant is maak ik zelf wel uit’
  nee, er zijn namelijk talloze reakties net als documentaires die niet relevant zijn. Gelukkig zin daar objectieve standaarden voor.

 7. @Sander,

  Na uw reacties gelezen te hebben heb ik zo mijn twijfels of uw vrouw ook nog gelukkig is na 40 jaar verkering met een mans persoon die ZELF wel iets uitmaakt en zich door geen ander hem iets in de weg laat liggen of zijn mening niet ondersteunt / deelt.
  Zo iets noem men vaak dictatuur en zal dit, mocht u ooit op een scheiding eindogen, zijn weerslag op u krijgen en zult u de tegenpartij, uw vrouw, de schuld geven.
  Nee, dit is niet uit mijn duim gezogen u geeft het zelf in uw reacties aan, in uw optiek is het ALTIJD de vrouw die scheiding aanvraagt.
  Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom veel vrouwen een echtscheiding aanvragen, waarschijnlijk omdat hun man zijn EIGEN menig heeft en zich GEEN tegengas laat geven, zoals u in uw 2e reactie onmiddellijk van leer trekt op Hijseenberg.
  Kijkt u a.u.b. nog eens goed naar uzelf en huiver.

  Sander [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Kal-Purush [8]: Nou, ik maak kennelijk wat wakker, gezien uwer weloverwogen reactie(s)! Prima, dan moet er wel een wereld van waarheid in verscholen liggen. Toch?

  Fijn ook dat u ook zo inhoudelijk reageert. Zegt ook al weer wat.

  Maar als je bijvoorbeeld met je met eigen ogen hebt gezien hoe een dolgedraaide mannelijke mafketel je eigen zus op de spoorrails vast bindt met de verwensing dat de trein ze zo meteen wel zal doodrijden, komt dan bij mij niet met dit soort spookverhalen aan. En hoeveel van die verhalen moet je hebben? Je roept maar hoor.

  Je bent als individu ZELF verantwoordelijk voor je handelen, en jezelf gekozen huwelijk. En je bent toch niet in het huwelijksbootje gestapt om er slechter van te worden? Terwijl je weet dat je een contract met de staat aan gaat. STOM! Hardstikke dom, maar wel je eigen keus!

  Vind je dat huwelijk niets door allerlei bepalingen dan huw je toch niet? Zucht, hoe moeilijk kan het toch zijn?!

 9. In algemeenheid,

  Als ik zeg “dat als mannen gaan janken zonder enige zelfreflectie, dan word ik daar een beetje erg onpasselijk van”, dan bedoel ik het volgende:

  Veel mannen zijn bezitterig tot aan het extreme toe. Binnen de relatie. Wil de vrouw eens alleen naar het café dan is het huis te klein, in zeer veel gevallen. Ik vraag dan liever of ik haar weg moet brengen en op afgesproken tijd moet komen ophalen. Pak ik achteraf ook nog gezellig een glaasje mee.

  Als mijn vriendin en ik samen een café binnenstappen, gaat mijn vriendin bij voorkeur achter in de zaak zitten en ik bij voorkeur voorin. Weet je waarom? Omdat we dan de allermeeste aanspraak en plezier hebben. Elkaar zien we de hele dag door immers toch al…

  Maar verreweg de allermeeste gehuwden menen met het huwelijk een dichtgetimmerde muur om de partner gebouwd te hebben. Dat er zelfs sprake is van eigendom door dat huwelijk. Van wederzijdse slavernij dus. Maar als jij om een individu een muurtje bouwt, en steeds maar weer hoger, dan wil de gevangene maar 1 ding: ontsnappen uit zijn kooi, uit zijn of haar huwelijk.

  Individuen zijn NOOIT persoonlijk eigendom van een ander. Een huwelijk verandert daar niets aan, al zeker geen huwelijk met slechte contractvoorwaarden naar de staat toe.

  En misschien als meer mensen dat zouden begrijpen, alvorens men het huwelijksbootje in stapt, dat meerderen het 40 jaar of langer met elkaar zouden kunnen volhouden.

