CashCowVeel economen voorspellen een voor de deur liggende economisch-financiéle crash. Zelfs binnen enkele weken. Zij die ons leiden (of lijden?) praten echter nergens over; in tegendeel zij proberen te verkondigen dat alles beter gaat, crisis is voorbij en vluchtelingen opvangen kan best.***** Op 26 september is een belangrijk seminar waar een aantal deskundigen spreekt die meer inzicht in de werkelijke toestand kunnen geven. ***** En het is voor iedereen verstandig om zoveel mogelijk van de echte werkelijkheid te weten.

Op 26 september vindt er een hele bijzondere conferentie plaats in Rotterdam over de toekomst van ons geldsysteem met een ongekend goede line-up voor een zeer scherpe prijs van maar 60 euro.

Onder meer zullen spreken RT journalist Max Keiser en zijn partner Stacy Herbert, maar ook de bekendste bitcoin expert wereldwijd Andreas Antonopoulos.

Vanuit De Nederlandsche Bank is hoofd onderzoek Jakob de Haan er.
Andere Nederlandse toppers zijn Willem Middelkoop, Joris Luyendijk en voormalig model en nu pleitbezorger van behoud voor cash Ancilla Tilia.

De president van Liberland komt langs, Vit Jedlicka, bekende econoom en goudexpert Antal Fekete en nog veel meer.

Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar.

Meer info op reinvent.money.

24 REACTIES

 1. Ik heb begin 2014 een deel van mijn aandelen verkocht. Dat voelde zo goed dat ik de rest ook heb verkocht. Tot op heden geen spijt van. Maar ik zit nu wel tot over mijn nek in de euro’s. Zolang alles goedkoper wordt heb ik daar vrede mee.

  Wat gaat crashen? Goud, zilver? De euro? Iemand kooptips?

  Keinstein [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]:

  Wanneer komt dat dal? Blijkbaar verwachten sommigen een gebrek aan geld. Daardoor zullen sommigen – de zwakke eigenaren – gedwongen zijn te verkopen. Daarom hou ik momenteel euro’s aan, om te kunnen kopen op een gunstig koopmoment. Want zonder geld kun je niet kopen.

 3. Ik lees tussen de regels door dat enkele individuen hun zakken flink gaan spekken…

 4. What’s in a name…
  Crash? Och ja, zolang je zelf niet je baan verliest is het alleen maar van horen zeggen.
  De aanpassing naar een lagere levenstandaard gaat niet gladjes. Meer trapsgewijs. “Grote Crash”, kan wel, maar lijkt me vooralsnog niet waarschijnlijk. Ook “de crash van 2015” is waarschijnlijk niet meer dan een traptrede omlaag.

 5. @Nico de Geit [3]: Nogal wat commodities zijn heel zwaar gezakt: olie, gas, koffie, suiker, goud en zilver ook. Dat begint interessant te worden. Verder zegt men dat goudmijnaandelen heel goedkoop zijn, net als Rusland. Zelf zit ik alleen in fysiek zilver en cryptocurrencies. Wat betreft een crash: als iedereen zegt dat die komt, gebeurt het meestal niet. Ik denk dan ook dat het voorlopig nog omhoog blijft lopen. Ofschoon we de afgelopen weken wel een voorproefje hebben gezien van de snelheid waarmee het kan zakken.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 6. Gaan we echt richting derde wereldoorlog of niet? Gaan ze met atoombommen gooien of valt het mee? Wat betekent dat voor de economie? Moet je straks verkassen of (nog) niet, en zo ja, hoe ga je je rekeningen betalen en wat gebeurt er met je bezittingen?

 7. @Nico de Geit [9]: Nee, maar dat heb je zo met beleggen. Immers, voorspellen is moeilijk, zeker waar het de toekomst betreft. Wat betreft goud meen ik wel te kunnen zien dat we nu in een meerjarig correctiepatroon zitten sinds 2011 na een 10-jarige boom. Op basis daarvan verwacht ik wel dat er nogmaals een impulsieve beweging omhoog zal plaatsvinden.

 8. Een voorspelling is het pas als er een datum aan vast zit. “die meer inzicht kunnen geven in de werkelijke toestand” toe maar dat is nogal wat. “echte werkelijkheid” opmerkelijke combinatie van woorden. Ik ga niet.

