Oorlog_vanbaalen-verhofstadtHij wordt met alle eer ontvangen, ook door koning Willem, en zegt tot het Nederlandse volk:*****

“Jullie kunnen in het referendum stemmen wat je wil, maar het associatieverdrag gaat toch door.”*****
Is hij nu gekomen om dat te vertellen?*****
Of is hij uitgenodigd door de NL-politici om dat te komen verklaren? 

Het FORUM VOOR DEMOCRATIE stuurt ons het volgende bericht:

“Deze week was Petro Porosjenko, de president van Oekraïne, in Nederland. In een interview met NRC Handelsblad zei hij dat hij zichzelf in de toekomst als Europarlementariër ziet – als zijn land straks lid is van de EU:
“Na mijn eerste of tweede termijn als president, droom ik ervan lid te worden van het Europese Parlement namens Oekraïne”.

Ook verklaarde hij: “Dit referendum houdt het associatieverdrag niet tegen. Dat moet iedereen in Europa en Oekraïne begrijpen.”

Hier kunt u de visie van Porosjenko op de Nederlandse democratie bekijken:
porosjenko.png  

De traditionele media besteden weinig aandacht aan het referendum en aan de terechte zorgen van velen over het associatieverdrag met Oekraïne. Er is weinig inhoudelijk debat. De regering heeft zelfs gezegd geen campagne te zullen voeren – ongetwijfeld in de hoop dat het minimale opkomstpercentage van 30% niet gehaald wordt en men over kan gaan tot de orde van de dag.

Forum voor Democratie maakt zich grote zorgen over deze ontwikkelingen. Wij denken dat het zeer belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen worden betrokken bij een brede maatschappelijke discussie over de alsmaar uitdijende EU en de uitholling van de Nederlandse democratie. Daarom gaan we de komende maanden een actieve campagne voeren, onder meer via Facebook, Twitter en YouTube.

Om snel veel mensen te kunnen bereiken zijn ‘likes’ op Facebook heel belangrijk. Hoe meer ‘likes’, hoe meer mensen onze berichten zien. In zeer korte tijd hebben we al meer dan 6.000 likes. We willen dit aantal zo snel mogelijk verdubbelen.

Help ons daarbij. Klik hier om onze pagina te ‘liken’.
Steun Forum voor Democratie 
Voor het voeren van een effectieve campagne voor het EU-referendum is geld nodig. Forum voor Democratie is geheel onafhankelijk en bestaat dankzij de steun van betrokken burgers. Daarom doen wij bij deze een beroep op u. U kunt ook “Vriend van de Democratie” worden voor EUR 150 per jaar. Dan krijgt u ook gratis toegang tot onze wekelijkse lezingen. Wij danken u alvast zeer voor uw steun.””

Dit spreekt voor zichzelf en ik hoop dat heel veel Libertariers, NAP’ers, hard meewerken om te zorgen dat er een heel grote opkomst is en die allemaal NEEN stemmen.
Ook al zijn ze zelf niet enthousiast (zwak uitgedrukt) over democratie zoals die in NL wordt bedreven.
Op de duidelijke stelling GEEN ASSOCIATIE VERDRAG lopen onze wensen volkomen gelijk!

 

20 REACTIES

 1. Zoals ik al aangaf, de organisatie van het referendum en de reclame ervoor is net opgekocht. Behalve de rits versnipperde potjes voor campagne is ook geen stijl ineens censuur aan het toepassen gegaan en word sommige berichtgeving verzwegen, (oa de actie die sinds 18 november loopt inzake vuurwapenbezit en de berichtgeving over de wapenvondsten.) De kans is groot dat er een stoelwisseling heeft plaatsgevonden of de aandelen zijn verschoven richting oostelijke kant.
  Het is mij opgevallen dat de gehele pers uit balans is en dat er geen pro of contra meer is, enkel politiek correct en sensatie voor de verkoop. Ik wilde eerst schrijven wat Nederland nodig heeft om nog een vrij land te blijven, maar bij nader inzien kan ik beter kijken waar in vrij kan leven, en proberen een deur open te zetten voor al die Nederlanders die gewoon in respect en vrijheid willen leven. Mensen die mens willen zijn zonder slachtoffer te moeten worden. Mensen die veried zijn te vechten voor hun vrijheid. Mensen die elkaar helpen zonder te berekenen wat het opleverd maar gewoon daarom. En als een referendum moet worden opgestart om iets wat het verstand al afkeurd dan is het triest gesteld. Voor wie interesse heeft om elder een nieuw leven en werken op te zetten, of wie gewoon in vrijheid oud wil worden, geef reactie en dan kijken we hoe we koppen bij elkaar kunnen steken. Je hoeft niet op elkaars lip te zitten om toch een samenleving te zijn, en er komt een vrij unieke kans aan om iets op te starten. Op sommige plekken in Europa is iedere welwillende persoon van harte welkom, om vele redenen.

