5 REACTIES

  1. Tijdens het Hilversum On-Air festival is zaterdagavond een 20-jarige artiest uit Amsterdam aangehouden voor belediging en opruiing. Tijdens zijn optreden uitte hij beledigende teksten richting de politie en riep hij het publiek op die teksten te herhalen en hun middelvinger op te steken naar de politie. “En dat gebeurde ook”, zegt een woordvoerster zondag.

    http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2015/8/Artiest-aangehouden-voor-belediging-politie-2678129W/

    Verschrikkelijk erg toch? Zo’n brutaalsmoeltje?Tot ik me bedacht dat protest en opruiing tegen de staat al sinds decennia bij de ‘popcultuur’ hoort. Ik moet bijvoorbeeld zomaar aan de culturele levenswandel van Jim Morrisson en de Rolling Stones terugdenken. En als The Beatles op het hoogtepunt van hun roem zouden hebben geroepen ‘bestorm de politiebureaus’, dan zouden zeer hoogstwaarschijnlijk ook daadwerkelijk de politiebureaus zijn bestormd.

    Tja, en dan laat vandaag die politie niets aan het toeval over.

    Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

  2. @Hub Jongen [2]: Dat is niet helemaal waar Hub. Ooit heb ik mijn middelvinger opgestoken naar een agent met de woorden “kijk hoe mooi ik mijn nagel heb geknipt” Toen moest hij lagen en ziet het niet als een belediging eerder een constatering.

Comments are closed.