AsoelzoekertjeDe eerste procedure- en opvangkosten waren dit jaar voor 25.000 asielzoekers, € vijfhonderd miljoen. Oftewel € 20.000 per asielzoeker. Maar dat zijn slechts de eerste kosten! Daarna komen de kosten van heenzending of verder verblijf. Plus natuurlijk alle juridische bijstand en de begeleiding. De totale kosten zijn een veelvoud van 500 miljoen, want dit betreft alleen maar de kosten van de binnenkomers dit eerste half jaar.

De voorgaande blijvers en de grotere toevloed nu, (en waarschijnlijk het extra contingent dat Nederland vanuit de Europese verdeling krijgt) komen daar nog bij.

Als die arme mensen dan (door de overheid schaars gemaakte) woonruimte krijgen, geeft dat natuurlijk scheve ogen van diegenen die al jaren op de wachtlijst staan (of zelfs niet op de wachtlijst mogen). Niet moeilijk is te voorspellen dat het draagvlak of de bereidheid ophoudt hier nog lang mee door te gaan: het afpakken van steeds meer geld van de een, om het te geven aan de ander.

Of de oplossing dan via hekken, stigmatisering of de geleidelijke normalisering gaat, ik weet het niet.

Wel zie ik dat het softdrugs ‘probleem’ door hash vrij te geven, veel minder gedoe geeft. Zou je de asielzoekers zonder opvangkosten etc ‘gewoon’ toelaten, maar dan ook zonder uitkering of zakgeld etc. scheelt dat miljarden. En een hoop doden die dan niet in wrakkige bootjes/vrachtauto’s, maar in vliegtuigen hier naar toe kunnen.

De partijen die nu zeggen dat ‘we’ voor de allerarmsten op moeten komen, kunnen zich dan sterk maken met inzamelingen enz. onder hun leden, met de boodschap dat het subsidie/bijstandsbeleid in deze, ook honderden euro’s per belastingbetaler kost.

17 REACTIES

 1. ….En de enige oplossing die de westerse politiek weet aan te dragen om het probleem te stoppen is meer aanvallen en bommen op Syrië…We worden geregeerd door vleugellamme papegaaien die kakelen wat VS/SA/ISR van ze verlangd om door te kunnen gaan met de derde wereldoorlog.

  De EU/NL moeten kapot en tot op het diepst worden afgezonken zodat andere machten zich er aan kunnen verrijken….wat een wereld, wat een ondergang.

  We hebben er misschien niets aan, maar het zou toch fijn zijn als er iemand in de politiek eens op zou staan en het “beest” bij naam noemt. Dat zou al een begin zijn.

  Maar ja, liever maken ze zich druk om het lekken van Prinsjesdagstukken, die men zelf heeft aangereikt. Want zeg nu zelf, is het niet heel lullig voor “onze” koning als deze met onverwacht slecht nieuws komt en ons gaat vertellen dat we allen failliet zijn en daarom verder moeten bloeden? Das toch zo lullig voor “onze” koning om dit soort nieuws te brengen. Dus laat men het voor die tijd liever “ff” lekken, zijn we er aan gewend en krijgt de koning geen kritiek of de schuld, want ach, de man is ook maar een boodschapper, een pianospeler of als een plaatselijk sufferdje.

 2. Kan u allen wel melden dat we het inmiddels de ‘grote’ boost en opleving van de economie al weer achter ons hebben gelaten en de wereldeconomie en beurzen nu nog lopen op kunstmatig gemaakte benen. Het dikste feest hebben we gehad, wat we nu nog zien is mosterd na de maaltijd. Na het feest komt de kater en de kater komt elk moment. We zullen vanaf nu alleen nog slecht nieuws kunnen verwachten op allerlei fronten. Het goede nieuws wat men leest en hoort is nep en opgeklopt nieuws, is luchtfietsen, alleen het slechte nieuws is echt, dat dan wel weer….Slecht nieuws is nodig om duidelijk te maken dat de rekening uiteindelijk bij ons komt te liggen, dat is de werkelijke boodschap. Het goede nieuws is nodig om de schapen bij elkaar te houden en het gevoel te geven dat we nog niet zijn verloren tussen de omringende rokende puinhopen.

  …”Gaat allen rustig slapen, Nederland blijft neutraal en er komt geen crisis of oorlog, wij doen het goed!”…

 3. …..Ook de Verenigde Naties hebben de niet aanwezige bereidheid van de Arabische Golfstaten om vluchtelingen op te nemen al meermaals aan de kaak gesteld. Het bleef echter bij vriendelijke aanmaningen, die tot nu toe echter niet door daden werden gevolgd. Vluchtelingen uit Syrië en andere landen waren en zijn ongewenst op het Arabisch schiereiland. Want zij zouden de rijke Golfstaten kunnen destabiliseren, het broze evenwicht van de regerende dynastieën kunnen verstoren.

