vr-S03E38Iedere zondagmiddag vanaf 17:00 uur is er weer een nieuwe aflevering van Vrijheid Radio op Revolution FM. Uitzending gemist? Check ons archief op Mixcloud.

In deze aflevering hebben we Robert Valentine van de LP te gast. We gaan het met hem hebben over de begroting, maar Robert zal ook het een en ander vertellen over zijn werk als ambtenaar voor de gemeente Amsterdam en waarom meer libertariërs ambtenaar zouden moeten worden.

Verder heeft Henk een column over een toiletbezoek dat een heel station op z’n kop zet en de poppenkast die Prinsjesdag heet.

Jurjen Koopmans en Johan Jongepier behandelen de volgende berichten.

Goud, zilver, bitcoins, cannabisindex en staatsschuld

Iedere zondagmiddag vanaf 17:00 uur is er weer een nieuwe aflevering van Vrijheid Radio op Revolution FM. Uitzending gemist? Check ons archief op Mixcloud.

4 REACTIES

 1. Ik ben niet zo’n radio luisteraar (tenzij ik in de auto zit of zo). Wil de ambtenaar dan misschien een stukkie insturen over “waarom libertariërs ambtenaar zouden moeten worden”?

  Zo’n stukkie is best een leuke trol om over na te denken. Want ik vind het al een kwelling om een keer in de paar jaar bij dat volk over de vloer te komen om een rijbewijs o.i.d. aan te vragen. Laat staan dat ik er ga werken…

  .M [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]: Heb er niet naar geluisterd wegens tijdgebrek. Ik klik doorgaans wel op de links maar het probleem met 1 enkele lange audiofile is dat je niet weet wat waar staat. Een suggestie zou dan ook zijn om hem voortaan in stukjes te knippen en de 4 of 5 kleine filetjes elk met hun eigen link te plaatsen.

  Dit gezegd zijnde, ik kan me er wel iets bij voorstellen.
  Ik heb zelf ooit gesolliciteerd bij de belastingdienst. Mijn bedoeling was om er heel “slecht” te werken in de zin van “fraude” niet te zien of om de slachtoffers juist over allerhande mogelijkheden te informeren. Neen, niet tegen betaling, doch gewoon uit idealisme, puur met als doel om productieve mensen de stokken uit de wielen te halen. De ironie zou dan zijn dat de roverheid mij een salaris zou geven om haar eigen inkomstenstroom te ondermijnen. Helaas kwam ik niet door de selectie. Het lukte me niet een ambtenarenmentaliteit te veinzen. Maar punt is: ik kan me dus zeer goed voorstellen dat een libertarier uit idealisme besluit undercover bij de vijand aan de slag te gaan met als doel zand in het raderwerk te strooien en alzo hun operaties te fnuiken.

  .M [3] reageerde op deze reactie.

 3. @.M [2]: Verduidelijking t.b.v. de admin.
  Wat ik bedoelde is:
  Ik klik wel op links naar artikeltjes (niet op alle maar op die met een onderwerp dat me de moeite van het aanklikken waard lijkt, pakweg ca. 2/3) maar luister nooit naar de audiofile wegens gebrek aan navigatiecontrole zeg maar. Mocht de audiofile evenwel worden opgeknipt in hapklare brokken per thema, dan zou ik wel degelijk selectief naar die segmenten luisteren die me aanspreken.
  Wellicht gaat dit op voor meer mensen.
  Het is alleszins opvallend dat er steevast erg weinig reacties komen op de vrijheid radio, wat merkwaardig is gezien de veelheid aan onderwerpen per keer. In wezen zou je de radiouitzending juist kunnen zien als een bundeltje van een vijftal artikelen en je verwachten aan een avalanche aan reacties maar in de praktijk is het doorgaans z.g.a. muisstil. Wellicht ligt het eraan dat vele bezoekers om dezelfde reden als ik de hele uitzending links laten liggen maar zouden velen minstens 2 a 3 fragmenten uit 5 beluisteren als ze elk afzonderlijk aanklikbaar waren.
  ’t Is maar een overweging…

  Naam * [4] reageerde op deze reactie.

 4. @.M [3]:
  Ik ben het met je eens, goede suggestie voor die clips. Liever die luisteren dan een hele uitzending. Het is al weer een tijdje geleden maar het staat mij bij dat toen ik een uitzending beluisterde er vooral muziek te horen was, voor mij een reden om niet verder te luisteren.

  Ik had een vergelijkbare gedachte met de ambtenarij; libertariers e.d. die bij de staat gaan werken om zand in de radaren te strooien. In Amerika heb je een actie voor “jury nullification” https://en.wikipedia.org/wiki/Jury_nullification
  Het zou mooi zijn als hier vergelijkbare initiatieven starten.

Comments are closed.