 9. Ik mag graag naar de stand van de planeten kijken in correlatie tot de beurzen. Vanaf de 18e gaat Saturnus vol in boogschutter, voor de komende half jaar tot jaar moet dat een redelijke rally geven op de beurs. Echter krijgen we eerst nog te maken met de 17e, dan gaat Mercurius retrograde lopen tot en met 8 oktober. Deze retrograde periode kan een correctie geven of juist een reden zijn voor de centrale bankiers weer eens wat te doen en kan dat de voor beurzen euforisch werken en om weer eens exceptioneel te reageren. Vanaf volgend jaar is het oppassen geblazen en kan er of in het voorjaar reeds een crash zich manifesteren of zal men het klassieke patroon zien van een crash in het najaar. In ieder geval is 2016 een belangrijk jaar voor de beurzen., zowel naar boven als naar beneden. Het enige wat de huidige tijd zo bijzonder maakt en deze daarom niet te vergelijken is met het verleden is dat we leven in een spookeconomie. Een dergelijke totaal uit het lood geslagen (spook)economie is nog nooit eerder voorgekomen en zal uiteindelijk, denk ik, resulteren in nog wat nooit eerder is voorgekomen. Met de nodige kunstgrepen zijn we toch nog redelijk ver gekomen, maar hoe lang wil men dit zo nog volhouden?

  Eigenlijk is de crash al begonnen, maar stelt men deze nog even uit. De media geven geen echte rugbaarheid aan het geheel der dingen, waardoor de beleggers niet echt meer weten waaraan ze toe zijn. Zodra de gevestigde media tamtam gaan maken zal de crash zijn intrede mogen doen. Maar, misschien wil men dit keer geen crash (crashes worden geregisseerd) en zal het blijven bij een correctie. Alles is afhankelijk van wat de gevestigde macht wil en welke richting men het geheel der dingen, ons, het geld, de beurzen op wil hebben.

  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [13]:

  Ik begrijp ook niet wat planeten doen en of ze überhaupt iets doen, maar als ik de grafieken bestudeer dan zie ik over jaren bepaalde patronen van beurzen en planeten zich herhalen. Of het waar is dat planeten invloed kunnen hebben op ons leven of de beurs is niet bewezen, maar opmerkelijk blijft het voor mij wel dat iedere keer hoe het soms lijkt alsof planeten inderdaad invloed uitoefenen op onze planeet en leven. Of het dit keer ook zo zal zijn, ik weet het niet. Ik weet wel dat de maan die dichtbij de aarde staat ook invloed heeft op levende organismen en zeestromingen en of dat ook geldt voor planeten die verder van de aarde afstaan?

  Men moet mij er niet op vastpinnen, maar deze maand voelt ergens nog niet helemaal goed en of er werkelijk wat gebeurt? Het moet nog blijken, maar als ik de grafieken naast de stand van sommige planeten leg dan zou er normaal gesproken niets zijn om je zorgen over te maken en zou Saturnus in boogschutter nog voor een redelijk wat spektakel moeten zorgen op de beurzen, (ook op het politieke vlak), maar dat zou dan moeten betekenen dat de beurzen ergens nog door in beweging gezet moeten worden om ze zo door het plafond te kunnen jagen.

  En over goud kan ik kort zijn, goud had men beter kunnen kopen in 2005 toen het nog redelijk laag stond, maar goed, de tijd kunnen we niet terugdraaien en dus kijken we nu tegen een goudprijs aan die twee keer zo hoog is. Toen betaalde je ongeveer een 15000 euro voor een kilo, nu is dat ruim het dubbele. Dat betekent dat er nog voldoende ruimte voor goud is om naar beneden te corrigeren, maar dat betekent niet dat er geen ruimte zou zijn voor een stijging evenzo. Met dit in het achterhoofd zou ik mensen niet willen adviseren in goud te gaan beleggen om rendement te maken. Goud moet men zien als een middel waarmee je bij een globale catastrofe misschien nog iets kunt redden van je vermogen. Natuurlijk geeft goud geen garantie, op geen enkel vlak, maar als het echt fout gaat, dan is de kans groter bij goud het grootst dat je nog iets kunt redden en vooral uit zicht van de overheid kunt houden. Onroerend goed zou ook kunnen, maar een huis kan men niet zomaar even voor de overheid verstoppen als ze het in tijden van grote nood willen confisqueren. En als het echt helemaal fout gaat, dan zou ik denken dat je meer hebt aan grote hoeveelheden ingeblikt voedsel dan een edelmetaal.

  IIS [16] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Nico de Geit [17]:

  Voor een aantal jaren terug was het nog interessant om vooral in aandelen te beleggen, want het nieuws rond de crisis kwam eindelijk tot rust, het geld moest ergens naar toe en rentes daalden (kunstmatig). Nu dit gegeven is uitgewerkt durf ik werkelijk niet te zeggen wat je op dit moment zou kunnen kopen of waarin te beleggen.