 2. Ik stem nog steeds NEE en roep iedereen hetzelfde te doen. Kijken of het VVD-PvdA regime het lef heeft om dit ook naast zich neer te leggen.

 3. Gezien de acute ernstige economische situatie in de Oekraïne.
  De EU heeft geen geld meer om het land te ondersteunen, VS eveneens.
  Rusland verbreekt per 1 januari as. alle economische activiteit met de Oekraïne omdat het verdrag met de EU bots met het douane verdrag met Rusland.
  MSM schrijft wel over de Krim dat daar geen stroom is maar dat door de zelfde actie 1/3 van de Oekraine geen stroom heeft en als over enige weken de kolen centrales stil vallen omdat de kolen op zijn en er geen geld is voor kolen te kopen.
  Is het zeer wel mogelijk dat het Volk in opstand komt en de Bandera(nazi) kliek een kopje kleiner maakt.
  Heb daar aardig wat familie dus hoor zo het een en ander.

 4. Tijdens een gesprek met een vriendin die zich vrijwel niet bezig houdt met politiek en uitsluitend het NOS-journaal met een half oor volgt bemerkte ik tot mijn schrik dat de NOS er in is geslaagd de indruk te wekken dat het referendum pro-Oekraïne zou zijn. Ze ging niet stemmen zei ze want dat vond ze onzin, en die Poroshenko zag ze niet zitten. Ze is nu dan wel van mening veranderd maar dat referendum leeft niet echt bij het gros van de mensen, heb ik de indruk, helaas..

 5. @Waarmaaktmenzichzorgenom [4]:

  Het stond al 2000 jaar in de planning……..maar ze hebben een nieuw woordje geleerd , geloof het of niet: “fossielloos leven ” , het nieuwe dresseer-woordje uit PAR-ISIS.

  En vergeet het referendum , ze zijn nergens toe verplicht…..DUIDELIJK.

 6. @Waarmaaktmenzichzorgenom [4]: p.s. De vluchtelingenstroom nu is nog niets in wat er binnen 10 jaar aankomt, wat je nu ziet aan hongersnood en droogte en een massale volksverhuizing die op komst is, dat was 3500 jaar geleden precies andersom. De Egyptenaren beschreven hoe het volk uit het noorden naar Egypte kwam en in drie zeeslagen werd verslagen. Een volk dat een ramp was overkomen, en hoewel men begreep dat er geen keus was moest men toch vechten, of zelf ten onder gaan…….maar weinig mensen kennen de geschiedenis. Ik vrees dat tenzij er een gebied speciaal voor kennis word geisoleerd we als geheel de chaos in zullen gaan. Maar dat is wat verder in de toekomst gekeken. Engeland is een land dat niet zelf meer voldoende voedsel produceerd voor de eigen bevolking, Nederland idem???men dan nog miljoenen erbij in de toekomst? Ooit een vol konijnenhok gehad? Voor mij is de toekomst wel helder, alleen zijn we dit keer zover dat we onze evolutie kunnen doorzetten en niets hoeven te verliezen.

 7. @Duchesne [7]:

  Vraagje …..leven jullie in Disneyland of zo ?

