VluchtelingenEr komen (te?) veel vluchtelingen (?) de EU binnenstromen. Het is niet duidelijk waar die allemaal naar toe willen en in welk land ze mogen binnenkomen/blijven.*****
Afhankelijk naar welk facet van dit proces mensen kijken, hoe de mening zich vormt en die is voor iedereen anders. Niet alleen per inwoner maar ook nog eens voor de gemiddelden in de verschillende landen. *****
De meningen van de burgers (of wat elk “land” wil) worden vertegenwoordigd in de EU door de politici die toevallig aan de macht zijn en vandaag trachtten de ministers het eens te worden hoe ze die vluchtelingen gaan verdelen. Althans de vluchtelingen die nu aan het binnenstromen zijn. Het probleem van de velen die later komen wordt naar de toekomst verschoven. *****
In de hoop dat het zich vanzelf oplost?x

Het hoofdprobleem was (is?)of elk land zelf mag beslissen hoeveel mensen ze toelaten, of dat de Brusselse macht dat verplicht oplegt.

In de NOS berichten staat:
” Verplichte herverdeling doorgedrukt. Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Roemenië tegen. Finnen onthielden zich. Heibel op gevoelig onderwerp.

Is daarmee het probleem opgelost?
Slikken de nee-stemmers dat? En als ze zich er niets van aantrekken, komt dan het EU-leger het afdwingen?
Of wordt dat een reden om maar uit die EU te gaan?

Het zou verstandig zijn als “Nederland” nu gaat beseffen hoe groot de macht is die “Brussel”  aan het opbouwen is, en NU gaat uittreden!

15 REACTIES

 1. een beetje slimme ambtenaar selecteert nu al de hoogopgeleiden en goed geschoolden, en kan deze dan op de toewijzing in mindering brengen. vooral in de landen waar ze binnen komen is dit een groot voordeel!
  Of is dit ook in het verdeelplan verwerkt dat er evenwichtig, naar leeftijd, opleiding, gezinssamenstelling en land van herkomst wordt verdeeld.

  Ruud [4] reageerde op deze reactie.

 2. @dZvZtKm [2]:
  In tegenstelling tot wat men beweert zitten er maar heel weinig hoogopgeleiden tussen. Er zullen meer analfabeten tussen zitten dan hoogopgeleiden is mijn vermoeden.
  Maar wel zijn het bijna allemaal moslims en als er iets is dat we niet nodig hebben in Europa dan is het wel meer islam.

 3. Voor zover ik het begrepen heb gaat het in Rusland ongeveer zo: je vraagt een tijdelijke verblijfsvergunning aan voor drie maanden, en die wordt steeds met drie maanden verlengd. Je krijgt een sticker in je paspoort en daarmee mag je de Russische Federatie in. Verder wensen ze je succes.

  Onder het prikkeldraad doorkruipen wordt niet getolereerd, je treinkaartje zul je zelf moeten betalen. huisvesting en werk is ook je eigen verantwoording, trek bij familie in.

  Met te veel mensen onder verschrikkelijke omstandigheden in een appartement wonen is verboden. Je loopt risico op deportatie vanwege de armoede. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele misstanden en de oplossing daarvan.

  Liefdadigheid is het domein van het particulier initiatief. Rusland huisvest miljoenen vluchtelingen, maar ze hebben allemaal een sticker voor 90 dagen die steeds verlengd moet worden.

 4. De wederkerigheid is natuurlijk volledig afwezig. Wij helpen hen nu, maar geloof maar niet dat zij ons ooit gaan helpen. Ze zijn uit op islamisering en volledige verachtelijking. Als het zo doorgaat moeten we straks zelf vluchten.

  Je mag blij zijn als je een permanente verblijfsvergunning krijgt in een ander land. Voordeel is dat Nederlanders wereldwijd goed staan aangeschreven. Maar in de praktijk zie je dat je alleen welkom bent als je jong bent, goed opgeleid en met werkervaring, en/of minimaal 400.000 euro meeneemt en investeert in je nieuwe land. Personeel aanneemt, enz.

 5. Een mooie nieuwe locatie voor Nederlanders zou het voormalige Pruisen zijn. Na 1200 streken daar veel Nederlanders neer. Vruchtbare grond en ongeveer hetzelfde klimaat als in Nederland.

  Ik had nog wat geld over en wilde landbouwgrond kopen. Het voormalige Pruisen had mijn voorkeur vanwege de historische band.

  Wat bleek: alleen Polen mogen eigenaar zijn van Poolse grond. Duitsers proberen hun grond terug te kopen maar de Poolse staat werkt dat tegen – je krijgt het gewoon niet.

