Om de conclusie voorop te stellen: goud geeft in tijden van oorlog en andere potentiële vluchtsituaties niet meer dezelfde bescherming als vroeger.afdfasd

Vroeger was die bescherming soms ook zeer wankel;
de honderduizenden Grieken en Armeniërs die in 1922 het vege lijf probeerden te redden door zich op de kade van Izmir in te schepen op een boot naar Lesbos, Chios of Piraeus, moesten vijf versperringen passeren waar roofgrage soldaten van het Turkse leger hen zoveel mogelijk afnamen.

Wie zijn goud op een geheime plaats opborg of begroef, liep het risico het bij eventuele terugkeer niet terug te vinden.

De moderne vluchteling loopt grote kans met zijn goud niet verder te komen dan de eerst detectiepoort die hij passeert. Goud dat hij in zijn huis bewaart, kan waarschijnlijk met een metaaldetector opgespoord worden door de eerste ambtenaar die ernaar op zoek gaat.

Vermoedelijk oefenen de bovenstaande feiten een negatieve invloed uit op de prijs van het goud.

Maar wie weet?
Enkele goudstukken in de zak kunnen in ieder geval geen kwaad.

Maar de kans ze te kunnen gebruiken bij een ontsnapping of een andere levensbedreigende situatie wordt helaas steeds kleiner.

Hugo van Reijen

19 REACTIES

 1. “Goud dat hij in zijn huis bewaart, kan waarschijnlijk met een metaaldetector opgespoord worden door de eerste ambtenaar die ernaar op zoek gaat.”

  En vergeet vooral niet dat je aankoop ergens geregistreerd staat.

  Overigens komen de meeste metaal detectors niet verder dan enkele decimeters.

  Igor [3] reageerde op deze reactie.

 2. En als je wel langs de grijpgrage overheid komt, dan zal uitgeven ook niet zo’n succes zijn. Moderne winkels nu geven je netjes wisselgeld van je 50 euro, maar een woekerhandelaar zal je hele gouden tientje eisen voor een brood en als je twee dagen later terug bent, dan zal hij begrijpen, dat er meer te halen valt. Het Bijbelse woord: “Vergader geen schatten op de aarde, waar mot en roest ze aantasten” is maar al te waar.

  Rob [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Vilseledd [4]:

  De overheid is zelf de grootste woekerhandelaar. je mag kiezen tussen nog iets hebben in goud of niets hebben in waardeloze euro’s.

 4. Als meer mensen maar konden begrijpen dat als iedereen wat goud of zilver koopt dat dit het huidige fiatgeld systeem en daarmee banken en overheden om zeep helpt, pas als de massa beseft wat er aan de hand is en andere monetaire middelen inslaat gaat er echt iets gebeuren.
  Goud heeft een lage geleidings waarde voor een metaal detector en is zeker in minerale grond en bodems die veel ijzer bevatten niet op te sporen met een metaaldetector in tegenstelling tot zilver

  hugovanreijen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Goud is door de eeuwen heen stabiel, zelfs als de beurs af en toe stijgt of ineens daalt. Op lange termijn is het een stabiel iets, en je kunt er eigenlijk alles mee kopen. Want geld is niet gedekt en inflatie of totale geldontwaarding zijn vorige eeuw al voorgekomen. Neem de euro, er word nu gewisseld naar moderne briefjes van 20, daarna volgen de briefjes van 50 en dan komt de klap. De overheid kan namelijk per persoon een wissel limiet instellen en dit met de belastingdienst synchroniseren. Op dat moment komt dus boven wie wat heeft en hoeveel. Je kunt namelijk niet iets wisselen als je in je belastingaangifte iets anders hebt opgegeven. Vanaf 50 euro gaat de overheid alle briefgeld dat word verniewd op deze manier inwisselen. Dus legitimatie klaarhouden. Het kan zo zijn dat men de hogere waarden van geld uit de roulatie gaat halen en de burger zal verplichten geld digitaal op te slaan. Kortom, contant geld word straks enorm ingeperkt.
  Wat. Kun je doen? Goud en zilveren munten kopen, deze zijn nog zonder registratie en wereldwijd te gebruiken, of de euro nu wel of niet blijft voortbestaan. Je kan er eten mee kopen, een huis, transport. Kortom, vrijheid.
  En waar berg je het op? Net als een illegaal wapen op een bepaalde afstand van je eigen huis, er is bij Paladin press over het verstoppen van dingen een uitgebreide keuze aan boeken overdit onderwerp.
  Metaaldetectors etc, het is leuk maar hetis niet zo dat daarmee allesgezien kan worden, verre van dat.
  Advies: koop gouden munten, zilveren munten en hou het overzichtelijk. Dus niet twintig verschillende munten maar een tweetal zilveren met een waarde die verschilt, idem metgoud. Goud is voor grote aan kopen, zilver voor voedsel etc.
  En zorg dat je het gewicht weet van de munten en de koers internationaal, omdat je iets hebt wat niet traceerbaar is kun je vaak een betere afspraak maken dan met contant geld.
  Dus: geld is erg betrekkelijk, als je de geldontwaarding vorige eeuw lees, of even de omslag van de Franse Franc in de jaren twintig lees, of hoe de staat het Tientje van Lieftink gebruikte…..dan weetje nu hoe straks de EU ineens met sluitende begrotings cijfers komt.
  Vluchten, waarheen? Na jaren van nadenken weet ik het, voor meer info binnenkort een mailadres, of misschien via webmaster?
  En koop iets dat effectief is voor bescherming van lijf en leden. Vandaag verklaade de Duitse politie dat ze niet langer voor de veiligheid van burgers konden instaan en de burgers bij Keulen bahnhoff daarom maar aan hun lot hebben over gelaten. Om escalatie te voorkomen…..het einde van het geweldsmonopolie van de overheid, het einde van de regering Merkel en de EU.
  Wie tips heeft over waar en hoe aan wapens te komen, graag delen met uw medeburgers die tot slachtvee zijn gedegradeerd.

