donderdag, 25 juni 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Als je mensen de waarheid wilt vertellen

make_laugh_or_get_killed_oscar_wilde

maak ze aan het lachen anders vermoorden ze je.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Joseph Kétèll schreef op : 1

  Klopt, je houdt geen vrienden over!
  Dit heet “Normalcy bias” in het engels, en in het duits noemt men het”Glaubensunwilligkeit”

 2. Andre schreef op : 4
  Nominator

  Overigens is er ééntje die de keiharde, op feiten gebaseerde waarheid vertelt op een manier waar niemand achteraf omheen kan. Hij zet de Keynesiaanse keizer keer op keer en structureel te kakken op een manier zoals geen ander dat doet.

  davidstockmanscontracorner.com

 3. Individualist schreef op : 6

  @Sander [2]:

  Ik kan het ze moeilijk kwalijk nemen.
  Als jij als Griekenland zou zien dat je gesprekspartners zo bang zijn je kwijt te raken dat ze weigeren bij de onderhandelingstafel weg te lopen, zou jij dan ook niet gewoon alles van tafel vegen totdat je krijgt wat je wil?

 4. Pietje Puk schreef op : 9

  Het is makkelijker om mensen voor de gek te houden dan ze te overtuigen DAT ze voor de gek gehouden worden!

 5. Pteranodon schreef op : 10

  Als je de lachers op je hand wilt hebben in de zin van dat ze denken “goh die heeft gevoel voor humor” dan is het in psychologische onderzoeken bewezen, dat diegene een zekere status dient te genieten. Mensen lachen niet zo gauw om iemand van een lagere status z’n kwinkslagen, omdat dat geen kwinkslagen kunnen zijn. Daar heeft diegene namelijk de uitstraling en status niet voor. Wie de lachers dan op z’n hand had, in die ouderwetse tijd van Oscar Wilde, was iemand als Oscar Wilde, die door zijn enorme status als schrijver (poe hé, een schrijver, goh wat interessant) in combinatie met een slaafs aan autoriteiten gehoorzame mentaliteit, de lachers op zijn hand kon krijgen. Want schrijvers, daar werd naar geluisterd. TEgenwoordig is iedere reaguurder schlemiel ook een schrijver. Ik ook. Maar als er iemand zou moeten lachen om wat ik hier schrijf, zou ik me verbazen. Je kunt ook de lachers op je hand hebben als anti-held, maar dat heeft niks met status te maken maar meer met uitlachen. Wat Oscar Wilde bedoelt is dat salonfähige, onderhoudende, waarvoor je een soort salonsocialist moet zijn.

 6. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 11

  George Carlin was hier een meester in.

  www.youtube.com