Home Internationaal Terrorisme Waar moet je heen als WOIII uitbreekt?

Waar moet je heen als WOIII uitbreekt?

40
1463

In Syrië staan Rusland en Iran recht tegenover de NAVO en Saudi-Arabië. Ook de situatie in Oekraïne draagt bij aan grote spanningen tussen het oosten en westen. Hoewel de kans vooralsnog klein is, kan dit tot een derde wereldoorlog leiden. Waar moet je in zo’n geval heen om veilig te blijven? De onderstaande video geeft tien tips. Lees verder voor enkele toevoegingen van deze auteur.


De meeste landen uit deze video zijn inderdaad goede plekken om naar te vluchten. Alleen Ierland en Malta horen niet in het lijstje thuis. Malta ligt op een strategische locatie in de Middellandse Zee, terwijl Ierland de ideale uitvalsbasis is voor de invasie van het Verenigd Koninkrijk. Deze landen zouden vervangen moeten worden door de volgende twee:

Costa Rica – Dit welvarende landje in Midden-Amerika is veilig, gezellig, heeft mooie natuur en nog prachtigere stranden. Het is hier dus prima uit te houden tijdens een derde wereldoorlog.

Het land heeft geen leger, maar daar hebben de Costa Ricanen ook geen behoefte aan. Door de afgelegen ligging en het vreedzame buitenlandbeleid is Costa Rica nog nooit aangevallen.

Suriname – Wil je liever geen andere taal leren? Ga dan naar Suriname om de derde wereldoorlog te ontvluchten. Ze spreken daar gewoon Nederlands.

Het land heeft weinig waarde in geopolitiek opzicht. Bovendien is het zo groot en dunbevolkt (vier keer zo groot als Nederland, 500.000 inwoners), dat er genoeg ruimte is om je te verstoppen als het toch wordt aangevallen.

Zijn er nog andere landen waar je echt heen moet bij het uitbreken van de derde wereldoorlog? Laat het weten in de reacties.

Gale Boetticher

40 REACTIES

 1. Je hoeft niet ver te gaan om veilig te zijn voor een bombardement met atoombommen. In je eigen tuin bijvoorbeeld. Een verblijfplaats met een meter grond eroverheen en een toegang die luchtdicht is, zware klappen kan opvangen en zeer hoge temperaturen kan verdragen.

  Probleem is dat een bombardement met atoombommen niet wordt aangekondigd, dat deden ze in Nagasaki en Hiroshima ook niet. Dresden en Hamburg hetzelfde verhaal, alleen geen atoombommen maar brandbommen op een stad vol vluchtelingen, die dachten dat ze daar veilig waren.

  Sommigen verhuisden in de jaren ’80 naar de Falkland-eilanden omdat het de veiligste plek op aarde zou zijn. Het liep anders.

  Helaas heb ik niet zo’n mooie bunker bij mijn huurwoning. En als we hem hadden zouden we waarschijnlijk toch te laat zijn. Alleen politici hebben het goed voor elkaar met atoombunkers.

  Schiepers [2] reageerde op deze reactie.

 2. @John [3]:

  Nee, je moet stevig geld meenemen en meestal mag je maximaal 90 van de 180 dagen blijven. Een bedrijf beginnen mag soms, maar dan moet je wel meteen twee locals in vaste dienst nemen.

  Emigreren naar Australië, er staat me bij dat je 400k euro’s mee moet nemen. Of je moet jong zijn, hoog opgeleid en enkele jaren werkervaring in een beroep waar daar behoefte aan is, wat op hun lijst staat.

  Op veel plaatsen ben je welkom als je geld meeneemt. Heb je geen geld dan ben je niet welkom en word je erger behandeld dan een straathond met een enge ziekte.

 3. @Schiepers [2]:

  Wat heb je aan een shelter bij een A-Bom? Na 50 jaar (als je het overleeft) stek je je kop buiten de shelter en je ziet dat er niets meer is.

