Vrijspreker: Er is in libertarische kringen nogal wat te doen over moslim immigranten. Iedereen is het er over eens dat in een vrije samenleving verhuizen moet mogen. Maar sommigen zeggen dat je geen socialisten of uitkeringstrekkers moet binnenhalen zolang er een verzorgingsstaat/democratie is. Anderen zeggen dat de staat nooit recht heeft mensen uit te sluiten van grond waar ze geen eigenaar van zijn. Hoe staat de Opperdienaar hier in?

Opperdienaar: Ik vraag me af hoe je kunt bepalen wat grotere socialisten zijn: De mensen die uit Syrië, Libië or Irak vertrekken omdat ze de staat en de gevechten er niet meer kunnen uitstaan of de autochtonen die in Nederland blijven omdat ze het allemaal wel best vinden? Het kan natuurlijk dat de overheid de nieuwkomers hier in een kamp neer zet zoals asielzoekers in Duitsland die liefdevol worden opgevangen in voormalig concentratiekamp Dachau. Als deze mensen niet mogen werken, kan dat wel voor wat problemen gaan zorgen.

Maar je zou kunnen stellen dat de wegvluchters van religieuze oorlogen van dezelfde kwaliteit zijn als destijds de wegvluchters van religieuze oorlogen in Europa die naar Amerika gingen. Het zijn in ieder geval geen jihad strijders, want die gingen juist uit het westen weg om zich bij de Islamitische Staat aan te sluiten (jihadreizigers reizen met cruiseschepen naar Syrie en Irak). De reizigers van IS naar Europa, moeten natuurlijk anders in elkaar zitten dan de reizigers van Europa naar IS. Het lijkt me dan niet kloppen om te denken dat er jihadisten uit Jihadististan terug komen.

Vrijspreker: Ondertussen maakt de VN Saoedi Arabië hoofd van de mensenrechten commissie terwijl ze daar net op het punt stonden een activist te kruisigen en onthoofden. Gevalletje Obama Nobelprijs voor de vrede, lijkt me. Iets waar je later spijt van krijgt.

Opperdienaar: Een opmerkelijke keuze inderdaad. Je vraagt je af wat voor spelletje daar gespeeld wordt. Kadaffi leidde eerder de mensenrechten commissie. Het is misschien het voorportaal van een marteldood.

Volgens de european convention on human rights is moord natuurlijk prima toegestaan volgens artikel 2 en slavernij volgens artikel 4. Wat dat betreft moeten deze heren gedacht hebben: “Waarom mag ik daar geen leiding aan geven?”

Ondertussen roept een leider van Isis dat hij gesponsord wordt door De Obama regering met 600 USD per nieuwe strijder.

isis

Het lijkt me hoe dan ook belangrijk voor de grootste angsthazen om te besluiten of die moslims nu levensgevaarlijk zijn en ons gaan veroveren of dat ze minderwaardige ‘sub humans’ zijn die de hele tijd geholpen moeten worden met uitkeringen omdat ze anders omvallen. Je kunt natuurlijk niet tegelijk denken dat ze van hier weg willen reizen en hier naar toe willen en dat het almachtige veroveraars zijn en tobberige minkukels.

 sub_humans

Vrijspreker: Wat denkt de Opperdienaar? Minkukels of veroveraars? Emigranten of immigranten?

Opperdienaar: Ik denk minkukels, eerlijk gezegd. Religieuze mensen zijn irrationeel en hoe religieuzer hoe irrationeler. Dus dat er dan een bouwkraan van de firma Bin Laden omvalt op 11 september in Mekka en 107 mensen vermorzelt, typische minkukel actie. Verder worden er 717 mensen onder de voet gelopen bij de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Minkukel actie. Moslims verliezen al honderden jaren alle oorlogen waar ze bij betrokken zijn. Minkukel actie.

Over immigranten of emigranten denk ik dat de vechters gaan naar waar er gevochten wordt en de werkers gaan naar waar er gewerkt kan worden.

Vrijspreker: Waarom zouden de werkers dan naar Europa komen?

Opperdienaar: Ja dat berust denk ik op een misverstand. We zagen al dat een Iraanse immigrant die naar Manchester ging de politie smeekte om hem te deporteren. Niet alleen Manchester loopt denk ik op een teleurstelling uit. Veel mensen uit totalitaire regimes denken dat het in het westen vrij is en dan hard werken tot succes kan leiden. En dan wordt je in Manchester wakker.