  Vestiging mag wel vanwege de vrije vestiging door de EU. Maar de grond kun je dus niet kopen, of je moet de Poolse nationaliteit aanvragen, misschien lukt het dan.

  In veel andere landen zie je hetzelfde: je bent welkom als je je geld op komt maken maar je krijgt nooit gelijke rechten. Grond kopen kan vaak niet, alleen via een ‘partner’, met alle ellende die daar bij hoort.

  Ik heb nog niet gehoord over vluchtelingen die OG in Nederland kochten of personeel aannamen. Vluchtelingen met geld vluchten niet naar het dure Parijs, Nederland of Stockholm. Alleen vluchtelingen die platzak zijn komen naar Nederland.

  De overheid regelt alles voor ze, eigen initiatief wordt onderdrukt.

 6. Het grote probleem in deze is de overheid die alles wil regelen. Buiten west-Europa zijn vluchtelingen gewoon op zichzelf aangewezen. Trekken bij familie in, betalen de huur van spaargeld, van een baantje, van familie die geld stuurt, liefdadigheid of een combinatie.

  In Nederland wordt van vluchtelingen verwacht dat ze in de rij gaan staan en afwacht wat de overheid beslist – waar ze moeten wonen en wat ze moeten doen. Buiten West-Europa gaat de overheid alleen over de (tijdelijke) verblijfsvergunning en wetshandhaving om misstanden te voorkomen.

 7. @Nico de Geit [6]:

  Ik word zo langzamerhand een beetje niet goed van die term “hoogopgeleidenen”.

  In een recent verleden hadden we het dan over mensen die hun hersens wisten te gebruiken.

  Tegenwoordig heb ik een heel ander beeld bij dergelijke mensen. Dan denk ik dat het hierbij in de eerste plaats gaat om mensen die “langer onderwezen” zijn.

  Het is eigenlijk gelijk op gegaan met het akkoord van Lissabon. Daarbij doel ik dan niet op ‘het verraad van Lissabon’ met de Europese grondwet uit 2005. Ik heb het dan over de afspraken die daar in 2001 werden gemaakt dat de EU binnen 10 jaar de leidende kenniseconomie in de wereld moest maken.

  Hoger opgeleid zijn is sindsdien afgegleden van iets wat voor mensen was die hun hersens konden gebruiken naar iets waar mensen een cerificaatje voor krijgen. Een soort juichaapjes die vooral beleidsdoelstellingen moeten formuleren of uitvoeren inplaats van d’r verstand gebruiken.

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Marcel [12]:

  Hoogopgeleid betekent vooral ook 100% gehoorzaam aan het systeem, en alles klakkeloos napraten wat er is ingestampt. Ik kom heel veel domme hoogopgeleiden tegen.

  Het is eigenlijk best triest: altijd gedaan wat de overheid van je vroeg en dan rond je 45e afgedankt worden. Het overkomt steeds meer hoogopgeleiden. Spaargeld opeten, eigen huis opeten – voor zover ze niet onder water staan. En dan eindigen in een achterstandswijk met een schamele bijstandsuitkering.

 9. Hartstikke leuk natuurlijk zo’n hoge opleiding, maar heb je een werkend businessmodel? De tandarts heeft dat, de schilder heeft het, de rioolontstopper, de vuilnisman en de kinderoppas hebben het. Maar heel veel mensen zijn opgeleid tot niks, of tot iets waar geen of te weinig vraag naar is.

  Winkelpersoneel – de meisjes bij de Blokker – schijnt ook al hoogopgeleid te zijn. Ik zie het nut er echt niet van. Als de Blokker zelf op zou draaien voor de hoge kosten van die opleiding dan kan het opeens anders.

 10. Maar is er hier werk voor de vluchtelingen? Ik denk dat de sectoren waarin ze zouden kunnen werken al een overaanbod hebben.

  In het Ruhrgebied zitten de Koerden werkloos in het koffiehuis en hebben de Roma-zigeuners nog nooit gewerkt. Ondertussen doen de Oost-Europeanen het werk. Meestal laag geschoold en heel matig betaald werk.

  Wie zit te wachten op hooggeschoolde appelplukkers? Of appelplukkers die in opstand komen? oost-Europeanen scheuren gewoon heen en weer met hun auto en pakken die paar honderd euro. En van die paar honderd euro kun je in Nederland je vaste lasten niet betalen.

  Nederland zou kennisland worden. Ik ben benieuwd. Ik zie in ieder geval wel kennis weglopen vanwege de torenhoge belastingen alhier.

Comments are closed.