Rand PaulHet ondenkbare is geschied. De Patriot act, het wettelijke fundament voor de privacy schendende acties van de Amerikaanse veiligheidsdiensten, is gisteren verlopen. Zonder dat zijn opvolger, de zogenaamde “Freedom Act” is aangenomen. Hulde aan Rand Paul. Zijn filibuster vorige week, om de verlenging te dwarsbomen, is grotendeels door de Nederlandse media genegeerd. Door zijn actie moest het debat gisteravond gevoerd worden. Met dit als resultaat.

De druk van Obama om de veiligheidsdiensten hun ongrondwettelijke werk doorgang te laten vinden is enorm. Dus de vraag is hoe lang het duurt voor een alternatief wordt voorgelegd.

Privacy is voor velen een theoretisch of lastig begrip. Om een voorbeeld te geven.

Ben je voor het opgeven van wat privacy als daarmee pedofielen opgepakt kunnen worden?

Beantwoord deze vraag maar eens met “NEE”. Dan ben je een libertarische klootzak die weigert mee te helpen aan het effectief opsporen van pedofielen. Als je niet eens een flintertje van je vrijheid wil opgeven voor een veilige maatschappij, wat ben je dan voor een enorme egoïst?

Vervang “pedofiel” door “terrorist” en u begrijpt wat Obama de verdedigers van de privacy verwijt. Het zijn kortzichtige egoïsten die hun vrijheden overdreven verdedigen. De echte Amerikaan ziet in dat hij vrijheden moet inwisselen voor veiligheid. Het is nu, met alle dreigingen, juist niet vrijheidslievend om privacy te beschermen! Het is niet patriottisch om vast te houden aan de grondwet! Dat is naïef en gevaarlijk.

Kortom, een gevalletje van newspeak, WAR is PEACE. De logica voorbij, de platte retoriek regeert. Deze tactiek is decennia lang effectief gebleken. En heeft wangedrochten als de patriot act voortgebracht. Soms echter wint de rationaliteit en de vrijheid het. Zoals nu. De vraag is hoe lang deze overwinning duurt. Maar voorlopig is de overwinning binnen.

NB: Ron Paul heeft de volgende mail verstuurd over deze overwinning:

Four years ago my son Rand launched an all-out assault on the NSA’s unconstitutional surveillance program during a “Patriot” Act reauthorization fight.

His efforts were bolstered two years ago with Edward Snowden’s revelations about the NSA’s domestic surveillance programs.

And because of your support, today those efforts paid off – and authority for the NSA’s illegal spying program will expire tonight at midnight.

Ratio, this is perhaps one of the greatest victories in my entire political career.

Tonight’s victory, however short-lived it may ultimately be, gives me great hope about the future of liberty in this country.

If there’s one thing the statists now know for sure – it’s that our R3VOLUTION is alive and well – and stronger than ever.

But Ratio, the surveillance statists are currently regrouping – and tomorrow they’ll be back working to water-down the USA FREEDOM Act further to continue the NSA’s lawlessness.

It’ll be up to you and me to demand better than what we’re being asked to settle for.

Regardless of the outcome, the fact that you and I are here is something to be proud of.

My staff is scrambling tonight to better understand exactly what to expect tomorrow and the remainder of the week.

So please stay tuned for an important update tomorrow.

This fight is far from over. And I need you to keep your heels dug in and continue fighting.

For Liberty,

Ron Paul
Chairman

 

7 REACTIES

 1. een klok terugdraaien is nog nooit gelukt. 1 ding is wel zeker; alles devalueert

 2. Ben je voor het opgeven van wat privacy als daarmee pedofielen opgepakt kunnen worden?

  De ironie is dat in het Nederland van Mark Rutte’s kabinet, de privacy van iedereen moet wijken met dit soort argumenten en er voor prominente pedofielen bescherming en volledige privacy wordt geregeld.

  Over pedofielen gesproken, was een van de lezers hier van het weekend toevallig op het VVD-pedo… ehhh… partijcongres? Waar pedo-beschermheer Opstelten tot erelid werd benoemd. Zin om er wat over te schrijven?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. “Hulde aan Rand Paul. Zijn filibuster vorige week, om de verlenging te dwarsbomen, is grotendeels door de Nederlandse media genegeerd.”

  Logisch, want Nederland wil graag gebruik maken van niet-bestaande of verlopen wetgeving van externe machthebbers (zoals ook de EU) om de bevolking daarmee te knechten. Waarschijnlijk zal bepaalde onzin nog enige tijd ‘van Amerika’ moeten, totdat Geenstijl het opgepikt heeft.

 4. @Hub Jongen [3]:
  Ik was er (helaas?) niet bij op het congres. Als ik iets zou schrijven dan zou dat gebaseerd zijn op speculatie en artikelen in de media. Ik stuur wel bij een andere gelegenheid een stukkie in.

 5. Dit is toch wel top nieuws. En logisch dat het weer eens niet vermeld wordt in de Nederlandse media. Het brengt wel veel nieuwe kansen met zich mee, niet meer verplicht meewerken met de Amerikaanse overheid?

 6. Zowel de media als linkse politiek zou uitbundig een dergelijke filibuster vieren als deze door een links politicus werd ingezet tegen een rechtse president (andersom ook trouwens).

  Laten we eerlijk wezen: dit heeft niets te maken met de moraliteit van bepaalde vormen van beleid, maar met tribalisme. Je verzwijgt de goede dingen van de tegenstander omdat dit de eigen clan niet helpt. En je benadrukt de slechte dingen. Het doet er niet toe de goede dingen van beide clans met elkaar kunnen overeenkomen, want het gaat niet om de issues, maar om populariteit en macht van eigen clan.

  Het is niet in het belang van de ruimschoots overwegend linkse MSM in Nederland om een rechts politicus als Rand Paul te bewieroken, zelfs als dat is voor iets waar ze het eigenlijk mee eens zijn.

Comments are closed.