EU_SchultzEU-politici pleiten nog steeds voor meer macht naar Brussel. Dat het helemaal verkeerd aan het lopen is met de EU, zoals met Griekenland en de opvolgers Spanje, Italie, Portugal, Frankrijk, enz, verwijten politici aan “te weinig macht voor politici” om besluiten door te drukken.*****

Zij willen niet inzien dat de slechte vooruitgang in de EU net veroorzaakt wordt door het tekort aan vrijheid van de burgers 

Politici als Schultz en Verhofstadt in het Europarlement pleiten wanneer ze maar kunnen voor meer centrale macht naar Brussel.

“De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), heeft met het oog op de Griekenland-crisis meer rechten voor EU-instellingen geëist. Uiteindelijk zou er een EU-regering nodig zijn, zei Schulz tegenover het weekblad “Stern”. “De centrale, belangrijke Europese kwesties mogen niet meer door nationale regeringschefs worden opgelost. Daar hebben we EU-instellingen voor nodig. Op zeker moment hebben we een Europese regering nodig”.

Er zou sprake zijn van problemen en aangelegenheden die geen enkele EU-lidstaat alleen de baas zou kunnen worden. Hiertoe zouden o.a. de wereldhandel, het klimaat, de immigratie en de belastingvlucht behoren.

Schulz had zich er in het verleden al voor uitgesproken de EU te veranderen in een politieke unie, aan het eind waarvan de “Verenigde Staten van Europa” zouden staan. Alleen de EU zou de veiligheid en de welvaart in Europa kunnen garanderen, benadrukte de socialistische politicus van de SPD.
Bron:  https://jungefreiheit.de
Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron https://ejbron.wordpress.com/2015/07/15/schulz-eist-eu-regering/

Op zich geen schokkend bericht. Dergelijke kreten hoor je wel meer van politici.

Het erge is echter dat het in de EU steeds meer deze kant op gaat, en dat de dictatuur al in het verschiet ligt. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen in Griekenland en naar de centralisatie van de macht naar de banken, naar ECB

En het volk? Waar zijn die? Die laten het maar gebeuren.
Heeft het volk de moed opgegeven?

 

 

 

 

 

 

 

 

17 REACTIES

 1. Wat kun je dan doen? Petities starten? Handtekeningenacties beginnen? Een referendum eisen?
  Het is hier al eens eerder gezegd: Zulke dingen gaan niet werken.
  Blijf om te beginnen eens allemaal een week thuis van werk.
  Dat zou een van de niet gewelddadige oplossingen zijn.

  Individualist [16] reageerde op deze reactie.

 2. “Zij willen niet inzien dat de slechte vooruitgang in de EU net veroorzaakt wordt door het tekort aan vrijheid van de burgers.”

  Daarom zijn ze de politiek ingegaan. Burgers moeten bestuurd worden en als het mis gaat in bv Griekenland dan had Griekenland beter bestuurd moeten worden. Wanneer je aanneemt dat burgers en een samenleving bestuurd moeten worden en voor 99% van de bevolking is dit een gegeven, dan is de logica van dhr Schulz goed te volgen.

  De fout zit hem in de gedachte dat een samenleving bestuurd moet worden. Zolang die misvatting blijft bestaan za het gedonder doorgaan want ook de EU is een stadium dat gepasseerd zal worden. De voorbereidingen daarvoor middels het TTIP zijn al in voorbreiding. We weten inmiddels hoe het proces verloopt. Eerst wordt er onder het mom van vrijhandel wat wetgeving geharmoniseerd waarna er steeds meer wetgeving geharmoniseerd moet worden waardoor een overkoepelende wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende entiteit onvermijdelijk wordt; uiteindelijk resulterend in global governance. Verheug je er maar op.

 3. Met een absurt hoog salaris vacantie voorwaarden wachtgelden als advocaten en rechters denk je vanzelf beter te zijn, dan wacht er nog de Grote Hypnotiseur en je hebt wat je nu ziet.. totaal incompentente veelverdieners met een muil vol haaientanden en een muil zo groot als die van een potvis.

 4. Wat ik niet begrijp… Ik lees net ergens dat maar liefst 62% van de NL bevolking uit de EU wil. Je zou toch denken dat die plucheverwarmers in Den Haag dat soort getallen ook lezen? OK, ze negeren het vervolgens, maar het moet toch een keer duidelijk worden dat “we” de EU niet willen.

  Marg00tje [9] reageerde op deze reactie.

 5. Schulz heeft geen macht, net zo min als welke politicus dan ook in Europa. In het meerjarenbeleidsplan van de EU tot 2020 staat het op bijna elke pagina: “..US-policy will be leading..”. Zonder voorbehoud, zonder vragen, zonder restricties, ongeacht rechtsgebied. Europa is daarmee louter een pion binnen de Wolfowitz doctrine. De Europese leiders, politici en koningshuizen hebben ons als belastingslaven en kanonnenvlees verkocht aan de Fuhrer in Washington. Waarschijnlijk in ruil voor defensieorders en goudgerande baantjes met een vleugje chantage. Zo banaal is de realiteit nu eenmaal.