  Aardveranderingen Samenvatting – September 2015: Extreem Weer, Meteoor Vuurballen

  Commentaar: Houdt er a.u.b. rekening mee dat als gevolg van de planetaire/klimatologische chaos die maandelijks toeneemt, we alleen een beperkt aantal globale gebeurtenissen kunnen opnemen. Gezien het feit dat deze ‘gelokaliseerde’ gebeurtenissen – vele malen vermenigvuldigd – over de hele planeet tegelijkertijd plaatsvinden, wordt de omvang van de verwoesting en de impact op het leven van mensen bijna onvoorstelbaar.

  https://www.youtube.com/watch?v=kEj69a3KhH4

  Hoe een evenementen bureau , genaamd CROSSMEDIA , duidelijk in opdracht , werkend onder de naam GEEN PEIL , er weer in slaagt de hele goegemeente , een fopspeen op te voeren.

  Dan blijven ze nog in de illusie dat ze iets te vertellen hebben.

  Duchesne [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Waarmaaktmenzichzorgenom [9]: ja, was mij wel duidelijk. Maar ik geloof dat onze ” leiders” hun zaken al hebben geregeld en hun plan B al hebben. Ik ben me maar al te bewust van alles wat plaatsvind, zie mijn andere commentaar. Op dit moment is het voorla de snelle bevolkingstoename en hier in mindere mate het weer maar ik weet dat het snel zal omslaan. In zowel de bijbel als de overleveringen van de indianen is er sprake van een grote overstroming, ook de Egyptenaren maakten melding van natuurrampen. Een atrikel eerder deze week in een Belgische krant gaf aan in hoeverre België eind deze eeuw ovestroomd zou worden bij 2 graden globale warmte, dus geen huis of grond kopen in de westelijke provincies. Maar wat nu komt is de droogte in Afrika en de misoogsten, en zoeits kan binnen maanden een volksverhuizing in gang zetten. zuidelijk Aftika is de deuren voor immigranten al aan het dichtmaken en vreemdelingen worden er nu langzaam uitgezet, contracten niet meer verlengd. Ja, we worden stom gehouden en misschien willen we dat ook. Massamigratie heeft in de geschiedenis altijd tot oorlog geleid, net als hongersnood en natuurrampen, wat er over is om te overleven is waar om gevochten zal worden. Ik denk dat ik het nog meemaak, wat nu gebeurd zijn regendruppels voor de storm losbreekt.

 9. dit referendum moet echt wel doorgaan maar wat de eu nou flikt om weer met Turkije en te onderhandelen over toetreding bij de EU
  zal het nog een groteren rot zooi worden als het al is
  hieraan kun je zien dat ook king willy scheit aan het volk heeft
  maar ja hij heeft een bedrijf in nederland

  Bartje [13] reageerde op deze reactie.

 10. @wally de stoker [12]:
  Zolang het volk van de EU alles toelaat blijven de kliek van Brussel doorgaan met beleid.
  De volkeren staan naar elkaar te wijzen, neen wij moeten duidelijk gezamenlijk een stem laten horen dat het beleid verkeert is.
  Alleen het volk van Italië en Frankrijk strijden nog tegen het beleid.

 11. Oei, wat een kommer en kwel komt uit bovenstaande reacties.
  Laten we proberen nuchter naar de feiten te kijken.

  Er zijn twee soorten rampen:
  Of 1. door de natuur (het heelal) veroorzaakt,
  Of 2. door mensen veroorzaakt.
  Aan soort 1 kunnen we weinig doen,
  Aan soort 2. door de massa-traagheid ook weinig. Maar ieder persoon kan wel “druppeltjes” bijdragen. En die druppels kunnen de emmer doen overlopen.

  Het referendum vraagt om:
  A. De politici te ondersteunen en stimuleren hun snode plannen nog verder op te voeren. Na Oekraine ook Turkije en daarna ook Afghanistan, Irak enz enz?
  Als er te weinig stemmers zijn, gebeurt dit automatisch.

  B. Voldoende stemmers, 30+ % die allemaal NEEN stemmen.
  Dat zal het de politici moeilijker maken en veel burgers versterken om verzet te blijven voeren. En dan heb je weer kans op een positieve stap.

  Het is niet zo eenvoudig, maar als je niets doet, weet je zeker dat het kwaad zal overwinnen.

