F16_140115.Dat kan niet! Dat doen “wij” niet!***** NOS:”Nederland heeft tot nu toe 1300 keer een precisiewapen afgevuurd in Irak. Er wordt onderzoek gedaan naar twee gevallen waarbij mogelijk burgers om het leven zijn gekomen. Het ministerie van Defensie doet dat onderzoek,” ***** Slechts in 2 gevallen is er een lichte twijfel! En de dader doet daar nu zelf een onderzoek! 

NOS:“Het kabinet nam vorige week het besluit om ook in Syrië doelen van IS te bombarderen. Nederland komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de Amerikaanse minister van Defensie.

Inderdaad, op een dergelijk verzoek kun je toch niet neen zeggen.? En bovendien:  “ Dat gebeurt met precisiebommen?”

NOS:” De Kamer vroeg onder meer of modern Russisch afweergeschut een gevaar is voor de Nederlandse F-16’s in Syrië. Daarover heeft het kabinet geen zorgen.”

Verder maar uw eigen oordeel.

20 REACTIES

 1. In een normale oorlog is het makkelijk. Die met de bruine pakjes aan zijn de vijand, en die met de groene zijn we zelf.
  In Syrie is iedereen van de vele strijdende partijen het ene moment burger, en het volgende moment strijder.
  Wie er wanneer bij welke partij hoort weet je nooit zeker, ook omdat je geen onderscheid kunt maken door een uniform.
  Het beste is om hen hun eigen zaakjes op te laten knappen.

 2. @Maserati Teun [1]:
  A. Weet je niet of het percentage klopt.
  B. Als jou familie, vrienden tot die zogenaamde 0,15%
  behoorde piepte je wel anders.
  C.. Mensen die zichzelf of hun familie of hun eigendom beschermen tegen een worden al gauw de vijand genoemd.
  D. Het is moord.

 3. 1300 bommen
  laten we stellen dat dat 1300 huizen zijn, inclusief de missers.
  1300 gezinnen dakloos plus de buren op de vlucht. Aannemende dat ze niet gedood zijn.
  In een strijd waar de VN ons geen mandaat geeft.
  En vervolgens verbazen we ons over het aantal vluchtelingen…

  ir Jacob bogers [10] reageerde op deze reactie.

 4. Als het werkelijk een oorlog was, maar het is geen oorlog, maar ‘slechts’ een weg van het Westen om macht te krijgen over grondstoffen en om het land te kunnen misbruiken voor eigen gewin, waarbij een door het Westen geïnstalleerde marionetten regering de lakens kan uitdelen en een koers laat varen die het Westen wil. Of er een burger of duizenden in deze liegoorlog worden gedood, het is niets anders dan pure moord met voorbedachte rade.

  Met list en bedrog kom je een eind…. http://www.washingtonsblog.com/2015/02/41-admitted-false-flag-attacks.html

 5. ‘We’ bombarderen daar niet als een onderdanige straathond op commando van de VS een puppet huurleger die de VS de naam “ISIS” heeft gegeven, maar verlenen daar steun aan de puppets die terrein verliest, waarbij Assad aan het winnen is. Daarom, wil men graag dat Turkije en de oliestaten grondtroepen stuurt, met een heel grote kans op verdere en nog grotere escalatie. De WOIII is al een feit, maar nog niet officieel….Even geduld a.u.b., dit is slechts een testbeeld, ‘we’ schakelen binnen enkele weken over en komen ‘we’ met scherpe beelden die nog nooit eerder zijn uitgezonden over de WOIII…!!!….

 6. Ik moet altijd lachen als de MSM dit soort berichten verspreid.
  Rusland bombedeerd burgers ja dat is logisch omdat er een geurilia oorlog heerst in Syrië.
  En wie is dan de vijand? en deze vijand gebruikt de burgers als schild, wie pleegt heden een misdaad ?.
  MSM weet niet om te gaan met de realiteit omdat deze voor de hele wereld die meedoet met dit conflict schuldig is aan de feiten die men de Russen verwijd.
  Dat noemt men propaganda uitgevonden door Her Goebels.
  Het grappige is nog dat heden er een vliegverbod is uitgevaardigd door regering Syrie en dat word middels het S-300 en 400 systeem effectief uitgevoerd maw er is voor de NATO geen vliegverkeer mogelijk boven Syrië.

 7. Voor de nog levenden die de opmars maken richting beloofde Westen, maar waarom heeft de VS een groot inhumaan hek mogen plaatsen tussen Mexico en de VS en dat zonder enige afkeuring van andere landen. Waarom heeft de EU geen hekwerk ergens dan ook geplaatst, omdat ze daar anders op veroordeeld zou worden? Israël zit ook stevig in de muren, waarom Europa dan niet? Het zou rond het meer en meer gecontroleerde concentratie kamp Europa en het meer en meer gecontroleerde concentratie kamp NL niet misstaan.

 8. @Overnight [4]:
  “..
  1300 bommen
  laten we stellen dat dat 1300 huizen zijn, ”

  Stellen? Dus dit is gewoon verzonnen!! want tank=huis. IK weet niet of het nuttig is om er op los te verzinnen.

