Ik stel al jaren dat links denken en zwaar hersenletsel altijd samengaan en noem als levend bewijs voormalig minister Pronk die al heel lang socialistisch denkt en bij wie de toegebrachte  schade voor een ieder duidelijk merkbaar is.

Nu vraag ik mij af wat er het eerst is, de hersenbeschadiging die de patiënt vatbaar maakt voor socialisme of dat het socialisme gezonde hersenen infecteert en vervolgens zwaar beschadigt. Wie het weet mag het zeggen.

Hoe het precies zit maakt verder niet uit voor de gevolgen, we hebben op een bepaald moment figuren met zwaar beschadigde hersenen die links denken in invloedrijke functies en dan krijg je  vergaderingen van patiënten in de vorm van klimaatconferenties waar besmette prominente socialisten uit alle windstreken in alle ernst besluiten om de temperatuur op aarde slechts 1,5 graden te zullen laten stijgen met behulp van belastingheffing. Het komt er  op neer dat hoe meer er aan milieubelastingen wordt geïnd hoe kouder het op aarde wordt.

Na de mededeling dat dit besluit was aangenomen, barstten de aanwezige patiënten in minutenlang applaus en gejuich los.

“Ze zeiden me dat ik nog even een klap met de hamer moest geven” grapte de conferentievoorzitter en een flinke klap met de hamer hebben ze allemaal duidelijk al gehad evenals een forse tik van de (wind)molen.

11 REACTIES

 1. Maar Meneer van Kiel. We kunnen nu eindelijk rustig doorslapen. Immers de opperzuurbekjes hebben letters en getallen op een stuk papier gezet en … er een handtekening onder gezet. Nu kan de temperatuur op aarde niet meer dan 2 graden stijgen. Dit is fantastisch nieuws. Dit is het Nirwana waar wij. het grauw, al sinds het begin der tijden naar uitkijkt. Gelukzalige dankbaarheid stroomt in de aderen, bewierook de opperzuurbekjes, geef ze spijs en drank, werp u aan hun voeten en kus de vloer waarop zij hebben gelopen….

 2. Het brengt hen toch maar mooi een paar miljard per jaar in het laatje, en geeft eens per jaar tijd reden voor een klimaatfeestje.
  Dus ik vraag me echt of zij het zijn die een klap van de molen hebben gehad, of dat het gewoon een scam is om zoveel mogelijk geld op te halen.
  Natuurlijk heeft het uitwerkingen op de uitgaven, en dus op productie, als er meer wordt belast, maar je zou net zo goed een limiet op alle consumptie kunnen instellen, inclusief stroom en water.
  Wat gebeurt er met het geld dat in het kader van het milieu opgehaald wordt?
  En waarom stoppen ze niet met oorlogen als ze zo met het milieu begaan zijn?
  Natuurlijk, ze hebben het allemaal over diverse departementen verdeeld, en het ‘oorlogsdepartement’ is niet verantwoordelijk voor het ‘milieudepartement’. Zo kun je perfect tegenstrijdige dingen doen.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Eén ding: Je kunt moeder Natuur niet tegen houden, de Aarde is een levend organisme dat er alles aan zal doen om te overleven. Denk niet dat je daar als mens ook maar enige invloed op uit kan oefenen. Of er nou teveel of te weinig CO2 is, dat reguleert zij zelf, ongeacht of ze daarvoor de hele boel moet transformeren. Dit met alle gevolgen van dien voor de mensheid. die ze eigenlijk zal gaan zien als een parasitaire invasie…

  peter [6] reageerde op deze reactie.

 4. Ach,, Jezus komt snel hoor en lees ik her en der,, niet om te verhitten maar om af te koelen,, een verhit debat zal dat worden waar bergen van smelten waar smeltwater bevriest,, tot die tijd heerst belastinggeld en besteding ervan, vandaar applaus.

 5. Wat een gemiste kans.

  Hadden ze niet ook even kunnen regelen dat het alleen nog maar s’nachts regent (voor de boeren) enz enz.

Comments are closed.