KlerenschemaIn het kader van de jaarlijkse schermutselingen rond Zwarte Piet (ZP) doe ik ook een duit in het zakje.

Volgens de tegenstanders van ZP is deze een overblijfsel uit de koloniale tijd en de slavernij en een belediging voor donkere  mensen en als ik het goed begrijp is de kern van hun bezwaar dat ZP zwart is, iedere andere kleur is acceptabel. Ik neem aan dat het om zowel zwart geschminkte Pieten gaat als om Pieten met een zwarte kleur van zichzelf.

Nou varieert de menselijke huidskleur in donkerte, van licht tot echt volledig donker, pikzwart, zeg maar van 0% tot 100% donkerte.

Volgens de tegenstanders zijn witte (0%) Pieten toegestaan maar zwarte (100%) Pieten grievend en zouden daarom door de staat moeten  worden verboden. Dat zijn de twee uitersten en die zijn duidelijk, maar niet duidelijk is  vanaf welke schakering van tussenliggende donkere huidskleuren deze tegenstanders zich gekwetst voelen en de Pieten mogelijk strafbaar worden.

Kortom: vanaf welke schakering van donkerte is  Zwarte Piet kwetsend ?

Er moet ergens een percentage donkerte zijn dat niet als kwetsend wordt ervaren terwijl het daaropvolgende percentage dat wel is, bijvoorbeeld 50%. Bij 50% is het dan nog geen Zwarte Piet en niet kwetsend terwijl bij 51% het wel een Zwarte Piet is en dus wel kwetsend.

Het is heel belangrijk dat dit wordt onderzocht zodat de politie in de toekomst aan de hand van deze peildonkerte kan bepalen of iemand Zwarte Piet en dus strafbaar is of niet.

Verder zit ik nog met de gekwetsten in mijn maag. Mag iedereen zich in deze zomaar gekwetst voelen ?  Blanken mogen dat zeker niet want dat zijn de slechteriken in dit verhaal, hun voorouders hebben tenslotte gekoloniseerd en slaven gehaald in Afrika, de smiechten, zodat alleen donkere mensen zich gekwetst mogen voelen.

Het probleem hier is dat bijna iedereen met slavenvoorouders gemengd is, de vroegere slavenhouders hebben tenslotte ook niet stil gezeten met al die beschikbare prachtige zwarte dames zodat hun zwarte afstammelingen toch ook gedeeltelijk schuld hebben aan het kwalijke slavernijverleden waar de overige Nederlanders voor verantwoordelijk worden gesteld.

Het lijkt mij daarom dat alleen zuivere Afrikanen zonder slavenvoorouders die rechtstreeks uit Afrika hier zijn gekomen gerechtigd zouden mogen zijn om zich gegriefd te voelen over wat enige blanke  voorouders van de huidige Nederlanders de voorouders van anderen die niet de voorouders van genoemde Afrikanen zijn hebben aangedaan.

8 REACTIES

 1. Zou het een idee zijn om van deze erfzonde verlost te worden door jaarlijks een dag boete te doen en slaaf te worden van een zwarte meesteres? Zou booming -kinky- business zijn op de Wallen. Een opikkertje dat onze economie wel kan gebruiken. En bovendien slaan we meerdere vliegen in 1 klap. We reinigen ons spiritueel en betalen ervoor waardoor we meteen een geldtransfert naar arme zwarte single mothers op de been brengen. Perfect toch?

 2. Het probleem is niet dat iemand gevoelens heeft. Het probleem is dat die gevoelens als plaatvervangende feiten misbruikt worden om anderen hun wil op te leggen. Maar ja wat wil je als je anderszins, dat wil zeggen op een constructieve, productieve manier, initiatiefloos bent omdat het geld immers toch wel uit de muur komt. Veel verder dan wat uit luiheid geboren geschiedvervalsing komt men niet.

 3. @Andre [3]:
  Ik zou liever Tiger Woods als president van de USSA zien. Die lijkt mij leuker en hij kan beter golf spelen dan de nep-piet die er nu zit.

 4. Je suis ZP … Maar dan in 10% donkerte denk ik want donkerblond haar en grijsblauwe ogen en ik stond achteraan in de rij toen de piemels werden uitgedeeld. Zoals iedereen weet heeft een donkere meneer altijd helemaal vooraan in de rij gestaan, en dat klopt ook want kijk maar eens naar de wereldrecords hardlopen, dat zijn heel vaak donkere mensen.

  overigens bedank ik de zeurpieten wel voor het volledig slopen van een eens zo leuk en gezellig kinderfeest. Erg fijn.

  Enfin, ren ze, gaat lekker zo

 5. Wat voelen de bruine of donkerbruine mensen zich toch aangesproken. Het is niet eens hun huidkleur. Ze bemoeien zich dus met iets wat hun zaak niet is. De zwarte kleur komt volgens de 19e eeuwse traditie van Sinterklaas vanwege de schoorsteen. Hadden we overigens nog slavernij toen Sinterklaas en Zwarte Piet werden uitgevonden of was die toen net afgeschaft? Ook een leuke vraag want de associatie met een tijd van slavernij zou dan op losse schroeven komen te staan.

  Maar met die intelligente of intellectuele vragen hoef je je niet meer bezig te houden, want in het heetst van de strijd die het inmiddels is, maakt het niet meer uit of je gelijk hebt, het gaat er nu om wie er wint.

  De busladingen met zwarten die in een waan zijn dat ze zwart zijn waar ze eigenlijk bruin zijn, zijn al onderweg naar Meppel om daar stennis te schoppen en als er een veldslag komt met de ME dan lees ik de rest wel in de krant of zie ik het op CNN weet ik veel.

 6. Totaal onbelangrijke discussie. Als er een aanslag met 120 doden is in Parijs, is de “oorlogsverklaring” van Rutte al niet eens opgepikt in de internationale media, laat staan hoe de intocht van Sinterklaas in het boerengat Meppel verloopt.

Comments are closed.