  Natuurlijk zijn deze zorgen terecht. Dat zie je in Libanon, waar meer dan 1,3 miljoen vluchtelingen uit Syrië voor toenemende onvrede in de bevolking zorgen. Want onder de ontheemden bevinden zich ook zulke Syriërs die zich door de terreurmilities van de “Islamitische Staat” lieten aanwerven en al bomaanslagen hebben gepleegd….. https://ejbron.wordpress.com/2014/12/24/oliestaten-willen-geen-vluchtelingen-opnemen-omdat-ze-instabiliteit-vrezen/

 4. “Wel zie ik dat het softdrugs ‘probleem’ door hash vrij te geven, veel minder gedoe geeft” – en wanneer die industrie wordt vrijgegeven, zal de Nl glas- en tuinbouw er geweldig op vooruitgaan, juist wat de coalitie wil: http://www.nu.nl/mkb/4126141/coalitie-wil-glastuinbouwsector-er-weer-bovenop-helpen.html

  Daar willen asielzoekers vast wel werken lol
  Een tijdelijke werkvergunning is zoveel gezonder voor iedereen dan een heus asiel, met alle rechten daaraan verbonden. Dit is unfair tov degenen die hier al jaren wonen en er dus voor betaald hebben.

  Maar ook de asielzoeker wordt gedwongen tot nietsdoen en afzien. Voor de meeste mensen is dat een heel onaangename situatie, die veel ellende en kosten met zich meebrengt. Dit terwijl het gros toch het liefst zelfstandig is en onafhankelijk van allerlei instanties waarvan ze zich het bestaan niet eens gerealiseerd hadden.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. Iedereen heeft het over de EU die moet dit die moet dat, vandaag heeft de EU top vergaderd en resultaat is niets, 7 Oktober komt deze club weer bij elkaar om weer niets zeggende uitspraken te doen. Iedereen weigert in te zien dat de EU een dood geboren kindje is en de kwakzalvers in Brussel weigeren de navelstreng door te knippen en de kunstmatige beademing uit te schakelen. Zij hopen op een wedergeboorte van de nageboorte.

 6. Over asielzoekertje gesproken. Ik wilde vandaag even persoonlijk een rekening afgeven bij een verzekeringskantoor en kwam daar met een medewerker in gesprek en in dit gesprek kwam zonder enige aanleiding op het hot thema ‘asielzoekers’. In dit gesprek kregen we het ook over het verdronken ventje waar de media bol van stond. De medewerker vertelde mij dat heel de werkvloer wist te vertellen dat het gezin waar dit ventje uitkwam woonde in Nederland en bij hun was verzekerd en dat dit jongetje hier in Nederland is overleden (???). Voor zover ik begreep waren de moeder en het oudere broertje nog springlevend. Wat ik daarvan moet vinden weet ik eigenlijk niet, maar de ogenschijnlijk redelijk goed ontwikkelde persoon die werkt voor een groot verzekeringskantoor leek me nu niet direct een persoon die ik niet serieus kon nemen. De medewerker vertelde verder dat de vader vluchtelingen ronselde die voor grote bedragen worden overgebracht. Waarom de medewerker mij daar zo openlijk over vertelde is me onduidelijk, maar opmerkelijk vond ik het wel.

 7. En dit na alle flut berichtten van de derde zwarte dinsdag van
  september
  hoeveel Nederlanders komen aan die 20000.00 euro niet
  en deze gelukzoekers krijgen het gewoon voor nop
  hoe moet je als Gek te boek staan in die landen waar ze vandaan komen. wereld wijdt staan we gewoon als gekkehollander bekend
  maar dit is niet op te brengen door de werkende nederlandse burger ja het eigen volk uitzuigen en uitbuiten met als maar duurder wordende zorg waar managers en farmacheuten zich aan verrijken wanneer wordt hier een halt aan toe geroepen als
  de nederlander op de vuist gaat met de gelukzoekers .
  en die peilngen dat er maar 25 % op tegen is dat men de grens sluit zijn op leugens gebaseerd

 8. Migranten nemen onuitgenodigd deel aan een samenleving waar de belastingbetaler (gedwongen) voor betaald (politie opvang, openbaar vervoer, parken schoonhouden etc.) totdat die samenleving betaald wordt zonder dwang, hebben die mensen geen recht op toegang in dit land. maarja dat is mijn mening

 9. @Anthonie Slotboom [14]:

  Dank voor deze link, helder en heel interessant hoe dit meisje het geheel belicht en wat er exact gaande is.

  Het is toch te gek voor woorden en onvoorstelbaar dat het Westen zoveel bloed en ellende kan brengen in het MO en in een soeverein land als Syrië waar voor de aanvang van de (proxy) oorlog nimmer slecht nieuws was te horen, men hoorde werkelijk helemaal niets over Syrië, er kwam van die kant bijna een serene stilte. Syrië was, voor zover ik kan nagaan, een redelijk stabiel, vredig en goed ontwikkeld land met vriendelijke en slimme mensen, waar verschillende religies zonder problemen naast elkaar woonden. Triest om te zien dat de moorddadige en oorlogszuchtige VS en de SA en hoogstwaarschijnlijk ook ISR hier de grote veroorzakers van zijn.