 4. Als er een oorlog uitbreekt, zal dit gebeuren in Europa. Ik heb zelf het idee dat de grootmachten een afspraak met elkaar hebben. Als er een oorlog uitbreekt, dan vechten wij dit uit in Europa, en niet in Amerika of Rusland. Waarom zou Amerika warme gevoelens moeten hebben voor de Europeanen. Dat zijn in hun ogen, allemaal socialisten en er zitten gekke geloofsidioten. En Rusland ziet Europa als een voortuintje, mocht het mis gaan, kun je het altijd met de grond gelijk maken. Het leuke voor de russen is, dat zij Duitsland weer plat kunnen gooien. Nee, een oorlog, liever niet. Ik denk dat Europa zwaar gaat bloeden.

 5. Ze willen juist graag dat we allemaal vertrekken.
  De grote volksvervanging is al lang aan de gang.
  Maar wat krijgen ze in de plaats?

 6. @Pendragon [7]:
  Handig zo’n stad, dus daar vluchten alle hippies, nozems, dijkers en pleiners heen (of zijn die te Amsterdams)?

  @John [3]:
  In Syrie krijg je boerenkool met isisworst en een broodje Assad. Wie wil dat nou niet? Gratis huizen in overvloed verkrijgbaar plus lekker weer.

  Ik zorg wel dat ik aan boord zit van het vlucht vliegtuig van Kaiser Willy, want die is het eerste weg van allemaal.

  Pendragon [20] reageerde op deze reactie.

 7. WOIII wordt geheid een atoomoorlog.
  De levenden zullen de doden benijden.
  WOIV zal worden uitgevochten met stokken en stenen…

 8. “Putin is back in the Kremlin after his meeting with Obama in New York. He tells an aide he invited Obama for a game of chess. And then he tells it how it works: “It’s like playing with a pigeon. First it knocks over all the pieces, then it shits on the board and finally struts around like it won.”

 9. Of juist in het gebied blijven wonen, waar de straling heerst, bidden tot God de Vader, dat je immuun tegen de straling zult worden en daar een bestaan opbouwen in de wetenschap, dat de Grote Mogendheden de belangstelling voor de streek volledig zullen verliezen. Met de Westerse claimcultuur zal geen werkgever of overheid daar zijn mensen stationeren.

 10. Libie, niemand gaat een dure kernwapen verspillen om een zandbak te verglazen

 11. Toen ik enkele jaren geleden de bui zag hangen, stelde ik me die vraag.
  Ik nam de wereldkaart en ging per eliminatie te werk.
  O.b.v. enkele simpele criteria vielen al meteen vele landen af.
  Moslimlanden leken me niet zo veilig en zwart-afrika leek me niet ontwikkeld genoeg (hogere frequentie van allerlei ziektes en ondermaatse zorg). Verder hou ik niet van kou dus Noorwegen, Groenland, Ijsland en Antarctica kwamen evenmin in aanmerking.
  Al gauw was de shortlist gereduceerd tot 8 landen:
  Australie, Nieuw-Zeeland, HK, Singapore, Canada, Panama, Chili en Uruguay.
  Louter en alleen voor mezelf zouden alle 8 in aanmerking kunnen komen.
  Maar als enig kind besloot ik mijn ouders mee te nemen.
  (Het heeft me overigens JAAAAREN gekost om hen daartoe te bewegen)
  Maar ik kon niet leven met de gedachte dat ik veilig ver weg zou zitten en dat ik mijn ouders in oorlogsgebied zou hebben achtergelaten.
  In den beginne hebben ze mekaar nog maar als een sterft (desnoods een natuurlijke dood), is de ander wel heel erg zielig.
  Vandaar dus dat ik hen mee wilde nemen.
  Maar dat impliceert tevens dat enkele landen uit het lijstje van 8 zouden afvallen. De reden waarom ik ze toch alle 8 vermeldde, is omdat uw persoonlijke omstandigheden kunnen verschillen van de mijne, waardoor een land dat voor mij omwille van mijn ouders afviel, voor een lezer wiens ouders reeds overleden zijn (of ze voor een andere reden niet meeneemt) mogelijk wel in aanmerkng komt en zelfs aantrekkelijker is dan het land waar ik uiteindelijk voor koos.

