Brexit_David-AngelaBREXIT gaat steeds sterker staan. Vanavond komt een artikel op mijn scherm dat 12 redenen daarvoor opgeeft.*****Ik zie dit als een belangrijk argument voor “Nederlanders” om in ieder geval bij het komend Oekraine-referendum NEEN te stemmen. *****
Dat NEEN signaleert dat kiezers niet willen dat zij ongevraagd door politici in volgende uitbreidingen gestort willen worden.*****

Ook niet met Turkije en Erdogan.

Sorry, geen tijd om het artikel te vertalen, maar u kunt het hier vinden:

http://www.politico.eu/article/12-reasons-why-cameron-will-lose-on-brexit-tories-euroskeptic/

11 REACTIES

 1. @.M [1]:
  Klopt. Wordt nu in de EU helder en duidelijk bewezen in onze Provincie: Portugal. Stemmen zijn 53%, teller EU/president en die laatste schakelt de winnaar uit bij het vormen van de regering.

  Waaruit ook blijkt dat daar in een EU-provincie geen zgn democratie is, En toch lid blijven van de EU??

  Rob Pt [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]: Moet je toch nog eens beter kijken Huub. De ‘winnaar’, de zittende regering (PSD en CDS; rechts) heeft gewonnen en is door de president, geheel conform de Portugese grondwet, aangewezen om een regering te vormen. Dat de linkse partijen bij voorbaat al riepen dat ze niet met de zittende regering een coalitie willen vormen is een ander verhaal. Ze hebben al aangekondigd dat ze 10/11 a.s. de regering zullen laten vallen door stomweg tegen de regeringsplannen te stemmen. Gevolg: er zal een nieuwe poging worden ondernomen een regering te vormen en dat wordt dan een hoogstwaarschijnlijk een linkse regering met de PS (socialisten), PCP (communisten) en BE (‘Groen Links’) kortom een regering van geestelijk gehandicapten. Dat is echt iets dat Portugal goed kan gebruiken ………..
  Nu woon ik toevallig in de Provincie Portugal en ik houd m’n hart vast voor de toekomst! Dat Portugal een 2de Griekenland zal worden of het al is hoor je dan ook steeds vaker.
  O ja, nog een vriendelijk doch dringend verzoek: kunnen we op dit forum het begrip democratie in de toekomst vermijden want die bestaat n.l. niet! Wat steeds als democratie wordt benoemd en zelfs aangeprezen (“van alle systemen het minst slechte”) is niets meer of minder dan de terreur van de helft + 1.

  Raymond [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. Allemaal voor de show, Cameron loopt gewoon mee aan de leiband.
  Praatjes om zijn kiezers te paaien, daarna glas plas was ;-p

 4. @Rob Pt [5]:

  Gevolg: er zal een nieuwe poging worden ondernomen een regering te vormen en dat wordt dan een hoogstwaarschijnlijk een linkse regering met de PS (socialisten), PCP (communisten) en BE (‘Groen Links’) kortom een regering van geestelijk gehandicapten.

  Barosso was een derivaat , uit de communisten roedel van Portugal…….ja dat belooft wat.

 5. @Rob Pt [5]:
  Dank je Rob.
  Moeilijk precies te volgen vanuit NL.
  Op 10/11 weer omver gooien.
  Zou jij als het interessant genoeg is een verslagje kunnen/willen maken? Vooral interessant is de houding en resultaat tov de EU en hoe Griekenland gevolgd wordt.

  Wat de democratie betreft heb je gelijk maar daarom is het toch net erg goed dat iedereen leert wat de “huidige NL democratie” echt IS:
  De NL (en meer) democratie is een vorm van samenleven waarin de minderheid door de (zgn) meerderheid gedwongen wordt haar orders op te volgen.

  Hoe meer mensen dit inzien, hoe eerder en beter gewerkt kan worden aan een morale maatschappij waarin het NAP geldt.

  ir JKF bogers [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [8]:

  “..democratie is een vorm van samenleven waarin de minderheid door de (zgn) meerderheid gedwongen wordt haar orders op te volgen…”

  De dwang komt niet van het democratisch systeem (ik hoor libertair ooit nooit zeiken over de aandeelhouders die stemmen op een nieuw raad van bestuur van een NV) De dwang is een gevolg van de afwezigheid van de mogelijkheid tot afscheiding.(SECESSIE).

  Kanton Jura (Zwitserland) scheidde zich af in 1979 de minderheid moet gewoon de mogelijkheid hebben een eigen samenleving met eigen regels te creëren als er fundamentele onoverbrugbare verschillen zijn, hoe men de samenleving wil inrichten.

  Al hoewel deze optie nu niet echt mogelijk meer is omdat er onmiddellijk een jihad Kanton in Nederland zou ontstaan.

  mogelijk Repliek: bla bla, maar aandeelhouders stemmen naar ratio wtf hun bezit… So what? Heeft er niets mee te maken, het gaat hierom of de mogelijkheid van secessie bestaat of niet.

  ir JKF bogers [11] reageerde op deze reactie.

 7. @ir JKF bogers [10]:

  “..Al hoewel deze optie nu niet echt mogelijk meer is omdat er onmiddellijk een jihad Kanton in Nederland zou ontstaan…”

  Ik wil nog even toevoegen aan deze quote,.. yep, laat die Kanton maar komen, de rest van de andere Kantons veegt die randdebiel van de aardbodem als ze gekke dingen proberen.. analoog aan Kanton Zug, die preventief werd veroverd, omdat er een gekke bisschop opriep de rest Zwitserland met dwang te bekeren.

  Geen on-oplosbaar probleem dus…

Comments are closed.