 10. @Sander [2]:

  Het is vaak ‘Cheaper to keep her’. Daarom nemen mannen minder het initiatief tot een scheiding. Zij kunnen ten slotte blijven betalen.

  Vrouwen willen gelijke rechten, maar het schijnt altijd maar één richt op te werken. Bedrijven hebben vrouwenquota, bijvoorbeeld bij de brandweer.
  Eisen worden aangepast, waardoor vrouwen minder fysieke inspanningen hoeven te leveren, en toch kunnen slagen.
  In Amerika moet een brandweerman een lichaam van een bepaald gewicht kunnen slepen, maar vrouwen hoeven dit niet.
  Ook vrouwen met hoogtevrees zijn welkom, alleen omdat ze vrouw zijn.
  Ze willen ten slotte die quota halen.

  Op YouTube zijn ontzettend veel filmpjes over dit onderwerp.
  Het heeft zelfs een naam: MGTOW (Men Going Their Own Way) spreek uit als Migtow.
  De filmpjes van Sandman zijn erg goed op YT.
  Ik volg dit al een paar maanden. En je gaat heel zeker vrouwen met andere ogen bekijken.

  Sander [13] reageerde op deze reactie.

 11. Ik woon ook met iemand samen op een ver eiland en we hebben samen op school gezeten en zijn samen afgestudeerd. Van onze studie leven we nu niet maar wel van onze hobby Het gaat ons goed. We leven van toeristen op ons eiland en hebben het reuze goed naar de zin.

  Maar aan kinderen beginnen we niet. Gewoon om het feit dat er in deze wereld geen toekomst is voor kinderen. Oorlog en ruw geweld willen wij niet delen met kinderen. Wel genieten we van kinderen van anderen. Die zelf moeten weten of ze die hebben genomen omdat dat normaal zou zijn. Hun keuze. Even goede vrienden.

  Mochten wij zelf uit elkaar gaan wat nu niet denkbaar is, hebben we alles geregeld en er vooraf over gesproken. Geen vuiltje aan de lucht. Alles is geregeld. Wat van hem is is van hem en van mij van mij.

  Wij gaan daar verder geen ruzie over maken gewoon om het feit dat wij bewust geen kinderen willen.

  Sander [14] reageerde op deze reactie.

 12. @John [11]: Maar het blijft een eigen keuze, toch? En wat gelijke rechten betreft: binnen een libertarische gemeenschap mag en kan, bijna in automatisme, naar believen worden gediscrimineerd. En wat ben ik blij dat mijn vriendin en ik fysiek verschillend zijn!

  Maar wettelijke rechten om niet gediscrimineerd te worden zijn natuurlijk alleen al daarom, volkomen absurd. Maar dan trouw je toch lekker niet? Doe ik ook niet…

  (ha ha)

  John [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Marg00tje [12]: Ik denk dat wij elkaar helemaal vinden Marg00tje. Indien ik zelf nog jong zou zijn, dan zou ik wat betreft die kinderen er zeer hoogstwaarschijnlijk precies zo over denken.

 14. Artikel is volkomen waar!
  Die zeer zeer opgedrongen vrouwendingen invasie is te erg!
  Dat zogenaamde zwakke geslacht moet overal bij geholpen worden of voorgetrokken anders gaan ze huilie huilie doen.

  Al die vrouwenquota’s,reclames voor vrouwen zoals inlegkruisjes,lactacyt,creme’s,lingerie,vrouwenshampoo etc etc wordt je mee doodgegooid op de buis.
  Gelukkig weten mannen dat ze niet meer hoeven te zwoegen om vrouwen te moeten onderhouden zodat zij make up,schoenen,kleding,lingerie en naar de kapper en nagelstylist kunnen gaan,en dan hun huishoudelijke taken ook niet meer willen doen.
  Hele winkelstraten zijn onderbedonderd met vrouwen kledingzaken,lingeriezaken,dameskapsalons,damesschoenen,op televisie vrouwenzenders vrouwenseries vrouwenreclames die je de strot uitkomen,weten ze nog niet hoe je een maandverband op je vagina plakt?
  Laat vrouwen maar lekker onder elkaar trouwen,maandverband reclames kijken,lingerie uitruilen,make up opdoen shoppen tot ze droppen!