  Australie en Canada hanteren een soort Greencard systeem waarbij ook leeftijd een factor is die een rol speelt. In de praktijk maak je boven de 50 jaar geen kans, tenzij je als ondernemer komt en een paar miljoen investeert maar mijn ouders gaan op hun 75 geen nieuwe zaak opstarten.

  Nieuw Zeeland is een eiland en ligt zo ver verwijderd van het dichtstbijzinde andere land (3 uur vliegen naar Sidney in Australie) en per boot helemaal een ondoenbare tocht, dat ik er niet moet aan denken dat er op dat eiland een revolutie uitbreekt en er een communistische dictatuut komt: je kan niet wegvluchten en zit als rat in de val.
  Dat leek ons maar een enge gedachte.

  Hong Kong en Singapore kan je misschien ook als eiland zien maar met een bootje kan je redelijk makkelijk een buurland bereiken (i.t.t. vanuit Nieuw Zeeland tenzij je een volleerd zeiler bent maar als je op je 70e het nog moet beginnen leren of zelfs ik als 40-er…)

  Enige probleem met HK en Singapore is de ongelooflijk hoge kost van onroerend goed.
  Juist als het niet zeker is of je wel een redelijke baan zal kunnen vinden EN HOUDEN, is het niet evident om erop te vertrouwen dat je wel een hypotheek za kunne krijgen.
  Gezien een flat van 100m2 in Singapore makkelijk dik een miljoen EURO kost (of toch minstens 650k als je op een half uur met de metro in het noorden tegen de Maleisische grens gaat zitten) en het in HK nog duurder is, moet je voor 2 flats toch al makkelijk op 2 miljoen rekenen.
  Tja, als je het hebt (en liefst nog meer zodat je nog wat overhoudt om van te leven als je niet meteen een baan vindt) dan kan je het overwegen, maar persoonlijk ervoer ik dit toch als een flinke drempel.
  Gezien ik op zich voor het overige Singapore en HK de 2 beste landen vind (in die volgorde), zou ik het toch wel erg serieus overwegen ware het niet dat … door de geografische ligging nogal dicht tegen de evenaar het klimaat er nogal heet EN vochtig is. Persoonlijk vind ik dit onaangenaam maar kan ik er al bij al wel mee leven, maar een lichaam van mensen van 75 past zich niet meer zo aan als dat van een 40-er.
  Daarom kwamen die 2 landen al bij al niet in aanmerking net zoals … Panama: eveneens te heet en te vochtig.

  Bleven dus nog over Chili en Uruguay.
  An sich is Chili dynamischer, minder burocratisch en beter georganiseerd (“run by germans”) maar … af en toe heb je er aardbevingen.
  Nu is nuance wel op zijn plaats en valt zowel de frequentie (van de grote zware) als de impact (in een land dat erop anticipeert waardoor er bij het neerzetten van gebouwen rekening mee wordt gehouden) wel mee. Puur rationeel had ik dus een voorkeur voor Chili maar emotioneel is het niet evident. Het was al niet makkelijk een stel 70+ ers te overtuigen Europa te verlaten, dus als je dan de gevaren van oorlog ontvlucht, kan je mijn mama dan overtuigen om zich te gaan vestigen in een land wat noot in het nieuws komt, behalve als er nog eens een aarbeving was? In NL/VL komen aarbevingen in principe niet voor, dus je gaat dan het ene gevaar ontvluchten om het andere tegemoet te reizen. Althans, zo was toch de perceptie en daar konden statistiekjes en overige logica niet tegenop.
  Anderen zou ik dus best wel Chili aanraden of minstens serieus ter overweging geven, maar zelf kozen we al bij al dus voor Uruguay.

  Ik zou hier nog boekwerken kunnen volschrijven maar ik weet niet wat de lezer het meest interesseert.

  Laat ik alvast enkele zaken aanstippen die menigeen zal interesseren.

  – Men zegt vaak dat dit het meest Europese land van Zuid-Amerika is. Dat klopt maar dat is nog een understatement. Ikzelf beschouw het als het mest Europese land ter wereld aangezien Europa zelf steeds meer van Noord-Afrika wegheeft. (Dit impliceert overigens geen waarde-oordeel doch is gewoon een observatie in het straatbeeld). Uruguay kan je best vergelijken met Spanje of Italie maar dan in de jaren ’70 of ’80 voor in Europa de massale immigratie op gang kwam.