  Conclusie: Zorg voor veel NEEN_Stemmers!

 12. Ik heb de rare eigenschap dat bij mij NEE ook NEE is. Destijds in de jaren 90 was er een wet tegen drugshandel, duidelijk op papier. Er was ook een gemeentelijke verordening tegen het bouwen van tuinhuisjes. Ik mocht getuige zijn van een gemeentelijke actietegen een bejaard echtpaar waarbij met een bulldozer een tuinhuis werd platgewalst terwijl agenten met hethand op het pistool de bejaarden in bedwang hielden. In diezelfde gemeente, Roosendaal, werd wel toegestaan dat er meerdere “coffeeshops” mochten bestaan om de wettelijk verboden drugs te verkopen. Persoonlijk vind ik dat ieder mens het recht heeft te doen wat men wil, mits men anderen daarbij niet tot hinder of gevaar is.
  Blijkbaar zijn tuinhuisjes een groter gevaar dan drugshandel….aldus de politiek.
  Geen enkele partij was dapper genoeg om de wet aan te passen of te handhaven. Mij persoonlijk ging het om een principe van regels en gelijkheid. De Centeum democraten was net in opkomst en eigenlijk de enige snelle weg naar verandering.
  Het referendum van april over eventuele toetreding van Oekraine tot de EU, mijn nee is omdat ik mijn regering een stel leugenaas vind en hun niet hun zit wil geven, ik wil ze weg hebben eigenlijk. Als een toetreden van Oekraine voor de bevolking daar veel net heeft gun ik ze dat, maar nietten koste van mijn leefomstandigheden. Die zie ik voor mijn neus afbrokkelen en wegggeven worden of gewoon gestolen…
  Mijn grote vraag is of ik bij een duidelijk NEEN van de bevolking het nog zou pikken als de politiek het op eender welke wijze toch zou forceren. Het punt is dat als ik dan niet met alle beschikbare middelen de straat opga en met mijn medelanders naar Den Haag optrek om tegaan ruimen mijn andere optie is om mijn koffers te pakken. En gezien mijn persoonlijke ervaring uit het verleden dat als je ergens tegen gaat vechten iedereen dat prachtig vind maar je alleen staat als het gevaarlijk word. En twintig jaar later nog een slag van de molen hebt en massa’s vermijd…..
  Zonder een hele grotestok achter dedeur zal de bevolking bij een NEE tegen Oekraine gewoon worden genegeerd, als deorganisatie voor het referendum al niet is opgekocht. Kortom, mijn NEE tegen Oekraine zal een Nee zijn tegen mijn eigen regering en hun beleid, hun lafheid en smeerlapperij. Ik weet gewoon zeker dat MH17is veroorzaakt door de KIEV regering, en naar ik vermoed een vergissing omdat men een Russisch vliegtuig wilde neerhalen, een Russisch burger vliegtuig…..zelfde kleuren op de romp…..en Rutte weet het, mogelijk allefractieleiders. En dan zou het toetreden van Oekraine meer dan schandalig zijn, een passend woord voor dezelaagheid heb ik niet, verraad misschien?

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 13. Al meer dan 30 jaar waarschuw ik voor de rampzalige gevolgen van ‘grootschaligheid’ zoals we die nu zien bij de immer groter wordende EU.Niet dat ik ook maar de geringste aanvechting heb de staat op te gaan en mijn medeburgers voor het naderend ‘onheil’ te overtuigen; nee hoor, ze gaan hun gang maar! Maar ik zou wel graag een ‘Mensenrecht’ willen introduceren, n.l. het Recht om je niet te laten Belazeren’. Dat is n.l. wat onze pro-EU overheid doet; het domme volk vooral ‘dom’ houden! Kijk maar eens wat er met MH!7 is gebeurd; is stilletjes de ‘doofpot’ in gegaan en niemand, helemaal niemand, die daar wat van zegt! Amen.

 14. @Duchesne [15]:

  Je hebt gelijk.
  OF er iets gebeurt met een duidelijk NEEN is niet zeker. Al hebben Tweede Kamerleden beloofd dat ze zich er aan zullen houden.