Vrijspreker: In de 19de eeuw het centrum van de industriële revolutie.

Opperdienaar: Ze hebben waarschijnlijk oude kranten in het buitenland.

Vrijspreker: Misschien een kleine steekproef van LIJP, het Liberaal Jongeren Platform. Meer autochtonen of allochtonen

lijp_foto

Nu een berg werk weigerende contractbrekers van de FNV, die wel meer geld willen, maar niet willen solliciteren.

fnv_staking

Opperdienaar: Tja, het is een beetje dronkaards die over de rekening discussiëren op de Titanic. Ik zou niet durven zeggen hoe het schip nog het langst blijft drijven. Het is een beetje om het even. Door onze militaire invasies getraumatiseerde, religieuze, homofobe, vrouwvijandige minkukels of werkschuwe verworven rechten tobbers die geobsedeerd zijn door politieke correctheid en de hele tijd naar brood en spelen staren op hun enorme in China gebouwde flat screen.

29 REACTIES

 1. Het zijn INFILTRANTEN* die voortdurend kankeren op hetgeen ze gratis krijgen en steeds meer eisen stellen en vrouwen niet met rust kunnen laten. Het zijn pertinent GEEN asielzoekers/vluchtelingen/immigranten.
  Nederland is GEEN immigratieland.
  Dat moet iedereen ook HIER gaan LEREN.
  Zie verder alle comments + links op deze webpagina’s:
  wegkijken is zinloos.
  http://fubar.mobi/2015/02/07/huizen-voor-asielzoekers-nederlanders-mogen-op-straat-sterven/comment-page-9/#comment-20914
  * alle info mbt HET PROJECT inbegrepen.

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 2. Ik ben wel klaar met die opperdienaar. Vind de term zo wie zo nergens op slaan. Omdat de staat geen eigenaar is van de grond, heeft die ook niet het recht immigranten te weigeren. Wat een kromme redenering. Dus als de staat wel eigenaar is, dan mag ze wel weigeren. Maar de staat kan geen eigenaar zijn, omdat libertariers dat uitsluiten. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Als de maatschappij niet voldoet aan wat libertariers voor ogen hebben, is het gods water over gods akker. Totdat alles kaputt is en dan beginnen we met een frisse start.

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.
  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Plato [2]: Je kunt natuurlijk geen eigenaar worden door iets te stelen. Het is niet dat libertariers uitsluiten dat de staat ergens eigenaar van kan worden, maar dat stelen en roven je geen eigenaar maakt. Inderdaad de staat heeft alle bezit geroofd, dus is ze geen eigenaar.
  De rechtmatige eigenaar mag natuurlijk wel mensen weren. Net zoals je mensen uit je huis mag weren.

  Plato [18] reageerde op deze reactie.

 4. Zodra de grootmeesters en beheerders van het westerse geld, de pooiers, de maffia, de landverraders en de loopjongens die zichzelf hebben uitgeroepen tot leiders van het ‘beschaafde’ gecontroleerde nazi Westen met hun honderden miljoenen prostituees, en een geïmporteerde middeleeuws alles verdrukkende religie onder aanvoering van SA/ISR (met hun olie en geld belangen) zijn wortels heeft kunnen verankeren in ons systeem…..Maar vooral zodra de mondiale economische en financiële totale collaps zich gaat voltrekken die zich nu nog verbergt achter duizenden en duizenden miljarden euro’s, yens en dollars uit het niets geschapen en landen niet meer economische met elkaar handel kunnen drijven omdat het hele kaartenhuis is ingestort en alles waardeloos is geworden, pas dan zullen landen niets meer aan elkaar verplicht zijn en niets meer aan elkaar kunnen verdienen en zal de wet van de sterkste gaan gelden en grootmachten elkaar letterlijk afmaken om te kunnen/moeten overleven.

  Het nu nog economisch van elkaar afhankelijk zijn zorgt er voor dat gevaarlijke grenzen nog net niet worden overschreden, maar zodra deze grenzen overschreden moeten worden om te overleven dan slaat letterlijk de vlam in de pan. Nu zijn het nog gecontroleerde stoten die ze aan elkaar uitdelen en is men nog te veel afhankelijk van elkaar, maar als economisch de boel instort is het hek van de dam en gaan we naar een complete wereldoorlog. Deze (derde) wereldoorlog smeult nu al, maar is nu nog gebonden aan economische druk en mondiale afhankelijkheid.

