hoppe_on_the_state

De staat is een instituut van bendes moordenaars plunderaars en dieven, omgeven door welwillende beulen, propagandisten, pluimstrijkers, schurken, leugenaars, clowns, charlatans, malloten en bruikbare idioten. Een instituut dat alles vies maakt en verkleurt wat het aanraakt.

 

13 REACTIES

 1. @.M [2]:

  De toegevoegde waarde bestaat er uit dat goede marketing alleen werkt als het zich herhaalt. En het werkt nog beter als juist die mensen het herhalen waarvan men normaal gesproken wat genuanceerdere uitspraken verwacht, omdat vaak deze mensen hun belangen afwegen of bang zijn zichzelf buiten de gevestigde orde te plaatsen door de beesten bij naam te noemen. Ik denk maar zo “het kan niet vaak genoeg gezegd of herhaald worden”. Het mag er van alle kanten, bij iedereen, in geramd worden, tenminste, dat is mijn mening.

 2. Het klopt maar ten dele. Je hebt in elk land namelijk een staat, maar de verschillen zitten hem in hoeveel rechten en vrijheden er worden vergund. In een soort dictatuur zou je bij wijze van spreken klappen krijgen als je de vlag niet groet als je die op straat voorbij loopt, maar in Nederland zou dat heel anders zijn omdat daar de menselijkheid voor gaat.
  Hoppe maakt zich er dus makkelijk vanaf, door algemene termen, zonder op ook maar iets specifieks in te gaan. De werkelijkheid zit vol nuances. In Nederland is de staat geen mafia. Wie werkelijk de mafia mee heeft gemaakt, weten waar ik het over heb. Zomaar in elkaar geramd worden dat het bloed uit je mond gulpt of je darmen aan gort liggen van het trappen terwijl je tegen de muur wordt gedrukt, als je geen protectiegeld betaalt. Dat zie ik onze staat niet doen. Dat is het verschil tussen sommige landen. Of met de werkelijke mafia.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.
  Individualist [11] reageerde op deze reactie.
  Individualist [12] reageerde op deze reactie.

 3. “run by gangs of murderers””
  Wat NL betreft onjuist. Rutte of Willem Alexander zijn geen moordenaars, en vormen daar ook geen bende in.
  “plunderers and thieves”
  Het is maar hoe men belasting bekijkt. Zoveel Nederlanders zijn er democratisch zelf voor dat het maar voor een klein deel opgaat.
  “surrounded by willing executioners”
  Uitvoerders? Ja dat wel. Executie is hier afgeschaft, dus wat dat betreft totaal nee.
  “propagandists”
  Ja. Maar de lading van dat woordt op zich is neutraal. Hangt af van het soort ideeën wat voor lading dit woord hier heeft.
  “sycopants”
  In een Libertarische maatschappij ook niet te voorkomen of uit te sluiten.
  “crooks”
  Ten dele?
  “charlatans”
  In zoverre ze zich bewust zijn van hun bedrog, misschien ja, maar als ze zelf heilig geloven in hun socialistische onzin, nee.
  “dupes”
  Hangt af van de definitie wie onder de omringers van de staat vallen. Dat is op zich een term die enige uitleg zou vergen. Is dat de directe kliek rond leiders heen, of ook alle ambtenaren die soms vinden dat er wat scheelt aan arbeidsvoorwaarden of betaling.
  “useful idiots”
  Kan in elke omstandigheid het geval zijn.
  “dirties and taints everything it touches”
  Als het de kans heeft iets te touchen, was de burger hier ook nalatig in. De staat wordt als door een magneet aangetrokken tot problemen. Als je wilt voorkomen wat Hoppe zegt dan kun je dus beter vrijwilligerswerk en donaties doen dan hier rond surfen op je reet.

  Individualist [13] reageerde op deze reactie.