  Geen cent gaat naar dat soort geldklopperij en energieslurpende wijven.
  Lekker zelf laten werken voor hun shopgedrag!!
  Ben blij dat mannen voor zich zelf kiezen,en hun eigen geld voor eigen plezier gebruiken.in plaats aan een
  Stelletje uitzuigende energieslurpende shopwezens!

 15. En hun tieten hangen steeds vaker uit hun truitjes of topje,lekker ordinair en vulgair alsof mannen dat zo leuk vinden die dikke melkplumpers.
  Geef die maar aan je baby daar zijn ze voor!
  Tegenwoordig zijn die vrouwen zo gehersenspoeld dat ze denken dat hun boezem een soort sexatribuut is die je vooral moet laten zien aan jan en alleman,en volspuiten met siliconen om ze ernog groter uit te laten zien.
  En maar winkelen en maar als kledingjunks kleding kopen.
  Thuis lekker twintig dames series kijken,tussendoor vrouwen vagina gerelaterde shitcommercials kijken,lingerie aantrekken make up opdoen nagels vijlen en daar moeten mannen hun zuurverdiende salaris aan geven!NOWAY!
  Zelfs dat beetje eten koken of afwassen willen ze al aan mannen uitbesteden,vrouwen waarvoor bestaan jullie?
  Jullie willen niks meer dan shoppen en lingerie aantrekken?
  En gratis en voor niks goeie posities in het bedrijfsleven eisen?
  Mannen laten zich niet meer in de zeik nemen gelukkig maar!

 16. Kijk eens hoeveel wanhopige vrouwen er op lexa of relatieplanet zitten:-)
  Tja je wil heen huishoudelijke taken verrichten,je wilt enkel shoppen till je droppen,nagelstudio bezoeken,tv series bekijken,als een clown make up opdoen,je kind op de creche dumpen,geen eten koken,geen kledingwassen en strijkwerk doen,je wilt mannen jouw taken laten doen en hij moet werken en zijn salaris afstaan en de kinderen verzorgen en met jou naar vrouwenseries kijken en tassen dragen met jou geshopte kleding en jouw gezeik aanhoren dat je ongesteld bent,en je steeds moeten zeggen dat je mooi bent,en je lekker alleen naar het cafe laten gaan in je nieuwe sexy lingeriesetje en je net gekochte kleding,en jij wil meer en nog meer en nog meer?

  Plaats maar een profiel op lexa en wacht tot je een ons weegt haha!

 17. @Sander [13]:

  Zeker, het blijft een eigen keuze.
  Maar feit is wel dat deze trend doorzet.
  Kijk maar een in Google Trends hoe vaak de zoekopdracht ‘MGTOW’ ingegeven wordt.
  In Nederland is dit nog niet zo bekend, maar sommige mannen leven al wel deze levensstijl, en trouwen niet.

  Ik heb vaak filmpjes gezien over vrouwen die mannen ‘in de val wilden laten lopen’, door ‘per ongeluk’ zwanger te raken.
  Éé was van een man die zich had laten steriliseren, en alleen een condoom gebruikte tegen SOA’s. Was zij het die in haar eigen val trapte.
  De ander was van een vrouw die herhaaldelijk een condoom uit de prullenbak viste, en zichzelf met de inhoud insemineerde.
  Totdat die man er tabasco saus bij deed.
  Er zijn zelfs positieve zwangerschapstests te koop, om hem te laten geloven dat zij zwanger is.
  Hoe vaak zulke dingen in Nederland gebeuren kun je alleen maar naar gissen. Zou je het risico nemen, als je als man zelfs de gevangenis in kan gaan, omdat je geen alimentatie kan betalen?

