POSITIEDE TOEKOMSTHet denken en acties voor de Weg naar Vrijheid werd de laatste tijd behoorlijk beïnvloed  door de tsunami van vluchtelingen dieet Westen en Nederland overstroomde en nog aan het overstromen is.******Bij de meeste discussies en gesprekken over dit probleem valt op dat er twee uiterste “oplossingen” worden aangedragen. Allebei worden ze niet principieel besproken maar alleen gespiegeld tegen de nu ontstane situatie. Een situatie waarin  duizenden mensen Europa en Nederland binnenstromen en waar allerlei verschillende gevallen tussen zitten. Goede en slechte mensen.Tussen die “vluchtelingen” zitten mensen die door de politiek in hun eigen land bedreigd worden, mensen die niets kunnen verdienen en hun kinderen niet te eten kunnen geven,mensen die gelokt worden door meer mogelijkheden voor een betere toestand voor hun eigen leven en hun kinderen; gewone ondernemers.

De uiterste zogenaamde oplossingen zijn:
“grenzen open” of “grenzen dicht”.
Misschien zijn met de goede voorzieningen, faciliteiten, wetten,  allebei die oplossingen te verwezenlijken; nog onafhankelijk of ze goed of slecht zijn. Maar daarvoor is nu veel meer tijd nodig en die tijd is er niet. Die duizenden staan nu voor het hek.

Wat nu alleen maar kan is de noodgevallen helpen zover de mogelijkheden daarvoor aanwezig zijn en dan zo mogelijk in het kader van een definitieve oplossing die dan veel, veel meer tijd nodig heeft. Dat eist zelfs fundamentele veranderingen in de huidige samenleving in Nederland. Bv. zaken waarover op de Vrijspreker allee lang wordt gediscussieerd en die bv nu in strijd zijn met het Non Agressie Principe (NAP)

Vandaar vragen over de WEG naar Vrijheid:
1. Wat kan ieder individu NU doen, nu al die “vluchtelingen voor de grens staan en binnen willen komen?

2. Wat is volgens u de juiste oplossing voor het oplossen ven het probleem van immigratie? Althans welk van de vele hiermee verbonden facetten kan nu hoe worden aangepakt? Of waar zouden meer mensen aan mee kunnen werken?

 

8 REACTIES

 1. … Voeg je iets toe aan de welvaart van dit land? Kan je je eigen broek ophouden? Ben je bereid de taal van dit land te spreken? Erken je dat staat en religie gescheiden zijn? Erken je dat er anders denkenden zijn? Respecteer je die andersdenkende ook? Ben je bereid NAP te aanvaarden als leidraad in je leven?
  Wel… dat is een begin…

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Beste Hub,

  Als reactie op de door jou gestelde vragen, hierbij naar mijn bescheiden inzicht een antwoord:

  1. “Wat kan een ieder individu NU doen” is mijnantwoord; We hoeven NIETS te doen.

  2. Wat vraag twee betreft, Mensen/gezinnen in direct gevaar uit een oorlog gebied opvangen, liefst in de regio en buurlanden, zodat zodra de situatie wel weer veilig is (de tachtig jarige oorlog was een uitzondering) ze kunnen terug keren naar hun geboorte land en helpen hun “samenleving” weer op te bouwen.

  Wat we nu zien is dat grote groepen, hoofdzakelijk jonge kerels,uit relatief veilige landen als Servië, Kroatië, Albanië etc. proberen zich economisch te verbeteren. Daar is op zich niets tegen, maar dan niet onder het “mom” van asiel zoeker/vluchteling!

  Als je dan wil verhuizen om dat je denkt het in een ander gebied je meer toekomst ziet, dan moet je daar vooral naar toegaan, maar dan wel zelf je eigen broek(burka?) ophouden. Je eigen huisvesting regelen (voor mijn part het Hilton hotel o.i.d.) zelf je financiën op orde hebben om de eerste periode te overbruggen, je eigen ziektekosten verzekering regelen etc.
  Je kunt geen aanspraak maken op de collective voorzieningen die door de plaatselijke bevolking is gecreëerd en betaald.

  Hier vaalt mijn inziens de overheid (als door de burgers aangestelde organisatie om hun belangen te behartigen). Ze moeten de voorzieningen niet geven aan mensen waar ze niet voor zijn bedoeld!

  Denk als we (de overheid) stopt met uitdelen en de migranten zelf hun eigen zaken moeten regelen, de stroom migranten snel minder worden de mensen die daadwerkelijk een kans hebben om in de noord Europese gebieden, zullen slagen door hun mentaliteit en doorzettingsvermogen de “gewone ondernemers” zoals Hub schrijft.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Pendragon [2]:
  “. . . .Erken je dat staat en religie gescheiden zijn? Erken je dat er anders denkenden zijn?. . . . ”
  Wat staat hierover nu precies in de Koran?
  Als moslims mensen zijn die dit aanhangen, kunnen/mogen die dan in “Nederland” blijven of moeten ze weg?

 4. @johannes [3]:
  “. . . . We hoeven NIETS te doen. . . . . . ”
  Inderdaad we HOEVEN (moeten?) niets te doen.
  Maar als iets een aanval is op je eigen leven of eigendom MAG je je wel verdedigen.
  Wel met de bekende waarschuwing van Edmund Burke:“Het enige dat het kwaad nodig heeft om te overwinnen is dat goede mensen niets doen.”
  En reken maar dat de politici wel zullen doorgaan om hun macht te vergroten.

 5. @johannes [3]:
  ” . . . . Ze moeten de voorzieningen niet geven aan mensen waar ze niet voor zijn bedoeld!. . . . ”
  Kan m.i. niet, “Nederland” (wie is dat) heeft allerlei hulpverklaringen ondertekend, zoals Europese Verklaring voor de de Rechten van de mens, en nog eens versterkt met eigen wetten, waardoor IEDEREEN die in NL komt “RECHT” heeft op huis, bed, bad, eten, school, vakantie enz. enz.
  En dan ben je toch verplicht die belofte na te komen.?
  Er is geen verschil of er 1 of 100.000 vluchtelingen komen.
  Zolang de verzorgingsstaat doorgaat, zal het moeilijk zijn echte oplossingen te vinden.

 6. ad 1] vrijwillige niet afgedwongen daden van barmhartigheid. Dus geld geven of opvang regelen uit eigen zak.
  ad2] Migratie is geen probleem. Migratie is slechts een probleem als de overheid zich ermee bemoeit. Nu krijgt migratie een slechte naam terwijl het juist positief kan zijn. Net als kaptiaal vrij moet stromen voor optimale welvaart geldt dat ook voor mensen. Het is mogelijk vrijheid van migratie of kaptiaalstromen te beperken maar dat heeft altijd een negatief welvaarts effect. Het probleem is de migratie politiek die de deur openzet naar de meest kansloze getraumatiseerde cultuur vreemde migranten en de rest buiten de deur houdt.

 7. Zoals Hub zelf al aangeeft is het zaak fundamentele veranderingen door te voeren. Alles wat je nu bepleit als hybride oplossing zal tegen het NAP ingaan. Met de middelen staatsdwang en belastinggeld oplossingen verzinnen schiet niet op. Een Libertarische samenleving is niet snel te bereiken, het moet door persoon voor persoon worden gedragen. Dat is de enige weg. Het collectivisme heeft al heel veel kapot gemaakt. Tussentijds damage control lijkt me niet mogelijk

Comments are closed.