 4. O zo waar. Diegenen die er anders over denken zijn waarschijnlijk zelf (semi-)ambtenaar.

 5. @pcrs [8]:

  Heb er wel eens over nagedacht, maar tjonge, wat een hels leven komt er dan op je af. Je kont tegen de krib gooien en opkomen voor jezelf en zeggen dat ze dood kunnen vallen en weigert nog langer hun criminele praktijken te financieren en niet langer laat afpersen van je laatste beetje geld geeft zoveel ellende dat je er niet eens over na wilt denken om niet langer geld te storten voor de bodemloze putten en moorddadige praktijken van de overheid. De (geestelijke) terreur alleen al waarmee de overheid dreigt en ook daadwerkelijk mee zal komen en de gevolgen die het zal hebben als je niet aan hun wensen voldoet maakt duidelijk dat je het hoe dan ook zult afleggen tegenover de misdadige overmacht en er dus niet eens zo maar even aan zult beginnen. Ze moeten de slaven natuurlijk goed onder de knoet houden, want anders is het hek van de dam en zal iedereen weigeren nog langer zich te laten afpersen.

  Ze zullen degene die niet langer wenst te betalen het leven zo zuur maken dat je wel tien keer nadenkt eer je er aan begint. Je raakt je huis kwijt, je geld, je werk, je rust, je vrijheid en je leven zal een wending nemen die je nog niet je ergste vijand gunt. De overheid heeft, zeker op dit moment, zoveel ‘gelegaliseerde’ macht en middelen tot zijn beschikking daar kan de maffia niet eens aan tippen. De overheid doet het en kan het vele malen beter dan welke georganiseerde misdaadclub dan ook, die kan je vervolgen tot aan het einde van de wereld en zelfs daar je leven op een simpele en zeer klinische wijze slopen, zonder dat er ook maar iemand van wakker ligt. “Hé, had je maar gewoon je belasting moeten afdragen, had je je maar gewoon aan de wet moeten houden, had je maar gewoon slaaf moeten zijn zoals ieder andere slaaf!”

  http://www.rollingstoned.nl/29-4-15-voc-free-johan-van-laarhoven/

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Pteranodon [5]:

  Het is duidelijk dat je de werkelijke aard van de staat totaal niet begrijpt. Het verschil tussen de twee (dictatoriaal en democratisch) zit slechts in de hoeveelheid legitimiteit die ze krijgen. Hoe meer een volk een overheid accepteert, hoe minder de overheid reden heeft om dictatoriale methoden toe te passen. Het is het verschil tussen een concentratiekamp, en een weiland vol gehersenspoelde belastingkoeien die braaf toestaan dat ze gemolken worden, maar niet doorheeft dat ze met de zweep teruggeslagen zouden worden naar het weiland als ze zouden weigeren gemolken te worden. Het volk is in een ‘zachtaardige’ staat in wezen niets meer dan een soort Stockholm Syndroom slachtoffer.

  Zoals PCRS al aangeeft; probeer maar eens tot het bittere einde te weigeren belasting te betalen, en je zult zien hoe zachtaardig de Nederlandse staat is.

  De nuance waar jij het over hebt zit hem alleen in de mate van succes van de propaganda en van de indoctrinatie.
  In een totalitaire staat geeft de leider keihard toe dat hij schijt heeft aan het volk.
  In een democratische staat geeft de leider aan “goed geluisterd” te hebben naar de onvrede van het voik en dat hij begrip heeft, om vervolgens toch doodleuk te doen wat het volk niet wil.

 7. @Pteranodon [5]:

  Je hebt in elk land namelijk een staat, maar de verschillen zitten hem in hoeveel rechten en vrijheden er worden vergund.

  Een staat “vergund” geen vrijheden en rechten. Het pakt ze alleen af.
  Stellen dat de ene staat daarom beter is dan de andere, is als stellen dat de gewone verkrachting beter is dan de groepsverkrachting.

  Je kunt wel stellen dat dit letterlijk zo zou kunnen zijn, maar een mens vraagt zich af waarom jij het zo noodzakelijk zou vinden een gewone ‘verkrachter’ te verdedigen onder het mom dat het altijd nog erger kan.

 8. @Pteranodon [6]:

  run by gangs of murderers””
  Wat NL betreft onjuist. Rutte of Willem Alexander zijn geen moordenaars, en vormen daar ook geen bende in.

  Regeringen (de bendes waarover we het dan hebben) ondersteunen vaak militaire acties die NIETS met defensie van het land te maken hebben. Bij buitenlandse avonturen vallen onschuldige slachtoffers waarvoor ze niet verantwoordelijk zouden zijn als ze geen militaire buitenlandse avonturen hadden goedgekeurd. Dat maakt deze regeringen een bende van moordenaars. Hun excuus om het te doen verandert daar niets aan. Ze hadden daar gewoon helemaal niets te zoeken. Net zomin als ze in jouw huis behoren te komen om jou duidelijk te maken hoe te leven en daarbij “collateral damage” maken, horen ze dat bij andere landen te doen.