 18. Ik ben een vrouw die in een mannenberoep heeft gewerkt en had vroeger hoogtevrees maar later overwonnen ik ging gewoon het dak op was ook altijd sterk genoeg om datgene te tillen, radiatoren ketels, wat mijn collega’s tilden was vaak sterker of net zo sterk als die collega’s.

  Dat er vrouwen op de bouw kwamen had vaak ook nog bijkomend voordeel dat bijvoorbeeld 50kg zakken cement verlaagd werden naar 25kg en dat soort dingen, dit is voor veel mannen ook zeker van voordeel geweest. Zeer veel bouwvakkers waren op jonge leeftijd versleten. Maar goed, iedereen moet maar zelf weten hoeveel hij tilt.

  Wat ik later vaak hoorde toen ik servicemonteur was dat een vrouw in een team de stemming binnen het team ten goede kwam. Heb altijd meegedraaid ook in diensten

  Ik heb ook aardig wat discriminatie meegemaakt. Hierdoor heb ik zeker een andere kijk op discriminatie in het algemeen gekregen. Ik zie nu ieder mens als individu en niet als buitenlander homo man/vrouw of welk hokje dan ook maar. Ik heb ooit eens tot mijn schrik bemerkt hoe diep het zit met discriminatie ik belde de tecn. hulp lijn van een fabrikant en kreeg een vrouw aan de lijn deze vroeg ik om mij door te verbinden, maar deze was een technicus. Niet dat ik haar gediscrimineerd heb maar dit gaf toch aan dat ik ook vooroordelen had.

  Hetzelfde gebeurd met buitenlandse mensen die de taal nog niet zo goed spreken deze mensen kunnen hoogst intelligent zijn maar door hun accent worden ze als kinderen aangesproken.

  Het woord emancipatie heb ik een tijd gebruikt niet zozeer om gelijk gesteld te worden in de zin van recht. Maar meer dat ik graag gezien had dat mensen het normaler gevonden hadden dat een vrouw in een mannen beroep werkt. Voor mij was het namelijk niet gek maar voor de buitenwereld/klanten wel. Dit heeft me ook genekt. Maar ik denk dat jullie als libertariers je hier wel iets bij voor kunnen stellen. Zelf eigenaarschap is eigenlijk zo vanzelf sprekend dat je je soms afvraagd waarom het niet door iedereen normaal gevonden wordt.

  Wat me ook nog opviel was het woordje volhouden in één van de reacties, dan moet ik toch altijd een beetje lachen, (ik denk dat je het anders bedoeld)Als je vertelt aan mensen hoe lang je bij elkaar bent hebben ze het heel vaak over volhouden. Dit woord klinkt mij zo raar in de oren. Ik zei net tegen mijn man/vriend/geliefde; kun je het nog een beetje met mij volhouden?
  Vol hou den? Zei hij. Lol
  Als het volhouden wordt voor hem of mij dan lijkt me dat niks.

  Ik denk wel dat we dat verdeel en heers op moeten heffen zowel van Stefan en aanverwanten als ook van de feministes, gewoon iedereen als individu zien. Je hebt niets aan een war between te sexes als je libertarier of anarchist bent, dit is mij persoonlijk teveel politiek. Dit is natuurlijk mijn bescheiden menig.

  En met statistieken heb ik niet zo veel ondanks dat het erg verleidelijk is om te gebruiken. Deze statistieken worden altijd door beide partijen gebruikt.
  Ik las ooit eens een spreuk en die komt altijd bovendrijven als ik statistieken gepresenteerd krijg. Die spreuk is. Je hebt 3 soorten leugens; grote leugens, kleine leugens en statistieken.

  Zo nu genoeg getyped. Groetjes

  John [20] reageerde op deze reactie.
  Sander [23] reageerde op deze reactie.
  pcrs [27] reageerde op deze reactie.

 19. @hieperdepiep [19]:

  Als je hetzelfde werk doet: Prima. Dan ben jij geschikt voor dat werk.
  Maar ze moeten niet een vrouw bij de brandweer aannemen die geen ladder op wil (“Sorry, ik doe geen ladders.”), alleen om quota te halen.
  Iemands leven kan ervan afhangen.
  Zo zijn er vele voorbeelden.

