UpdateOekraineWe meldden al eerder de petitie om de EU UITBREIDING MET OEKRAÏNE AF TE REMMEN. *****
Naast enthousiaste lezers die mee gingen doen, waren er ook die terecht twijfel over de zin van deze actie hadden.*****
Die personen vraag ik om er nog eens over te denken: K.W. stelt: “De essentie is denk ik dat als zij er niet in slagen om die 300.000 handtekeningen te verzamelen er de eerste 15 jaar geen enkele andere mogelijkheid of partij dit wel zou kunnen, dan heb je zogezegd blijvende schade.”*****

Zie filmpje: https://youtu.be/LAlQmAWEO5U

Hoe dan ook, door mee te doen verhoogt u het aantal dat politici er op wijst dat er veel mensen niet klakkeloos alles accepteren wat zij willen. En bovendien wekr u mogelijk anderen op om ook over deze politieke ontwikkeling na te denken.
UPDATE :Nu 220.000 handtekeningen, Zie aan eind van dit stukje 

Er zouden nu al 160.000 ondertekenaars zijn. De kans om de 300.000 te halen, wordt mede door u bepaald.

UPDATE 21 sept:
We kregen bericht dat er nu 220.000 handtekeningen zijn. 
Met nog maar een week te gaan voor de ontbrekende 80.000.
Is dit haalbaar of gaan de politici feest vieren?

 

14 REACTIES

 1. Is dat niet precies het punt van deze petitie? Om de arrogantie en onredelijkheid van de zogenaamde ‘democratie’ aan de kaak te stellen? En natuurlijk ook houding van de politieke partijen en de Lame Stream Media die zich allemaal heel fraai in de kaart hebben laten kijken, dat alleen al is winst.

  Ik heb om bovengenoemde redenen ook getekend. Zuurbekjes gonna zuurbek, en de video’s op Geenstijl zijn de moeite waard om te bekijken met al die zure smoelen.

  Overigens denk ik dat het behaalde aantal handtekeningen bewust lager wordt verteld dan het werkelijk is, dit i.v.m foutmarges en een beetje druk op ketel te krijgen.

  Rien [8] reageerde op deze reactie.

 2. Aanvullend: wat natuurlijk al winst is, is de publiek geuitte opvatting van veel politici dat burgers te dom zijn om over het onderwerp van het referendum te kunnen oordelen.

  Dus historici, econometristen, artsen, advocaten, ingenieurs en kunstenaars zijn maar domme eikels vergeleken met bijvoorbeeld ‘verlichte’ ambtenaren als Mavo-minister Kamp, die uiteraard God’s geschenk aan ons is. En natuurlijk die veilingmeester uit Wageningen. Hoe ondraaglijk zou het lot der mensheid zijn zonder hem?

 3. What can i say more

  “Hoe dan ook, door mee te doen verhoogt u het aantal dat politici er op wijst dat er veel mensen niet klakkeloos alles accepteren wat zij willen. En bovendien wekt u mogelijk anderen op om ook over deze politieke ontwikkeling na te denken.”

 4. @Naam* [1]: “zogenaamde ‘democratie’ ”

  Geen ‘zogenaamde’ we leven echt in een democratie. Zogenaamd kun je rustig weglaten. wat je vandaag de dag ziet is wat een democratie is en doet.

  Mensen gebruiken vaak ‘zogenaamd’ om aan te geven dat de democratie niet doet wat zij willen. Maar dat is ontkennen van de werkelijkheid, en het vasthouden aan het idee dat een staat wel ‘goed’ kan zijn.

 5. Men snapt het nog steeds niet de EU is gestoeld op de natte droom van Hitler emn gaat hier maar dan op een vieze achterbakse wijze mee door
  nu ook om de bevolking te destabiliseren worden we over spoeld met zogenaamde vluchtelingen
  wanneer worden we wakker en gaan op de v….

 6. Teken nou gewoon bij GeenPeil… pak de democratie terug van de plucheplakkers. Iedere Keer Weer… Blijf ze dwarszitten

 7. Heel veel mensen weten niets over de oorzaak van al die oorlogen. Ieder land dat haar grondstoffen niet meer uitsluitend in dollars wenst te verkopen wordt aangevallen. Irak onder Saddam, Libië, Syrië en nu ook Rusland onder Poetin.

  De Amerikanen kunnen niet anders want als grote partijen de dollar gaan dumpen is het over en uit met het Amerikaanse imperium.

  Wat te doen? Ik trek mijn eigen plan, de massa kun je niet helpen, wil niet eens geholpen worden. Verspilde moeite.

 8. Ik zou het toejuichen als er Nederlandse gemeenten waren die hun eigen beleid voerden. Inzake vluchtelingen bijvoorbeeld. Heel veel vluchtelingen opvangen of juist niet. Maar die vrijheid schijnt er niet te zijn. En dat terwijl democratie op lokaal niveau logisch is.

  Misschien kunnen gemeenten niet voorkomen dat een AZC zich vestigt, maar ze zouden het wel kunnen sluiten als er overlast is. Want dat doen ze met een bordeel ook. Maar gemeenten doen dat niet. Ze voeren niet de wil van het volk uit en zijn ondemocratisch.

  Als besluitvorming langs deze vreedzame weg al niet lukt, hoe moet het dan verder?

 9. Ik zie hoop in lokale leiders die orders van boven naast zich neer leggen, omdat er lokaal anders is besloten. En omdat dat lokale besluit democratisch tot stand is gekomen moet het gerespecteerd worden.

  De overheid moet doen wat de burger wil, niet andersom. Daar kan je heel lang op wachten, zelfs voor strijden. Je kunt ook gewoon je eigen gang gaan – Red Jezelf.

Comments are closed.