gale boetticherEen recordaantal migranten kwam deze zomer illegaal naar Europa en aan die stroom lijkt nog geen einde te komen. Duitsland verwacht inmiddels een miljoen van hen te verwelkomen en ook in Nederland zullen tienduizenden dit jaar arriveren. De massa-immigratie werd voorheen sterk bekritiseerd, maar nu lijkt vrijwel iedereen de migranten kritiekloos welkom te heten. Dat komt doordat Nederlanders onterecht denken dat het vluchtelingen zijn.

Zoals iedereen weet vindt er een verschrikkelijke oorlog plaats in Syrië. Een door het westen gesteunde opstand tegen president Assad heeft de weg vrijgemaakt voor de opkomst van IS en andere fundamentalistische groepen. Zij heersen nu over grote delen van het land en miljoenen Syriërs zijn op de vlucht geslagen voor de bloedige oorlog tussen hen en het regeringsleger.

Als je als Syriër voor de oorlog wilt vluchten dan kun je naar de buurlanden Turkije, Libanon en Jordanië gaan. Iets verderop heb je nog veel meer Arabische landen waar je heen kunt en waar vrede is. Vele Syriërs hebben dat ook gedaan en kunnen daarom met recht als ‘vluchteling’ bestempeld worden.

Je hoeft dan ook helemaal niet naar Noord-Europa te gaan om de oorlog te ontvluchten. Syriërs hoeven geen 3000 kilometer te reizen om aan de oorlog te ontsnappen, zoals iedereen kan zien die een blik op de kaart werpt. We hebben hier daarom geen enkele reden om massaal vluchtelingen op te vangen.

Waar je wel voor naar Noord-Europa moet gaan is voor het aanvragen van een riante uitkering of het krijgen van een goedbetaalde baan. Die hebben ze namelijk niet in Turkije, Libanon of Jordanië. Het is logisch dat migranten om die redenen hierheen willen komen, maar dan moeten we ophouden met hen vluchtelingen te noemen. Syriërs die naar Noord-Europa komen zijn gelukszoekers, geen vluchtelingen.

Pas als we in Nederland begrijpen dat het om gelukszoekers gaat kunnen we een einde maken aan deze migratiestroom. Als mensen inzien dat het om geld gaat en niet om oorlog dan zullen ze minder snel de migranten opwachten met bakjes soep of hen een slaapplaats aanbieden. De poorten aan de grenzen kunnen dan dicht.

Als we nu de migratiestroom niet stoppen dan zullen we ons over tien jaar weer afvragen hoe we het zover hebben kunnen laten komen. Het totale aantal gelukszoekers dat nu binnenkomt lijkt misschien klein als je naar de gehele bevolking kijkt, maar in het kleine aantal Noord-Europese steden waar zij vooral terecht komen maakt het wel degelijk een groot verschil. Deze worden nog minder westers en zullen het aantal aanvragen voor uitkeringen sterk zien stijgen. Zowel de werkloosheid als de criminaliteit is onder migranten uit het Midden-Oosten een stuk groter dan onder de autochtone bevolking.

Het wordt tijd om de emotionele chantage waarmee de migratiestroom wordt goedgepraat te stoppen. Syriërs die naar Noord-Europa komen zijn gelukszoekers, geen vluchtelingen. Onthoud dat goed.

Gale Boetticher

P.S. Lees hier meer over hoe we asielzoekers kunnen tegenhouden. En zie hier waarom dat libertarisch is.

35 REACTIES

 1. Het meest treurige rond dit alles is dat degene die kritiek uit op de hele gang van zaken wordt weggezet als racist of rechts extremist. De media laten onophoudelijk zien hoe men heeft te reageren en hoe men heeft te denken. Zelfs hele groepen worden ingeschakeld, van BN’ers tot aan gereformeerd christelijke clubs, die ons via de gevestigde media duidelijk moeten maken hoe slecht het is om kritiek te uiten of er een andere mening en kijk op na te houden. Protesten van mensen die de waarheid zien, worden weggezet als protesten van rechts extremisten.

