Drugs_novictimAl is de politiek nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Mooi voorbeeld is het wiet gedoe: je mag het wel in een winkel kopen, maar de teelt en de bevoorrading voor die winkel is verboden en strafbaar.  Een aantal burgemeesters tracht nu die tegenstrijdigheid op te lossen door het telen via een vergunning toe te staan. Jawel de gemeente moet natuurlijk wel leges verdienen aan dat telen.

Grappig dat iets dat tot voor kort als ‘slecht’ en dus? verboden was, nu dan wel gaat kunnen en dat er door de overheid wel aan dat voorheen slechte verdiend mag worden.

Maar goed alle beetjes in de goede richting van meer persoonlijke vrijheid helpen, voor deze slachtofferloze misdaad; al vraag ik me af of die bijstandstrekker met zijn 20 plantjes op zolder, nu echt staat te springen om een officiële vergunning aan te vragen.

Ook het hele circus dat opgetuigd gaat worden voor de eisen waar die vergunningaanvraag aan moet voldoen, zal vast wel weer hilarisch worden.

Maar laten we optimistisch zijn: weer een regel-tegenstrijdigheid die hopelijk wordt opgelost, weer een voorbeeld dat politici nog zo goed kunnen proberen een maakbare samenleving te vormen, maar dat onlogica uiteindelijk het onderspit delft.

Al duurt het soms wel erg lang en moeten er eerst hele vervelende dingen gebeuren, laten we dit dan als een lichtpuntje zien voor meer persoonlijke vrijheid en www.vrijspreker.nl waar van begin af aan voor persoonlijke- en wiet-vrijheid wordt geijverd.

12 REACTIES

 1. Misschien kan het weer uit het nieuws verdwenen Slotervaartziekenhuis dit gaan doen. Heroïne produceerden ze al. Vreemd, dat een harddrug wel legaal mag worden geproduceerd, maar een softdrug niet.

 2. Vraag me af of de overheid het niet al stiekem produceert, en het blijft verbieden om de prijs hoog te houden, en de concurrentie klein te houden.
  Of: “We we laten je met rust als je ons een deel geeft. Anders komt de sterke arm op bezoek.”

 3. Het hele drugsbeleid is dweilen met de kraan open en dat weet de overheid ook wel. Ze houden graag de illusie in stand dat ze alles (kunnen) regelen, controleren en belasten maar dat was zelfs in het 100% staatsgeregelde communisme niet haalbaar. Wat rest is blufpoker en pakken wat je pakken kan tot het systeem crasht.

 4. Ik heb mijn fictieve gedachte erover; kopstukken bij de overheid tot aan Willem van Oranje worden door een selecte groep criminelen gechanteerd. De criminelen willen vrij baan hebben en garanties houden van de overheid dat ze ongestoord met hun werk kunnen doorgaan en de overheid slechts de concurrenten van deze groep criminelen moet uit schakelen. Grote drugstransporten vanuit het buitenland, waarschijnlijk Turkije en Marokko, moeten zonder meer worden doorgelaten en mogen niet in beslag worden genomen, alles volgens afspraak, alles volgen een deal met de overheid. Waarschijnlijk zijn er ooit foto’s of video’s genomen van prominente figuren tijdens één of ander barbaars seksfeest of offerritueel. ja, ja, ik weet, het klinkt allemaal te gek voor woorden, maar er moet gewoon iets zijn waarom de politiek en overheid zo krampachtig proberen het legaliseren van wietteelt te frustreren. Wel het gebruik toestaan, maar niet het kweken en verhandelen? Dit alles stinkt, zoals zoveel tegenwoordig stinkt in deze wereld.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 5. Drugsproductie en distributie is/was toch het monopolie van de familie Lippe c.q. Amsbergjes?
  Daarover stonden mooie verhalen op de inmiddels zieltogende Prorepublica website.

 6. @Hub Jongen [11]:

  Er zijn ook mensen die denken dat de Roverheid via de gloeilampen je kunnen begluren.
  Ga maar na, niet voor niets zijn de oude gloeilampen verboden en niet meer te koop.
  Men moest van de groene khmer aan de spaarlamp, die niet bepaald schoon is, er zit kwik in. 😉
  En toen dachten de handige jongen bij de Roverheid: wat als we kunnen koekeloeren bij de burger thuis en op alle plaatsen.
  Pats boem: via de spaarlamp, wel de aangepaste natuurlijk.
  Want de Roverheid is bang voor de burgers!

Comments are closed.