Emancipatie_wil?Minister Bussemaker (Emancipatie) lanceert vandaag een app waarin alle vrijkomende stoelen in de boardrooms van de tweehonderd grootste Nederlandse bedrijven op een rijtje staan.

Zoals ieder vermeend onrecht is de door de socialistische staat bespeurde ongelijkheid in topfuncties bij het bedrijfsleven tussen mannen en vrouwen te wijten aan te weinig overheidsbemoeienis en is de oplossing uiteraard dat de staat dit even gaat regelen, in dit geval met een app.

Dit gaat niet werken omdat er nog nooit iets heeft gewerkt waar de staat aan gezeten heeft en omdat er nu eenmaal natuurlijke redenen zijn waarom er in een vrije personeelsmarkt meer mannen topfuncties bekleden dan vrouwen maar dat weet de minister niet omdat ze leeft in het volledig van de werkelijkheid afgeschermde wereldje van de socialistische staat met zijn eigen waarheden die niets met de echte wereld te maken hebben.

Overigens lijkt mij dat de echte topfiguren m/v zelf wel hun eigen netwerken hebben om topfuncties op te sporen en daar de staat niet bij nodig hebben terwijl je diegenen die het wel met overheidssteun moeten doen niet in je bedrijf zou willen hebben.

 

 

12 REACTIES

 1. Waarom geen app die de vrije plekken in jobs voor stratenmakers of vuilnisophalers laat zien?
  Lijkt erop dat vrouwen in de makkelijke en goedverdienende banen in airconditioned kantoorgebouwen gepushed gaan worden.
  Zelf als zouden daar alleen maar vrouwen werken, dan nog is het niet genoeg om een zichtbare deuk te maken in de werkeloosheidsstatistieken onder vrouwen.

 2. De vrouwenemancipatie om de corruptie te bevorderen?

  Deze al decennia aanhoudende propaganda van de bestuurslaag over de achtergestelde vrouw in de riante banen, verspreid en nog verder bevorderd door de media aangevoerd door het ANP, komt waarschijnlijk voort uit bot misplaatst eigen belang.
  Het gaat altijd alleen om de riante bestuursbaantjes, niet om de verdeling van de werkgelegenheid in het algemeen. Vroeger kon de man zijn zoon aan een bestuursbaantje helpen. Als zijn vrouw mee mag doen kan hij ook zijn vrouw aan een bestuursbaantje helpen. En zijn dochter. Andersom kunnen zij dan weer de mannen een lucratief baantje toeschuiven. Door deze truc wordt de corruptie en de vriendjespolitiek met een factor vier groter. Man-zoon wordt nu man-vrouw, man-zoon, man-dochter en vrouw-dochter. Daarbij weten alle mensen met levenservaring dat vrouwen nog minder dan mannen geschikt zijn voor leidinggevende functies. Bij de hoge intelligenties met capaciteit voor abstract denken, noodzakelijk voor hogere bestuursbanen, kom je bijna geen vrouw tegen. Veel vrouwen hebben gelukkig nog voldoende zelfkennis om te beseffen dat zij daar dan ook minder geschikt voor zijn.
  Het is toch te triest voor woorden dat zo’n ANP al vele jaren bezig is om op een schaamteloze wijze maatschappelijke leugen op leugen te verspreiden om naar het schijnt alleen de corruptie te bevorderen.

 3. Propaganda op volle toeren, alles wordt gepromoot, kinderen kopen, kom uit de kast, meer vrouwen aan de top, pleeg maar abortus, laat je ombouwen.
  Als je ergens voor op deze aardkloot terecht bent gekomen, is het wel om een een topfunctie te vervullen natuurlijk. Daarna zijn ze 50 en lopen ze te piepen dat ze graag nog kinderen willen.

  Wat je niet hoort is ga kinderen krijgen en een gezin opbouwen. Begin zo vroeg mogelijk dan ben je fit en heb je alle tijd om je kinderen op te voeden. Geef je kinderen veel en lang borstvoeding dat voorkomt borstkanker.

  Promoot maar Nederland zonder kinderen, dan wordt het vanzelf inpakken en wegwezen.

 4. Een incompetente bewindspersoon die vindt dat hoe incompetenter men is, hoe meer competent men is een top-functie te bezetten. Belangrijk is om uit het Midden Oosten of Noord Afrika te komen, uit het Caraïbisch gebied kan ook nog en men moet natuurlijk lesbisch, homo of vrouw zijn. Zij bewijst dat de resultaten er naar zijn. Een verdwijnend bedrijfsleven en daarna een knaller van een krisis die we nog nooit gezien hebben.
  Gelukkig wordt NL nu bestuurd vanuit Brussel dus al dit gekrakeel van de landelijke parasieten heeft verder om het lijf.

 5. @Eagle_Eye [4]:
  Ik ga geen politieke actie voeren , ik vertel mijn omgeving wat ik ervan vind.
  Bij politieke actie bereik je niks, kost alleen een hoop tijd en moeite die ik liever in mijn persoonlijke omgeving spendeer om het voluntarisme uit te leggen in plaats van bij een stel heerser te vragen of ze a.u.b. iets terugwillen draaien.

  Ik heb zelf jaren in een mannen beroep gewerkt en het was niet makkelijk om verder te komen, ik heb er veel tijd en geld aan gespendeerd die de mannen/jongens allemaal vergoed kregen.

  Soms kwam ik er later achter dat het bedrijf waar ik voor werkte subsidies kreeg, maar dit bedrijf ging het alleen daarom, ik heb zelf alles moeten vragen en leren want opleiden deden ze mij niet, ze gebruikten me alleen als loopmeisje. Bij een van de laatste bedrijven werd dat iets beter.

 6. wat zou er toch achter zitten “het huisvrouw” zijn niet als beroep te willen zien.

 7. @Overnight [3]:

  Doe maar een app voor
  re-integrerende gehandicapte allochtone lesbiennes.

  Kan je als bedrijf met 1 werkplek alle mogelijke subsidies tegelijk binnen halen

 8. O die Jet laat ze eerst eens een website maken van de banenmats molen van uitgerangeerde en niet geschikten politici
  corrupt of niet corrupt ze worden allemaal als lobbyist ergens
  tewerk gesteld
  een bedrijf zal toch zelf wel snugger genoeg zijn om of vrouw of man te kiezen voor de juiste baan , waar bemoeid dit voor witzigen mormel zich mee .

Comments are closed.