AGXTZrKwOpSvQKa-800x450-noPadEr is weer een petitie, dus we kunnen onze heersers weer smeken om minder vrijheidsbeknotting. Dit keer gaat het over het Europese verbod op wapenbezit, wat uit de kast werd gehaald na de aanslagen in Parijs. Tenslotte laat geen heerser een crisis onbenut voorbij gaan om het machtsverschil met de onderdanen groter te maken.

Teken er lustig op los hier

18 REACTIES

 1. Wapenverbod?

  En als ik nu een hele dikke Super Soaker vul met benzine ipv
  water en een doosje lucifers op zak draag…

  Hier kun je verschrikkelijk veel ellende mee veroorzaken en
  is volgens mij geen wapen?

  Who is fucking who now? Oftewel waar een wil is, is een weg.
  Maar dat snappen domme politici niet!

  Duchesne [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik vind dat het bezit van een vuurwapen ter bescherming het recht is van ieder mens. Dat sommigen dat niet willen is hun keus, maar ik het is misdadig om mij als mens te verbieden om mezelf of mijn famillie te mogen of te kunnen beschermen. En dat is waar vrijheid om draait, en onderdrukking. En ik denk dat de slachtoffers van de Bataclan ook graag ene kans hadden gehad om te overleven. Tegen terreur zoals we nu hebben gezien is alleen een gewapende burger in staat om acuut op te treden. Dat is bescherming, alles daarna is puin ruimen. Zolang een regering liever heeft dat burgers machteloos zijn moet men zich afvragen waarom. Het getto van Warsaw is een goed voorbeeld van ongewapende burgers die op een bepaald moment zichzelf proberen te beschermen tegen moordenaars met wapens die men op heel korte tijd bijeen moest zien te krijgen. Aan massaslachtingen in de geschiedenis gaat altijd wapenverbod voor de slachtoffers vooraf, het begon reeds bij Julius Ceasar in 54 voor christus als maatregel om de Gallische stammen te onderdrukken. Tweeduizend jaar later is het nog steeds zover. En nog steeds zijn er mensen die anderen willen laten medelen in hun angsten en daarom tegen wapens zijn. Wapens zijn de balans voor veiligheid, voor overleven en voor vrijheid. En dat zou ondertussen toch uit de geschiedenis wel duidelijk moeten zijn geworden…..

 3. @peter [5]:

  Samenzwerings-vermoedens !

  Gij moet u hoeden om niet te “radicaliseren ” , dan treed anders de , corrigerende hand in werking , om u terug te geleiden , naar het heilige staats / NPO light .

  En neem rustig van mij aan , spiedende oogjes , gaan over deze zinnetjes , en die gaan allemaal het grote archief in .

  peter [10] reageerde op deze reactie.

 4. Lieve spiedende oogje wij houden van jullie. Verlaat je werk en ga wat anders doen voordat je spijt krijgt. Degenen waarvoor u werkt zijn niet u vrienden.
  Wij zijn u vrienden. En het geld is het niet waard. Er zijn zeer veel nuttige dingen te doen die de mensheid de goede kant opduwen, de armoede verminderen, de oorlogen en daarmee het terrorisme stoppen. De bevolking bespieden helpt daar niet bij. Weten jullie trouwens wat het NAP inhoud.
  Dit is een het non agressie principe. Zoek dat maar eens op.
  Kijk anders eens het filmpje The philosofie of liberty. En kijk of je er iets in kunt zien. Ik begrijp dat dat heel moeilijk is maar probeer het toch.
  Ik wens je hier heel veel succes bij. En hoop dat ik je behoed heb voor toekomstige fouten waar je heel veel spijt van kunt krijgen.

  Vrede en vrijheid

  Raymond [9] reageerde op deze reactie.
  peter [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Raymond [7]: Ik ga maar weer snel het bedje in…fabeltjeskrant aan lekker liggen…haha! en…snaveltjes dicht en spiedende oogjes toe ….slaap lekker.

  Ik geef geen reet om zij die ons regeren en visa versa!

 6. Goed en hoe verder wanneer burgers legaal n gewoon pistool mogen hebben, zal elite bang worden terwijl ze zelf veel grover geschut in huis hebben? Dieven houden altijd rekening met aanwezige risico’s en zorgen dat ze indien nodig gebruik kunnen maken van zeg maar sterker spul. Schieten de tranen je van in de ogen ja maar is wel de waarheid. Daarbij heeft gros van mensen geen geld om zelfs maar n simpel pistool te kopen maar die het wel hebben, zullen het ongetwijfeld doen ook, ook wel begrijpelijk, maar is volgens mezelf dus maar n kwestie van wapenindustrie spekken en in n illusie geloven.

  Raymond [13] reageerde op deze reactie.
  prepperoni [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Huisvrouw [12]:

  Zij ik al , heilloze weg.

  Het laatste wat je wil ( en zou willen ) , is een compleet gestrest , wetshandhavings-apparaat c.q. orgaan.

  Daar waar onrust heest , treden wijzen met kalme en brengen rust , dan herkent u de kwaliteit van bestuur.

 8. There were the drums of war roar , a wise man plays gentle an harp.

 9. @John [1]: De strafmaat voor illegaal wapenbezit is hoog. Alleen criminelen willen dat risico lopen, want voor hen is het wapen een “productiemiddel”: het genereert inkomsten. Voor brave huisvaders is een illegaal wapen een kostenpost met risico op een hoge boete. De balans slaat voor mij daarom negatief uit. Alleen zij die daadwerkelijk aggressie willen beoefenen (stelen, moorden) zullen met een illegaal wapen op zak willen lopen.
  Ik lees vaak dat je “op iedere hoek van de straat” wel een illegaal wapen kunt kopen… maar ik ben het nog nooit tegen gekomen.

  Duchesne [18] reageerde op deze reactie.

 10. @prepperoni [16]: de keuze tussen straf en boete of machteloos je kinderen laten afslachten, ik hoef niet te twijfelen over mijn keuze. De drempel is het geld om een wapen te kopen en de lieden waar je dat wapen zal moeten kopen, dat zijn precies de lui waartegen je jezelf juist wil beschermen. daar zit het probleem.

Comments are closed.