  De weg naar de derde wereldoorlog zal zich, denk ik, vooral gaan aftekenen in de harde vorm van meer controle, meer onderdrukking, confiscatie van bezittingen en chippen van burgers, daarna mogen of moeten we elkaar afslachten, want de zaak is verloren, ook na onderdrukking, confiscatie, chippen zal blijken dat er helemaal niets meer is en ook niets meer valt te redden. Het kan snel gaan of geleidelijk met heftige schokken, maar vroeg of laat komt de klap….Of het spel moet zo worden gespeeld dat de machten gaan samenwerken en één volk, één rijk, één wereldregering weten los te peuteren uit het geheel. Beide opties zullen ons in ieder geval niet de vette worst en de voorspoedige en vredige toekomst brengen die de leider/lijders ons voorhouden.

 5. Je hoeft ze niet te weren, want inderdaad ze mogen zich verplaatsen over de planeet zoals ze willen.
  Maar we hoeven ze niet te onderhouden, daar zorgen ze zelf maar voor.
  Houd in geen bad, geen bed en geen brood.
  Laat maar kijken of ze dan nog zo graag in Nederland willen komen.

 6. @Albert S. [10]:
  INderdaad of nog beter Economische Asyl-EISERS en nog beter is gewoon: “INDRINGERS”, want ze hebben hier gewoon niets te zoeken.
  Als ze iets economisch, armoede, uitbuiting of zoiets hebben gaan ze maar in hun eigen land vechten of iets opbouwen!
  Maar helaas de NWO of hoe je deze parasieten ook wilt noemen maken er handig gebruik van. Waar dat moet of kan eindigen kan je wel raden.

 7. Nog maar een keer.
  Toeval en feitelijk volgens de bijbelse chronologie is het 6×666 jaar geleden toen abram met dunne diarree na jaren getijstert te zijn zijn pronkvel afsneed.
  Daarna is YHWH nog verschillende keren boos geworden om vervolgens nog bozer de moslim tot nieuwe jood te maken.
  Aldus de versie van dat andere pronkvolk uit Arabie.
  En die gaan van Europa een vuilnisbelt maken.
  De goden hebben beslist!
  Lees ik over scheiding van religie in de leading natie van engel Merkel?

 8. @Albert S. [8]:
  https://www.youtube.com/watch?v=lsJ-4XcOerI
  Stef
  30:25
  “I am an anarchist for god sake”

  Je definitie van anarchisme is fout: “geen grenzen”

  Ik snap niet dat je dingen zegt die niet kloppen en waar je geen verstand van hebt. Je noemt mensen geen anarchist die zeggen dat zelf wel te zijn en gebruikt een vreemde definitie van anarchisme.
  Het betekent: geen heersers.

  @Albert S. [10]:
  Natuurlijk hoef je als vluchteling niet naar het dichtstbijzijnde land te gaan. Was Einstein geen vluchteling voor de nazi’s omdat hij naar de VS ging? Of Mises? Zweden was dichterbij.

  Wat een kolder allemaal.

 9. Wat mij het meest verbaast is de schaal van alles. Honderdduizenden landverhuizers toeren kriskras door Europa alsof het niets is. Het lijkt wel of er een militaire logistiek achter zit. Dus wat/wie zit er werkelijk achter? Overigens valt het op dat men vooral graag verhuist naar die landen waar de kans op een vadsig lui leven het grootst is. En natuurlijk met lekker weer en veel vermaak. Niet Finland dus, volgens dit artikel » http://news.yahoo.com/finlands-no-good-disappointed-migrants-turn-back-152042061.html

  pcrs [17] reageerde op deze reactie.
  G.Deckzeijl [29] reageerde op deze reactie.

 10. @pcrs [5]: Er zijn genoeg mensen die er helemaal geen bezwaar tegen hebben belasting te betalen waarmee de staat goede dingen doen. Je kan er natuurlijk over discussiëren of het inderdaad goede dingen zijn, maar toch zullen er genoeg mensen zijn die beseffen dat het niet altijd gaat naar zaken die zij per se willen en dit op de koop toe nemen. Blijft de groep die helemaal niet mee wil doen. Maar door de laatste groep is de staat niet meteen een groet dief. Misschien wel in de ogen van die groep, maar niet voor de andere. Je gaat er veel te eenzijdig in. Daardoor valt je hele redenering in duigen.