  De Dow Jones Index die leidend is voor de rest van de wereld toont aan dat we de top hebben bereikt, tenminste als je het technische plaatje bekijkt dan is er niet nog voor jaren heel veel ruimte om te stijgen, mits er iets exceptioneel gebeurt waardoor de markt door het plafond gaat. Ik heb even een steun- en weerstandslijn onder en op de grafiek van de Dow Jones Index gelegd en zie dat de Index onder de steunlijn is gedoken. Normaal gesproken is dit een signaal dat de Dow Jones Index zijn top voorlopig heeft gemaakt. http://www.fotosop.nl/afbeeldingen/6987608302009Dow%20Jones.jpg

  Pak ik deze grafieken erbij wat moet je dan van de huidige markt verwachten? http://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND
  http://www.harperpetersen.com/harpex/harpexRH.do?timePeriod=Years10&&dataType=Harpex&floatLeft=None&floatRight=None

  Mensen die van plan zijn in aandelen te stappen moeten daar zeker niet vol aangaan, maar alleen kleine stukjes kopen. Je zou ook wat kunnen rommelen met een turbo of optie en daar af en toe wat mee stoeien c.q. gokken, maar alleen als je echt weet waar je aan begint. Ik denk dat het verstandiger is om even de kat uit de boom te kijken. De beurs kan bijv. worden opgepompt met steunaankopen door centrale banken, maar of zo de beurs naar grotere hoogte kan worden geholpen? Er zal een reeks aan heel goed nieuws moeten komen, anders zou ik niet weten wat de beurzen, aandelen of grondstoffen op dit moment of op korte termijn, laat staan op langere termijn, zal doen laten stijgen. In ieder geval moet het blind vertrouwen van de beleggers in de markt terug moeten komen en zodra dit terug is ben je als belegger misschien al weer te laat.

 12. Goudprijs in dollars. http://www.fotosop.nl/afbeeldingen/2049808302109Goudprijs in dollar.jpg

  De historische grafiek laat zien dat de goudprijs uiteindelijk ook behoorlijk kan fluctueren en een langgerekte, zelfs neerwaarts gerichte golfbeweging over vele jaren kent. Stapte je in 1980 op de top in goud, zou je pas zo rond 2010 voor het eerst winst hebben gemaakt. Dat te beseffen en er vanuit gaande dat we geen wereldwijde crisis zouden krijgen, dan kan het zijn dat goud op de huidige top pas over 10 of 30 jaar winst genereert. Hoeft nu niet zo te zijn, maar als de top die er nu ligt dezelfde is al de top van 1980 dan moet je veel geduld hebben om je tijd uit te kunnen zitten als de prijs gaat dalen.

  Het meest belangrijke is natuurlijk en als vanzelfsprekend te kopen als de prijs laag is. Maar ja, wanneer is iets laag….of (te) hoog geprijsd? Natuurlijk is een prijs nooit hoog of laag of constant. Daarom is het beter te kijken hoe de stemming van de markt is, wat de prognoses zijn van de markten wereldwijd en wat grafieken laten zien om een globaal beeld te krijgen. Ik beleg niet en zeker niet op dit moment omdat de waanzin van de markt en de eeuwige gelieg en gedraai op de markten me niet aanstaan, maar mocht het zover komen dan heeft de technische analyse mijn voorkeur i.p.v. de fundamentele analyse. Verder moet een mens bij beleggen een heel grote dosis optimisme, enthousiasme en vooral vertrouwen hebben in de markt, dit moet ondersteund worden door een positief onderbuikgevoel met de nodige ratio. Ga niet domweg blind in de markt met een grote dosis naïeve hoogmoed waarvan men denkt dat het optimisme, enthousiasme of vertrouwen is. Als men dat niet kan opbrengen dan zou ik niet aan beleggen beginnen.

  Volg altijd de eigen neus, nooit of te nimmer die van de ander!!!

 13. Nog een kleine vermelding over iets wat ik ooit las en mij weer te binnen schoot. Heb een aantal jaren geleden ergens op het internet een voorspelling gelezen, van wie weet ik niet meer, met betrekking tot de VS. Voorspellingen kun je met een korrel zout nemen, maar de voorspelling vertelde over de eerste vrouwelijke president in Amerika. Deze eerste vrouwelijke president in Amerika zou regeren in een bijzonder moeilijke tijd, waarbij het land in een heel diepe economische crisis verkeert. We zullen zien, bij leven en welzijn, wel te verstaan.

 14. @IIS [23]:

  Goud heeft in zover mijn interesse dat het wellicht iets kan vertellen over de toestand in de wereld door een aantrekkende of afnemende vraag.

  In ieder geval is goud in dollars nog steeds dalende, pas boven de 1300 per ounce zou de prijs verder kunnen stijgen. Onder 1000 dollar per ounce treedt er een verdere verslechtering op.

Comments are closed.