  Verder blijf ik van mening als je labels als rechts extremist aan mensen wilt hangen men duidelijk laat zien geen benul (of juist wel) te hebben van wat links en rechts werkelijk behelst. In mijn visie is rechts altijd nog datgene wat nog nooit heeft kunnen laten zien wat het betekent. We hebben nog nooit een rechtse partij aan de macht gehad en waren in de tweede wereldoorlog niet de rechtsen aan de macht maar de extreem linksen. Zegt het nationaal socialisme al niet genoeg, de socialisten die met geweld in de tweede wereldoorlog tot aan nu aan de macht zijn? Vrijheid wordt gedemoniseerd, vrijheid wordt weggezet als slecht en mensen die daar voor opkomen zijn extreem? Het is juist extreem links (onderdrukkers en vrijheidsberovers) die met leugens oorlogen voeren en financieren in het Midden-Oosten en mensen uit alle landen, ook landen die geen oorlog kennen, deporteren richting EU. Er zal en moet volgens goed socialistisch gebruik een stuurbare multiculturele samenleving komen ten koste van alles en iedereen.

  Extreem links wil een stuurbare massa in de EU die makkelijk is te kneden en doet wat links graag ziet, namelijk arm zijn en blijven en vooral dom, slaafs en onderdanig leven.

  Boeman [32] reageerde op deze reactie.

 2. Ik twijfelde waar mijn bijdrage het meest gepast zou zijn. Hier of bij het artikel vandaag van Hugo? Ik heb gekozen -zonder bewuste reden- om het alhier te deponeren:

  “Gevoelens van onveiligheid – waar onder anderen Geert Wilders op wijst – gelden voor allochtonen misschien nog wel meer, aangezien bewoners van achterstandswijken de grootste kans lopen om met criminaliteit geconfronteerd te worden. Dat verklaart ook waarom menig ‘allochtoon’ het op het punt van veiligheid met Wilders eens is.”

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/09/vluchtelingencrisis-levert-pvv-mogelijk-meer-stemmen-op/

 3. In een geprivatiseerde samenleving met een zeer kleine overheid is hulp aan vluchtelingen afhankelijk van het particulier initiatief.

 4. @Deborah Wilms [4]:

  Interessant artikel, maar het kan nog korter…… https://www.google.nl/search?q=barbara+spectre&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=XQ_vVZmIOcbiU8eNktAO#q=barbara+spectre&tbm=vid

  Ook storend aan wat deze dame zegt is dat ze spreekt over “wij joden”, maar deze dame of degene die lid zijn van de club, zijn natuurlijk helemaal geen joden, maar gebruiken het judaïsme als een defensief schild waarmee ze mensen met lastige vragen op afstand kunnen houden door ze uit te maken voor antisemiet. Het Amerikaans/Israëlische zionisme is in heel deze deportatie business de gangmaker, niet de joden. Wie dit niet wil zien of er anders over denkt of voor de waarheid wegloopt komt vanzelf, net als degene die het wel goed ziet, van een koude kermis thuis.

 5. Als iedereen even naar deze link kijkt bij 24 seconden

  https://www.youtube.com/watch?v=U3w_3NCOz9E

  Dan zie je hoe de door de VS geleide coalitie het hele (krachtterm) centrum van kobani met de grond gelijk maakt. Dit is maar 1 moment opname en maar 1 stad. Die hele stad is door de VS en NL heeft uiteraard ook hier zijn bijdrage aangeleverd verwoest.
  Dus NL moet gewoon lappen en de schade betalen, zeker nu de UK en Frankrijk ook verder in Syrie bombarderen..
  Ja als het een Syrische burgeroorlog was (intern) zeg maar, dan kan je praten over opvangen in de regio. Als je je er vol inmengt zoals NL doet-ook met EU olie handelsboycots zodat mensen inderdaad geen eten meer hebben. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen als dat en dat platgooien van steden enorme vluchtelingen stromen teweegbrengt. Het onderscheidt vluchteling en gelukszoeker is natuurlijk lachwekkend. Iedereen uit Syrie is een echte vluchteling. Ten bewijze zou ik daarvoor nog willen aandragen dat voor de oorlog in Syrië er nauwelijks gelukszoekers waren.

