De top tien. Van goudreserves. Helaas uit 2012. Merk op dat Frankrijk en Italië toch wel een flinke voorraad hebben (op papier in ieder geval……)

3 REACTIES

  1. Zwitserland is blijkbaar verplaatst. Het ligt nu ergens in de buurt van Hongarije en Slovakije. Het VK staat niet meer in de top 10. Met dank aan Gordon Brown. Gelukkig is de goudvoorraad enkel nog een bescherming tegen het eventuele mislukken van de cryptocurrencies. Dus het is goed mogelijk dat velen met de schrik vrijkomen.

  2. Goud is van hen die het bewaren. En voor zover ik weet is dat de FED. Voor iedereen die goud koopt: Waarom verkopen instituten u goud (reële waarde) voor geld (fictieve waarde)? Ik vind het maar een onlogische ruilhandel…
    Oh, en voor iedereen die goud heeft gekocht en er een boterbriefje (of IOU) voor heeft ontvangen. U heeft helemaal niets. En geen geld meer, en geen goud.

  3. We moeten altijd opletten met zulke mooie staatjes. Allereerst wie is de afzender (de World Gold Council) want die kan eventueel baat hebben bij bepaalde (mis)informatie want in de financiële wereld weet je het tegenwoordig nooit meer. Niets is wat het lijkt. Zelfs de Financial Times heeft namelijk geschreven over het feit dat de goudprijs al heel lang wordt gemanipuleerd, dus waarom ook niet de voorraden en wie hun rechtmatige eigenaren zijn. Het is trouwens enige tijd geleden een hot topic geweest waarom zelfs senatoren geen toestemming kregen om de goudvoorraad in Fort Knox te controleren. En toen dat uiteindelijk wel mocht was dat alleen in één bepaalde kamer. Waarom is dat zo en wie mag dat dan allemaal wel weten? Dat geeft ten minste te denken.
    Dan over het onbewust geven van verkeerde informatie. Is dit het goud dat de verschillende staten op hun overheidsbalans hebben staan en zo ja wat met de voorraden die particulieren en beleggersinstellingen in die landen bezitten? Want dan is bekend dat landen als India en China veel hoger op de ranglijst horen te staan. Het Westen zal uit imago overwegingen nooit tolereren dat die landen hoger komen te staan dan bijv. de VS En in het geval van Italië, telt al het goud van het Vaticaan ook mee? Moeten veel goud producerende landen zoals Zuid Afrika ook niet meegewogen worden? Dus waakzaamheid is zonder meer geboden.

Comments are closed.