SodaDe 69-jarige Bredanaar die in de cel zat na de explosie op het Thorbeckeplein, zat onterecht vast. Agenten arresteerden hem omdat hij explosieven in huis zou hebben, maar achteraf bleek het te gaan om een pak soda en gordijnhaakjes.  Geef de overheid een regel en ze kunnen die eindeloos misbruiken.

Zo heb ik laatst een luchtbed opgeblazen en een vliegtuig de lucht in laten gaan, valt nog mee dat ik dit stukje nu nog kan schrijven.

Naast soda en gordijnhaakjes, staat er bij mij o.a. basisgrondstof Pokon voor bommen en zit er in de auto in de garage een aanzienlijke hoeveelheid verdachte benzine. Ook de 10 wegwerpaanstekers, de inhoud van mijn rookmelder en mijn computer met internet, kunnen grote terroristische schade aanrichten.

Op die manier is iedereen in overtreding of als verdachte op te pakken en dat is dus precies waar wij voor waarschuwen: hoe meer regels er zijn, hoe meer er is om je altijd te pakken te kunnen nemen. Ook neemt je onzekerheid steeds meer toe, want blijkbaar is ‘alles’ verdacht (te maken).

En u maakt zich geen zorgen omdat u niks te verbergen heeft? Ver gezocht? Dat gebeurt toch niet in de rechtstaat Nederland? Lees dan nog even de eerste alinea, ik had het niet kunnen verzinnen, maar de overheid is creatiever dan u en ik samen: maak daarom minstens deze site zoveel mogelijk bekend.

5 REACTIES

 1. Nog iets in die lijn:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4177542/2015/11/03/Stadionverbod-voor-daders-racistische-spreekkoren.dhtml

  Ging het eerst om het voorkomen van grof fysiek geweld zoals het gooien met vuurwerkbommen of maatregelen ter voorkoming van het Heizeldrama in 1985, nu is het al afgegleden naar controle op wat je roept in een stadion. Hiertoe worden richtmicrofoons gebruikt, dus Big Brother wordt steeds groter. Het balletje is pas echt gaan rollen, toen men voor het met een groep ritmisch wat roepen of zingen de term ‘spreekkoren’ had bedacht. Dat je die dingen eerst moet ondertitelen en de overheid dan feitelijk los gaat op de ondertiteling in plaats van het onverstaanbare ‘oewahawoewaha’ lijkt een klein detail, maar is essentieel in deze. Men schept het probleem en ‘lost’ het vervolgens ‘op’.

 2. Tja wat zal ik zeggen?
  Voor zelfs maar een begin van intelligentie moet je niet bij de Overheidsdiensten zijn, toch?

 3. Keek de ambtenaar vroeger ’s ochtends niet uit het raam omdat hij anders ’s middags niets te doen had, tegenwoordig is de ambtenaar er vooral op uit om vooral zijn baan in stand te houden.

 4. Ach, men heeft dit land nog altijd recht op goede rechtsbijstand, toch?

  Nou ja dat kost de belastingbetaler nog altijd heuuul veuuuul centjes!

  Dan kunnen we de rechtspraak net zo goed gelijk afschaffen, zo dat scheelt!

Comments are closed.