  Dus hou op met dat geblaat over daar op vangen en gelukszoekers. Dat is allemaal gezever van mensen die bang zijn hun zogenaamde cultuur en welvaart te verliezen en dan vaak ook nog omdat ze wel aanvoelen dat ze hun uitkering zodirect moeten delen met andere labbekakken of dat ze moeten concurreren met mensen die het prima vinden om met 4 man op een kamer te slapen en voor 4 euro per uur 12 uur per dag de handen uit de mouwen steken. Die vluchtelingen ondermijnen het socialisme in NL daar komt het op neer. Er komen teveel parasieten die kunnen teren op een andermans zak zodat de onvrijwillige donateuren van belastingpenningen – de melkkoeien zeg maar – zelf overlijden en potdomme er door iedereen gewerkt zal moeten worden.

  Ze zijn van mij van harte welkom.

  IIS [7] reageerde op deze reactie.
  Keinstein [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter [6]: Ik ben toch niet verantwoordelijk voor de waanzin die onze regeringsleiders uitvoeren. Ik heb niet eens op de mensen gestemd. Daarom ben ik ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen van hun acties. Als jij je daar wel verantwoordelijk voor voelt, mag jij ze allemaal in jouw huis opnemen en hun rekeningen betalen totdat ze op eigen benen kunnen staan. Ergens heb ik het idee dat dit niet jouw bedoeling is en dat je dat ook domweg niet kunt betalen.

  Verder begrijp ik dat je het inzicht bent toegedaan dat IS niet bestreden hoeft te worden. Misschien denk je dat er geen vluchtelingenstromen op gang komen als IS met rust gelaten wordt?

  Hoe weet je trouwens dat ze uit Syrie komen? Hun paspoort hebben ze immers weggegooid. Hoe weet je dat het vluchtelingen zijn en geen strijders? Over het algemeen zijn vluchtelingen de zwakkeren uit een samenleving: vrouwen, kinderen, ouderen. Daar zie je er verrekte weinig van tussen de kerngezonde, goed doorvoede en vaak nogal agressieve jonge mannen.

  Je laat je wel heel makkelijk meeslepen door de niet aflatende stroom staatspropaganda. En die foto van dat dode jongetje, daar klopt ook niet veel van.

  Peter [11] reageerde op deze reactie.

 7. Hoge abmtenaar van Koeweit verteld wat hij vindt van zijn mede geloofsgenoten…..Maar als we dat nu eens hier in de EU ook zouden zeggen, dan is de EU te klein, dan zijn we racisten, dan zijn we egoisten en het waard om vervloekt te worden…..

  Als i.p.v. een hoge ambtenaar uit Koeweit, die oprecht vertelt wat men daar ervan denkt en waarom men geen vluchtelingen wil toelaten, een hoge EU ambtenaar dezelfde uitspraak zou doen, wat dan?…..Dan is het een rechts extremist! Een racist! Een mensonwaardig stuk vreten!…..“Europa en zijn landen zijn te duur voor vluchtlingen. Alleen arbeiders kunnen hier leven. We kunnen mensen van een andere plek, met een andere achtergrond, niet accepteren. Mensen met psychische problemen en trauma’s kun je niet zomaar in je samenleving opnemen.

 8. @Keinstein [8]: Of iemand een paspoort heeft is een technisch probleem en ik denk dat syriers helemaal hun paspoort niet weggooien. Zou goed stom zijn. Het gaat mij om syriers, Irakezen, libiers en Afghanen. Mogelijk vergeet ik een land waar we hebben lopen klooien.

  Maar het doel van mijn verhaal -als libertarier- is juist om iedereen vreselijk pissed op de overheid te krijgen immers zij hebben dit veroorzaakt en dat is -in tegenstelling wat jij mij inwrijft- NIET wat je in de propaganda hoort. Jou reactie over Den Haag en dat jij niet verantwoordelijk bent is precies wat ik zoek. Thx.
  Ik zou best iemand in huis willen nemen trouwens, maar dan wel vrijwillig. Ik wens dus niet mee te betalen aan die linkse opvang industrie, die ook niet nodig is als iedereen het recht heeft om te werken in NL. Banen mogen alleen toegekend aan mensen met het juiste paspoort. Banen zijn staateigendom. Hoe ziek kan je het bedenken dat een werkgever alleen mensen uit eigen land /eu in dienst mag nemen ook als iemand uit Syrië beter is en beide graag met elkaar willen werken.

