EU_EVILPolitici hebben alleen maar interesse in potentiële kiezers een aantal weken voor de verkiezingen. (een enkeling misschien uitgezonderd)*****
Dat blijkt nu weer overduidelijk nu ” Geen Peil” probeert een referendum van de grond te krijgen over het proces om de Oekraine in de EU te krijgen.*****
De EU is al een heel eind op weg om die toetreding tot stand trachten te brengen. Ze zijn zelfs zo stom dat ze Europa dreigen tot slagveld te maken van een conflict tussen Rusland en Amerika. Een gevaar waar op de Vrijspreker al vaker op gewezen is. (Timmermans, van Baalen, Verhofstadt)


Er zijn veel burgers die het met die politici niet eens zijn en hun beleid willen omkeren. En dat willen ze bereiken door een openbaar debat over dit onderwerp in de Tweede Kamer.
GeenPeil wil nu dit debat verkrijgen door 300.000 handtekeningen te verzamelen die dat debat kunnen doen plaats vinden..

Het gros van de politici heeft daar echter geen zin in en laat dat ook duidelijk blijken.
Zo staat er vandaag in de Telegraaf een artikel:
“Partijen willen referendum negeren” en ze zeggen nu al dat zij zich er niets van zullen aantrekken.

Zo komt o.a. uit het onderzoek van de Telegraaf:
–Van ’t Woud (VVD) :”Ons standpunt zal door het referendum niet wijzigen.” En dan noemt hij iedereen die tegen de EU uitbreiding is meteen “:Vrienden van Poetin”.
–Alexander Pechtold (D66):” Europa is te complex om in een referendum te proppen” .
Natuurlijk, kiezers zijn daarvoor veel te dom. Zelfs om kamerleden te kiezen hebben we in de partij een eigen systeem gemaakt, we willen allen maar een stem op iemand van onze partij, en daarna maken we intern wel verder de dienst uit.
–CDA en PVDA willen niet zeggen wat zij zullen doen met de uitslag.

De enige reden voor mij om eventueel dit referendumspel mee te spelen zou zijn om aandacht te trekken voor het NAP en aan te tonen dat de burgers toch weer door de politici genegeerd worden.

18 REACTIES

 1. Inmiddels ruim 100 000 handtekeningen verzameld, en nu doorzetten. Het is een begin. Weg met de VVD en kapitalistische egoïsten.

 2. Hoe vaak wil men nog “bewijs” dat de politiek de burgers compleet negeren ?

  Zelfs al staat het morgen op de voorpagina van het AD, de volkskrant en de telegraaf met grote letters: Den Haag heeft schijt aan het volk.

  Dan nog zal er geen actie komen.

 3. “Vrienden van Putin”, gezegd door een lid van een “Vrienden van Demmink” (= vieze pedo) partij. Iemand die deze lieden nog serieus neemt?
  Om dit laatste te onderstrepen, is hier een leuk artikel van Geenstijl die de VVD aan de kaak stelt als Vrienden van Putin partij: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/vvd_fotofuck_topic.html#more

  Pechtold is een flapdrol die thuis is in politieke spelletjes en helemaal verzuurd is geraakt door het eindeloos wachten op zijn 15 minuten echte roem… Misschien kan hij beter meedoen met “Holland got talent”?

  Overigens is er denk ik niemand die de illusie heeft dat een van de grote partijen het referendum serieus gaat nemen. Het is dan ook de bedoeling dat deze partijen uit de kast komen als democratie-haters die zelfs hun eigen referendumwet niet serieus nemen. Men wil alleen een referendum als het in Noord Korea stijl gaat.
  En gezien de mentaliteit kunnen de regenten in Den Haag ook beter alle verkiezingen afschaffen. Dan kunnen zij het uitgespaarde geld gebruiken voor subsidies aan zichzelf.

  Naam * [4] reageerde op deze reactie.

 4. –Alexander Pechtold (D66):” Europa is te complex om in een referendum te proppen” .
  Alexander en de zijne hebben de uitslag al vaststaan en alle gedonder wat kan zorgen voor iets anders wordt geniepig afgeleid en of weg geluld. Verhofstadt probeert het met volume, want het is bekend dat er veel aan de strijkstok hangt.
  Moraal van het verhaal, ze zitten er voor hun eigen dikke nek en iedereen die het anders ziet is natuurlijk gek, dom of heult met de vijand.
  Met zulke `vrienden` heb je echt geen vijanden meer nodig denk ik dan.

