BOOMHet valt mij op hoe milieubewust kleine dienstverleners zoals loodgieters, elektriciens, tv-reparateurs en zelfstandige garages tegenwoordig zijn, als je niet om een rekening vraagt krijg je zomaar 21% korting vanwege het papier dat wordt uitgespaard.

Een paar jaar geleden was de korting nog 19% en dat toont duidelijk aan dat de betrokkenen in de tussentijd 2% milieubewuster zijn geworden.

De overheidscampagnes om het milieu te redden tonen dus wel degelijk resultaat, denk eens aan al die bomen die niet gekapt hoeven te worden voor de productie van facturatiepapier.

Iedereen wint hier, u bespaart geld terwijl de overheid het zo gewenste betere klimaat en  schoner milieu krijgt en de dienstverleners het fijne gevoel hebben milieubewust bezig zijn.

Wel even vragen of het ook zonder administratie mag als u gaat afrekenen.

 

7 REACTIES

 1. Klopt, een wijdverbreid fenomeen hier in de regio! Ik liet afgelopen zomer een grote boom uit mijn tuin verwijderen. 4 Man aan de gang met zagen, kettingen, touwen, rijdend materieel, een compleet circus. Toen het bedrijf mij om betaling vroeg en ik om de rekening, werd ik aangekeken door ogen nog groter als de zojuist verwijderde boom! EEN REKENING? WAAR IK MEE BEZIG WAS? Ha, ha, ha, ha!!!!!!!!

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Vroeger werd hennep gebruikt om papier te maken, hennep is een plant die groeit als onkruid, maar door lobby van de DUPONT’s is hennep verboden.
  Dankzij Dupont gaan nu de bomen aan het gas om papier te maken.
  Wetten die voorschrijven dat een plant die op deze aardkloot groeit verboden moet zijn, waar halen ze het recht vandaan om voor god te spelen, die malloten.

  En inderdaad geen factuur en handjecontantje is de beste en goedkoopste manier van werken voor zowel de klant als de verkoper, dit is vooral voor diensten en service. Producten gaat meestal wat lastiger omdat de ondernemer deze vaak zelf heeft moeten inkopen.

  En de koppelbazen bestaan die eigenlijk nog? Die jongens hadden altijd wel werk voor je. Na het werk meestal ook gelijk zakje mee met centjes.

  Kort stimulerend artikel met handige tips.
  Opent de ogen en bevrijd de geest.

 3. Op Z24 gevonden:

  Hoewel vaak gesproken wordt over het probleem van de gevestigde utilities om nog geld te verdienen, nu consumenten zelf hun stroom opwekken en ‘prosumenten’ worden, geldt in de meeste landen dat er meer betaald wordt aan belastingen dan als tarief voor levering. Veel landen zullen het voorbeeld van Duitsland volgen, waar ook de stroom voor eigen verbruik belast zal worden. Sorry dus voor iedereen die denkt aan eigen, gratis opgewekte zonnestroom: “It won’t happen.”

  Kortom, de Overheden willen u de kosten van zonnepanelen laten betalen en dan belasting heffen over de opbrengst.
  Je zou dus wel gek zijn om te investeren in panelen op je dak!
  Gewoon rustig afwachten tot de overheid iets doet, want die belasting betaal je toch wel.

 4. @Bertus [1]:
  “. . . .! EEN REKENING? WAAR IK MEE BEZIG WAS? Ha, ha, ha, ha!!!!!!!!. . . . . ”

  Meer dan 10 jaar geleden woonde ik in Brabant en daar was het toen heel normaal om bomen te sparen.
  Toe in naar “Holland” verhuisde, dacht ik dat het daar ook zo werkte maar toen ik dat bij een betaling voorstelde, keken ze me aan of ze snot zagen branden.
  Na nog zo’n poging, ben ik er maar mee opgehouden.
  Hoe is die toestand nu?

  Wladimir van Kiel [5] reageerde op deze reactie.

 5. Ach, zo’n paar bomen sparen is heel mooi, maar zet niet veel zoden aan de dijk. Bossen sparen, dat moet het worden. Ruk het pluche uit en plant daar bomen voor in de plaats! De pluchepletters mogen eens gaan proeven hoe het op de werkvloer toegaat, werk genoeg voor gratis mankracht, de beloning hebben ze immers al lang opgestreken.

 6. Hack the meter is een bekende uitspraak in de USA. Do your own saving from where it enters your home. Voor velen werkt dit blijkbaar.

Comments are closed.