  Keinstein [12] reageerde op deze reactie.
  Marcel [28] reageerde op deze reactie.

 9. @Peter [11]: Oh, ik denk dat we hier allemaal meer dan voldoende pissed off zijn op onze overheid. Daar is echt geen migrantenstroom voor nodig. En je gaat er natuurlijk wel voor dokken. Daar is nu geen ontkomen meer aan. Welk werk gaan ze dan doen denk je, zonder noemenswaardige opleiding of werkervaring? Ik geloof dat in Syrie zo’n 20% van de bevolking analfabeet is. Dat zal niet meevallen als het meeste ongeschoolde werk naar lagelonenlanden is uitbesteed. Graag wel een beetje blijven nadenken ondanks alle emoporno van de staatstelevisie.

  Peter [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Keinstein [12]: In de bouw, klussen, verhuizen, post en folders bezorgen, tuinieren, ijs en mais verkopen verkopen op straat, het werk dat 100.000 slecht opgeleide en niet NL-s sprekende polen thans in NL doen. Er is zat voor mensen die niet labbekakken.

  Ben tegen dat ik mee met dokken zoals ik al zei. Als ze hier komen geen uitkering natuurlijk en minimum loon afschaffen.

  Natuurlijk zijn er ook een heleboel vluchtelingen die academisch geschoold zijn. Dit is weer het verkeerde denkbeeld van gelukszoekers die niets kunnen. Er zitten ook artsen, ingenieurs etc bij die goed engels spreken. Juist die zullen met hun opleiding hier veel beter kunnen verdienen dan daar en als je stad en huis toch in puin is geschoten. Dan maar naar NL.

  Keinstein [16] reageerde op deze reactie.
  Keinstein [17] reageerde op deze reactie.
  Keinstein [18] reageerde op deze reactie.

 11. @Peter [13]: Nee hoor. Het is echt niet zo dat heel Syrie in puin ligt. Jij schreeuwt maar wat. Bovendien vluchten ze allemaal naar de verzorgingsstaten in West-Europa. Ze blijven niet in veilige landen als Turkije of Libanon. Ze vluchten niet naar Griekenland, Servie of Hongarije. Ze nemen heel veel risico om in West-Europa aan te komen. Als ze van Nederland verder vluchten naar Canada of de VS omdat ze denken dat dat voordelig is, zijn ze dan nog steeds een vluchteling? Hoeveel veilige landen moet je doorkruisen om vluchteling af te zijn? Nederland, Zweden en Duitsland zijn wel het minst betrokken bij de oorlogsacties aldaar. En de golfstaten, die daar zwaar bij betrokken zijn, daar komen ze niet in. Daar hoor ik jou dan weer niet over.

  Peter [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Peter [14]: Ze gaan niet werken. Daar zijn de statistieken heel duidelijk over. Jouw verwachtingen zijn nergens op gebaseerd.

 13. @Peter [14]: “Er zitten ook artsen, ingenieurs etc bij…” Die diploma’s worden hier niet erkend en daar zijn goede redenen voor. Misschien dat die diploma’s wel erkend worden in bv Turkije. Maar daar hebben ze dan toch weinig zin in. Turkije zit trouwens tot over haar oren in de coalitie. Maar die hebben dan blijkbaar weer niet zoveel schuld volgens jou.

  Peter [23] reageerde op deze reactie.

 14. @Peter [13]:

  Daarom onmiddellijk stoppen met oorlog in Syrië, als eerste en beste en vooral als enige oplossing. Het afschilderen van Assad als dictator rechtvaardigde men het binnenvallen van Syrië en zorgde ervoor dat mensen werden/worden gedood, huizen verwoest waarin ze gelukkig leefden en waardoor ontheemden die de aanvallen overleefden nergens meer heen konden, dat is wat moet stoppen. Niet hierheen, maar daarheen naar hun eigen huis in vrede!