  wat was dat een goed idee, die open grenzen. Ergens wonen en mogen meedelen in de welvaart moet je verdienen, een steentje bijdragen heet dat. Wel, net als dat niet iedere hond geaaid kan worden is niet iedere mens met dezelfde beleefdheden bediend.

  Watik ergvind is hetgrote aantal mensendat beschadigd is door o.a. Het gebeuren in Keulen, weinigen beseffen hoe verstrekkend een aanval door een menigte is. En datje daarna vooral rust wil en veiligheid, iets wat hier door de politiek correcte slaven is uitverkocht.

  Rob [18] reageerde op deze reactie.

 6. @hugovanreijen [7]:
  Overal zolang het maar niet voor de hand ligt en niet snel kan worden opgegraven zonder werktuigen.
  Stort het in gewapend beton op een plek waar lawaai de aandacht trekt van bv buren en houd een kleine hoeveelheid bij de hand voor noodgevallen.
  Nb je hoeft niet met een heel muntstuk te betalen, zorg dat je een goudweegschaaltje hebt (china $25,-) en een goede kniptang.

 7. @Igor [3]: Hi Igor, ik ben bang dat je een conversie fout hebt gemaakt. De normale BFO’s gaan niet erg diep, bij 10 cm houdt dat normal al op.
  Maar er zijn duurdere -radar- gebaseerde systemen die dieper gaan. Echter voor zover mij bekend gaat er niet één dieper dan 80cm.

  Hier is een text van metaldetector.com: A better question might be how deep do you really need to go? Modern prospecting detectors can discover gold as small as a half a grain. As the size of the target becomes larger, gold nuggets can be located at significantly greater depths. A single grain nugget can be unearthed at a depth of 1-2 inches. A match head size nugget can be located at a depth of 3-5 inches. A nugget the size of a US half dollar can be located at depths of 9-11 inches. Larger nuggets can be located at depths over a foot with a Pulse Induction style detector.

 8. Je kunt eigenlijk op geen enkele manier meer dan 10keuro over de grens smokkelen in tijden van nood.
  De enige manier waarop dat zou kunnen is bitcoin en een kunstwerk dat heel duur is, maar onherkenbaar als duur door de douane die over het algemeen geen kunst kenners zijn.
  Eigenlijk moet je als er grote ellende dreigt, je kapitaal al het land uit hebben. Meestal gaan kapitaal controles vooraf aan de grote ellende, omdat het slimme geld al weg wil.
  Ik weet nog van mijn tante in Zuid Afrika. Rand ging omlaag, kapitaal controles, dan weet je al dat het misgaat

  hugovanreijen [14] reageerde op deze reactie.

 9. Ik las dat rijke Chinezen tegenwoordig domeinnamen kopen, dan naar het buitenland gaan en daar de domeinnaam weer verkopen. Niet mijn ding, maar als het een populaire domeinnaam is zal dat wel kunnen. Overigens is na de Tweede Wereldoorlog in Belgie goud simpelweg geconfisceerd door de overheid. Je kunt het inderdaad maar beter in Singapore of Zwitserland opslaan. Als de overheid geld nodig heeft, moet je nog meer gaan bloeden dan anders.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Keinstein [12]: Jemig, dat is ook geniaal die domeinnamen.
  Je vraagt je af hoeveel compliance het heeft die confiscaties. Viel in Amerika ook tegen begreep ik.

 11. @pcrs [11]:
  Onderschat niet de douane.
  Op verschillende luchthavens heeft men een fijne neus voor de waarde van de meest exotische voorwerpen.
  Als op Schiphol iemand landt met een dure pop, is daar bij voorbeeld de poppenexpert.

 12. google: goud pinnen goudautomaat VAE vakantie
  gevonden? vraag altijd of het ex btw is

 13. @Duchesne [8]:

  Hetgeen dus ook betekent dat burgers het recht in eigen hand mogen nemen om zichzelf te beschermen.
  Of mag dat ineens weer niet omdat ik geen Moslim ben?

Comments are closed.