OVERHEID_GOED DOENToch raar dat wat u niet mag, de overheid wel mag. Een paar voorbeeldjes waar u er best nog wat bij aan kunt vullen. En dit met de gedachte: zijn we dan echt beter af wanneer wij dingen niet mogen, die de overheid wel mag?

Wij mogen geen wapens, overheid wel, dat noemen ze politie of leger. Vreemd dat het voor boeven geen probleem is om aan wapens te komen en dat zij er juist voordeel bij hebben dat burgers geen wapens hebben.

Wij mogen niet stelen, ook niet als we dat met de hele buurt afspreken, de overheid wel want belasting is nu eenmaal democratisch zo afgesproken. Maar als er dan mede door u,  iets democratisch is afgesproken, houdt de overheid zich er niet aan (referendum etc).

U mag zelf niet bepalen hoeveel hypotheek u wil, dat is gelimiteerd, de overheid wordt beperkt door EUverdragen tot 60% en legt zichzelf ook een maximum leencapaciteit op, maar gaat er gewoon overheen.

U moet uw volledige financiële situatie en achtergronden opgeven, de overheid en in het bijzonder Dijsselbloem hoeft dat niet.

U mag niet afluisteren, maar een minister gaat gewoon door met (advocaten) afluisteren.

Wanneer u iets afspreekt moet u zich daar aan houden, wanneer de overheid (en niet alleen Rutte) zich niet aan de afspraak houdt, is dat normaal.

Allemaal voorbeelden die wat mij betreft een tegenstrijdigheid aantonen, want waarom mag iets groepsgewijs wel, maar niet op individueel gebied? Klinkt mij niet logisch en eigenlijk ook niet principieel juist.

14 REACTIES

 1. Na het lezen van deze schaterlacht Rutte om zoveel waarheid.
  Met hem de gehele van justitie gevrijwaarde kardinalen uit zijn regering die nog het meest op de RK kerk lijkt, gefrustreerde gechanteerde sexueel beluste zichzelf verheffende malloten.

 2. L.s.

  De Roverheid is niks meer dan een dievengilde met een zogenaamd legitiem sausje als gevolg van “de verkiezingen”.
  Dat de grote partijen, CDA,VVD,PvDA,D66 samen met hun gristelijke gedoogpartners SGP CU allen (on)bewust de NWO agenda volgen is mij duidelijk.
  Waar het vorige kabinet stopte op pagina 180 van de NWO agenda gaat het volgende kabinet verder op pagina 181 !!!
  George Carlin, beroemd stand up comedian en helaas overleden zei ooit: “politicans excist to give people the illusion of a choice”
  ONZE DEMOCRATIE IS SCHIJN EN ONZE VRIJHEID EEN FARCE!!!

 3. er zijn staten/landen die moordenaars de doodstraf geven…..
  omdat t verboden is te doden…..

 4. De overheid is de grootste vijand van haar bevolking. Ik zie haar als een lage levensvorm die door confisquering van eigendommen zichzelf in leven houdt. Waarom nog stemmen? Het bedrukken van biljetten is een milieutechnische ramp en de propagandaspotjes bandbreedtevervuiling van de ergste soort.

 5. The overheid is als de Borg. You will be assimilated, resistance is futile. Het enige dat de ovrrheid voor je doet is zodra je uit de vagijn van je moeder bent gekomen en papa je gaat aangeven, je een gevangenisnummer krijgt, genaamd BSN. Daarna volgt een levenslang traject van stelen door de ovrrheidsgodzilla.

  Etatist [8] reageerde op deze reactie.

 6. “Allemaal voorbeelden die wat mij betreft een tegenstrijdigheid aantonen, want waarom mag iets groepsgewijs wel, maar niet op individueel gebied? Klinkt mij niet logisch en eigenlijk ook niet principieel juist.”

  Heeft weinig van doen met collectief of individueel, een collectief kan macht geven maar vermogende individuen zijn net zo goed machtig en aan veel minder regels geboden als de meeste mensen, principes is slap geneuzel wie machtig is heeft schijt aan alles in deze wereld.

  @Etatist [8]:
  Huis troll? – ik zal je maar niet voeren dan.

 7. Het probleem is ook dat wij eigenlijk niets echt zelf bezitten; alles is eigendom van de staat der Nederlanden. Zelfs de identiteit waarmee U zich waarschijnlijk identificeert. Kijk maar achter op uw id-kaart: eigen van de staat der Nederlanden.

  Dat geldt alleen voor die kaart zegt U? Als de overheid die kaart, waarvan U slechts houder bent, terugeist, hoe gaat U dan aantonen dat dat huis dat op uw naam staat ook echt U toebehoort? Of die auto op naam? Of die bankrekening op uw naam? Probeer zonder die id-kaart uw saldo eens op te nemen aan de balie. Dat gaat niet.

  Besef dat niemand iets persoonlijk bezit, de staat bezit U. U bent een “horige”.

 8. @Etatist [8]:

  Dat kan je zelf regelen. Geen overheid voor nodig. Paar maand betaal ik meer dan 4000 euro aan loonbelasting. Laat ik dat geld toch graag aan mijn ouders en minder bedeelden in de buurt geven. Ik wil ook nog een bijdrage leveren voor wegen. Maar daarvoor betaal ik ook alweer wegenbelasting voor. Politie? Totaal overbodig. Je hebt er niks aan en als je ze nodig hebt keren ze zich tegen je en staan aan de kant van het geteisem.

Comments are closed.