  Het zijn de VS/ISR, de SA en de EU die ISIS binnen een week uit de grond hebben gestampt, hebben gesteund en opgeleid in militaire basissen om van het land Syrië een toneel van verschrikking te maken voor degene die daar, ondanks de verschrikkelijke dictator, in vrede leefden.

  Men wilde ten koste van iedereen en alles één president weghebben die niet mee wenste te gaan in de wil van het Westen.

  Er is maar één echte oplossing en dat is NU stoppen het land met de grond gelijk te maken en mensenlevens te verwoesten.

  Hoeveel kinderen zijn er niet verdronken, maar omgebracht door moorddadig ingrijpen middels een proxy oorlog van het Westen? De viespeuken durven een verdronken kind te gebruiken om ons de mond te snoeren en week te maken, maar de duizenden kinderen die zijn vermoord in deze verachtelijke westerse aanval op Syrië mogen geen naam hebben!?

  Peter [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Keinstein [15]: Ben je toch niet goed geinformeerd. In Turkije zitten 2 miljoen syriers. Samen met jordanie en libanon (de omringende landen) zitten daar 4 miljoen syriers. Het is maar een HEEL HEEL klein deel dat naar NL/D komt en dat is vaak ook omdat ze hier en vooral in de F/UK familie hebben. Syrie is ex franse kolonie zelfs als ik mij niet vergis. Dus dit klopt wederom niet met hoe jij er naar kijkt dat ze niet in de “arme” omringende landen zitten. Turkije heeft pas een probleem.

  Hier een linkje. Dus maak het niet groter dan het is.
  https://www.vluchteling.nl/Landen-en-Themas/Syrie.aspx

 16. @IIS [19]: Helemaal mee eens. De geest is helaas al uit de fles. Heb ooit eens voorspeld dat het verdrijven van Saddam het midden oosten in de fik zou zetten en eventueel een WOIII om olie. Dacht eerst dat ik het mis had, maar het is denk ik een veel langzamer proces dan ik dacht. Het wordt er iig niet beter op daar, alleen maar slechter.

 17. @Keinstein [18]: Tjonge Keinstein. Kom jij wel eens over de grens in andere landen?
  Hou nou eens op met NL te verheerlijken. Dat is allang passe. In wat jij nog derde wereld landen noemt zijn in de hoofdsteden het onroerend goed al duurder dan in Amsterdam.

  Natuurlijk moet je opletten met opleidingen, maar veel van die Syrische artsen (en in Saudi Arabie bijv.) hebben hun opleiding in het westen gedaan. Ja zelfs Bashar heeft oogheelkunde gestudeerd in London.
  Ik ben aardig op de hoogte omdat ikzelf (ja ik ben 100% NL-der) het liefst naar Turkije ga. Die (tand) artsen spreken Duits omdat ze in Duitsland hebben gestudeerd. Ziekenhuizen zijn SUPER luxe, rode lopers en koper. Maar belangrijker is dat je in Turkije de nieuwste medische apparatuur hebt, die in socialistisch NL pas jaren langs een commissie komen. Verder zijn behandelingen veel goedkoper.

  Hoop niet dat je het slecht nieuws vindt, maar NL is al bijna derde wereld.

 18. @Peter [22]:

  Begrijp je gedachte, maar niet alle mensen zijn afkomstig uit Syrië, en waren de meeste mensen al opgevangen in veilige landen. Voor zover ik heb gelezen waren ook mensen die uit Syrië komen veelal opgevangen. De stroom mensen naar de EU heeft schijnbaar niet alleen te maken met het vluchten voor oorlog, maar ook te maken met economische redenen. Er verder er zitten tussen de vluchtelingen zelfs Aziaten en Albanezen. Maar goed, mensen pakken deze kans aan die de EU regeringen ze bieden, regeringen die er voor hebben gezorgd dat het in de verschillende landen niet meer valt te leven. Binnenkort mogen wij hetzelfde verwachten.

