De staat mag dingen doen waar een normale burger jarenlang de bak voor BZSt_Logo.svgindraait. Zo heeft de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen via via een CD en een USB stick gekocht waarop het Duitse klantenbestand van een Luxemburgse bank staat. Gevalletje heling uiteraard maar als er honderden miljoenen extra taxeuro’s binnen geharkt kunnen worden, gelden er opeens andere regels.

Het gaat in totaal om 55.000 Duitse klanten waar de belastingdienst pakweg 600 miljoen euro van wil navorderen. Uiteraard onder de noemer ‘zwart geld’ en ‘belastingontduiking’, ‘onterechte terugbetaling van vermogenswinstbelasting’ en ‘crimineel witwassen’. Het gemoeide bankbedrag bij de Banque et Caisse d’Epargne de l’Etat in Luxemburg was een 70 miljard euro.

Voor het verkrijgen van deze informatie heeft de deelstaat Nordrhein-Westfalen 5 miljoen euro – belastinggeld dus – uitgegeven. Je kan dus spreken van een mega ripdeal. Het onderzoek naar de binnenlandse en buitenlandse financiële dienstverleners, banken en hun klanten is in volle gang. De fiscale recherche in Wuppertal werkt hierbij samen met het Keulse parket.

Eerder ‘ritselden’ de belastingpremiejagers 8 CD’s met tienduizenden rekeningen buiten Duitsland hetgeen 2 miljard euro opbracht. Deze strooptocht bevalt blijkbaar goed want nu kocht men via ‘insiders uit de financiële wereld’ twee grote databestanden.

Binnen de bankgegevens zit informatie over ‘dubieuze beurshandelingen’ waarbij de Duitse fiscus 10 miljard euro aan zijn neus voorbij zag gaan. Banken en fondsen hebben jarenlang in aandelen met en zonder dividend gehandeld waarbij het doel was om meer belasting terug te krijgen als er voor betaald was. Deze zogenaamde Cum-Ex CD bevat duizenden beurshandelingen van banken, financiële instellingen en grote geldinstituten. Overigens is deze manier van handelen legaal in Luxemburg maar niet in Duitsland.

De Hypo-Vereinsbank (HVB) heeft eerder in deze Cum-Ex zaak voor 200 miljoen euro geschikt met de belastingdienst waarbij HVB ook nog een boete kreeg van 10 miljoen euro. De Cum-Ex deals zijn ook bij de HSH Nordbank, de Landesbank Baden-Württemberg, het Zwitserse Sarasin, de Canadese Maple Bank en het Engelse Barclays bekend geworden.

Zo trekt de Duitse fiscus de strop rond de nek van burgers en (MKB) bedrijven steeds strakker aan terwijl multinationals en het hogere bankenechelon (als Goldman Sachs) ongegeneerd hun zakken blijven vullen. De overheveling van privaat geld via de publieke route naar de 1% gaat in de overdrive naarmate de ineenstorting van het financiële en politieke systeem dichterbij komt.

20 REACTIES

 1. Peter Schiff ziet ook dat Communisme onze eindbestemming is.

  Hij schrijft:

  “So this is the endgame of QE: Exploding debt, financial distortion, prolonged stagnation, recurring recession, and the eventual government takeover of industry and the economy. This appears to be the preferred alternative of politicians and bankers who simply refuse to let the free markets function the way they are supposed to.”

  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-03/peter-schiff-qes-creeping-communism-washington-joins-tokyo-road-leningrad

  De Staat is niet uw vriend.

  peter [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Naam * [7] reageerde op deze reactie.
  Arend de Wit [19] reageerde op deze reactie.

 2. @peter [2]:
  Moeilijk. Ik zie die “deregulering ook helemaal niet. Zoiets als de privatisering van de NS ONDER LEIDING VAN DE OVERHEID MET NU KOSTEN 11+ MILJARD..
  Er zijn nu vele malen meer regels/voorschriften en contoles dan 10 of 20 jaar geleden.

  In de link in reactie @Troy Ounce [1]: staat een mooie kreet:

  Instead Washington has joined Tokyo on the road to Leningrad.

  En daar mag je dan Brussel en Den Haag nog bijvoegen.

  Troy Ounce [18] reageerde op deze reactie.

 3. Ik maak mij liever druk om Nederlandse belastingterreur. Poep-aan-je-schoen heeft ING een nieuwe belastingwet laten schrijven die heel toevallig de ING banksters veel voordeel geeft. Voordeel dat ongetwijfeld door anderen moet worden betaald.
  Ik wil ook zo’n wet hebben!!1!

  Vilseledd [6] reageerde op deze reactie.

 4. Er klopt iets niet met de verhouding 600 miljoen navordering op 70 miljard.

 5. @Hub Jongen [12]:

  Nmm zijn het 4 video’s, niet 3.

  Lang zijn ze, maar kijk desnoods elke dag wat. Heb pen/papier gereed om aantekeningen te maken. Ze zijn ZO inzichtgevend.

  Voor mij is er een tijd VOOR en NA Century of Self. Ik heb Burgercomite – EU ook op deze videos gewezen omdat dit een grote impact kan hebben op hoe je dient te communiceren met de bevolking (en hoe je verkiezingen kan winnen).

  Want rekening maar dat onze “leiders” deze technieken wel kennen.

  Ik ga kijken of ik ergens een uittreksel kan vinden.

 6. @Troy Ounce [10]: Pure horor die filmpjes……….Maar bedankt ik begrijp nu nog beter waar mijn natuurlijke afkeer voor ..de Participatie samenleving.. (spuug) vandaan komt!

 7. @Vilseledd [6]: kom je er nu pas achter?
  Er zijn genoeg bloggers geweest die aangegeven dat de wetgeving o.a. Totstand komt door special interestgroups en lobbygroepen. Erger nog de overheid heeft zelfs private organisaties aangewezen die mogen meedenken met het opzetten van wetgeving. Het is dus LEGAAAL.

  Vilseledd [18] reageerde op deze reactie.

 8. @Easymoney [17]:

  Ik had liever gezien, dat Jesse Klaver of Mei Li Vos zich aan die taak gezet hadden. De Tweede Kamer maakt toch de wetten.

 9. @Troy Ounce [1]:
  Niet communisme maar – veel slimmer – corporatisme is de eindbestemming. Ondernemers c.q. beleggers, aandeeelhouders, burgers, particulieren enz. blijven risicodrager maar de staat bepaalt wie wat wanneer en tegen welke prijs mag produceren! Lukt het niet om tegen Onze Staatsvoorwaarden je ding te doen? Jammer, game over, hop de bijstand of het faillissement in. Volgende……… Dat is dan het lot voor de kleinere goden, de groten zitten mee bij het ambtelijk en politiek overleg waar de zogenaamde spelregels (om dat kotswoord maar te gebruiken) worden bedacht.

 10. Iets kopen is toch juist niet strafbaar? Misdaad zonder slachtoffers.

Comments are closed.