ouderen gebruiken overheid, backfire pensioenenWist u dat meer dan 30 procent van de overheidsschuld in de eurozonerond € 2 triljard! – nu op een negatieve rente zit? Zelfs in Spanje dat recent nog bijna failliet was, is het 17%.Dit is nog nooit eerder gebeurd op een dergelijke schaal en het laat zich raden hoe dit af gaat lopen

 Ouderen zien hun pensioenen verdampen maar de ECB speelt de vermoorde onschuldDegenen die flink in de schulden zitten (verrassenderwijs voornamelijk overheden) worden geholpen ten koste van spaarders. Jongeren zien nu al dat ze veel meer aan pensioen moeten inleggen dan ouderen vroeger en vragen zich af of ze a) dit ooit terugkrijgen (waarschijnlijk niet, want anders zou het niet met geweld moeten worden afgedwongen) en b) waarom ze nu de pensioen potten moeten spekken van de grijsaarden die lekker met de VUT en vervroegd pensioen zijn en zelf veel te weinig hebben ingelegd.

De politieke messen worden geslepen, kijk bijvoorbeeld naar de voorstellen van 50Plus: meer vakantiegeld voor AOWers. Je verzint het niet! Heel geniepig wil 50Plus een rekenrente voor de pensioenen die ver boven de huidige rentes ligt. Dit betekent dat het lijkt of alles bitterkoek en ei is qua dekkingsgraad en dat er dus volop geindexeerd aan de huidige oudjes uitgekeerd kan worden. Hiermee kunnen ze dus de kas leeg trekken en vindt de volgende generatie de hond in de pensioenpot. Na ons de zondvloed! Leve de democratie.

Dat dit de komende jaren tot oplopende spanningen zal leiden lijkt geen al te wilde voorspelling. Maar is het de schuld van de ouderen dat ze hun overheid teveel hebben vertrouwd? Kun je het ouderen kwalijk nemenna jaren staatsindoctrinatiedat ze stemmen voor korte termijn voordeel en misschien niet eens beseffen dat ze de rekening doorschuiven naar latere generaties?

Of zou je moeten zeggen: jullie hebben met pistolen gezwaaid en daarvan weet je dat het altijd negatieve effecten heeft. Dus veel plezier in slechte verzorgingstehuizen, dat wilden jullie zo nodig aan de overheid overlaten. Veel plezier met je devaluarende euro en verdampende pensioen, dat wilden jullie in handen van monopolisten. Nu mogen jullie op blaren zitten, wellicht dat de incontinentie nog wat verkoeling biedt.

Of zullen we vrede sluiten onder de voorwaarde dat jullie toegeven dat jullie blinde vertrouwen in de overheid een grote fout is geweest? Zodat komende generaties nooit meer achter die charlatans aanlopen. Zou dat niet bevrijdend voelen?

Government is the great fiction, through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else. – Bastiat

Hijseenberg, mei 2015

6 REACTIES

 1. een aanvulling. Inmiddels 55 en altijd pensioenpremie en zelfs aanvullende pensioenpremie betaald. En ja, waarbij ik mij op mijn 18 al afvroeg: dat hoeft de overheid toch niet voor mij te doen? Dat kan ik veel beter zelf?

  En ook al het besef: niets is zo onbetrouwbaarheid als een overheid.
  En toch gebeurd het!
  Een roepende in de woestijn.
  Helemaal eens met Bastiat.

  Met als verzochting: heel veel snappen het ook niet. Omdat het niet zichtbaar, niet tastbaar is. De roof geschiedt ongezien, digitaal en fictief. De mensen weten niet beter dan dan ze toch maar weer iets zuiniger moeten zijn of toch nog maar iets meer moeten gaan werken.
  Alsof slavernij een natuurverschijnsel is.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Harrie Custers [3]:

  Die overheidsmisdaad wordt nog vergroot doordat ze de procedures bewust ondoorzichtig maken. De gewone burger snapt er geen moer van.
  Om slechts enkele recente punten te noemen:
  –Hoe bestaat het dat de NL economie groeit terwijl de staatsschuld nog steeds groeit? (Zie de teller op deze voorpagina, rechterkolom.)
  –Hoe kan het dat de Minister van Financien weiger de Tweede Kamer inlichtingen te verstrekken? (Nabetaling EU)
  Hij heeft daar trouwens ook geen tijd voor want hij moet rondreizen in de EU om te trachten zijn eigen toekomstig baantjes te verzekeren.
  –Hoe bestaat het dat door het invoeren van een andere “rekenmethode” het BNP groeit? Alleen get “getal” is anders, maar daardoor rollen er niet meer producten van de band of groeit er één peer meer aan de boom

 3. @Ratio [2]:

  In o.a. de VS en VK slaan ze de ‘-jard’ over, dus een 1 met:
  6 nullen = miljoen = million
  9 nullen = miljard = billion
  12 nullen = biljoen = trillion
  15 nullen = biljard = quadrillion

  De ‘2 trillion’ uit het artikel is dus 2 biljoen maar je kunt het ook met 2000 miljard aanduiden.

 4. De meeste 70 plussers hebben helemaal geen toegevoegde waarde gehad. Ze zijn massaal afgekeurd op hun 50+. Dus eerst WAO en daarna in de AOW. Hoezo hebben zij Ned. opgebouwd. Volgens mij zijn dat diegene die na 1955 zijn geboren.

Comments are closed.