Van één soort diefstal zijn wij voor ieder komend jaar al verzekerd, nog voordat op oudejaarsavond de klok twaalf slaat.adff

Het gaat hier om het delict zakkenrollen.

Dit delict is voor iedereen strafbaar, behalve voor de overheid.

Wie wil weten, voor hoeveel zij of hij het afgelopen boekjaar gerold is, neme het gewogen gemiddelde van haar of zijn kastegoeden gedurende het jaar 2015 en vermenigvuldige dit bedrag met het werkelijke (niet het gepubliceerde) inflatiepercentage.

De uitkomst van deze vermenigvuldiging levert op het gerolde bedrag.

In tegenstelling tot normaal zakkenrollen is het bij dit overheidszakkenrollen niet mogelijk om er een verzekering tegen af te sluiten.

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. de term heler of flessentrekker dekt de lading beter.
  iemand die diefstal pleegt noem je een dief zo ook iemand die etenswaren wegneemt zonder te betalen als hij honger heeft.

 2. Ha ha… die is leuk gevonden – zakkenrollen.
  Het klopt wat je zegt.
  Terwijl je even niet oplet wordt je armer (of beter; minder rijk) gemaakt.

  Anderzijds; wat heeft geld oppotten voor zin?
  Sparen voor een aankoop is een goede zaak, maar verder kan geld maar beter rollen of geïnvesteerd worden. Voorbeeld: Een lapje grond is gewoonlijk een inflatiebestendige investering, terwijl je er een ander een plezier mee kunt doen (bijvoorbeeld; als volkstuin of paardenwei).

 3. De goed beloonde brave deurwaarder, ook wel ‘overheid’ genoemd door demense, ziet er op toe dat de rente op de mysterieus genoeg almaar oplopende staatsschuld wordt gecollecteerd en overgemaakt aan de schuldeisers van Nederland, die tevens de schuldeisers zijn van praktisch alle landen op aarde. Verzet hiertegen van ploeterende burgers is zinloos en wordt niet getolereerd door de deurwaarder. In het geval de deurwaarder de kant van demense kiest wordt het land gewoon compleet vernietigd door een huurlingenleger in dienst van de internationale schuldeisers.

  Dit alles wordt op de vrijspreker van harte ondersteund want nooit en te nimmer zal er hier een artikel verschijnen waarin deze internationale schuldeisers, het eeuwige Serpent, worden aangeklaagd en met naam en toenaam genoemd. Integendeel.

  De ‘vrijspreker’ is een gezellig theekransje voor eenieder die het hoofd het liefst diep in het zand heeft. Carry on.

  marcel [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Verwarde Man [6] reageerde op deze reactie.
  Individualist [7] reageerde op deze reactie.
  Perspectief [8] reageerde op deze reactie.

 4. @BSN [3]:
  Je hebt zo akelig gelijk… Klagen kunnen we hier allemaal, iets doen blijkt iets te veel van het goede…en alles blijft bij hetzelfde.
  Let’s carry on lijkt het motto.

 5. @BSN [3]:

  Die staatsschuld loopt op omdat de overheid jaar in jaar uit meer uitgeeft dan ze afpakt van de burgers. Heeft niks te maken met schuldeisers maar alles met de klootzakjes in den haag en degenen die er op stemmen.

  Doe daar maar wat aan in plaats van je bullsjit hier te debiteren.

 6. @BSN [3]:

  Een nogal raar en, zoals Hub terecht stelt, vaag verhaal.

  1: Als de staat geld leent, zal het inderdaad de lening plus rente moeten terugbetalen. Zo werkt dat bij geld lenen. Daar kun je schuldeisers – wie dat ook moge zijn – niet de schuld van geven, wel de overheid die dat geld leent om alle onzin mee te kunnen blijven financieren.

  2: Verzet hiertegen via het democratische systeem is inderdaad zinloos en wordt inderdaad niet geaccepteerd door de “deurwaarder”. Daar zijn wij op Vrijspreker het helemaal mee eens.

  3: Of het land zou worden vernietigd door een huurlingenleger van de internationale schuldeiser is zeer dubieus. Ook al omdat dit alleen maar geld kost en omdat de schuldeiser helemaal niet de verkeerde indruk achter wil laten bij alle andere “deurwaarders”. Waarschijnlijk zul je eerder moeten denken aan economische isolatie of andere veel minder directe manieren van straf.

  4: Niet alleen wordt dit door Vrijspreker niet gesteund, volgens mij wordt het hele probleem van staatsschuld en andere manieren waarop de overheid de bevolking flest in samenwerking met internationale organisaties (EU, ECB, VN etc) vaak genoeg behandeld.

  5: Jij beklaagt je dat de schuldeisers op Vrijspreker niet met naam en toenaam worden genoemd, maar noemt ZELF nota bene helemaal niemand bij naam. Pot, ketel? Kom op met die namen. Wie zijn de schuldeisers?

  6: Dat vrijspreker zijn kop in het zand steekt is een lachtertje. Er wordt hier de vloer aangeveegd met de VN, met de EU, met Amerika, met de NAVO, met het Zionisme, met de Islam, met centrale banken. Namen als Rothschild, Rockefeller, Carnegie, J.P. Morgan, Cecil Rhodes, Bilderberg, zijn hier volgens mij vaak genoeg de revue gepasseerd. Waarom zou de Vrijspreker niet de “schuldeisers” waar jij het over hebt willen bespreken, mits aan jouw verhaal een touw vast te knopen is?

 7. @BSN [3]:

  Quote///De ‘vrijspreker’ is een gezellig theekransje voor eenieder die het hoofd het liefst diep in het zand heeft. Carry on.///
  Wat is dat nou, eerst keur je wat hier gebeurt af en dan zeg je “Carry on” ?
  Ik doe al wat ik kan tegen het serpent, wat dat is weet je niet, maar dat komt later, als jij me zegt dat er nog meer gedaan kan worden, en ik met je mee moet doen in de strijd, hoor ik graag jou ideeen.
  Maaaaaaaar. Voordat ik met je ten strijde trek wil ik wel weten waar je mee bezig bent. Hoe jij de vijand ziet, en wat er volgens jou moet gebeuren, dan kunnen we onze strategieen op elkaar afstemmen, voor meer slagkracht om de kop van het serpent eraf te hakken.
  Maar ik zie dat je moe bent. Laat ons eerst een kopje thee drinken, vriend, en spreken.
  Wat voor een thee wil je?
  Slurp vertel
  Wie is het serpent?
  Waar komt het serpent vandaan? En als het eeuwig is is het dan wel te doden?
  Wat is het? Waar bestaat het uit? Wat laat het bestaan? En als we even aannemen dat het niet eeuwig is; Waar is het begonnen?
  Hoe komt het dat het zo groot is heeft het dat zelf gedaan of hebben wij dat mogelijk gemaakt? Kunnen we het verhongeren? Heeft het nog andere zwakke plekken?

  jhon [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.