 5. Alexander Pechtold heeft gelijk: kiezers zijn dom. Indien ze intelligent zouden zijn, hadden ze al lang tegen de EU, tegen D66 en idealiter tegen de politiek in het algemeen gestemd. Overigens zijn politici niet veel intelligenter; zij onderscheiden zich met name door hun slechtheid.

  Dus, juiste analyse van onze politieke elite, nu nog even de gemaakte conclusies doortrekken naar hun eigen positie.

  Sander [9] reageerde op deze reactie.

 6. Politieke partijstelsel

  Het is duidelijk dat ons politieke stelsel met zijn partijsysteem vervangen moet worden. Het is een misverstand dat dit zal gaan gebeuren doordat de politieke partijen met de voorgeschreven meerderheden in Tweede en Eerste kamer voor en na verkiezingen hiervoor zullen zorgen. Deze rem op het wijzigen van ons politieke stelsel is destijds door de grondleggers ervan ingebracht met het oog op het tegengaan van een coup waarbij onze functionerende politieke partijen buitenspel gezet zouden worden. Het is niet de bedoeling geweest een sta-in-de-weg te zijn voor politieke hervormingen gewenst door de bevolking nu de politieke partijen zelf niet meer bevredigend functioneren. Een beroep op de grondwet door deze politieke partijen om zo door te gaan is dan ook niet legitiem. Uiteindelijk kiest de bevolking zijn wijze van bestuur. Het is dus de bevolking en niet de Staten-Generaal die het politieke stelsel in zijn geheel dient te bepalen. Er zijn helaas nog veel mensen die trappen in de praatjes van partijpolitici dat de politieke partijen uitsluitend zelf over hun politieke partijstelsel mogen beslissen.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 7. Volgend jaar (wanneer?) gaan weer ongeveer 7 miljoen Nederlanders op deze politici stemmen.
  Wie kan en wil een lijst maken van voorbeelden waaruit overduidelijk blijkt dat politici schijt hebben aan hun kiezers?

  Deze lijst X keer aan potentiële kiezers voorleggen of naar verwijzen door zoveel mogelijk NAP aanhangers.

  igor [16] reageerde op deze reactie.

 8. ach,,
  Waar politicie voor de lamlendige nederlander niet bang zijn kan deze verteld worden wel bang te worden van de nieuwe democraten die eisen en geweld zullen gaan gebruiken zoals zij dit aan de grenzen al doen,,,,.

 9. @anp rebel [7]:

  “Het is duidelijk dat ons politieke stelsel met zijn partijsysteem vervangen moet worden.”

  Ja, en met heel veel MINDER macht voor de politici.
  Het probleem is dat dat eventuele nieuwe systeem nu ingevoerd moet worden door naar meer macht strevende politici.

  Is niet de enige reële manier om rationeel te trachten de huidige macht stuk voor stuk af te breken (met verbod om het weer in te voeren)

  Bv —overheids (incl gemeente) geld naar internationale manifestaties
  —overheidsgeld (incl garanties) aan voetbal en andere sporten.
  —Overheidsomroep beperken tot maximaal 1 zender zonder ontspanningsprogamma’s.
  — Allerlei leuke subsidie, met name . . . . . . .

 10. @Sander [9]:

  “‘Dat ze niet intelligent zijn blijkt ook wel uit het feit de ze niet kunnen LUISTEREN!”

  Dat klopt. Er is al eens eerder opgemerkt dat hoe meer communicatie MIDDELEN, hoe slechter de mensen communiceren.
  Oppervlakkigheid voorop.

  Wat kunnen NAP-aanhangers (Nappers ??) doen om beter te communiceren? Zorgen dat hun morele boodschap beter over komt ??

  Sander [15] reageerde op deze reactie.

 11. Met een pistool op de borst lid worden van de EU. Zo doen ze dat tegenwoordig, al ontketend de EU daarmee een wereldoorlog.

  Het plebs is bijzaak, die hebben allen toch een verschillende kijk op zaken en halen de schouders wat op. Als je al niet twee mensen op één lijn kunt krijgen qua gedachte, hoe zou je dan wel miljoenen mensen op één lijn kunnen krijgen die allen persoonlijke belangen afwegen.

  De EU en zijn fascistische manier van optreden moet afgelopen zijn, maar krijg die gedachte maar eens onder mens. De politiek lacht zich kapot en gaat uiteindelijk zijn eigen weg, die hebben schijt aan iedereen, die hebben hun roadmap al jaren klaarliggen, al ver voordat de EU een feit was, en zullen daarvan niet voor een moment van afwijken.

