avatar MMAP 110x110Wie de titel van dit stukje ziet denkt meteen: “wat heeft de belachelijk overdreven aankondiging van het zomerweer te maken met premier Rutte of minister Dijsselbloem?”.

Welnu, het antwoord is: de achterlijke MSM (Main Stream Media).

Mijn stukje vandaag komt wat laat op de Vrijspreker, omdat ik (inwoner van de provincie Zeeland) afgelopen nacht en ochtend ontiegelijk veel maatregelen moest nemen tegen het EXTREME weer dat er vandaag zou komen. Tsja, dat moet het stukje voor Vrijspreker maar even wachten, hoor.

Eerst en vooral mijn huis, mijn dakpannen, mijn auto en alles dat groeit en bloeit in onze tuin vastsjorren, afdekken, verlijmen met/vastspijkeren aan de aarde, enz. Want tsjongejonge, vandaag gaat het gebeuren: EXTREME WIND. Windstoten van tegen de 100 km/uur, ofwel een “whopping” windkracht 10,3 Beaufort.

De werkelijkheid in Zeeland, qua weer: windsnelheid gemiddeld 37 km/uur. Dat staat gelijk aan een gemiddelde windkracht van 5 Beaufort. Ondertussen, terwijl ik dit artikeltje tik zo rond 11.30 uur in de ochtend, valt de regen nagenoeg loodrecht naar beneden.

 

Wat is de reden van mijn cynische manier van schrijven en waar begint nu de verbinding met Rutte en Dijsselbloem? Die zitten in de volgende vraag:

Waarom waarschuwen de MSM ons met zwaar overdreven berichten als het om het weer gaat, maar niet als het om politici gaat?

Want Jeroen Dijsselbloem, de man die door een aantal mensen is aangesteld als financieel verantwoordelijke voor Nederland én de euro, wordt braaf als “minister van financiën” of “eurovoorzitter” genoemd. Terwijl een waarschuwende aanduiding als “vuile, gore leugenaar” veel beter op zijn plek zou zijn. En daar halen de MSM dan nog niet eens de overdrevenheid mee, die ze zo graag voor het verwachte weer gebruiken.

Idem met ruggengraatloze Rutte (= meteen al een leuke benaming), de man die verantwoordelijk was voor het gedrag van zijn ambtenaren in de MH17-zaak (weet u nog: “onderste steen boven”) en de “baas” is van Nederland, en iedereen in die hoedanigheid voorliegt met uitspraken als “geen cent meer naar Griekenland”.

Waarom waarschuwen de MSM ons niet met EXTREEM grote woorden tegen dit tuig? Waarvan de schade die zij berokkenen vele malen groter is dan de schade die dat windkrachtje extra of die paar cm sneeuw ons berokkenen?

Dat wilde ik nog even kwijt op deze, van EXTREME WIND en VUILE, GORE, LIEGENDE POLITICI vergeven zaterdag.

6 REACTIES

  1. De eurogroep van Dijsselbloem stelt juridisch helemaal niets voor. Het zijn een aantal ministers van financiën van de eurolanden die niets in de melk te brokkelen hebben.

  2. nah, cynisme is gebaseerd op concepten, ergo illusies.
    meditatie. vraag siddharta, haha

Comments are closed.