 9. @ir Jacob bogers [11]:

  We leven in een grote mensenwereld met risico’s

  Die gewone mensen hebben niet een risico genomen door daar te wonen. Ze zijn vermoord.
  Als ze hier met bommen gaan gooien zeg je ook niet, ach ja het hoort bij het risico van het leven.

  Als je nou een keer buiten loopt en je ziet een paar straaljagers van die gevecht manoeuvre’s uitvoeren,stel je dan eens voor dat je daar als gewoon mens in syrie bent, ze ingezoomd hebben op het gebouw waar jij naast staat en dat ze een een bom laten vallen. Probeer je eens in te leven.

  En denk dan eens na over waar die bom vandaan komt.
  Wie toestemming gaf voor oorlog, wie het geld voor al het oorlogstuig onder dwang afnam van de mensen.

  Ik denk weleens aan wat het belastinggeld waar ik van berooft wordt aanricht in de wereld. Dan moet ik niet te lang nadenken want dan wordt ik misselijk.

  En dan komen er geen eenhoorns en regenbogen in me op.

  ir Jacob bogers [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Perspectief [12]:

  “..stel je dan eens voor dat je daar als gewoon mens in syrie bent, ..”

  gewoon mens, zijn er dan ongewone mensen? rare bewoording and sophistische emotionele bull.

  “..Probeer je eens in te leven..”

  Je zit deze onzin/drama ter plekke te verzinnen, werken je hersenen wel normaal?

  Rusland and Nato bombarderen olie trucks, olie bronnen en gewapende colonnen.

  Als jij hier een photo van een gebombardeerde moskneet of ziekenhuis kan posten laat het me weten.

  Perspectief [14] reageerde op deze reactie.

 11. @ir Jacob bogers [13]:

  Wat is er mis met het voorstellen van een gedachten experiment.

  Met “gewoon mens” bedoel ik mensen die in een situatie van oorlog leven die er verder niets mee te maken hebben er niet om gevraagd of aan meegewerkt hebben. Dus die geen active rol spelen, dus benoem ik ze niet in hun oorlogsrol (burgers) maar noem ik hen mensen.

  Ik denk dat die foto’s zeer moeilijk te vinden zijn, omdat er meer public relations medewerkers zijn dan journalisten, en daarbij komen veel van die zaken pas naar buiten na een oorlog, als ze al ooit naar buiten komen.
  En van de foto’s of beelden die je ziet is het moeilijk bepalen wat je ziet en of ze echt op de situatie van toepassing zijn waarvan de nieuwslezer of journalist zegt dat ze van toepassing zijn.
  En het gaat niet alleen om het materiaal dat je ziet maar vooral om wat je niet of nooit te zien krijgt.

  Dit is mijn laatste reactie aan jou, onder dit artikel, want ik denk niet dat het zin interactie te hebben met iemand die zich afvraagd of je hersenen wel normaal werken.

  ir Jacob bogers [15] reageerde op deze reactie.

 12. @ir Jacob bogers [18]:
  @ir Jacob bogers [19]:

  Tuurlijk ben je geen oorloghitser. Ik denk dat de meeste mensen (waaronder jij) helemaal geen oorlog willen. Maar niet zien dat hetgene waar ze in geloven en voorstaan oorlog mogelijk maakt. Om vervolgens allerlei uitvluchten te zoeken (begrijpelijk)

  De media werkt dat ook in de hand omdat het de aandacht afleid van waar het werkelijk om gaat. (Propaganda viert hoogtij overal)
  Het is altijd, ons land is beter dan dat land, of dat land is beter dan dat land, die president is beter dan die president, en dan krijg je voorstanders en tegenstanders van landen. In discussies gaat het altijd om wie een rechtvaardige leider/oorlog is en waarom. Terwijl het eigenlijk zou moeten gaan over oorlog an sich, hoe het ontstaat, hoe het kan worden voorkomen. Maar mensen zijn zo druk met een kant kiezen, en bang zijn voor deze of die vijand, dat daaraan voorbij gegaan wordt.

  En eigenlijk is mijn reactie 17 geldig voor het gros van de mensen en had ik er niet “je” neer moeten zetten.
  En misschien is het woord justificatie ook niet helemaal op zijn plaats omdat het onbewust gebeurt.

  Ik had beter neer kunnen zetten;

  “veel mensen houden zich bezig met de details van de oorlog en en zoeken verklaringen, gaan daar zo in op dat ze niet kijken waar het vandaan komt, en als je het erover wil hebben waarom er oorlogen zijn en door wie ze gefinacieert worden, wie ervoor kiezen (onbewust) dan willen ze dat je je mond houdt. Je kunt het er niet over hebben. Want dan kom je uit bij het NAP, het voluntayisme. En dat is bij veel mensen een no go zone.

  Volgend filmpje legt dat uit.
  https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g

  Misschien dat je me dan beter begrijpt. Ik wil je niet aanvallen ofzo, eerder meenemen in hoe ik de wereld als voluntarist zie.
  Ik haat oorlog maar ik denk dat ik gefaald heb je duidelijk te maken wat ik bedoel en dat ik niet de geschikte persoon ben om dit te communiseren. Misschien komt het wel omdat ik vrouw ben ik weet het niet. Prettige avond nog.

Comments are closed.