Ook een manier om medicijngebruik goedkoper te maken.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

17 REACTIES

 1. @Naam * [1]:

  De oorzaak is volgens een bevriend apotheker de hebzucht van de medicijnproducenten. In ons land gelden maximumprijzen voor medicijnen en daar verdient de medicijnproducent naar zijn zin te weinig aan.

  In landen met veel inwoners kan een lage prijs wel omdat de omzet veel goedmaakt.
  Maar Nederland is een klein land met een beperkt aantal inwoners en dan willen de medicijnproducenten dat die medicijnen duurder zijn dan elders; anders is het voor hen niet interessant om te leveren.

  Rob [4] reageerde op deze reactie.
  Naam * [7] reageerde op deze reactie.
  John [9] reageerde op deze reactie.

 2. @Rob [4]:

  Ik lijd aan een autoimuunziekte; om die onder controle te houden moet ik dagelijks prednisolon slikken. Zonder prednisolon ben ik na 3 dagen dood volgens mijn internist.
  Ik heb al een keer meegemaakt dat Prednisolon niet leverbaar was vanwege het onderhoud van een productielijn. De apotheek heeft toen onder grote druk van mijn internist bij een andere leverancier prednisolon besteld en dat vonden ze niet leuk vanwege het contract met Sandoz.

 3. De patenten lopen af..het verdien-model zorgt nu voor een te kort van de oude medicijnen zodat men gaat overstappen naar de nieuwe weer volle patent dragende…een smerige uitwas van het roofkapitalisme!

 4. @Rob [3]:
  Waarom verdelen de producenten hun productie dan over landen, in plaats van bijvoorbeeld Europa?
  Grenzen zijn alleen een denkbeeldige lijn op de kaart.
  Hetzelfde bij bijvoorbeeld mobiel bellen.
  Waarom kan Vodafone NL niet gewoon dezelfde prijs rekenen als ik via Vodafone DE, of Vodafone FR bel?
  Lijkt mij iets van de overheid.

  Ik zou geen contract tekenen waarin ik gebonden ben aan één bepaalde leverancier, ondanks hun onvermogen om producten te leveren.
  Leverden zij niet, dan zou ik het contract als afgelopen beschouwen, en ben ik dus vrij om ergens anders te kopen.
  Anders werkt het maar een kant op.

  Rob [10] reageerde op deze reactie.

 5. @John [9]:

  Ziehier een van de “voordelen” van de marktwerking. Zo’n contract heeft financiële inkoopvoordelen voor de apotheek keten.

  Alles voor de winst, desnoods letterlijk over het lijk van de patiënt.
  En de Overheid kijkt de andere kant op; de bezuiniging op de ziektekosten is weer gehaald.

  Bertuz [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Rob [10]: Zonder die winst waren die medicijnen er nooit gekomen. Smeerde je nu nog wagensmeer vermengd met geitenkeutels op je wonden. Medicijnen in het buitenland halen. Vaak nog veel goedkoper ook. Met prijs heeft het volgens mij niet veel te maken. Wat er wel achter zit, weet ik niet. Dat patenten aflopen, is eerder gunstig voor de prijs. Wellicht een trucje om het inkoopkartel van verzekeraars onder druk te zetten.

  Rob [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Bertuz [11]:

  Ik heb het over de winst van de apotheek, het doorgeefluik van de medicijnfabrikant.

  Ik accepteer niet dat mijn leven risico loopt omdat de apotheek winst met maken.

 8. Ik kom nooit bij een arts dus mij schrijven ze ook geen medicijnen voor. Ik kijk Russische tv en verbaas me over de vele reclames voor medicijnen – meestal om de pijn te verdoven om je hartslag stabiel te houden. En tegen griep. Niks voor mij. Maar ik moet er wel aan meebetalen middels de solidariteitsheffing. Alleen voor Nederlanders. Ik moet meebetalen omdat ik in Nederland woon.

  Rob [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico de Geit [13]:

  Een nogal egoïstisch standpunt.
  Zonder die “solidariteitsheffing” van jou waren medicijnen volstrekt onbetaalbaar en ga je gewoon dood als je ze niet kunt betalen.

  Ik ben pas op mijn 62 ernstig ziek geworden en mankeerde daarvoor nooit iets; al die jaren voor anderen betaald. En nu ik dan zelf medicijnen nodig heb zou jij me dat verwijten omdat jij er aan meebetaalt?

  waterkant [15] reageerde op deze reactie.

 10. Een goed moment voor apothekers om te laten zien, dat ze geen duurbetaalde en hooggeschoolde winkeliers zijn, maar zelf de medicijnen gaan bereiden.

Comments are closed.