  – Ja er zijn belastingen maar ze zijn lager dan in NL. Btw is overigens 23%. Maar inkomstenbelastng is lager en voor buitenlandse ingezetenen hanteert men het territorialiteitsbeginsel: kortom rente of dividend die u op een rekening buiten Uruguay ontvangt is onbelast (en laat sommige landen zoals Singapore nu geen dividendbelasting heffen en u begrijpt dat rentenieren in Uruguay best leuk kan zijn).

  – medische zorg is er op 3 niveaus: staatskliniken voor de armen maar die vermijd je best (al betaal je eraan mee), echte priveklinieken voor wie zich dat veroorloven kan en die zijn voor lokale maatstaven duur maar niet te vergelijken met de VS, dus al bij al best betaalbaar maar er is een tussenvorm vorm voor werknmers. Die kunnen zich aansluiten bij een soort zorgverzekeraar maar i.t.t. NL of B betreft het hier geen betaalkanalen doch geintegreeerde partijen met hun eigen klinieken, dus concurreren ze ook met mekaar op kwaliteit en het resultaat is een zeer beveredigende kwaliteit EN prijs. Ook een niet werknemer kan zich prive aansluiten en dan kost hettoch minder dan bij de echte priveklinieken.
  Tenzij je geld teveel hebt, zou ik adviseren lid te worden van een mutualista. Zelf zijn mijn ouders er zeer tevreden van. De arme Uruguayaan die op een staatskliniek aangewezen is, zou misschien liever in Belgie gewoond hebben, maar wie lid is van bv. Asociacion Espanola heeft op dat vlak geen heimwee naar Europa.

  Kinderen kunnen naar een overheidsschool maar het niveau is ondermaats (in NL ook maar in Uruguay nog erger) maar ze kunnen ook naar ene priveschool. De kost variert van school tot school en hangt af van de leeftijd: kleuterschool is goedkoper dan basisschool en middelbaar kost het meest, vooral de laatste 2 jaar.
  Reken voor de middelbare school maar op ca. 300 europ per kind per maand. Het kan ook duurder maar dat is niet noodzakelijkerwijze beter.

  Ouderen tenslotte zou je t.z.t. naar een home kunnen doen. De enige echt goede is wel vrij duur maar er zijn alternatieven.
  Vastgoed is in Uruguay niet zo duur dus als je een wat groter huis koopt, is er nog een kamer voor de langstlevende ouder die je bij je in huis kan nemen alsook een meidenkamer en een inwonende meid is weliswaar niet meer spotgoedkoop maar kost je alleszins minder dan een bejaardentehuis in Nederland.
  Inclusief sociale lasten kost ze je misschien 800 euro per maand + kost en inwoon. Wat inwoon betreft: een eenvoudig kamertje van 6m2 met een bed een kast en een schrijftafeltje volstaat.
  Inclusief voedsel ben je dus voor een goede 1000 euro gesteld. Maar dan heb je dus een permanent inwonende meid die poetst, wast, kookt en zich over de oude ontfermt.
  En dat alles voor minder dan wat een bejaardentehuis je in NL kost.

  Hugo [23] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [31] reageerde op deze reactie.

 12. @Scrutinizer [22]:

  Hoi Scruitinizer.

  Bedankt voor je opstel (smile). Heb je ooit Suriname bekeken als optie om heen te vertrekken? Zo nee, waarom niet? Zo op eerste gezicht lijkt me dat nl ook een goede optie. Ik ga daar een kijkje nemen deze winter. Uiteraard ook kijken hoe het systeem daar werkt. Uruguay staat ook hoog op mijn lijst, net als Chili dus bedankt voor de info over die landen.

  Scrutinizer [24] reageerde op deze reactie.

