13 REACTIES

 1. Goed dat we hier aandacht aan besteden, ik wou er ook al een artikeltje over schrijven, maar dat kwam er niet van.

 2. Het idee is niet gek. Je zou in NL kunnen denken om dat te proberen in een gemeenteMet een bepaald (Hoe minimaal) aantal inwoners kun je de verkiezingsuitslagen beïnvloeden en/of de samenstelling van de gemeenteraad.
  Dat kan werken, maar zal niet eenvoudig zijn.
  Kunnen we oefenen met welke invloed libertariers / NAP-ers kunnen hebben bij het komende referendum?

 3. Het is het tweede filmpje wat ik kijk over dit project en ik vind het helemaal niks. Gewoon Amerikaanse wetgeving daar, Amerikaanse belastingtarieven. Thuisonderwijs volgens Amerikaanse dwang.

  Tot drie maal toe heeft hij het over drugs, lage straffen voor drugsdelicten. Misschien ideaal voor drugsmensen.

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [3]:

  Ik ben er jaren geleden geweest en heb daar met relevante mensen gesproken. New Hampshire is één van de meest welvarende staten in de VS en daar is een reden voor. Er is een bepaalde aanzuigende werking die nieuwe mensen aantrekt. Dat gaat alleen maar toenemen in een tijd waarin de federale overheid zich met steeds meer wil bemoeien. Een federale overheid die vroeg of laat voor een bankroet staat, waardoor ineens alle federale invloed verkleint (want geen geld). Het is dus nú tijd om lokale strukturen op te bouwen onder gelijkgezinden zodat deze strukturen overeind blijven als de federale overheid het af laat weten. Men dient zich dus het beste niet te verkijken op vermeende nadelen in het nu, maar iets verder te kijken dan de neus lang is.

  Nico de Geit [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Andre [4]:

  ‘New Hampshire is één van de meest welvarende staten in de VS en daar is een reden voor’

  Als je op internet je geld verdient of internationale transacties doet die je overal onder kunt brengen, waarom zou je dan naar de VS gaan?

  Ik heb momenteel niet zoveel moeite met het ontwijken van belasting volgens de regels de regels van het spel. Ik verdien niet zo veel en ik maak niet veel op, dat scheelt.

  Leerplicht en (bijvoorbeeld) inentingen zijn iets anders, ik heb geen behoefte aan overheidsdwang. Inburgeren valt tegenwoordig ook onder ‘leerplicht’.

  Het lijkt erop dat je een landgoed moet kopen om niet lastiggevallen wilt worden. Maar ook dan ontkom je niet aan leerplicht en eventueel verplichte inentingen, enz.

  Waar is er een overheid die zich niet met je bemoeit, die alleen zorgt dat een vreemde mogendheid geen inval doet? Of moet je als vrije staat zelf atoombommen aanschaffen als afschrikking?

 6. Stel een paar krijgt een gehandicapt kind. Het gaat gewoon niets worden. De liefdevolle ouders besluiten dat het kind er beter niet had kunnen zijn – niet voorbestemd om lang op deze aarde te verblijven. In veel Afrikaanse landen gaat dat gewoon zo.

  Maar dan komt er een westerling voorbij die zich ermee gaat bemoeien: alles moet in leven blijven. Eerst als liefdadigheid met de beste bedoelingen, later onder dwang met gevangenisstraffen.

  Ik ben die dwang gewoon zat.

 7. Rond 1900 werd in veel Europese landen de leerplicht ingevoerd. Om gehoorzame slaven te maken. In 1914 meteen een grote oorlog met miljoenen doden. Toeval?

  Tot 1900 ging het uitstekend. Het is daarna alleen maar minder geworden. Kinderen moeten tegenwoordig al met vier jaar naar school, tot 18 of nog langer. Onder dwang. Dat kan je een kind niet aandoen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Philosoof G&R Eigenwijs [8]:

  ‘ik heb er leren lezen’

  Voor 1900 kon niemand lezen en deden ze niet aan filosofie? Mensen die willen leren lezen gaan toch wel lezen. En mensen die niet willen lezen kun je er misschien toe dwingen, maar dat lijkt me nogal onwenselijk.

  Waarom moeten mensen niet verplicht op voetbal of op blokfluiten? Waarom niet op school eten, anders gaan de kinderen dood van de honger? Waarom geen controle op hoe laat ze naar bed gaan?

  Opleiding zou de kans op een baan vergroten. Je kunt op je vingers natellen dat dat onzin is. Voor 1900 werd ook gewerkt.

  Onderwijs is een systeem om slaven te maken – slavernij dus. Waaraan niet makkelijk te ontsnappen valt.

 9. Geld maakte de meeste mensen straatarm.
  Voeding hongert de mensen uit.
  De zorg veroorzaakt verzwakking en ziekten bij de mens en houdt deze ziek.
  Onderwijs maakt de meeste mensen dom en onwetend.

 10. @Nico de Geit [11]:
  Ja inderdaad, je wordt er gewoon kapot gemaakt.
  Voor mij was het een hel.

  Ik heb later pas de motivatie gekregen om te gaan leren, en nu vind ik het erg leuk, uitdagend en interresant om nieuwe dingen te leren.

Comments are closed.