  ‘Ze’ zouden moeten kijken naar geschiktheid.
  Als je in het zadel geholpen moet worden, en eisen aangepast moeten worden, ben je dus niet geschikt voor dat werk.

  Zeker, het werk is makkelijker geworden.
  Vroeger werden schepen met zakken geladen door mannen die deze zakken op de rug het schip in droegen. Zij deden dit dagelijks zonder moeite. Nu hebben we kranen en containers, of ze gooien gewoon los in het schip, en zuigen het er later uit.
  Tegenwoordig zijn mannen ook niet meer zo sterk als ze vroeger eens waren. Ik ken jongens van 18 die nog geen 20 kilo kunnen tillen.

  hieperdepiep [21] reageerde op deze reactie.

 20. @John [20]: Wat ik wel zuur vond was dat ik als enige in de klas de eerste twee opleidingen zelf heb betaald heb, soms had ik gewoon niets te eten. Terwijl er jongens mannen zaten die er niets van bakten compleet ongemotiveerd, ik was altijd gemotiveerd en haalde hoge cijfers zowel voor praktijk als theorie. Heb in het begin hard moeten knokken, figuurlijk dan. Ik ben het ook met je eens als je vrouwen hebt die bang zijn voor van alles en nog en die van alles weigeren, die zijn dan niet geschikt maar zulke mannen/jongens heb ik ook vaak gezien. En die krijgen op een of ander wonderbaarlijke manier dan het voordeel van de twijfel omdat ze man zijn.

  Wat wel zo is, is dat als je quota in gaat voeren dat je dan mensen op een plek krijgt die daar helemaal niet thuishoren. Ik zie erg vaak dat datgene waar de overheid zich mee bemoeit vaak meer om zeep helpt dat dat het helpt.

  Subsidies aan werkgevers bijvoorbeeld volgens mij kreeg mijn eerste werkgever wel een soort van subsidie en gebruikte mij als een soort manusje van alles en hield mijn ontwikkeling gewoon tegen en gebruikte mij als goedkope kracht

  Ik moest voor mijn examen een gasvoorschriften boek meenemen, toen ik hem daarom vroeg zei hij, maar daar heb JIJ toch niks aan, ik zei toen nou doe me het maar gewoon mee. En kreeg het uiteindelijk mee.
  Ik moest in het praktijkgedeelte een ketel en wastafel aansluiten (water gas riool) ik had dat nog nooit bij mijn baas gedaan. Toen ik nadat ik klaar was met mijn opdracht eens rondkeek, Zag ik dat ik wel degelijk goed was in wat ik deed vergeleken met de anderen, een examinator complimenteerde me met een andere opdracht en ik geloof niet dat dat was omdat ik een vrouw was. Dit heeft me gesterkt in mijn zelfvertrouwen. En opgeven doe ik toch al niet zo snel.

  Gelukkig werk ik nu voor ons, ik verbouw ons huisje. En doe bijna alles alleen, OK ik ga geen metalen dakplaten van 5,5meter alleen het dak op sjouwen daar ben ik dan toch wel hulp bij nodig lol

  Dat er bijna geen jongens meer zijn die nog zwaar tillen komt denk ik omdat alles geautomatiseerd wordt en er zoveel nietsdoe papierschuif banen zijn gecreëerd De mens is uit het productie proces gehaald. Bijna niemand weet nog hoe iets van “scratch” gemaakt wordt. Mensen worden steeds hulpelozer en lui gemaakt en dat alles bewust denkt ik. We gaan nog eens ten onder aan ons eigen comfort.
  En natuurlijk aan alle troep die we gemaakt hebben.

  Ik hoop dit natuurlijk niet maar als ik bijvoorbeeld al dat plastik op de stranden zie liggen overal dan denk ik wel eens… Maar dat is een heel ander onderwerp .
  Groetjes

 21. @hieperdepiep [19]: Waarom lachen om ‘volhouden’ binnen deze context, als tegenwoordig een termijn van 3 maanden het maximaal haalbare blijkt? Is het niet beter en wijzer te lachen om die drie maanden?

