ZWIJGEr wordt door de initiatiefnemers iets verricht dat bijna onmogelijk leek, maar waar ze toch aan begonnen zijn/ Om in korte tijd 300.000 handtekeningen bij elkaar te krijgen!!*****
Nu het dreigt toch  te lukken, beginnen ze aarzelend angstig te draaien. Hieronder een stukje van NUjij.

NUjij:
Actie GeenStijl zet kabinet voor het blok

Het kabinet is in dubio door een actie van weblog GeenStijl. Ministers twijfelen of zij straks campagne moeten voeren als het weblog echt een referendum voor elkaar krijgt. Dat stellen bronnen in Den Haag.

GeenStijl wil dat er een referendum komt over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Het weblog ziet dat verdrag als uitbreiding van de EU; iets waarop het tegen is. Voor het referendum moet GeenStijl vóór aanstaande maandag 300.000 steunbetuigingen hebben verzameld. Gisteren waren er nog maar 27.000 handtekeningen nodig.

Buitenlandse Zaken staat te popelen om het stemadvies mee te geven dat het verdrag met Oekraïne goed is voor Nederland. De ministerraad worstelt met die wens. Dat eerdere kabinetsbemoeienis met het referendum over de Europese grondwet slecht is bevallen, is een argument om de handen er vanaf te trekken.

Als GeenPeil de eindspurt haalt, zal het referendum waarschijnlijk plaatsvinden tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap. Een hoge Nederlandse EU-diplomaat noemt de mogelijke volksraadpleging daarom „een graat in de keel” voor het kabinet.

Nu wordt het spannend wat ze gaan doen als ze niet kunnen ontkennen dat die  300.000 gehaald zijn?

En wat als blijkt dat er maar 299.999 geldige handtekeningen worden ingeleverd??

6 REACTIES

 1. Ik zie de reacties al aankomen: Het is een raadgevend referendum. We zullen de raad bestuderen en vervolgens in de versnipperaar archiveren.
  Desondanks is het een uitgelezen kans om het pluche wederom te ontmaskeren.

  Tja 299.999 is geen 300.000 dus helaas… Maar ach, Europa laat zich niet in een referendum proppen.

 2. Ze zijn zo stil omdat, als dit algemeen bekend wordt, het een pro of anti EU referendum gaat worden. En dát gaan ze verliezen. Als er toch niet genoeg handtekeningen zijn heeft GeenStijl met ere verloren. Volgende keer beter. Op politici stemmen doe ik niet (meer). Maar voor een referendum kom ik wel de deur uit 🙂

  Pietje [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Ness [2]:

  Het idee dat politici geen enkele notie hebben van de bevolking is hiermee weer eens mooi aangetoond. Ik vrees dat die padvinders op een niet vreedzame wijze met blauw stoeltje en al in de Noordzee gekieperd dienen te worden. Alle andere acties zullen geen enkele verandering teweeg brengen vrees ik.
  En ja ik weet dat er hier en daar wel goede politici zijn, maar de grote lanterfanterende meerderheid heeft het letterlijk verpest.

  Leonardo Pisano [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Leonardo Pisano [5]:

  Precies, dan staan ze om het hardst te galmen dat “de kiezer gesproken heeft.” Alsof ze dat verder ene bal interesseert… Daarna is het regeringsakkoordje in elkaar timmeren en “de kiezer” mag weer 4 jaar lang beduveld worden en belasting betalen.

Comments are closed.