  Marg00tje [6] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Sander [15] reageerde op deze reactie.

 6. @opt-out [5]:

  Klopt. Iedereen kan dat duidelijk zien als hij/zij even kijkt naar de gebeurtenissen in Oekraïne / Rusland:
  —Hoe Frans Timmermans om de andere dag in Kiev zat en boodschappenjongetje speelde voor Amerika,
  –Hoe de ” schreeuwers van Kiev”, de EP van Baalen en Verhofstadt, bij de revolutie het volk stonden op te jutten,
  —Hoe kritiekloos en serviel NL de Amerikaanse instructie om Rusland te boycotten opvolgt,
  — mogelijk nog meer als even nadenkt.

  Marg00tje [11] reageerde op deze reactie.
  Marg00tje [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Pendragon [4]:

  Dat komt omdat ze niet meer naar het volk luisteren maar de macht hebben gegeven aan Banken, Multinationals en daarbij zijn zij afhankelijk van hun eigen programma’s van hun eigen politieke partij. Daarnaast worden ze ook nog eens onder druk gezet en gehersenspoeld door de USA. Ze kijken er tegen aan of de USA de goedheilig man is in de wereld, na de tweede wereldoorlog. Nou, na die tweede wereld oorlog hebben ze alleen maar narigheden en oorlogen veroorzaakt, waarvan er geen eentje gewonnen is.

 8. STERK!! Nu al bevestigd door Francois Hollande die meteen solliciteert voor DicTATOR EU.

  ELSEVIER:
  “Na Grieks akkoord: Hollande pleit voor euroregering
  Hollande ziet een voortrekkersrol voor Frankrijk weggelegd in een euroregering
  door Shari Deira 19 jul 2015

  In een interview met Journal du Dimanche haalt Hollande een voorstel aan van de Franse oud-minister en voormalig voorzitter van de Europese Commissie Jacques Delors. ‘We kunnen niet stil blijven staan,’ zegt Hollande.

  ‘Ik heb voorgesteld het plan van Jacques Delors voor een euroregering nieuw leven in te blazen, met als toevoeging een specifiek budget en een parlement, voor democratische controle,’ zegt Hollande.

  Volgens Hollande vragen de recente gebeurtenissen voor een ‘krachtigere organisatie’ met landen die dat willen.

  Delors, die maandag zijn negentigste verjaardag viert en een van voorbereiders van het Verdrag van Maastricht is, en zodoende gezorgd voor de euro.
  Hij is een socialist en heeft 30 jaar geleden al gepleit voor een EU regering.
  .

  Marg00tje [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [7]:

  Door de Europese boycot tegen Rusland lopen landen in de EU miljarden aan opdrachten kwijt en verarmt de EU. Daarin tegen voert Amerika de handel op en economisch gezien gaat het met hun handel stukken beter. Economie met 14 procent gestegen in Amerika. Hoe is het mogelijk de EU verbieden en zelf handel gaan drijven?

 10. @Hub Jongen [10]:

  Hollande is ook maar een marionet in geheel met de EU. wat naar de pijpen van Amerika moet dansen en hun multinationals. Trouwens laat Hollande eerst in eigen land de zaakjes op orde brengen. Daar mankeert nogal het een en ander aan.

 11. @John [1]:

  Accepteer je dan ook dat je geen salaris krijgt of zelfs ontslagen wordt? Zo niet dan is de dwang van de overheid jegens de bedrijven om gewoon het salaris door te blijven betalen, of om mensen die aan werkweigering doen in dienst te houden, wel degelijk een vorm van geweld.

 12. Beste vrijheids mensen,
  Ik wil graag een tegengeluid laten horen waarom een Europese regering nodig is. Ik hoop dat daarmee de vrijheid terug komt hopende dat uit kosten oogpunt Europese instituties klein gehouden worden cq blijven.
  Voor de euro is een Europese regering nodig. Ik volg ook al het Euro geouwehoer en ik vind dat er veel te pesimistisch naar de Euro word gekeken. Het zijn opstart problemen en door een crisis veroorzaakt door private banken heeft de Euro het moeilijk.
  Over 10 jaar is alles opgelost en blijkt de Euro de zet geweest te zijn van de eeuw. Goede wijn rijpt langsaam voordat die in top conditie verkeerd. Een Europese regering moet ook rijpen.
  Maar ik kan dit wel willen, de meerderheid beslist doormiddel van democratie of we uiteindelijk met de Europese unie doorgaan en of we de Europese unie bij het grof vuil zetten.

Comments are closed.