 22. Bedoel je hiermee dat er na 3 maanden huwelijk gescheiden kan worden in Nederland? In Duitsland is dat na een jaar. Eigenlijk zegt het huwelijk papiertje niets meer. Het is geen garantie voor een goed huwelijk. Het verbaast mij dat veel mensen denken dat er iets veranderd na een trouwerij en ik ken inderdaad al twee paren die na korte tijd weer gescheiden zijn. Deze mensen hadden erg onrealistische verwachtingen ervan. Zo van het gaat niet zo goed misschien als we gaan trouwen, dat er wat veranderd.

  Wij zijn al bijna 20 jaar bij elkaar voor we gingen trouwen het valt me op dat veel mensen vragen naar hoe het voelt om getrouwd te zijn, ze zijn dan erg teleurgesteld als je zegt dat het het zelfde is gebleven alsof ze van je verwachten dat er een sprookjes verhaal komt.Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het mij niet kan overkomen.

  Daarentegen denk ik bij somige oudere paren vaak dat ze erg vastzitten en erg ongelukkig zijn , over deze mensen heb ik het als ik het over volhouden heb. En eigenlijk is dit helemaal niet om te lachen.

  Eigenlijk stelt het papiertje niets voor net zo als alle andere papiertjes. Het is en blijft papier. En kun je het beter weglaten. Wij hebben het gedaan om de elkaar af te zekeren voor als een van ons sterft. Dat niet de ander in de problemen komt. En natuurlijk houden we van elkaar. En we hadden wel zin aan een feestje.

  Sander [25] reageerde op deze reactie.

 23. @hieperdepiep [24]: En we hadden wel zin aan een feestje…

  Grappig dat je dat zegt. Een goede vrind van me, rockdrummer, gaf enkele jaren terug plots aan te gaan trouwen. Wij vielen bijna compleet van onze stoel. JIJ??? Hij sprak toen bijna dezelfde woorden: Gun mij, mijn toch mijn feestje…

  Dus wij naar de bruiloft, feest, zijn feestje. Meteen aardig nieuw huurhuis, tuin aan laten leggen en BBQ.

  Even daarna had ik kaartjes gekocht om met een vriendengroep een concert te bezoeken en had de entreekaartjes voorgeschoten. Toen ik mijn drummervriend ontmoette gaf ik hem dus 2 kaartjes met verzoek tot betaling. Zijn antwoord? Geef er maar eentje, die ander is voor mijn vrouw en rekent zelf af. (2 Weken getrouwd!!!) Ik keek mijn vriendin veelbetekenend aan en sprak tot drummervriend: “Natuurlijk joh, tis jouw feestje”!

  Na 4 weken was het huwelijk vechtenderwijs over en uit. Maar enfin, drummervriend had zijn feestje gehad.

  Need I say more?

 24. Dat is inderdaad erg.

  Jij bedoeld dat het allemaal zo gescheiden is, ik zie dat niet als een goede basis. Je bent samen en vertrouwen is een groot goed als je nooit iemand vertrouwd zul je ook nooit liefde ervaren, dan is alles tot in detail gescheiden en ben je meer zakenpartner dan geliefden.

  Iedereen graaft zich tegenwoordig in selfies, I phone, en meer van dat soort ikke ikke dingen en de samenleving wordt steeds harder en alles wordt gescheiden.

  Niet dat ik iemand wil vertellen wat ie moet doen hoor, absoluut niet. Maar de voordelen van het van hogerhand social geengineerde individualisme wegen niet op tegen de nadelen.

  Dit individualistme is gericht op het gescheiden houden van de samenleveing het creeert een soort van ieder voor zich binnen het systeem. (emancipatie is hier m.i. speciaal voor “social geengeneerd”)

  Voluntaristisch individualisme creeert naar mijn inzien weer meer afhankelijkheid van je buren en vrienden en samenwerking. in plaats van dat iedereen naar een overheid kijk voor hulp. Maar goed ik spring van de hak op de tak.

