Politie_WereldLees onderstaand artikel van Beurs.com en verdere toelichting over bovenstaande vraag zal niet mogelijk zijn.*****
Je zou wel nog kunnen proberen te verklaren waarom al die Nederlanders dat zo gewoon slikken. Zichzelf tekort doen omdat “Washington” “Moskou” wil pesten!Maar dan ben je er nog niet.
Dan komt nog de vraag: “Wat kun je er tegen doen”

Natuurlijk helpen zoveel mogelijk NEEN stemmen tegen het Associatieverdrag met de Oekraïne organiseren.
Maar dat is nog ver weg, tot 6 April.
Misschien wel goed om meer te leren begrijpen en aan velen uit te leggen. 

Zie het artikel van Xavier Everaert “Russische sancties ontploffen in ons gezicht”:
Anti-Russische sancties ontploffen in ons gezicht
28/12/2015

Het stond in de sterren geschreven. De economische sancties tegen Rusland doen de Europese economieën pijn. Veel pijn. Onnodig veel pijn.

En dat alles om de neo-nazivriendjes van Verhofstadt ter wille te zijn? Hoe lang pikken we dit nog?

Het Amerikaanse CATO Institute komt met een vernietigend rapport.
Failure sanctions Russia
ZIE: www.cato.org/blog/failure-sanctioms-russia

Europa lijkt dus zijn hand te overspelen, en ligt aan de basis van een coalitie van Rusland-bondgenoten die wel eens front zouden kunnen vormen tégen de Atlantische economische belangen.
Kortom: Europa speelt met vuur, wanneer het zich de les laat spellen door Washington.

De economische uitdagingen, en de tekorten in de Russische winkels, hebben de Russen aangespoord om hun economie te diversifiëren. Europa loopt dus het risico dat, wanneer de sancties uiteindelijk worden opgeheven, de vraag naar Europese producten mogelijk nihil is.

Bovendien spelen de sancties alleen maar in de kaart van Poetin, die zijn populariteit gevoelig zag stijgen afgelopen jaar van 63 naar 88%.

Europa riskeert dus om een historisch unicum te creëren: een eendrachtig Rusland. Politieke tweedracht heeft Rusland sinds ’91 genoopt om bij het Westen aan te schurken, maar nu Poetin quasi unanieme steun geniet van de Doema en de bevolking, kan Rusland zich steeds onafhankelijker opstellen.

Men zou haast suggereren dat dit de bedoeling van Washington was, om terug de zekerheden van de bipolaire wereld van tijdens de Koude Oorlog tot leven te wekken.

Daarenboven heeft Rusland nu ook werk gemaakt van eigen financiële instellingen. Daar Rusland tot 2014 afhankelijk was van Westerse Wereldbank-systemen als SWIFT, heeft het zich nu quasi volledig geëmancipeerd van dat Westerse juk.
En dat verzwakt enkel de onderhandelingspositie van het Westen in onderhandelingen met Rusland.

Ten slotte zou de economische kostprijs van de boycot voor Europa alleen al geraamd worden op 100 miljard euro, en twee miljoen banen voor de volgende 3 tot 5 jaar.
Voor Duitsland alleen al betekent dat 400.000 jobs. Vierhonderd Duizend.
Voor de VS is dat nog geen tiende.

Weet u het antwoord op de vraag in de titel?

9 REACTIES

 1. zie het als ontwikkelingshulp met dit verschil dat het oude model ons geld oplevert en het nieuwe model geld kost.
  en na het opheffen /vrijgeven komt de eindfinale het vrijmaken van de belegde vermogens en dat doet pijn!!!!!!!!!!!!. iemand nog een ttip?

 2. Met het soort incompetente, corrupte en oerdomme politici in de EUSSR top is het een makkie om de EU economie te beknotten. Zowel de USA als Rusland weten dat bliksems goed en gebruiken dat door ons op te zadelen met allerlei asielzoeker problemen, die zij veroorzaken.

  Het enige dat helpt is een keihard NEE tegen asielzoekers en tegen de EUSSR!

  Op naar een EUSSR vrij land!

 3. “Men zou haast suggereren dat dit de bedoeling van Washington was, om terug de zekerheden van de bipolaire wereld van tijdens de Koude Oorlog tot leven te wekken.”

  Eerder omgekeerd, juist putin heeft in een speech een paar jaar geleden aangegeven dat bipolaire wereld of eigenlijk een multipolaire wereld een beter toekomst perspectief bied dan een enkele wereldmacht, liever niet terug naar een koude oorlog maar wellicht een noodzakelijk kwaad om balans in de wereld te houden of iets van die strekking, kan de video in kwestie helaas niet meer vinden die man speecht nog al wat af en het meeste is met een bepaalde functie maar de video in kwestie geeft goed inzicht in zijn kijk op de wereld en langetermijn strategie.

  Raymond [4] reageerde op deze reactie.
  Perspectief [5] reageerde op deze reactie.

 4. Obersturmbahnfuhrer Verhofstadt und Obengruppenfuhrer Von Balen hatten es beide offentlich geschafft. Willkomen zum kontinentalen Diktatur Europas.

Comments are closed.