  Ook triest dat er geen enkel protest van westers politici of media komt die oproepen het geweld te beëindigen en te zoeken naar een vredige oplossing, eerder roepen de idioten en psychopaten op tot nog meer geweld en verneuken ze de hele kluit en doen de hufters alsof ze niet weten dat ISIS een huurleger is van de VS en SA.

  Het laat duidelijk zien hoeveel schijt de werkelijk machtigen die vanachter de bühne regeren over landen, over regeringen, over wel of geen oorlog krijgen en die regeren over ons en onze hele hebben en houden en daarmee bepalen hoe ons leven, onze toekomst en ons bestaan er al gaat/zal/moet zien.

  Voor deze macht is een mensenleven niet meer waard dan een leven van een strontvlieg die ze onder de duim dooddrukken, zo weinig compassie of gevoel kennen deze bikkelharde en gewetenloze machtigen.

  Mede of alleen maar door al deze medogenloze eigenschappen heeft de werkelijke macht zover kunnen komen, want die kennen geen grenzen en deinzen er niet voor terug hele naties en volkeren uit te roeien om verder te komen in de wereld naar de eindelijke alleen heerschappij. Deze mensen kunnen doen en zijn wat een weldenkend en gezond mens nimmer zal kunnen.

  Daarom zal een gemiddelde burger ook nooit echt verder komen of werkelijk iets bezitten in zijn leven, die beschikken gewoon niet over dergelijke smerige eigenschappen en zal men daarom altijd afhankelijk blijven van de grillen van de macht, hoe goed men het ogenschijnlijk ook heeft, als de macht zijn zinnen gezet heeft op het vernietigen van levens, bezittingen en bestaansrecht, dan gaat alles en iedereen eraan, getuige het MO.

  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [15]:

  Ik denk dat alleen een wonder of het gezonde verstand ons nog kan redden uit de klauwen van de door en door zieke machthebbers en wonderen en gezond verstand bestaan in deze wereld helaas niet meer.

  Dit alles wat we nu meemaken zal een slecht, heel slecht einde krijgen, ondanks dat mensen het ergens positief blijven zien, ik zelf ben zeer pessimistisch over hetgeen we nu zien en meemaken. Dit krijgt m.i. geen goed einde en zal ons uiteindelijk volledig afbreken als men op een bepaald moment de greep verliest op wat men uit alle macht nu nog tracht overeind te houden.

  Als het zo doorgaat gaan we naar totale onderdrukking en een volledig slaafs bestaan of in het ergste geval een grote(re) vernietiging. De wereld zal in ieder geval nooit meer dat worden wat het was, we moeten ons voorbereiden op het meest ondenkbare. Of er zal een (wonderbaarlijke) wending moeten komen op alle ‘fronten’ en in alle lagen van bevolking het besef moeten doordringen dat we op dit moment een heilloze en letterlijk doodlopende weg bewandelen, maar ook daar is het denk ik al te laat voor. We zijn de macht, de grip en de controle kwijt. Dachten we alles te hebben gezien of meegemaakt? Dit is nog maar het begin.

  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [16]:

  Feitelijk worden we geregeerd door arrogante en totaal visie- en machtsloze politici die als poppen hangen aan draden waar de werkelijke machthebbers de controle over hebben.

  Ik zelf ben van mening dat politici inhoudsloze en lamme papegaaien zijn geworden die het woord “angst” niet begrijpen en ook niet weten hoe goed of slecht we er exact voor staan, ook omdat ze alles krijgen voorgekauwd en totaal niet weten wat ze doen of waar het om draait. De werkelijke machthebbers weten wat ze doen, weten waar het om draait en kennen het grote woord “angst” maar half te goed en projecteren de angst om de greep en macht over de wereld niet te verliezen, op ons, ze gebruiken hun angst als een machtsmiddel.

  De angst die de werkelijke machthebbers hebben is de angst om te verliezen en de greep kwijt te raken in een moordende economische strijd tussen verschillende opkomende wereldeconomieën, economieën die eerder nog aan de voeten lagen van de VS, maar nu meer en meer zich weten los te wrikken en op te werken ver boven en voorbij de macht van de VS.

  De angst om de huidige nog bestaande werelddominantie te verliezen in deze heftige strijd zit diep en probeert men ten koste van alles en iedereen de economische macht te behouden, maar lijkt het er ook op dat de VS een overlevingsstrijd voert, want waarom anders zoveel ellende brengen en (proxy) oorlogen uitvechten over de rug van zoveel onschuldigen in deze omvang met de kans op totale wereldvernietiging? Niet dat dit een reden mag zijn om te doen wat ze nu doen, maar als het Amerikaanse imperium instort zal de schade die het toebrengt aan de machtigen niet te overzien zijn, het één valt of staat met het ander.

Comments are closed.