  Ik sluit af met: Als we ooit een voluntaristische (realiteit) samenleving willen hebben zullen we het verdeel en heerst op moeten heffen onderling en weer contact maken, dat geld ook voor het man vrouw dilemma dit hoeft niet eerst opgelost te worden.

  Ik denk als steeds meer mensen groot worden met het NAP dat het man vrouw probleem verdwijn, persoonlijk heb ik het gedeelte van dat je je mag verdedigen nooit geleerd gekregen en toen ik daarachter kwam viel alles op zijn plaats.

  Stefan Molyneux doet ontzettend veel goede dingen. Maar je moet altijd wel na blijven denken, denk ik. (En dan bedoel ik ‘je’ natuurlijk niet als jij, maar meer algemeen.)

  zomaar wat gedachten kronkels

 25. @hieperdepiep [19]:
  “Wat me ook nog opviel was het woordje volhouden in één van de reacties, dan moet ik toch altijd een beetje lachen, (ik denk dat je het anders bedoeld)Als je vertelt aan mensen hoe lang je bij elkaar bent hebben ze het heel vaak over volhouden. Dit woord klinkt mij zo raar in de oren. Ik zei net tegen mijn man/vriend/geliefde; kun je het nog een beetje met mij volhouden?”

  Goede catch. Dezelfde persoon die beweert dat je bij anderen tussen de regels door moet lezen. 😉

  Sander [28] reageerde op deze reactie.

 26. @Sander [22]:

  ‘ ik zou iets kunnen zeggen, maar ik zeg het lekker niet’ OMG, weet je zeker dat geen X chromosoompje (of 2) extra hebt?

  Er wordt een onrecht aangestipt, je bent te bedonderd om je er serieus in te verdiepen ( ‘ er zijn zoveel docu’s’ ) maar je beticht anderen meteen van vrouwenhaat. Dat is een bijzonder ranzige manier van debatteren. Beetje zoals in de US kritiek op Obama direct gelijk staat aan racisme. Getuigt van een enorme intellectuele luiheid.

  Wat als allochtonen gedwongen werden om veel meer aan een overheidsregeling te betalen en blanken er veel meer profijt van zouden hebben?
  Wat als er verplichte blanken quota zouden zijn voor bedrijven?
  Wat als blanken structureel veel lagere straffen zouden krijgen dan allochtonen voor hetzelfde misdrijf?
  Wat als allochtonen structureel lagere cijfers op school zouden krijgen ondanks betere prestaties, omdat alle leraren blank en racistisch zijn?
  Wat als na een scheiding tussen een gemixt paar, de blanke ex partner in 90% van de gevallen de kinderen zou krijgen?
  Wat als allochtonen hun blanke partners beschuldigden van geweld en ze worden uitgelachen, terwijl andersom er een enorm hulpapparaat klaarstaat? (grotendeels bekostigd door allochtonen)
  Etc.

  Zouden we het er dan misschien over mogen hebben?

  Respect voor vrouwen begint met ze gelijk en volwaardig behandelen en niet als inferieure wezens die een voorkeursbehandeling nodig hebben. In een libertarische maatschappij zouden in ieder geval de geïnstitutionaliseerde scheve verhoudingen verdwijnen. Mochten mannen dan hun White Knight syndroom willen botvieren dan is het op vrijwillige basis. Lijkt me wel zo redelijk.

  Sander [30] reageerde op deze reactie.

 27. @Hijseenberg [29]: Ik heb een diep, diep medelijden met je. ZIELIG! Herken je nog je eigen woorden? Spelen op de man i.p.v. op de inhoud in de discussie. Ik hoop dat het nog ooit goed met je gaat komen. En laat de lezer in deze discussie zelf a.u.b. bepalen waar zij al dan niet waarde aan hechten en wat al dan gelieerd is! Daar hebben wij op de website VRIJSPREKER geen soort van dictator voor nodig om dat voor anderen te bepalen!!

  Hijseenberg [33] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.