Rode KruisOproep van Rode Kruis: 60 miljoen vluchtelingen: *****
Miljoenen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld. Zij hebben alles en iedereen moeten achterlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Deze vluchtelingen hebben dringend hulp nodig.

In landen als Syrië, Libië, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Oekraïne en Zuid-Soedan raakten vele mensen ontheemd, anderen moesten hun land verlaten. Deze vluchtelingen lieten niet alleen hun huis en dierbaren, maar ook hun bron van inkomsten achter.

Volledig afhankelijk van hulpverlening
“Een vluchteling is vaak alles kwijt”, merkt Rode Kruis-hulpverlener Angelica op het Griekse eiland Kos. “Geen eten, geen dak, geen bezittingen, helemaal niets.” Dit maakt vluchtelingen voor hun eerste levensbehoeften volledig afhankelijk van hulpverlening.

Gedwongen keuzes
Het Rode Kruis biedt wereldwijd hulp aan vluchtelingen. Helaas wordt het Rode Kruis steeds vaker gedwongen keuzes te maken, simpelweg door gebrek aan geld. Echter, halve voedselpakketten uitdelen, of minder mensen helpen zijn geen opties. Het Rode Kruis kan niet kiezen tussen mensen. Als noodhulporganisatie helpen wij iedereen in nood.

Voor Angelica is het simpel: “Geef de mensen waardigheid. We moeten op z’n minst eten, drinken, onderdak, wasgelegenheid, toiletten en medische zorg kunnen geven.”

60 Miljoen mensen op de vlucht. Laat ons niet kiezen. Geef op giro 6868.

Door: Rode Kruis

5 REACTIES

 1. De Hongaarse ambtenarij schat dat er 35 miljoen ‘vluchtelingen’ op weg zijn hier naar toe. Zijn die echt op zoek naar het eerste het beste veilige land (bijvoorbeeld Rusland, Turkije of Iran? Of op zoek naar gratis geld, sociale huurwoningen, moskeesubsidie en blonde hoerrrr ehh vrouwen?

 2. Modaal salaris in NL anno 2015: 35.500
  Salaris Directeur rode kruis nederlander: 135.000

  100.000 meer als jan modaal kan je volgens mij toch best aardig wat hulp voor verlenen.

  En dat is slecht het nederlandse rode kruis, ongetwijfeld hebben andere landen een eigen locale directeur met het bijbehorende salaris en dat is er natuurlijk nog de directie van de overkoepelende internationale organisatie.

  Hub [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Igor [2]:
  De hoogte van het salaris is de ene kant van de balans. De andere kant is wat hij/zij er voor doet/wat er voor geproduceerd wordt.
  Als hij/zij door kennis, inspanning etc. 1.350.000 produceert, is dat toch prima?
  Ik weet er te weinig van om er een oordeel over te vellen.
  Ik kan dat wel over de NL ministersalarissen die volgens Google (2011) zijn € 278.000, en die dat m.i niet waar maken. In tegendeel!
  (Ook kamerleden brengen hun “vergoeding niet op.
  Google:Kamerleden in 2012 € 102.040,13.)

  Igor [5] reageerde op deze reactie.

 4. Ik ben er helemaal voor dat al het uitgedeelde eten en drinken van rode kruizen wordt voorzien. Daarmee kunnen we de echte van de valse vluchtelingen snel onderscheiden.
  Ik snap werkelijk niet dat het rode kruis moslims de hand boven het hoofd blijft houden, gezien het feit dat er in het Midden-Oosten geen hulp kan worden geboden uit naam van het Kruis, maar alleen uit naam van de Maan.

 5. @Hub [3]:
  Nee zo werkt het voor mij niet, ik ga er vanuit de directie inderdaad de kwaliteiten heeft on deze bedragen te “verdienen” maar als je vervolgens voor kiest om je in te zetten voor een goed doel behoor je het niet te ontvangen. Een goed doel zo er goed aan doen om alle medewerkers in gelijke mate te belonen waarbij fulltime inzet voldoende is voor een hoge levensstandaard zonder excessen. denk dan aan bijvoorbeeld een bedrag van 52k op jaar basis, voor heel veel mensen is dit een riant salaris waar zij fijn van kunnen leven, lijkt mij dat het toch mogelijk moet zijn om een directie te vinden die zo begaan is met het goede doel dat ze genoegen nemen met “maar” 1000 euro per week?

  Dat de politiek vol zit met mensen die hun geld niet verdienen vindt ik niet relevant voor deze discussie.

Comments are closed.