gale boetticherRuim 107.000 migranten kwamen in juli illegaal naar Europa. Een recordaantal, en in de nabije toekomst worden er alleen nog maar meer van hen verwacht. De EU en haar lidstaten zeggen dat zij daar weinig tegen kunnen doen, maar Australië bewijst het tegendeel.

Enkele jaren terug had Australië ook te maken met een vluchtelingenprobleem. Zo’n 50.000 migranten kwamen in korte tijd naar het land, vooral met bootjes vanuit Indonesië. De Australiërs hadden daar in 2013 genoeg van en hielpen de conservatief Tony Abbott aan de macht. Hij beloofde een einde te maken aan de oneindige stroom migranten.

Met enkele simpele stappen lukte het Abbott ook daadwerkelijk om dat te bereiken. Hij versterkte de kustwacht flink, zodat de bootjes vol migranten snel onderschept kunnen worden. Deze worden nu simpelweg teruggesleept naar waar ze vandaan kwamen. Als dat om veiligheidsredenen niet mogelijk is, dan worden de migranten in speciaal daarvoor aangeschafte reddingsboten teruggestuurd.

Door deze maatregelen is het aantal illegale migranten drastisch gedaald. Tegenwoordig bereiken nog slechts enkele bootjes de Australische kust. De weinige migranten die wel succesvol de overtocht maken worden met name vastgezet in detentiecentra buiten Australië, zoals in Papoea Nieuw-Guinea en op het kleine eiland Nauru. Op die manier zijn ze ver verwijderd van de Australische samenleving en wordt hen duidelijk gemaakt dat ze daar geen toekomst hebben. Zodra het veilig genoeg is in het land van herkomst worden de migranten naar huis gestuurd.

Het grootste deel van de Australische bevolking is erg blij met het strenge migratiebeleid. Geld dat eerst in de huisvesting en de uitkeringen van migranten gestoken zou worden, komt nu beschikbaar voor andere doeleinden. Daarnaast bespaart het de Australische steden een hoop criminaliteit.

Europa zou het voorbeeld van Australië moeten volgen en een vergelijkbaar beleid voeren. Versterk de kustwacht in de Middellandse Zee. Daarvoor hoeft geen extra belastinggeld uitgetrokken te worden. Haal gewoon de militairen weg uit verre oorden als Mali en Afghanistan, en laat hen eerst bijdragen aan de oplossing van deze humanitaire crisis in Europa.

De stortvloed aan migranten veroorzaakt namelijk overal problemen. Truckers worden door migranten lastiggevallen bij de Kanaaltunnel, de azielzoekerscentra zitten overvol, de migratiestroom neemt extra criminaliteit met zich mee en veel migranten verdrinken tijdens de overtocht. Daarnaast kost hun opvang bakken met geld, niet alleen op de korte termijn. Asielzoekers hebben veel vaker dan autochtonen een uitkering, slechts een klein deel van hen werkt en daarnaast veroorzaken zij veel spanningen in de volkswijken waar ze terecht komen.

Door een sterkere kustwacht en het terugslepen van bootjes zal de stroom migranten flink afnemen. Zij die toch de overkant bereiken of om politieke redenen niet teruggesleept kunnen worden moeten in detentiecentra ver van de bewoonde wereld vastgezet worden. Australië stuurt ze naar Papoea Nieuw-Guinea en Nauru, Europa zou ze naar gehuurde faciliteiten in Noord-Afrika of op Griekse eilandjes kunnen brengen. Zo kunnen ze moeilijk verder ons continent binnendringen.

Eenmaal vastgezet moet de migranten duidelijk gemaakt worden dat zij hier geen toekomst hebben. Zodra het kan worden de migranten teruggestuurd naar het land van herkomst. Asiel op het vasteland is uitgesloten.

Met het bovenstaande beleid kan er een einde gemaakt worden aan de gigantische stroom vluchtelingen. Dat maakt ons continent veiliger en bespaart een hoop belastinggeld. Nederland zou zich hiervoor hard moeten maken in de EU. Lukt dat niet, dan is het beter dat ons land uit het Schengenverdrag stapt en de grensbewaking weer in eigen hand neemt.

Gale Boetticher

40 REACTIES

 1. Uiteindelijk is ‘domheid’ de schuld van alles, daar ben ik nu wel achter! ‘Rechts’ zit te slapen terwijl ‘links’ de ijskast leegvreet en zegt dat een ander het gedaan heeft, en zit ‘rechts’ nog steeds te knikkebollen en laat zich de ene na de andere leugen op de mouw spelden. Lees Erasmus ‘Lof der Zotheid’ er eens op na i.p.v. je tijd te verdoen met allerlei ‘peudo-geleerden en hun waanwijze praatjes! Ook Multatuli’s ‘Specialiteiten’ geven inzicht in het ontstaan van de huidige chaos waarbij wij zelf niet meer kunnen bepalen wie hier mag blijven en wie niet!

 2. @Albert S. [12]:
  Nee ik ben niet van mening dat mensen van nu schuldig zijn aan wat de generaties voor hun hebben gedaan.

  Overheden daarin tegen zijn wel degelijk verantwoordelijk voor het historische gevoerde beleid en daarmee zijn landen die de oorspronkelijke bevolking hebben uitgemoord en gemarginaliseerd hypocriet als ze immigratie met geweld buiten de deur houden.

 3. @IIS [36]:

  Vreemd, men propageert multiculturalisme met onverbiddelijke en onvoorwaardelijke opvang van economische vluchtelingen en opvang van vluchtelingen die gedwongen worden te vluchten door oorloggeweld geïnitieerd door het Westen, met bijkomend effect de totale onderdrukking en beroving van de autochtone bevolking in hoog tempo. Dit alles gepropageerd door -zogenaamde- joden die hun dwingende en met gesubsidieerde clubs voorkeur geven aan een EU die er zo uit zal zien….. https://www.youtube.com/watch?v=ZDKk15KcqNk

  Normaal gesproken zou men de schouders ophalen en verveelt wegkijken, maar gezien de huidige situatie kan men zich afvragen wat is de bedoeling van dit alles, deze kunstmatig in gang gezette MO emigratie/exodus en hoe gaat dit eindigen als een groeiende minderheid die nog wel onschuldig oogt z’n wetten en religie gaat opleggen. En de ‘joden’ zullen als leiders het middelpunt van dit alles zijn??….We gaan nog heel religieuze extravagante tijden beleven….. https://www.youtube.com/watch?v=GcvLJ3esGgc

 4. De problemen met migranten in Calais, de Kanaaltunnel is Frankrijk’s eigen schuld. Het is nb Frans gebied met Franse wetten. Het eerste wat ze daar dus moeten doen is die hulpverleners wegsturen. Geen pallets,kratten, tenten en voedsel enz. meer. De migranten met bussen ergens in de buurt van Parijs droppen. Daar; bed, bad en brood tot zo door de asielprocedure zijn. Maar Frankrijk denkt misschien stiekem; laat ze maar naar Engeland gaan, zijn wij ze kwijt.

 5. Dromen jullie allemaal maar heerlijk verder. Zolang er alleen diarree uit het toetsenbord komt zal deze ellende door gaan.
  Ttip is ook zo’n ding, in geheime vergaderingen worden we met huid en haar uitgeleverd aan de hoogste bieder.
  De straat op en stoeptegels door de ruiten in zowel Den Haag als Brussel. Maar de verwende Europeaan zal pas iets ondernemen als het te laat is.
  Heil NWO en op een toekomst als slaven.

Comments are closed.