100_1585Het CBS heeft een overzichtje gemaakt van de bijstand naar nationaliteit. Dit geeft het volgende beeld:

bijstand naar nationaliteit

Zeven van de tien Somaliërs zouden in de bijstand zitten. Merk op dat dit de definitie is van nationaliteit van het CBSHet betreft hier alleen personen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Personen met een dubbele nationaliteit, waaronder de Nederlandse zijn ingedeeld als Nederlander. Wanneer de nationaliteit van een bijstandsgerechtigde onbekend is, is daarvoor in de plaats de herkomstgroepering van de persoon genomen. De herkomstgroepering betreft een indeling van personen op basis van het geboorteland van de persoon en de ouders.

Er is dus een verschil in het dagelijkse spraakgebruik waar een Somaliër iemand is die is geboren in Somalië, en de definitie van het CBS. Zodra deze persoon uit Somalië een Nederlands paspoort heeft, telt hij bij het CBS mee met de groep gerapporteerd onder Nederlander.

Veel mensen afkomstig uit Somalië hebben intussen de Nederlandse nationaliteit verkregen. En tellen dus niet mee in bovenstaand overzicht. Het is mogelijk dat deze mensen, die al langer in Nederland verblijven, een kleinere afstand hebben tot de arbeidsmarkt en dus voor minder dan de door het CBS gerapporteerde percentage aanspraak maken op de bijstand. Dit is echter speculatie van mijn kant. Wat wel opvalt is dat niet westerse allochtonen het veel slechter doen dan bijvoorbeeld de Polen. Een groep waarvan maar 2 procent aanspraak maakt op de bijstand.

23 REACTIES

 1. en dan moet je eens kijken wat de gemiddelde reactie van een blanke Nederlander is tegenover een andere blanke Nederlander die in de bijstand zit!

  Is het een allochtoon die in de bijstand zit, haalt diezelfde blanke Nederlander zijn schouder op en is het ok…

  Vraag me toch een ding af, waarom zie ik bij al het “verplichte” vrijwilligerswerk alleen maar blanke Nederlanders en nooit eens een Marokkaan, Turk of Somalier?

  Als die blanke Nederlander geen verplicht “vrijwiliggerswerk” van 20 uur in de week gaat doet is ie zijn bijstanduitkering kwijt…
  Hoe al die allochtonen die dan. Die voeren dus echt geen reet uit, ook geen vrijwilligerswerk en krijgen TOCH hun bijstanduitkering doorbetaald…

  Maar ja, ik leef voorts in een land dat als je dit aankaart ik de rascist ben…

  Parasitair Kl*tevolk!!!

  Pendragon [3] reageerde op deze reactie.
  Marg00tje [5] reageerde op deze reactie.
  Sander [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Mammon [2]: U heeft gelijk. U heeft het allemaal te danken aan ruim 60 jaar socialistisch gepamper. Heeft u een baan? Dan moet u er trots op zijn dat u belasting mag betalen. Immers dat is goed voor het collectief. Dat dit collectief bestaat uit geïmporteerde kansenparels die geen flikker doen mag de pret niet drukken.

  Ben je een brave blanke Nederlander dan moet je vooral je klep dicht houden en dansen naar de pijpen van het almachtige UWV, of erger nog, de gemeentelijke uitkeringsinstanties. Dit land is niet kapot hoor… Het is verpulverd en zo langzamerhand onleefbaar geworden. Tijd om te vluchten….

 3. Ik mis een aantal nationaliteiten. Dus het is een incompleet lijstje. Duidelijk weer een gevalletje van stemmingmakerij.

 4. @Mammon [2]:

  Je ziet nooit een buitenlander in de bijstand schoffelen of iets anders doen voor hun bijstand. Er wordt dus duidelijk gediscrimineerd.

 5. @Mammon [2]: Elke Dag Sinterklaas voor Donkere Pieterbaas:
  http://www.nachthemel.nl/index.php/26-werk-inkomen/392-elke-dag-sinterklaas-voor-donkere-pieterbaas

  Ik begrijp overigens niet waarom Nederland, dus de EU, geen vrachtvliegtuigen met eurobiljetten naar Afrika stuurt en afwerpt boven oerwoud en woestijn? Levert de slachtoffers meer op, de mensensmokkelaars minder, geeft de Europeanen minder werkeloosheid, en bovendien betreft het een nagenoeg kosteloze ingreep: Draghi heeft hier immers al eerder een Europese demonstratie van gegeven.

  Bea [7] reageerde op deze reactie.

 6. Misschien moeten blanken gewoon extra belastingen betalen, zodat deze postkoloniale arme rassisme drommels gewoon extra veel gratis (vakantie-) geld kunnen krijgen. Ongeveer zoals de meneer in deze video (kijken!) voorstelt: https://www.youtube.com/watch?v=c7uVxHLT-aY

  Een oude spreuk zegt: “De moeder der idioten is altijd zwanger”.

 7. Jullie zien het weer helemaal verkeert, dit gaat enkel over nieuwe immigranten, zodra ze voorzien zijn van een 2e paspoort gaan we bijna allemaal ineens hard aan het werk vandaar de lage score bij de “nederlanders”.

 8. Schokkend om te zien, hoe de ”verzorgingsstaat” niet alleen arm en rijk tegen elkaar opzet, maar ook bevolkingsgroepen, gewoon, omdat het kan door ”gebruik” te maken van het systeem.
  Bijstandsuitkeringen zorgen voor een grotere, maar minder goede, immigratie. Zonder bijstandsuitkeringen zullen ten eerste minder immigranten hun heil in Nederland zoeken, diegene die zich nog wel aangetrokken voelen om zich in Nederland te vestigen, hoeven geen taal te leren, niet aan te aanpassen, er is immers een bijstandsuitkering waardoor men zich thuis of in de wijk terug kan trekken met eigen taal en cultuur.

 9. @Vilseledd [13]: Massaal een zorgvuldig opgebouwd sociaal vangnet naar de bliksem helpen, op basis van HET PROJECT* en vergezeld van de asiel-LEUGEN, dat is pas een misdrijf, meneer Viseledd..!!!
  http://fubar.mobi/2015/02/07/huizen-voor-asielzoekers-nederlanders-mogen-op-straat-sterven/comment-page-3/#comment-17667

  Lees ook twee citaten uit S.Eikelenboom’s bestseller Jihad in de Polder op deze pagina:
  http://tinyurl.com/pkag3eu

  Het voorgaande heeft uiteraard NIKS te maken met al die Nederlanders die bv. door ziekte of andere vormen van arbeidsongeschiktheid in de bijstand terecht zijn gekomen.
  Sommigen van hen ken ik persoonlijk.
  * http://tinyurl.com/nekacwz

  G.Deckzeijl [16] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [20] reageerde op deze reactie.

 10. @Vilseledd [13]: Op deze wijze wel, ja. Omdat er onder dwang geld geroofd wordt bij de werkende bevolking, om een stelletje kansenparels te voorzien van BBB en, nog erger, om een stel socialistische politici daarvan met de veren te laten pronken in een maatschappij waar je dit soort commentaar niet meer mag uiten, omdat diezelfde socialisten dat tot politiek incorrect hebben vervormd.

  Hoe politiek incorrect het linkse zooitje dictatoriale rovers zelf is, mag natuurlijk ook niet aan de orde gesteld worden.

  G.Deckzeijl [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Vilseledd [21]:
  Dat is alleen om de toelating moeilijker te maken.
  Ik ken tal van landen waar van mij als Nederlander helemaal niet verlangd wordt, dat ik de lokale taal spreek.

Comments are closed.