  Syriërs zijn welkom, voor de huisdeuren van de EU regeringsleiders. Als ik wordt verdreven door de overheid, om wat voor reden dan ook uit mijn eigen huis dan kan ik niet anders reageren dan naar de huisdeur van degene stappen die mij naar het leven staat en hem of haar het vuur na aan de schenen leggen. Alle vluchtelingen moeten opkomen voor veiligheid in hun eigen land en onder luid protest naar de voordeuren van de zwijgende en vermoorde onschuld spelende politici die de oorlog in Syrië praktisch gezien als enige hebben gesteund. Niet alleen maak je dan een statement, maar pak je ook gelijk degene aan die het conflict en ook de schade en ellende daadwerkelijk hebben veroorzaakt. Syriërs zouden boos als de hel moeten zijn op onze o zo fijne, keurig in het pak gestoken politici met bloed aan hun handen! Vluchtelingen zijn het haasje, en dat wentelt de politiek af op anderen die niets te maken hebben met deze hele smerige gang van zaken. Syriërs wilden geen oorlog, wij ook niet, maar de politici en hun elitaire machtigen maar al te graag.

  Als er een volksopstand komt, dan mag ik hopen dat mensen zo verstandig zijn niet elkaar in de haren te vliegen, maar de gevestigde macht met gepast geweld voor het tribunaal te brengen.

 19. @Peter [22]: Het zijn allemaal economische vluchtelingen. Sommigen daarvan komen uit Syrie. De voorstelling van zaken die jij geeft is incorrect. Als gevolg van deze vluchtelingenstromen zal Europa zoals wij het kennen en zoals we ervan houden, ophouden te bestaan. Dat is wel de grootste en meest succesvolle beschaving ooit. Hetgeen jij ons in het gezicht komt spugen is dat het ons verdiende loon is.

  Peter [26] reageerde op deze reactie.

 20. @Keinstein [25]: Voor de niet Syrische vluchtelingen is natuurlijk ook een verhaal. Ook daar geldt dat er veel oorlogen zijn (Eritrea), maar als het verhaal breder getrokken wordt in economische zin zou ik liever een artikel schrijven. Maar om kort te gaan is dat verhaal eigenlijk identiek aan oorlog voeren in die landen. Handel is milde vorm van oorlog. We halen grondstoffen en gebruiken goedkope arbeidskrachten in die landen voor onze welvaart. Maar als ze zelf willen handelen stuiten ze op EU handelsbarrières en mogen ze hier niet werken. Open grenzen is de beste manier van eerlijk welvaart verdelen. Niet via het ministerie van ontwikkelingshulp.

  Ja, onze cultuur zal veranderen, sterker nog -loop al weer wat langer mee- is al flink veranderd. Ik geloof niet in overheidsingrijpen zoals jij wellicht wilt. NL is geen eiland, de wereldbevolking neemt toe en toe. Dichthouden van grenzen is zinloos en je ziet ook dat het allemaal best kan. Dat is het enige positieve van de EU dat als zodanig is aangetoond. Je ziet als er geen oorlog is dat spanjaarden gewoon in spanje blijven wonen en polen ook en alleen voor werk hier na toe komen en 9 vd 10 keer weer terug gaan. Terwijl vestigen in NL wel degelijk kan. Maar je moet niet iemand een paspoort geven, gelijk een huis, bijstand, kits naar school etc. Dat is volstrekt ridicuul cadeau van tonnen euro’s en volkomen asociaal ten opzichte van de mensen die dat verplicht moeten betalen.

 21. Iedereen is gelukzoeker. Niets mis mee. Ik zou ook duizenden kilometers reizen als het mijn carrière kansen ten goede kwam.
  Wat natuurlijk niet ok is, is een uitkering op kosten van de belastingslaaf. Maar er Is niet af te leiden uit de gereisde afstand dat het om uitkeringstrekker gaat.
  Natuurlijk zal de overheid er voor zorgen dat ze niet mogen werken, maar je weet niet of dat het plan van de migranten/vluchtelingen/gelukzoekers is. Dat valt niet af te leiden uit uiterlijk.

  Bertus [29] reageerde op deze reactie.

 22. @Marcel [28]: Ik kon mijn ogen ook niet geloven toen ik deze zin las. Het is dat ik net een nieuwe bril heb …., maar het staat er echt. Hier past alleen maar zwijgen. I

Comments are closed.