 13. @Hugo [23]: Geen dank.
  Neen, daarvoor ken ik teveel Surinamers 😉
  Neen, serieus: ik meen het! Maar … het klinkt waarschijnlijk anders dan ik het bedoel.
  Wat ik bedoel is: via hen heb ik veel over Suriname gehoord en o.b.v. hun verhalen is me duidelijk dat het weliswaar het land is waar hun hart klopt maar dat zij zelf ook best weten dat het er een zooitje is en je er maar beter niet ziek kan zijn.
  Ik ben er dus nog nooit geweest maar ben wel van plan er eens op vakantie te gaan, niet in het minst omdat ik over het algemeen Surinamers erg gastvrije mensen vind.

  Maar ik vermoed dat de inschatting over het land en zijn instituties, die ik heb gebaseerd op verhalen van Surinamers zelf, vrij accuraat zal blijken en dat ik zal concluderen dat je maar beter in Uruguay kan zitten.

  Verder denk ik dat ook Suriname, gezien zijn geografische ligging voor mij of vooral voor mijn ouders een ongunstig klimaat heeft.

  Last but not least, hanteerde ik ook steeds een minimum bevolkingsomvang.
  Je kan in het dagelijkse leven wel besluiten om ergens rustig te wonen, maar er moet een stad zijn waar iets te beleven valt. Als het heel land nog geen 600.000 mensen telt, wat zal de grootste stad dan zijn? 300k ik Paramaribo? Da’s niet veel. Vooral niet als je beseft dat ginder de koopkracht ook veel lager is. Dus de hoeveelheid restaurants, bioscopen, theaters, etc. is afgestemd op de beperkte hoeveelheid (koopkrachtige) inwoners. Maar ook de scholen, hospitalen etc.

  Uruguay heeft ca. 3,5 mln inwoners waarvan 1,5mln in Montevideo. En ofschoon het land niet rijk is, is het alleszins welvarender dan Suriname. Dus MVD heeft misschien 5 keer zoveel inwoners maar misschien wel 10 keer zoveel die je als “middle class” kan bestempelen.

  Volgens het CIA world factbook zou Uruguay slechts een kwart welvarender zijn. qua BBP per hoofd maar Uruguay heeft de reputatie om -na Chili- het 2e minst corrupte land van Zuid-Amerika te zijn. Suriname daarentegen heeft niet zo’n beste reputatie. Dus ik vrees dat er daar een groot deel van het BBP in de zakken van een paar corrupten verdwijnt en dat onder de gewone bevolking het BBP dus aanzienlijk lager is dan wat een gemiddeld cijfer suggereert. Kortom: los van de 2 gemiddelden, denk ik dat de doorsnee Surinamer het veel minder goed heeft en daarop is de markt gebaseerd.

  Je zou kunnen zeggen dat er voor die paar corrupten dan misschien wel goede ziekenhuizen etc. worden gebouwd, maar dat denk ik niet want die kunnen niet draaien op slechts een 100-tal patienten. Ik denk eerder dat als die lui een probleem hebben, ze naar Miami vliegen voor een behandeling in een dure privekliniek die ze heus wel kunnen betalen (of waarvan ze de factuur naar het ministerie sturen). En als ze in de VS niet welkom zouden zijn, dan gaan ze gewoon naar Brazilie in het top-hospitaal van Sao Paulo.

  Oh ja, dat was ik nog vergeten te vermelden: Uruguay scoort zoals gezegd dus goed qua lage corruptie maar tevens ook qua relatief lage criminaliteit (al is er natuurlijk nog wel een verschil tussen een vakantie, oord als Punta Del Este, of de grootstad Montevideo, maar zelfs die laatste is dus een bijzonder veilig oord vegeleken bij Buenos Aires of Sao Paulo) en het land wordt ook gezien als politiek stabiel (al hebben ze van ’75 tot ’85 ook een dictatuur gekend – maar als je de politiek sindsdien bekijkt dan is die dus zeer stabiel. Partijen hebben meningsverschillen maar hier geen zotte kuren als in Venezuela of Argentinie met Kirchner)

  Scrutinizer [25] reageerde op deze reactie.

 14. …..Waar moet je heen als WOIII uitbreekt?….

  …..Naar Europa natuurlijk! Als mensen naar de EU migreren en vinden dat ze hier een toekomst hebben, dan moet het hier wel veilig zijn. Bizarrrr!….