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.
  Andre [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Plato [18]:
  Stelen en roven is gedefinieerd als het onvrijwillig iemands eigendom afnemen. Daarmee is belasting gelijk aan roven. Je kunt natuurlijk wel als een goede Stockholm syndroom slachtoffer beweren dat het vrijwillig is, maar bikkelhard feit is, dat dit het niet is en dat het daarmee stelen is. Je kunt het niet weigeren zonder geweld te ervaren van die overheid.
  Naar welke doelen het gestolen geld gaat, doet niet ter zake. Ook als de mafia het gestolen geld daarna gedeeltelijk aan het artsen zonder grenzen geeft, blijft het diefstal.
  Het is niet zo dat als ik je auto steel en hem daarna als dierenambulance gebruik, dat de diefstal opeens een gift wordt. Ik heb niet om je vrijwillige toestemminge gevraagd.
  Daarmee valt je hele redenering aan duigen.

  Je klinkt een beetje als een jood in een gaskamer die zegt: ach eigenlijk is het zelfmoord, want ik wilde er toch een eind aan maken. Iemand die het moord noemt, denkt veel te zwart wit en ongenuanceerd.
  Zoek op :”Stockholm syndroom”

  Andre [20] reageerde op deze reactie.
  IIS [24] reageerde op deze reactie.

 12. @Plato [18]:
  @pcrs [19]:

  En zelfs al zou het zo zijn dat er “genoeg mensen zijn die er helemaal geen bezwaar tegen hebben belasting te betalen waarmee de staat goede dingen doet”, dan nog zou dat geen ruk te maken moeten hebben met mijn vrijwillige keuzes die niet noodzakelijkerwijs identiek of eerder nog met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet identiek zijn aan die van de Stockholm-syndroom lijders. Wat is dat toch in vredesnaam met dat gedwongen groepsdenken ? Dwang is dwang en diefstal is diefstal.

  Plato [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Albert S. [8]:

  Anarchisten kennen geen grenzen. Right. Probeer jij maar eens zonder mijn toestemming vooraf op mijn grondgebied binnen te dringen, eens kijken wat er gebeurt en of mijn bezit geen grens kent. En dat geldt uiteraard ook zo voor vrijwillige associaties, da’s logisch of niet.

  Is dat nou zo moeilijk te begrijpen ?

  Naam * [22] reageerde op deze reactie.

 14. @Andre [21]:
  Ik blijf mij (ook?) verbazen over wat ik als anarchist allemaal niet schijn te willen dan wel te moeten. Ik heb gewoon niet zo’n behoefte aan een Pedo-premier, Operette-koning, Betweter-partij, dan wel een andere malloot (m/v) die meent mijn ‘leider’ te moeten wezen. Inderdaad niet zo moeilijk.

  En als een asiel-eiser meent recht te hebben op een slaapplaats in mijn huis, gratis vreten dan wel aandacht van mijn vriendin dan wens ik ‘m veel geluk.

