zaterdag, 6 februari 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Mensen stonden erbij en keken er naar.

ttip_logoGisteren hebben 12 landen het Trans Pacific Partnership (TPP) getekend.

Net als aan TTIP, aan Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), een verdrag waaraan door politici jarenlang gewerkt is en nog aan gewerkt wordt. Voor een deel zelfs in het geheim.

Een van de vele commentaren op het internet is: “TTIP is schaliegas toestaan of een vette boete betalen. TTIP is eerst bedrijven raadplegen voordat je een wet maakt. TTIP is van dierenwelzijn een ‘handelsbelemmering’ maken. TTIP is oude economie terwijl we een nieuwe nodig hebben. TTIP is een handelsverdrag in wording tussen de EU en VS, dat de weg vrij maakt voor bedrijven die winst maken ten koste van mens en milieu.”
Een commentaar dat minstens te denken geeft omdat ook in Nederland de informatie en voorlichting minimaal onvoldoende is

Een commentaar op ZeroHedge zegt: “But most politicians are thoroughly corrupt. Neither the Democratic or Republican parties represent the interests of the American people. Both parties ignore the desires of their own bases.”
En  het eindigt met; “They never followed through on their promise of an open and lively debate. Only by raising hell can we stop this monster.

De 12 landen die TPP getekend hebben, zijn – Brunei, Chile, New Zealand, Singapore, Australia Canada, Japan, Malaysia, Mexico, Peru, United States and Vietnam –.

Wie kan er meer over vertellen. In het bijzonder wat dit voor Nederland betekent?

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Keinstein schreef op : 1

    Ik heb de verdragen niet gelezen maar ik vermoed dat de EU-methode wordt gevolgd. Eerst een zogenaamd vrijhandelsverdrag waarin wetgeving wordt geharmoniseerd waarna een juridische entiteit nodig is die toeziet dat de supracontinentale afspraken worden nageleefd. Daarmee heb je politieke schaalvergoting geschapen en de volgende stappen bestaan eruit om steeds meer bevoegdheden naar die supracontinentale entiteit over te hevelen, idealiter volgens het subsidiariteitsbeginsel. Het is weer een stap richting one-world government. Dat moet voldoende reden zijn om het af te schieten.

  2. dZvZtKm schreef op : 2

    Wat is volgens de ondertekenaars de reden van dat aan sommige delen in het gehiem gewerkt wordt?
    Oof zouden ze nu er getekend is zeggen voor mij/ons hoeft het niet geheim te zijn