 15. Hallo Scrutinizer,

  Ik overweeg zelf ook om te vertrekken uit dit land, het voelt voor mij steeds slechter en ook bedreigender. Ik vrees inderdaad dat er een tweede wereldoorlog aan zit te komen.
  Aangezien ik maar weinig geld krijg per maand, daarnaast een 61-jarige alleenstaande vrouw ben, vraag ik me af waar je dan kunt wonen en wat is eventueel de beste stad of dorp waar ik zou kunnen wonen en is het allemaal wel betaalbaar? Uiteraard kan ik nog wel werken, maar is er een mogelijkheid om daar werk te kunnen vinden? Ik heb ooit in het onderwijs gewerkt, de laatste jaren als secretaresse en receptioniste en nu werk ik, door omstandigheden, niet meer.
  Uruguay speelt al langer in mijn hoofd, ik zou graag mijn dochter en zoon willen meenemen, maar vrees dat ze dit niet willen, ze slapen nog steeds en waarschuw hen, maar willen het niet zien. Mijn dochter heeft een goede opleiding op HBO-niveau en werkt nu in de zware zorg, eind december stopt haar werk en zit ze werkloos thuis. Ik gun mijn kinderen een mooie toekomst, wetende dat dit in dit land daartoe geen mogelijkheden meer zullen zijn en straks al helemaal niet meer als de pleuris gaat uitbreken.
  Ik ben dus zeer benieuwd waar je naar toe gaat met je ouders, wellicht woon je er al. Je mag mijn mailadres opvragen bij de redactie en wil dan verder met je praten.
  Vr.gr. Albertina

  Scrutinizer [30] reageerde op deze reactie.
  Ratio [33] reageerde op deze reactie.

 16. WO3??

  Die komt er de eerste jaren niet.
  De Russen zijn wel gek op zijn tijd, maar niet geschift!
  Een Europese oorlog die komt er binnen 5 tot 10 jaar.
  Wanneer de EU-PROLETEN door gaan met die enorme tsunami aan economische profiteurs, dan komen de oorspronkelijke bevolking in opstand.
  Onze cultuur, normen en waarden lopen gevaar.
  Vergeet ook onze welvaart niet, dat moet allemaal opgebracht worden door de werkende bevolking.
  Want die o.a. moslims nemen ook HUN cultuur, normen en waarden mee. als men dan in de kleine meerderheid zijn dan krijg je gedonder in de tent.
  Dan willen ze ons hun cultuur, normen en waarden opdringen, zo gaat dat.
  Nu de kleine groep zwarte piet al bijna uit ons leven heeft verbannen, is de rest een kinderspel.
  De linkse politiek correcte lieden buigen wel.
  Die zijn doodsbang dat ze voor racist worden uitgemaakt.
  En dan hebje van dat slappe gedoe dat géén beleid is.
  Ruim 90% die binnen stromen zijn economische profiteurs, en 80% daar van komen niet uit Syrië.
  Oppakken en uitzetten naar eigen land.
  Eerst nog een irisscan met vingerafdrukken afnemen,
  En de grenzen dicht en door het leger laten bewaken.
  De Hongaren kunnen het ook!
  Waarom wij in Nederland niet? En de rest in Europa?

 17. @Albertina [28]: Dag mevrouw,

  U wilde wat weten over de kost van et leven in Uruguay?
  Grosso modo is het leven er zo duur als in NL. Kleding, medicijnen, auto’s, brandstof etc. is binnen bepaalde bandbreedte ongeveer zo duur als u gewend bent. Er zijn echter 2 uitzonderingen: onroerend goed is er vrij goedkoop MAAR … voedsel is er ERG duur. Doe de prijzen bij Aldi of Lidl ongeveer maal 3 en dat is wat uw boodschappenmandje in Uruguay kost.

  Nog steeds geinteresseerd?
  Zowel Hub als Andre kennen me wel.
  Wellicht kan u een van hen vragen me uw contactgegevens te mailen? Dan help ik u graag met informatie verder.
  Groeten

Comments are closed.