 15. Het grote doorslaande succes bij de verovering van het EU continent door miljoenen zielen met een diepgewortelde zeer intolerante religie in het hoofd die men hier zonder blikken of blozen, domweg en bot en zonder enige tegeneis en totaal kritiekloos op de bevolking loslaat, waarbij de overheid de nieuwelingen pampert als onschuldige lammeren, van alle gemakken voorziet en een voorkeursbehandeling geeft waar menig autochtoon niet eens van durft te dromen en de Nederlandse politieke mooipraters menen in al hun kinderlijke naïviteit het geheel wel ‘eventjes’ in goede banen te kunnen leiden -voor de grote EU/VS/SA/ISR bazen en bedenkers en verantwoordelijken van dit hele spektakel- waarbij de rekening en de bijbehorende problemen zonder omhaal bij de Nederlanders worden gedeponeerd, Nederlanders die ze de mond al ver van te voren hebben gesnoerd via de door hen gecontroleerde media, waarbij men ze uitmaakt voor racisten of xenofoben zonder ook maar voor een moment rekening te hebben gehouden met Nederlanders en onophoudelijk tegen het weldenkende verstand en gezonde kritiek van mensen ingaat. Men vraagt zich alleen bij dit alles niet af daar in het kortzichtige en zwaarhorige politiek Den Haag of de grote instroom van religieuzen het enige probleem is waarmee Nederland te maken krijgt? Wat te denken van al die mensen die oorlogsmisdaden hebben begaan? Wat te denken van al die mensen die een crimineel verleden hebben? Wat te denken van mensen die zinnen op wraak of geenzins van plan zijn hier een net en regulier leven te leiden zonder enige toegevoegde waarde? Of wat te denken van mensen die hier komen voor een zoet leven op kosten van de maatschappij? Wat te denken van gespuis wat helemaal niets wil en ook helemaal geen behoeft voelt zich aan te passen, maar de rollen van aanpassing willen omdraaien of alleen maar ellende brengen in het land, omdat ze geen enkeling binding voelt en niets heeft te verliezen in een land met mensen die ze alleen maar ziet als één grote goddeloze varkensstal die aangepakt en bekeert moet worden, ook omdat ze geen strobreed in de weg gelegd mag/gaat worden!?

  Daar in Den Haag weten ze het is zeker, Nederland is een goed afgerichte club met infantielen, allemaal van de pot gerukte piepeltjes die zich laten behandelen als complete idioten! De geesteszieke politiek en zijn leger aan softe geitenwollensokken vrijwilligers denderen, ook daarom, onverminderd voort en walsen over alles en iedereen heen, totdat ze uiteindelijk niet meer onder hun eigen ongelijk uit kunnen komen door toenemende meldingen en cijfers, meldingen en cijfers van geweld tegen te blote en zelfstandig denkende vrouwmensen, verkrachtingen, moord en doodslag en vele, vele ‘incidenten’, waardoor de hele Nederlandse goegemeente muurvast loopt en ontspoort. Maar dan zullen de politieke ratten het zinkende schip al wel hebben verlaten en de softe kliek zijn weggekropen of opgenomen voor verdere behandeling.

  In Den Haag mogen zich nog wel eens flink achter de kleffe politieke oren krabben wat men zich daar wel allemaal niet verbeeld of of beter denkt te weten dan het volk. En of ze wel beseft of goed doorheeft waar ze, werkelijk, aan is begonnen en mee bezig is voor de toekomst door zich zo vreselijk druk te maken over anderen, daar men niet alleen te maken heeft met alleen máár ‘vluchtelingen’, maar ook altijd nog verantwoordelijk is voor het wel en wee, de veiligheid, en de toekomst van de eigen bevolking die men van alle kanten aan het wegdrukken/onderdrukken en wegzet als racisten en xenofoben en ergens nog een flinke trap nageeft door ze van alle kanten te negeren (behalve als ze afgeperst en bestolen dient te worden) en voor te liegen en te bedriegen (core business, vooral van de huidige politiek, is natuurlijk, liegen en bedriegen!). Zeker met het oog op de toekomst van iedere Nederlander die niets meer wordt gevraagd meent ze werkelijk zeker te weten dat ze zo maar even dit land voor de haaien kan gooien en mag verkwanselen alsof Den Haag dit land als enige bezit en kan afstaan zonder burgers te raadplegen en Nederland te dwingen zich over te geven aan en te collaboreren met een compleet andere soort cultuur en middeleeuwse religieuze overtuiging.

  Nederland die compleet overvallen wordt met een stokoude en onwrikbaar intolerante religie die migranten met de paplepel hebben ingegoten gekregen is niet het enige toekomstige probleem, er zijn en komen nog vele malen grotere, onbeheersbare problemen als men doorgaat op de huidige weg. Helemaal met de softe geitenwollensokken en zachte handschoentjes mentaliteit van het leger der eeuwige onrealistische goedvolk en het geloof van de politiek dat het allemaal, ergens, ooit, misschien, hopelijk, wel goed zal komen.

  Het probleem wat men nu denkt te kunnen klaren door een soort van colt turkey toe te passen op de Europeanen die ineens worden geconfronteerd met een vloedgolf aan totaal andersdenkenden en dit maar hebben te accepteren en daarbij an passant even mogen worden weggezet als racisten bij het tonen van enige afkeer. Dit probleem gaat nog eens heel groot worden, ben alleen benieuwd hoe groot dit geweldige probleem gaat worden en vooral met welke uitkomst voor ons allen, ook omdat men de hele grote berg poep van mijlenver al kan zien aankomen die de ventilator gaat raken.