  Wel zeker is, dat als er te weinig opkomst is, of een ja-meerderheid, dat dan de burgers nog verder belazerd gaan worden.

  Ook is het goed (te vroeg?) om al na te denken over wat te doen als de politiek de NEEN-stem gaat negeren.

  Duchesne [18] reageerde op deze reactie.

 15. @Hub Jongen [17]: stel dat het een Nee is, en het word toch een ja, en er is geen sanctie, dan is stemmen en stemrecht toch nutteloos? Dan is een grondwet overbodig, dan is rechtspraak niet langer een afweging maar een sanctie die slechts met stemgeluid word bevestigd….ik heb een mandje met eieren, ben ik altijd voorzichtig mee geweest, maar als ik moet kiezen tussen wegwezen of totale slaaf zijn dan kies ik die eieren voor mijn geld. Want je kunt eenvoudig niet tegen het systeem op. Niet allen en alleen ben je….het gros van de mensen is te lui of te laf. Ik heb eens even zitten filosoferen over hoe de toekomst eruit gaat zien, en ik neem dan allerlei andere informatie mee in mijn gedachten. En ik kwam tot de conclusie dat er straks om iedere vierkante meter gevochten zal worden, dat het sociale opvangsysteem zoals we dat kennen zal verdwijnen, dat een pensioen ofwel een bankrekening in eigen beheer zal zijn of een moestuin. Op korte tijd zal er in Spanje een onafhankelijkheid worden utgeroepen in Catalonie en Aragon, de laatste is een redelijk verlaten streek, vroeger was er de landbouw, nu is er toerisme en veel verlaten Dorpjes. Met de mogelijkheden van nu kan daar gewoon worden geleefd, eenvoudig en goedkoop. En voor de steek is het een voortbestaan in infrastructuur, scholen etc. Daar ligt een toekomst, daar kan door burgers nog eigen bestuur worden gevormd, zeker omdat er een omslag op stapel staat. Immigranten die geld meeenemen en kennis zijn daar vermoed is zo van harte welkom. Wat hier een utopie is, het leven in vrijheid, kan daar vanaf de grond worden gerealiseerd. Daar is de tijd er rijp voor, en de gedachte. Een buur die geen concurent is maar wel stabiel naast een gebied wat economisch goed draait, denk dat er veel mogelijk is. Hier in Nederland zal er nooit visie naar de toekomst zijn, de wortels van wat als heersende klasse gezien moet worden liggen te diep. Voor Nederland is verandering angstig, net als delen of vrij denken. Als tijdverdrijf, het moet niet in iets serieus ontaarden. Uiteindelijk is het maaiveld mooi glad en dat moet zo blijven.

  Pendragon [19] reageerde op deze reactie.

 16. @Pendragon [19]: ik denk dat er een mogelijjkheid ligt, zowel voor jong als oud, mits het elkaar wil dragen. De ontvolking is destijds( 40 jaar geleden) in Aragon gekomen door d aanleg van stuwmeren, waardoor dorpen in de dalen werden ontvolkt. Daarmee verdween de middenstand en konden de boeren in de bergen niet meer hun producten kwijt. En zo trokken ook die naar de grote steden. Maar die stuwmeren zijn er bijna niet gekomen. Er ligt nu dus een groot gebied waar gen industrie kan worden aangelegd omdat het geografisch te moeilijk is. Maar met de huidige zonne energie, waterzuivering en bouwkunst en vooral de beschikking over vervoer is het gebied wel opnieuw te gebruiken, en gezien de vele zaken die via internet kunnen worden geregeld en gestuurd is geld verdienen ook mogelijk. En waar mensen wonen is ook de dienstensector nodig, het is een schoon gebied waar mensen oud kunnen worden en waar je kinderen kunt laten opgroeien. En een hele grote plus, men was er altijd te arm om bestrijdingsmiddelen te kopen, stoffen zoals DDT kon men daar niet veroorloven en dat maakt het een schoon gebied. Qua structuur zijn de zuidelijke Pyreneenen een soort Ardennen zoals bij La Roche, met scherpe dalen en ravijnen, maar dan op schaal x5. En veel bos, heel veel bos.

Comments are closed.