achter de nevel pisano grootOrdo ab chao, vanuit chaos tot orde. De kudde van de mensheid die schuil zoekt bij een herder. Wordt meester van de chaos en je kan daardoor herder worden van de kudde. Het thema van het boek van Leonardo Pisano. 

De waarheid zit verborgen achter nevels. Een van de hoofdpersonen moet een schrijftafel opzij schuiven om vervolgens (met een schroevendraaier) de stenen in een muur stuk voor stuk los te bikken. Zodat ze tenslotte een belangrijk document in handen kan krijgen. Een zoektocht naar de onderliggende waarheid waarbij de vrijmetselarij met de schroevendraaier te lijf wordt gegaan.

Dit boek bevat veel van dit soort pareltjes. Het duurt even voordat de diverse verhaallijnen het boek tot een interessant geheel maken. Diverse thema’s van deze tijd worden in een kritisch kader geplaatst. De strijd tussen afgedwongen orde en vrijheid vorm gegeven in 374 pagina’s.

Lukt het de scheppers van de chaos om deze te beheersen? En dergelijke verschrikkingen te scheppen dat de mensheid wel schuil moet zoeken onder de reddende mantel van Lucifer? Komen zweep en slavenketting samen in een wereldregering en wereldmunt? Of is er een uitweg? Ik kan het u nog niet zeggen want ik heb gisteren slechts de helft van het boek kunnen lezen. Wat ik al wel kan zeggen is dat het boek koop en lezenswaardig is.

Achter de nevel (ISBN  978-94-91777-44-8), is een verhaal over een wereldomspannende samenzwering, met een libertariër als hoofdpersoon. Voor verdere informatie:  leonardopisano.nl

3 REACTIES

  1. @Pendragon [2]:
    Heb ik ook gedaan……het kopen. En gisteren helemaal uitgelezen. (kon echt niet stoppen 🙂 ) Fijne schrijfstijl, leuk verhaal en personages. Het is fictie, dus met een korrel zout te nemen. Maar het neemt niet weg dat het ook plausibel is. Iets om over na te denken, hoewel ik zelf al mijn gegronde bedenkingen had , en heb, over de gang van zaken van het politieke- en grootkapitaaltoneelspel. Een aanrader voor een ieder die zich wat breder wil oriënteren.

    Bob.

Comments are closed.