 16. @pcrs [19]:

  Belasting is niet alleen roven, het zet de burgers zelfs aan tot criminele gedachten of gedrag. Zie de botte, amateuristische manier waarop de politiek de vermogens en bezittingen verder wil uithollen, de afpersing van de maffia is er niks bij en geeft mensen ergens het gevoel nooit op een nette en vredige manier iets te kunnen vergaren of zelfs maar het recht te hebben iets te MOGEN bezitten.

  Beter is het daarom dezelfde gedachten en handelingen te gaan verrichten die de staat ook toepast. Criminelen maken criminelen.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat de burgers het zat zijn en geen zin meer hebben in een leven van hard werken, sabbelen en proberen zo nog iets te vergaren, dus gooien ze het bijltje er maar bij neer of blijven ze passief hangen op de bank of in de kroeg of zullen ze alleen nog heil zien in criminele handelingen. Handelingen die overigens vaak door de staat als crimineel worden geclassificeerd daar ze vindt dat bepaalde zaken of handelingen verboden moeten zijn.

  Belasting afpersen is verder ook een uitgelezen manier om de meute kort, dom, arm en afhankelijk te houden, want mensen die zichzelf kunnen onderhouden gaan nadenken en keren de staat de rug toe en dit verzwakt de macht van de staat, arme kort aan de lijn gehouden burgers erkennen en kruipen sneller voor de goedgevige, heilige staat.

  De staat doet met één pennenstreek verder dieper roven waar een generatie lang voor geknokt is teniet. Dus, waarom zullen mensen dan nog de behoefte voelen ooit onafhankelijk te worden van de staat, dat is dan jezelf zinloos geweld aandoen. Elke vorm van belasting is gelijk aan het roven van een criminele organisatie die ook hun diensten onvrijwillig aanbieden.

 17. @Plato [25]: Klopt als een bus. De staat heeft alles wat ze in bezit heeft gestolen en kan daarmee geen eigendom claimen. Alws je eigendom claimt, moet je eigendom gerespecteerd hebben toen je het in bezit kreeg. Dat is niet gedaan, daarmee is het geen eigendomm daarmee mogen ze geen regels stellen.

  But the state lies in all the tongues of good and evil; and whatever it says it lies; and whatever it has it has stolen.
  Nietzsche

  Private property is redundant. “Public Property” is an oxymoron. All legit property is private. If property isn’t private it’s stolen. Gustave de Molinari.

  Plato [27] reageerde op deze reactie.

 18. @pcrs [26]: En de mensen dan die er geen bezwaar tegen hebben om belasting te betalen, waarmee de staat een aantal zaken koopt. Zijn die mensen dan toch bestolen. Er zijn ook mensen de geld nalaten aan de gemeenschap in casu de staat, ook bestolen? Misschien is jouw definitie van stelen wat anders dan de mijne.

  pcrs [28] reageerde op deze reactie.

 19. @Plato [27]: Als mensen vrijwillig hun eigendommen aan hun heersers geven is het inderdaad geen diefstal. Maar het is natuurlijk wel zo dat de heersers ze hebben geïndoctrineerd als kinderen en in hun macht hebben met media, dus je kunt je afvragen wat vrijwillig is.
  De noord koreanen zijn ook wild van Kim Yung Il. Ze geven hun leven vrijwillig, dus dan is het geen moord. Maar is het vrijwillig? Gebrain washed.
  Natuurlijk is het ook zo dat het niet vrijwillig is omdat er altijd een pistool is. Het is verplicht onder dreiging van geweld. Kun je de interactie met een straatrover vrijwillig maken door te zeggen dat je je geld toch wilde geven? De dreiging van geweld was er toch. Ik denk het niet.
  Het is natuurlijk ook zo dat de meeste mensen het niet zouden geven als mensen om hen heen zichtbaar zouden zijn, die de vruchten van hun arbeid niet afstaan en floriseren.
  Net zo als mensen hun religie zouden verliezen als ze mensen om ze heen zien die niet door de bliksem getroffen worden als ze niet in god geloven.

Comments are closed.