  Vergelijk het maar met de jaren voor de tweede wereldoorlog, alle ingrediënten lagen klaar om te starten met een wereldoorlog, maar niemand wilde het geloven en lachte men er zelfs om of had men gewoon het te druk met het hoofd boven water houden door de kunstmatig (toen ook al) aangezwengelde crisis. En zo is het nu weer.

  Sander [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Sander [9]: Natuurlijk luisteren ze niet. Ze hebben liever dat er naar hen geluisterd wordt. Wat betreft een eventuele omkering van de EU-piramide, daar zou Aboutaleb nog wel eens een groot voorstander van kunnen zijn. Immers, meer geld en meer macht naar hem: L’ UE, c’est moi!

  Maar goed, zolang mensen bestuurd willen worden zullen ze belazerd worden. Dat is mij inmiddels wel duidelijk. In zekere zin vragen ze erom. En het zal nog wel een tijdje doorgaan zo. Met een heleboel narigheid als gevolg.

  Sander [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Hub Jongen [12]: @IIS [13]: @Keinstein [14]: Soms heb ik wel eens de stoute gedachte om dan maar klassikaal onderwijs te gaan geven. Bijvoorbeeld in een cafézaaltje. Maar dan zou ik al snel een politicus worden of als zodanig worden beschouwd. En dan pas ik. Maar wellicht dat anderen daar minder moeite mee hebben?

 14. @Hub Jongen [8]:
  Het verraad van Lissabon is natuurlijk “het” voorbeeld, een tweede die me zo te binnenschiet is de uitspraak van de hoge raad betreffende de ID kaart die gratis moet zijn.

  Een hoop andere voorbeelden zijn indirecte vormen van lak aan de burger, de doofpot cultuur bij rampen, Enschede bijvoorbeeld, minister van defensie lagen uw mijnen daar? De Bijlmer, wat zat er nou precies in de Israëlische vliegtuig? Recentelijk nog bij Chemiepak in Moerdijk, nog voor de gifwolken zijn neergeslagen en de inventaris lijst bekend is,all meteen downplayen met het standaard: er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

  Weer een ander soort schijt aan de burger, de moordenaar van Fortuyn kreeg 18 jaar waarvan 6 voorwaardelijk!

  Dit staat er in de wet:
  Hij die opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan moord, gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  Zelfs voor “poging tot” staat 20 jaar max!

  Wat mij betreft het punt waarop ik doorkrijg dat het systeem door en door verrot is, wellicht dat als volkert levenslang had gekregen ik daarna nog braaf naar de stembus was gegaan en nu bijvoorbeeld op wilders ofzo zou gaan stemmen, maar niet nu, als Wilders gevaarlijk was geweest voor het establishment was ie allang dood geweest, ze zijn geschrokken van Fortuyn dus moest die electorale ruimte opgevuld woorden met een trekpopje, kijk maar op de wiki van wilders jarenlang in de VVD pas 2 jaar na de moord op Fortuyn opgestapt.

  Daarom hebben ze recentelijk ook zo makkelijk en haast openlijk schijt aan de burgers, het ontevreden volk op GS roept in koor: “ja kut he die pvda,nou volgende keer maar pvv stemmen dan!”

  Een nieuwe Fortyun is vrijwel uitgesloten, en al zou ie er wel zijn dan nog is het niet langer gevaarlijk want de simpele geesten voelen zich ongetwijfeld meer gehoord in de eenvoudige slogans van een Wilders als de genuanceerde en onderbouwde mening van een Fortuyn.

  Zelfs lang na zijn dood wordt Fortuyn nog vernederd, in 2012 werd een donkere kille plek omgedoopt tot “pim fortuyn plaats” aan de ene kant zit nu de genationaliseerde abn ambro en aan de andere kant een museum met daarin museumrestaurant de “pappegay” en dit wordt dan gepresenteerd door een Marokkaanse pvda burgemeester, en dat zou dan allemaal zeker geheel toeval zijn?

 15. Bij een twee partijen stelsel wordt je de ene periode door de Republikeinen genaaid, de andere periode door de Democraten…

  Een andere gedachten zou zijn: Politiek afschaffen. Waarom houden we toch zo vast aan onze “bestuurders”? Kunnen we zelf niet meer beslissen wat goed voor ons is? Hebben we een vergunning nodig om een dakraam te plaatsen? NEE, dat kan ook echt zonder een papiertje van een ambtenaar.

Comments are closed.