  “plunderers and thieves”

  Het is maar hoe men belasting bekijkt. Zoveel Nederlanders zijn er democratisch zelf voor dat het maar voor een klein deel opgaat.

  Tsja, verkrachting… Het is maar hoe je het bekijkt. De verkrachter ziet het gewoon als een potje geile seks.
  Dus als een meerderheid het goed vindt dat een zakkenroller jou je portemonnee afpakt zie jij het niet langer als roof? Leuk om te weten.
  Ondertussen ga ik niet akkoord met democratie, maar word ik wel belast. Dat is dus het bestelen van iemand die daar geen goedkeuring aan verleent. Wat een meerderheid “vindt” is totaal irrelevant. Diefstal is diefstal. Belasting is gewoon een minder erg klinkend eufemisme om de werkelijke lading te bedekken.

  “propagandists”
  Ja. Maar de lading van dat woordt op zich is neutraal. Hangt af van het soort ideeën wat voor lading dit woord hier heeft.

  Aangezien we het hebben over de staat en wat de staat doet, is het duidelijk welk “soort ideeën” er wordt gepropageerd. Je ontwijkt dus het punt van Hoppe die heel duidelijk maakt dat het gaat om propaganda voor daden van overheden waarvoor een normale burger de gevangenis in zou gaan.

  “sycopants”
  In een Libertarische maatschappij ook niet te voorkomen of uit te sluiten.

  Opnieuw probeer je iets uit de context te halen. Hoppe heeft het over sycophants die meehelpen de staat in stand te houden, en daarmee hun agressief geweld. Sycophants in een libertarische maatschappij zouden dit niet kunnen.

  “crooks”
  Ten dele?

  Nee. Als iemand iets doet waar een normale burger voor in de bak gaat, en wordt omschreven als een “crook”, dan geldt dit zeker voor de politicus. Dus politici zijn in totaliteit “crooks”.

  “charlatans”
  In zoverre ze zich bewust zijn van hun bedrog, misschien ja, maar als ze zelf heilig geloven in hun socialistische onzin, nee.

  Ik heb nog nooit een politicus meegemaakt die zich gedraagt als een ECHTE socialist (die dus ECHT eerlijk alles deelt met de minder bedeelden). Het is dus duidelijk dat ze absoluut niet heilig geloven in hun socialistisch onzin.

  “dupes”
  Hangt af van de definitie wie onder de omringers van de staat vallen. Dat is op zich een term die enige uitleg zou vergen. Is dat de directe kliek rond leiders heen, of ook alle ambtenaren die soms vinden dat er wat scheelt aan arbeidsvoorwaarden of betaling.

  Dupes zijn mensen die zich laten bedonderen door de mooipraat van politici, of morele legitimatie zien in de staat (Ook ikzelf was dus eens een dupe). Dus juist die ambtenaren zijn dupes. Die overheidswerknemers die geen dupes zijn, zijn charlatans en/of paternalistische bemoeials die in agressief geweld een oplossing zien.

  “useful idiots”
  Kan in elke omstandigheid het geval zijn.

  Wederom het plaatsen buiten de context. Hoppe heeft geen probleem met “useful idiots” in het geval van ijscomannen, maar in het geval van het geweldsmonopolie.

  “dirties and taints everything it touches”
  Als het de kans heeft iets te touchen, was de burger hier ook nalatig in. De staat wordt als door een magneet aangetrokken tot problemen. Als je wilt voorkomen wat Hoppe zegt dan kun je dus beter vrijwilligerswerk en donaties doen dan hier rond surfen op je reet.

  Leuk geprobeerd, maar iemand die de ware aard van de staat niet ziet is de laatste die ons moet adviseren hoe wij te werk dienen te gaan.

  Stellen dat wij vrijwilligerswerk moeten doen om de staat buiten onze zaken te houden, is als zeggen dat een vrouw maar een broek moet dragen in plaats van een rok om verkrachting te voorkomen.
  Datzelfde geldt voor donaties, los van het feit dat jij helemaal niet weet hoeveel libertariers doneren, en dus een zelfingenomen stelling doet die nergens op is gebaseerd.

Comments are closed.